Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Похвалете се с компютъра си

Featured Replies

Здравей , процесора от caseking  го изключвам от сравнението  (там съм тествал само с NH-D15 и не мина 78-79градуса). "Тестовете" ги направих с моя личен процесор (който впрочем се оказа доста по-добра бройка , но не е делидван на този етап ) При 4.8Гхц клок и 1.28V в биоса  и двата кулера ги пробвах на прайм 95. NH-D15 удари 93градуса за 10 минути, а CLC 240 /със сменените вентилатори/ -94градуса за същото време на теста. Не мога да гарантирам дали са направени тестовете при еднаква стайна температура. По-скоро при CLC 240 градусите в стаята бяха с 1-2 отгоре , което вероятно също е оказало малко влияние.  Оригиналните Евга вентилатори изобщо не съм ги монтирвал.  Ползвах и в двата случая една и съща с Mx-4 паста.

Видео картата е с по-агресивна крива , каквато ползвам на всичките си карти. Power limit-a не е пипан. 60градуса на ядрото са около 60-62% перки , горе-долу и при врмите съм ги настроил така.  С тази fan крива впечатленията са ми ,че FTW3 има някакво минимално предимство спрямо Palit Gamerock , Evga SC2 , Евга Black edition, GB Aorus .  За сметка на това МСИ Gaming и MSI GamingX сa по-хладни и по-тихи спрямо FTW3. За Hybrid SC2 вече споменах , разликата в градусите е внушителна. За други модели 1080ти нямам лична база за сравнение.   

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 427,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Дойдоха чарковете днес. Сега ми остават само скобите за водния блок и всичко това(плюс още няколко неща) трябва да влезе в онова дървеното от другата тема. Обаче като гледам как ме сърбят ръ

• Янко Влахов
    Янко Влахов

А защо изобщо му се връзвате? Ако наистина е поръчано подобно нещо, то това са едни от най-глупаво похарчените пари.

• Айде да почнем на чисто! Няколко снимки от днешното почистване. Машината от подписа:         За жалост в mallbg.com се беше изчерпала R9 290 за 500 лв., иначе щях да се подсиля с нея. Ам

Публикувани изображения

преди 17 часа, pepy86 написа:

Видео картата е с по-агресивна крива , каквато ползвам на всичките си карти. Power limit-a не е пипан. 60градуса на ядрото са около 60-62% перки , горе-долу и при врмите съм ги настроил така.

Превключи на 2-ят BIOS и задай максимален Power Target. Клокни я колкото можеш и ще видиш, че тези 60 градуса ще са химера.:) Не разбирам причината да си вземеш такава карта и да я държиш на стокови честоти.

Картата е клоквана вече и съм и видял максимума. За 3-4% отгоре не си заслужава .  Разликата в градусите с максимален клок е не повече от 5-6 отгоре. Нищо притеснително.  Просто не виждам съществена разлика от към перформънс.  В прочем в момента съм с този биос. На втория лимита му е 330W .  Специално от картите ми на въздух , GamingX модела до момента се явява като най-добрия ми клокър (говоря без модификация по заводския биос). 

п.п. Макар ,че като си спомням преди MSI имах една Zotac AMP Extreme edition. Тая карта за съжаление имаше някакъв дефект и я върнах на Варио (след 70 градуса крашваше или даваше артефакти). Та въпросното 1.5кг прасе удряше без клок 330+вата консумация на time spy.  Чудя се дали е възможно такъв биос да се сложи на FTW3 и какъв би бил резултата.  До момента по-напомпана заводски (без да я пипам) карта не вях вяиждал.

преди 16 минути, pepy86 написа:

Картата е клоквана вече и съм и видял максимума. За 3-4% отгоре не си заслужава .  Разликата в градусите с максимален клок е не повече от 5-6 отгоре. Нищо притеснително.  Просто не виждам съществена разлика от към перформънс.  В прочем в момента съм с този биос. На втория лимита му е 330W .  Специално от картите ми на въздух , GamingX модела до момента се явява като най-добрия ми клокър (говоря без модификация по заводския биос). 

п.п. Макар ,че като си спомням преди MSI имах една Zotac AMP Extreme edition. Тая карта за съжаление имаше някакъв дефект и я върнах на Варио (след 70 градуса крашваше или даваше артефакти). Та въпросното 1.5кг прасе удряше без клок 330+вата консумация на time spy.  Чудя се дали е възможно такъв биос да се сложи на FTW3 и какъв би бил резултата.  До момента по-напомпана заводски (без да я пипам) карта не вях вяиждал.

