Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Похвалете се с компютъра си

Featured Replies

WTweP60.jpg

Вече остаря и тя ... Все още има нужда от видео карта.. :(

MB: Asus Z170-A.
CPU: I5-6600K.
RAM: 2x8 GB DDR4 Kingston HyperX (2400 MHz).
Cooler: NZXT Kraken X31.
HDD: WD 1TB 7200rpm.
SSD: AData SP920 (128 GB).
PSU: Deepcool DA-500M (500 W).
Video: GT 630 :(
Чакам vega...
Горният монитор е ASUS - 720p (1440x900), 60 Hz 19 inch (VS198D). Долният е LG 27UD58-B, 4K, 60 Hz, Freesync.

Редактирано от Ivan Iv. (преглед на промените)

• 11 месеца по-късно...
  • Отговори 2,4k
  • Прегледи 426,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Дойдоха чарковете днес. Сега ми остават само скобите за водния блок и всичко това(плюс още няколко неща) трябва да влезе в онова дървеното от другата тема. Обаче като гледам как ме сърбят ръ

• Янко Влахов
    Янко Влахов

А защо изобщо му се връзвате? Ако наистина е поръчано подобно нещо, то това са едни от най-глупаво похарчените пари.

• Айде да почнем на чисто! Няколко снимки от днешното почистване. Машината от подписа:         За жалост в mallbg.com се беше изчерпала R9 290 за 500 лв., иначе щях да се подсиля с нея. Ам

Публикувани изображения

Страхотно видео, аз кога ще имам такова животно...

Честито, с голямо удоволствие да си я ползваш.

преди 7 часа, goodly написа:

Страхотно видео, аз кога ще имам такова животно...

Честито, с голямо удоволствие да си я ползваш.

Благодаря! Не бих си взел, ако беше от Европа. От US я закупих на MSRP цена - 480$.

Добър кабелен мениджмънт. Честито за картата!

преди 29 минути, Agentpat™ написа:

Не са включени кабелите на предния панел , с тях ще е малко по-рошаво ;)

преди 1 час, Agentpat™ написа:

Благодаря!

преди 47 минути, Can Oa написа:

Не са включени кабелите на предния панел , с тях ще е малко по-рошаво ;)

Включени са.

преди 8 минути, XECUTIONER написа:

Благодаря!Включени са.

Аудио и USB--та не знам какви други екстри има кутията. Някъде до 24pin ли са че не виждам дъното.

преди 1 час, Can Oa написа:

Аудио и USB--та не знам какви други екстри има кутията. Някъде до 24pin ли са че не виждам дъното.

Прав си отчасти. Кутията на предния панел има 2 x USB 3.0 и хедъра е до 24p. Аудиото не е вързано, тъй като съм го деактивирал поради наличието на външна звукова Xonar U7. USB 2.0 преходника също не се използва.:) Помислих, че визираш системния панел(HDD LED, PLED, PWRSW, Reset SW). И говорителчето съм махнал.:D

преди 7 минути, XECUTIONER написа:

Прав си отчасти. Кутията на предния панел има 2 x USB 3.0 и хедъра е до 24p. Аудиото не е вързано, тъй като съм го деактивирал поради наличието на външна звукова Xonar U7. USB 2.0 преходника също не се използва.:) Помислих, че визираш системния панел(HDD LED, PLED, PWRSW, Reset SW). И говорителчето съм махнал.:D

това тука SSD ли е?

ydILV5.jpg

Ако не е там и другите кабели ще минат през отвора а не през цялата кутия и ще е се получи хубаво.

но както и да е като не ти трябват все тая.

на 6.08.2018 г. в 22:34, XECUTIONER написа:

Кутията ми се чувстваше празна и я запълних частично с тази красавица:

Честито и от мен. :beer:

на 6.08.2018 г. в 22:34, XECUTIONER написа:

Кутията ми се чувстваше празна и я запълних частично с тази красавица:

IMG_E0160.JPG

:)

Честито и от мен. И този път като тестваш да правиш клипчета, че виж как не ти вярват като разправяш кое как. ;)

на 8.08.2017 г. в 13:56, Second to none написа:

...Вече остаря и тя ...