Тоест при максимален клок и таргет 127% ти държи около 65 градуса на стрес тест? Това е доста странно. Зависи все пак какъв точно е бил клока и с какво си тествал. И с каква кутия си бил или на отворен стенд. И стайна температура. За производителя и аз мисля, че от MSI се представят най-добре, но също зависи конкретният модел(мда...Gaming X, trio, duke, sea hawk) и вложените памети. Нашите карти за съжалениe са с памети от Микрон. За ползване на BIOS от Зотак - мисля, че може, но не виждам смисъл. По-скоро ще се омешат нещата.

преди 21 часа, pepy86 написа:

Здравей , процесора от caseking  го изключвам от сравнението  (там съм тествал само с NH-D15 и не мина 78-79градуса). "Тестовете" ги направих с моя личен процесор (който впрочем се оказа доста по-добра бройка , но не е делидван на този етап ) При 4.8Гхц клок и 1.28V в биоса  и двата кулера ги пробвах на прайм 95. NH-D15 удари 93градуса за 10 минути, а CLC 240 /със сменените вентилатори/ -94градуса за същото време на теста. Не мога да гарантирам дали са направени тестовете при еднаква стайна температура. По-скоро при CLC 240 градусите в стаята бяха с 1-2 отгоре , което вероятно също е оказало малко влияние.  Оригиналните Евга вентилатори изобщо не съм ги монтирвал.  Ползвах и в двата случая една и съща с Mx-4 паста.

Видео картата е с по-агресивна крива , каквато ползвам на всичките си карти. Power limit-a не е пипан. 60градуса на ядрото са около 60-62% перки , горе-долу и при врмите съм ги настроил така.  С тази fan крива впечатленията са ми ,че FTW3 има някакво минимално предимство спрямо Palit Gamerock , Evga SC2 , Евга Black edition, GB Aorus .  За сметка на това МСИ Gaming и MSI GamingX сa по-хладни и по-тихи спрямо FTW3. За Hybrid SC2 вече споменах , разликата в градусите е внушителна. За други модели 1080ти нямам лична база за сравнение.   

Ясно, мерси за включването. Струва ми се нормално да няма разлика с паста, за да се види разлика между двете, или по-скоро за да се разбере, кое е по-добро ще трябва да се махне пастата.

Тези 60-62% как се превеждат в об/мин ? За видео картите според мен важи същото нещо, трябва да са с еднакви пасти. Естествено реалността при медийните ревюта е по различна, тестват out of the box и дори да се сравнява с друга карта не се сменя паста. Или поне аз не съм виждал някой да го прави.

преди 23 минути, Inno написа:

Тези 60-62% как се превеждат в об/мин ?

Поне при мен 62% са около 2100 об/мин. Аз затова се учудвам на неговите температури. Преди малко направих кратък тест с ''Valey'' и "Heaven". Е докарах максимални температури 62 градуса, но при 100% вентилатори, което отговаря съответно на приблизително 3500 об/мин за ядрото и 2800 об/мин за захранващата схема(доста шумно става). 58 децибела при затворена кутия. Картата е на + 190 ядро / + 500 памети. Стайна температура около 27 градуса. Средно добре охладена кутия с 3 x 14 FLX  на 800 об/мин.

П.П. И все пак иде реч за GTX 1070Ti, а не GTX 1080Ti. 

Настройки:

Untitled.png

Untitled1.png

преди 3 часа, Jorge написа:

Тоест при максимален клок и таргет 127% ти държи около 65 градуса на стрес тест? Това е доста странно. Зависи все пак какъв точно е бил клока и с какво си тествал. И с каква кутия си бил или на отворен стенд. И стайна температура. За производителя и аз мисля, че от MSI се представят най-добре, но също зависи конкретният модел(мда...Gaming X, trio, duke, sea hawk) и вложените памети. Нашите карти за съжалениe са с памети от Микрон. За ползване на BIOS от Зотак - мисля, че може, но не виждам смисъл. По-скоро ще се омешат нещата.

Ако остане време тези дни ще споделя снимика в момента какво е положението с градусите след клок .  Специално за MSI имах преди време една sea hawk , която ползвах на личната машина в продължение на няколко месеца . Не останах очарован. Самата платка явно е калпава . Слаб клокър като цяло , дори от към градуси SC2 Hybrid го бие с едно 4-5 градуса при еднакви настройки по време на гейминг. Msi им свалям шапка на двете въздухарки - GamingX и trio. Там за мен потенциала е по-голям . Дали имат разлики в биосите/платките спрямо sea hawk не мога да кажа , но за клок GamingX и trio са чудесни .  Освен това са и изключително тихи.  

преди 16 минути, Inno написа:

Ясно, мерси за включването. Струва ми се нормално да няма разлика с паста, за да се види разлика между двете, или по-скоро за да се разбере, кое е по-добро ще трябва да се махне пастата.

Тези 60-62% как се превеждат в об/мин ? За видео картите според мен важи същото нещо, трябва да са с еднакви пасти. Естествено реалността при медийните ревюта е по различна, тестват out of the box и дори да се сравнява с друга карта не се сменя паста. Или поне аз не съм виждал някой да го прави. 

Перката на ядрото 60% са около 2000оборота , докато тези на паметите (средна и дясна) работят на по-високи обороти - 2300-2400 някъде. Предполагам това е така , защото някой от сензорите минава 60 градуса и заради него се развъртат до към 65% (при всички случаи средна и дясна перка са малко по-високо оборотни) . 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Пуснах на бързо Heaven : Quality - Ultra;  Tesselation - Extreme; AA-x8 и FHD резолюция.   Картата я клокнах толкова ,че да мине теста .  Макар ,че на ядрото с тоя биос не мисля ,че може повече. В началото тръгна на 2025мхц , след това падна на 2000мхц и така до края. /На сток настройки ядрото бууства на 1940-1950Мхц мах/ . Паметта за теста е +350Мхц .  На ядрото не мина 64градуса при 70% перка.  Паметта след клок виждам е малко по-топла , едната перка се е развъртяла моментно до 80% , а другата до 75%.

Поздрави!

резултат + градуси

FTW3 градуси.gif

FTW3 gradusi 2.jpg

Картата може повече, а и си пуснал теста на 1080p. Поне го дай на резолюция "System" или каквато е в момента ползваната от теб(предполагам 2560/1440). Или дай "Superposition" на 8К оптимизирано. А бре има нещо гнило тук, но ми се спи и не ми се гледа повече. 

Лека!

Много я спъва биоса. При клока на паметта има още доста потенциал , но при ядрото се удря в дувар .  Добавям долу  резултат при  същия клок на 2К резолюция на Heaven.

Уточнявам : кутията е затворена , а в стаята е цели 28-29 градуса (изобщо не съм пускал климатик последните 2-3дни, баси ужаса 😂) . Между другото в момента на село в компютъра съм забил една Евга1080 FTW и що годе имам впечатления и от нея като температури. Миналата година минаха през мен 1бр. 1070 FTW2 както и няколко 1070 FTW.  За съжаление 1070ти FTW2 не съм имал  и не мога да ги сравня с изброените.  По време на "пика на майнинга"  си бях взел една 1070Ti StriX и една 1070Ti Cerberus. 1-вата карта беше брутално тиха и хладна. Не минаваше на сток честоти 55градуса при 50% перки на бенч и гейминг . 2-рия Асус независимо ,че също беше  трислотов , се оказа  пълен кенеф. 70-75градуса при 75% перки на сток.  Това ми е единствения  допир до 1070ти. Time spy и Fire strike винаги са ми  давали с 2-3 до 4 градуса над Hevan , valey , Superposition . Може и там да опитам какво е положението с FTW3 , Но ще е евентуално утре ,че ми се доспа.

снимка с резултат + моментни градуси, волтажи и обороти

градуси , волтажи , обороти и т.н. при резолюция 2К - HWinfo

Лека и от мен !

• 2 седмици по-късно...

Ново кутийче, което ме кефи, че е малко, но функционално и с шумоизолация:

CA2A6B21-B829-4CD6-912B-B88EBC89D492.jpeg

Може след време да му сложа плетени кабелчета, но сега е време за почивка.😊

• 3 седмици по-късно...

Започнах лек тунинг на деска :). Да живее Джъмбо, ами много малко работи си купихме предния път. Другата седмица ще напълня колата и ще довърша тунинга. Все пак трябва да е подходящ за едногодишни новопроходили диваци.

TdytNmGus0e_AY9qg4YA2DDBt4_YoqbhvaNaz6TG

WW9FK3fKhgT8J4TpdSgWCoeXx7R-LIY0jWLfl5x6

ПП. Дайте идея как да спася кабела и най-вече копчето на захранването. Не мисля че чарковете ще преживеят повече от 2-3 дръпвания/натискания докато работи...

@Tommygun , за ключето на захранването може да измислиш капаче, което да се повдига, или просто пластина - залепена примерно. Ваденето на кабела все пак изисква някакво усилие, но най-удачно би било да прекараш всичко назад под стъклото на бюрото - за целта Г-образен конектор може да ти е от полза.