Интересна идея за позициониране на втори монитор. Вкъщи все ми липсва втория, но нямам място на бюрото. По този начин си е вариант. Как точно си го закрепил?

• 2 седмици по-късно...
на 8.08.2018 г. в 9:11, badsector написа:

Интересна идея за позициониране на втори монитор. Вкъщи все ми липсва втория, но нямам място на бюрото. По този начин си е вариант. Как точно си го закрепил?

Използвах ето тази стойка, дупчиш стената, слагаш 4 дюбела, завиваш стойката в монитора и си готов.

• 3 месеца по-късно...

------------------------------- Преди -------------------------------

WTweP60.jpg

------------------------------- Сега -------------------------------

2Smm31L.jpg

От гледна точка на периферия има доста промени при това положителни..
Старата клавиатура Logitech K120 е заменена от Kingston HyperX Alloy FPS (механика с червени switch-ове).
Мишката - CM Storm Devastator е заменена от Logitech G102 Prodigy.
Старите слушалки - Sharkoon Shark Zone H10, нови Kingston HyperX Cloud Stinger
4К монитора (LG 27UD58-B, 4K, 60 Hz, Freesync) го смених с AOC G2590PX - Full HD, TN, 144 Hz, 1ms, Freesync.

Относно щайгата, тя е изцяло друга, старата я разпродадох и реших да ъпгрейдна в друга посока...

MB: Asus Z170-A., сменена на Asrock B360 Pro4.
CPU: I5-6600K, сменен на I3-8100, до някаква степен това са почти еднакви процесори, като изключим, че I5-цата беше отключена и я бях набичил на 4.5 GHz.
RAM: 2x8 GB DDR4 Kingston HyperX (2400 MHz), сменена с Corsair Vengeance 2 x 4 GB (3000 MHz, работи на не повече от 2400 MHz).
Cooler: NZXT Kraken X31, в момента е стоковото на Intel .. :D
HDD: WD 1TB 7200rpm - същият..
SSD: AData SP920 (128 GB) - същият..
PSU: Deepcool DA-500M (500 W) - същият..
Video: GT 630, голям ъпгрейд качих чак на RX 580-ка, в разработка на Gigabyte, AORUS 8GB версия.
Старата кутия беше NZXT S340 Elite, в момента съм с Fractal Design C (версията с каленото стъкло).

Като цяло целия компютър го сглобявах лека, полека гледах за намаления, и плановете ми бяха много, много по-различни.. Исках изцяло да е AMD конфигурация (Ryzen 2600 с някой X470 дъно).
За това и RAM-та е такава, всичко гледах да го вземам изгодно (промоции), взех първо RAM-та, после видео картата, после кутията, имах захранване и хард диск, не ми издържа търпилото и скочих на I3-ката, за което честно да ви кажа много, много не съжалявам, от гледна точка на гейминг ми върши перфектна работа, 4K монитора го продадох защото на 580-ката не и беше много леко, а и играя повече FPS игри, за това и реших да мина на 144 Hz, Full HD.

Имах много различни планове исках да инвестирам в бюро, като на @Tommygun , но ми излизаше доста солена цялата тази история, всичко се променяше във времето чудех се за всяка една поръчка и стъпка, за това има някой безсмислени промени, но накрая излезе това, не мисля и скоро да го бутам, така и ще си остане в близките 1-2 години. Единствено може някой друг охладител да сложа на процесора .. :D

преди 3 часа, Second to none написа:

WTweP60.jpg

2Smm31L.jpg

Старата клавиатура Logitech K120 е заменена от Kingston HyperX Alloy FPS (механика с червени switch-ове).
4К монитора (LG 27UD58-B, 4K, 60 Hz, Freesync) го смених с AOC G2590PX - Full HD, TN, 144 Hz, 1ms, Freesync.

Относно щайгата, тя е изцяло друга, старата я разпродадох и реших да ъпгрейдна в друга посока...

CPU: I5-6600K, сменен на I3-8100, до някаква степен това са почти еднакви процесори, като изключим, че I5-цата беше отключена и я бях набичил на 4.5 GHz.
RAM: 2x8 GB DDR4 Kingston HyperX (2400 MHz), сменена с Corsair Vengeance 2 x 4 GB (3000 MHz, работи на не повече от 2400 MHz).
Video: GT 630, голям ъпгрейд качих чак на RX 580-ка, в разработка на Gigabyte, AORUS 8GB версия.
Старата кутия беше NZXT S340 Elite, в момента съм с Fractal Design C (версията с каленото стъкло).

Като цяло целия компютър го сглобявах лека, полека гледах за намаления, и плановете ми бяха много, много по-различни.. Исках изцяло да е AMD конфигурация (Ryzen 2600 с някой X470 дъно).
За това и RAM-та е такава, всичко гледах да го вземам изгодно (промоции), взех първо RAM-та, после видео картата, после кутията, имах захранване и хард диск, не ми издържа търпилото и скочих на I3-ката, за което честно да ви кажа много, много не съжалявам, от гледна точка на гейминг ми върши перфектна работа, 4K монитора го продадох защото на 580-ката не и беше много леко, а и играя повече FPS игри, за това и реших да мина на 144 Hz, Full HD.

Имах много различни планове исках да инвестирам в бюро, като на @Tommygun , но ми излизаше доста солена цялата тази история, всичко се променяше във времето чудех се за всяка една поръчка и стъпка, за това има някой безсмислени промени, но накрая излезе това, не мисля и скоро да го бутам, така и ще си остане в близките 1-2 години. Единствено може някой друг охладител да сложа на процесора .. :D

Доста странни промени. Според мен единственото положително в тази ситуация е смяната на видеокартата. Но най-фрапиращо изглежда прехода при мониторите. Разбирам доводите ти, но аз не бих го направил. Ти си знаеш най-добре. За периферията мога да дам мнение само за слушалките - удобни са, но не стават за музика въобще. И много бройки имат проблем с преходника. Дано твоите да не са от тези. Иначе ми харесва, че се занимаваш с хардуер и експериментираш.

Със здраве да си ползваш компютърчето!:)

П.П. Видях и други промени. Бюрото е сменено, маршрутизаторът не го виждам и някакси местоположението е различно.:D

преди 4 часа, Second to none написа:

WTweP60.jpg

2Smm31L.jpg

Въпросче ?от къде е купен монитора от официалния сайт или от другаде ,виждам ,че е Free sync с подръжка на AMD карти  а картата ти е Nvidia ако не греша,Как е при игри !сработва ли се добре ? Питам защото ми е интересно и важно да разбера.

преди 12 минути, www543 написа:

сработва ли се добре ?

На 144хц си е кеф голям. Какво като няма фрийсинк.... 

Някой може ли да засече в темата, отколко години съм с тоя шибан комп? 

ПП: Щото искам да се похваля, колко години съм с него. 

преди 8 часа, www543 написа:

Въпросче ?от къде е купен монитора от официалния сайт или от другаде ,виждам ,че е Free sync с подръжка на AMD карти  а картата ти е Nvidia ако не греша,Как е при игри !сработва ли се добре ? Питам защото ми е интересно и важно да разбера.