преди 21 часа, pepy86 написа:

Jorge 

Как е от към градуси процесора с това водно ?

Прилично добре. Заради теб сега пуснах ''Blender Benchmark'' за 1/2 часа. Тест, който дава по-реална представа от доста други синтетики. Стайна температура 27 градуса, предни вентилатори от подписа на 950 оборота. Със старата кутия температурите бяха 5 градуса по-ниски. Но това е без значение. Пастата е заводската на Корсар, защото моята Гризли свърши точно преди инсталацията. Свали и от там още няколко градуса.

Untitled.png

Снимал съм теста секунди преди да свърши, затова не гледай показанията за време. Това е от първата част продължила около 6 минути.

П.П. Можеш да пуснеш и твоята печица на този тест с D15 и на 5 GHz да направим едно сравнение. 

Че супер са даже градусите за нащи печки. В момента съм с CLC 240 ,а NH-D15 не съм го монтирал от както взех Евгата . Сега ще сваля бенчмарка  и ще пусна една снимка. За колко време не разбрах само ?

преди 5 минути, pepy86 написа:

Че супер са даже градусите за нащи печки. В момента съм с CLC 240 ,а NH-D15 не съм го монтирал от както взех Евгата . Сега ще сваля бенчмарка  и ще пусна една снимка. За колко време не разбрах само ?

Мисля, че краткият тест е около 30 минути.

Теста е много хубав , не бях го ползвал до сега.

Та при мен положението с CLC 240 ( с перки Raijintek AURAS) е малко по-зле .  Вярно при 30,5градуса стайна температура , но аз клъвнах на моменти 88-89градуса. През повечето време беше към 82 . Язък ,че е  хубава бройката , ама си плачи за делид това cpu от всякъде. Особено като се сетя на Prime95 каква ми беше разликата спрямо онази бройка на der8auer , направо се депресирам 🤪 🙄

Снимка

• 4 месеца по-късно...

Нова карта от среден клас, която е напълно достатъчна за моите нужди. Важното е, че е изключително тиха и на добра цена. 

IMG_E1573.JPG

Моят сървър:

2 x Intel Itanium 9300  quad core 1,6 ghz 20 mb cache.

24 DDR3 RAM

HP-UX 11.31,FreeBSD 10 , Gentoo Linux

8x 1.2TB scsi 10000 rpm disk

Хич не е лоша машинката нали ?

преди 13 часа, Jorge написа:

Нова карта от среден клас, която е напълно достатъчна за моите нужди. Важното е, че е изключително тиха и на добра цена. 

Честито.

Трябва наистина да е била добра цената. Имаш ли вече впечатление как е за 1440р?

на 22.10.2004 г. в 16:56, VladoH написа:

Ми аз не мога да се похваля с нещо кой знае какво. Athlon XP 1800+, 256 RAM (400 MHz), GF 4 MX440 - 32 MB Публикувано изображение , 120 GB hard (това поне си го бива).

Моят е по-добър откъм процесор и памет: 4 ядра по 1.3 GHz и 1GB RAM.

Но екранът и хард дискът са по-малки: 7 инча и 8 GB.

Alcatel Pixi 4(7)

https://www.gsmarena.com/alcatel_pixi_4_(7)-7847.php

преди 10 часа, Tommygun написа:

Честито.

Трябва наистина да е била добра цената. Имаш ли вече впечатление как е за 1440р?

Благодаря! Нямам впечатление, защото нямам такъв монитор. Други методи на тестване не ги намирам за удачни. Но ако разрешаваш ще пусна 2 синтетики и един вграден бенч в твоята тема? Това имах време да свърша.

П.П. Цената е стандартна за Асус - 450$. Щях да взема 5700XT на същата цена, но нямаше наличен моделът, който харесах.

Поздрави!

Не знам за коя тема говориш, но няма проблем.

Иначе 5700ХТ на същите пари би била леко по-бърза, но освен ако не си на 4К (където и двете са леко слаби), ти е все тая дали ще играеш със 140 или 160 кадъра...

На мен ми хареса водния дявол, но като се замисля , че само мога да си я направя за 100 евро по-малко а за 100 евро повече има 2080S, малко ми се губи ентусиазма. Пък и за Diablo 3 на 1080р e малко леко овъркил.

Честито пак и със здраве да си я ползваш.

• 1 месец по-късно...

Здравейте,

Обещах да пусна и моята конфигурация.

Тъкмо се "излюпи": https://imgur.com/a/g2N67QE

Параметри: https://imgur.com/TebrSh2 - само кутията е различна.

Сега ще обновя клавиатурата, мишката и слушалките. :)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.