Не си спомням защото беше отдавна, но когато бях със старата конфигурация карах само с HDMI, понеже 630-ката имаше само VGA, DVI и HDMI изходи, което беше кофти за 4K монитора, налагаше се да го карам на 1440p (2560x1440) за да може да върви на 60Hz, иначе на 4K не тръгваше с повече от 30Hz, което беше доста кофти за окото ми. Иначе доскоро бях с 4К монитора на новата конфигурация и беше горе-долу добре, въпреки това докато играех някой FPS игри дори и с Freesync не успяваше да премахни тъпите линии насред екрана. С 144-ката е много по-различно, не успявам да забележа никакви прекъсвания, линии, и т.н по картината, всичко върви много гладко!
AOC-то го купих сега на черния петък от eMag. А 4K-то го бях взел от eDigital, мисля.

• 4 седмици по-късно...

Извиках неволята и тя ми донесе това:

Image2353001.png

Image2345001.png

Image2321001.png

Image2343001.png

Image2308001.png

Едва се побра на втория PCI-E  слот на CM 690 I

И не правете забележки за прахоляка и кабел мениджмънта. Изобщо  не ме интересува, а това върху захранването не е прах, а някакви петна, дето са се нслоили с годините.  Опитах се да ги махна преди снимките, но не се получи дори с мокри кърпички за монитор ;) 

Иначе картата е добиче, какво да кажа. Пожелавам на всеки таква. Мислех си, че никога няма да си купя такава видеоакарта но ето, купих си и то след 2-3 дена размисъл.  Даже не избирах много моделите. Прочетох ревюта каквито имаше и за тая пишеше (по-точно за 2080Ti),  че шума бил колкото FE  и 1 децибел не се усещал. Ами аз бях с MSI GTX970  и шума там не бе изобщо голям, но тая е по-тиха и в игри даже не си вдига оборотите на вентилатора така, че да се направи някаква разлика. Затова вече си мисля, да вярвам ли на ревюта или не. Те там ми дават някакви децибели, но се оказва, че в реални игрови условия нещата са различни. Ако някой се притеснява от писанията за шума, изобщо да не се притеснява, щото шум сигурно има като вдигнеш оборотите на вентилаторите над 60%, но реално те никога не скачат над 60%. Пробвах нови касови игри и мога да потвърдя, че картата е ужасно тиха и по-скоро се чува вентилатора на процесора, не и на видеокартата.Които са 3 между другото и средния се върти в противоположна посока.  Дали си заслужава парите...не знам, от години никоя видеокарта не си заслужава парите. Ама като се наложи да се купува нова, не виждам причина да не се купи тая. Аз леко се замислям, защо не дадох още 700 лева за 2080Ti...но това са бели кахъри. За жалост на тоя етап за 2080Ti в България има точно 2 или 3 предложения. Затова и се насочих към 2080 макар, че 2080Ti  е подходящата акрта за 4К  гейминг. Тая си е най-вече за 1440p.  или ако се примирим със спада на кадрите до 40 при 4К, може да я ползваме и там при най-новите игри. А дали си заслужават 700 лева отгоре за 2080Ti...ами сигурно, ако някой се е навил да играе безкомпромисно игри. 

Хайде дълго време да си я ползваш и да и се радваш. Аз се бях засилил на Ti, но като гледам колко играя напоследък, по-добре, че не я взех. Само за красота щеше да ми е.

преди 1 час, Tommygun написа:

Хайде дълго време да си я ползваш и да и се радваш. Аз се бях засилил на Ti, но като гледам колко играя напоследък, по-добре, че не я взех. Само за красота щеше да ми е.

Аз пък се отказах от тях по скоро заради дефектните партиди , които изкараха . 

преди 1 час, pepy86 написа:

Аз пък се отказах от тях по скоро заради дефектните партиди , които изкараха . 

Е то това май се оказа повече раздухано ,отколкото проблем. Нормално е да има детски болести. Но 1200 евро само за да си я гледам през стъклото нещо не съм фен. Пък и тя такава карта си иска и монитор и айде 2000 евро за да играя Диабло и RF4 по 5 часа на седмица...По добре да накупя на малката камара боклуци и да си купя въдици. Нещо компютърната краста поспря да ме сърби напоследък.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.