Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Похвалете се с компютъра си

Featured Replies

Честито Mariyanov всичко е добре изпипано само ме дразни търговския трик на мониторите AOC с който съм и аз само че по стар модел където при изключен монитор показват колко са напреднали с материята че за тази ниска цена предлагат ултра тънка рамка. Но като включиш монитора ултра тънката рамка вече не, е това което изглежда при изгасен монитор. Нищо с това се свиква понеже мойта е малко по дебела от твоята тъка че имат малко напредък. Иначе са хубави монитори/параметри и нямам грешка за сега.

• 1 месец по-късно...
  • Отговори 2,4k
  • Прегледи 427k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Дойдоха чарковете днес. Сега ми остават само скобите за водния блок и всичко това(плюс още няколко неща) трябва да влезе в онова дървеното от другата тема. Обаче като гледам как ме сърбят ръ

• Янко Влахов
    Янко Влахов

А защо изобщо му се връзвате? Ако наистина е поръчано подобно нещо, то това са едни от най-глупаво похарчените пари.

• Айде да почнем на чисто! Няколко снимки от днешното почистване. Машината от подписа:         За жалост в mallbg.com се беше изчерпала R9 290 за 500 лв., иначе щях да се подсиля с нея. Ам

Публикувани изображения

Здравейте.

Ето какво се случи за последните 2 години с моята конфигурация.

Захранването на XFX TS 650W GOLD P1-650G-TS3X беше заменено с THERMALTAKE SMART PRO RGB 850W 80+ BRONZE FULLY MODULAR

Към кутията - FD Define R5 Blackout, добавих една стъклена вратичка - link

Един контролер за вентилатор NZXT HUE 2 RGB Lighting Kit - link и 2 броя вентилатори - NZXT Aer RGB 2 - link.

За съжаление се подведох и поръчах 120 мм вентилатори, а не 140 мм. Отказаха и да ми ги сменят и за в бъдеще ще купувам още, а тези ще ги продам.

Останалите части са непроменени:

• Дъно: Asus ROG Maximus VIII Ranger
  • Рам: Kingston HyperX FURY 16GB Kit @2400MHz
  • Процесор: Intel Core i7-6700K с охлаждане Noctua NH-U14S
  • Видео карта: PowerColor Radeon™ RX 480 8GB GDDR5
  • Харддиск: Seagate 1TB HDD ST1000DM003

20200321_134901.jpg

Тази година ще добавя и едно SSD M.2 да хвърчи.

току-що, Can Oa написа:

Честито!

Захранването заради светлината ли е сменено и заради нея ли е обърнато така?

Захранването го смених защото компютъра почна да се рестартира като пуснех някоя игра. След някакъв бенчмарк тест, се оказа, че едновременно видеото и процесора не могат да работят на макс. А, за посоката, така ми го монтираха и не съм обръщал внимание как трябва да е. Да го завъртя ли надолу с перката? Светлинката не ме блазни. Имам 4 ленти в кутията и 2 светещи вентилатора, предостатъчно са ми.

преди 22 минути, iBonev написа:

Захранването го смених защото компютъра почна да се рестартира като пуснех някоя игра. След някакъв бенчмарк тест, се оказа, че едновременно видеото и процесора не могат да работят на макс. А, за посоката, така ми го монтираха и не съм обръщал внимание как трябва да е. Да го завъртя ли надолу с перката? Светлинката не ме блазни. Имам 4 ленти в кутията и 2 светещи вентилатора, предостатъчно са ми.

Старото захранване има поне 5 години гаранция едва ли е изтекла. Така ли беше монтирано и старото захранване?

По-добре е перката да взема хладен въздух от долу(отвън) а не от топлия в кутията както прави в момента с този монтаж.

• 5 седмици по-късно...

Отдавна не съм писал в тази тема и гледам е изпаднала назад в класацията... Up!

От последното ми хвалене си взех много дреболии като аксесоари и не са нови но не съм го писал :) Просто сега намерих време да ги снимам - да започваме ...

Снимките са малки но при клик би трябвало да станат големи.

Взех си още 2 плочи рам по 4GB и сега съм с пълен комплект 4 x 4GB. Вижда се и новия ми охладител или поне част от него но на другите снимки го има.

IMG-20200419-170147.jpg IMG-20200419-170302.jpg

Сложих си и нови 4 вентилатора.

IMG-20200419-102609.jpg IMG-20200419-161509.jpg

Новата ми китайска мишка. Най-удобната мишка която съм хващал и много красиво RGB.

IMG-20200421-210706.jpg IMG-20200421-210731.jpg

Взех си китайска механична TKL клавиатура. Червени Outemo суичове със сносно RGB. Води се нископрофилна но е среден вариант , по-ниска от нормалните капове и по-висока от нископрофилните.

Много качествена изработка страшно съм доволен и не очаквах такова качество от китайска клавиатура! Година и нещо я ползвам вече.

IMG-20200421-210901.jpg IMG-20200421-210834.jpg IMG-20200421-210918.jpg

Голям и евтин пад и китайския ми микрофон.

IMG-20200421-211016.jpg IMG-20200420-122106.jpg

Много удобното ми столче :)

IMG-20200421-212003.jpg

Колонките и супер сцепените ми стойки по мой дизайн.

IMG-20200421-211159.jpg IMG-20200421-212048.jpg IMG-20200421-211225.jpg

Стойката на монитора по мой дизайн.

IMG-20200421-211027.jpg IMG-20200421-211130.jpg

Масата по мой дизайн и стойката за слушалки но така и не си взех слушалки. Точно си харесах и щях да вземам и ковид 19 кризата ме накара да не харча.

IMG-20200421-212454.jpg IMG-20200421-212531.jpg IMG-20200421-212553.jpg

Новата стара кутия с новия охладител , памети , вентилатори  и новите лампи :)

IMG-20200421-211459.jpg IMG-20200421-211807.jpg IMG-20200421-212301.jpg

И накрая всичко изглежда така много ми харесва много съм доволен. Дано по-скоро да има повод за нови хвалби.

IMG-20200418-185747.jpg IMG-20200418-181859.jpg

Живи и здрави пожелавам на всички.

преди 28 минути, Can Oa написа:

Отдавна не съм писал в тази тема и гледам е изпаднала назад в класацията... Up!

От последното ми хвалене си взех много дреболии като аксесоари и не са нови но не съм го писал :) Просто сега намерих време да ги снимам - да започваме ...

Снимките са малки но при клик би трябвало да станат големи.

Взех си още 2 плочи рам по 4GB и сега съм с пълен комплект 4 x 4GB. Вижда се и новия ми охладител или поне част от него но на другите снимки го има.

IMG-20200419-170147.jpg IMG-20200419-170302.jpg

Сложих си и нови 4 вентилатора.

IMG-20200419-102609.jpg IMG-20200419-161509.jpg

Новата ми китайска мишка. Най-удобната мишка която съм хващал и много красиво RGB.

IMG-20200421-210706.jpg IMG-20200421-210731.jpg

Взех си китайска механична TKL клавиатура. Червени Outemo суичове със сносно RGB. Води се нископрофилна но е среден вариант , по-ниска от нормалните капове и по-висока от нископрофилните.

Много качествена изработка страшно съм доволен и не очаквах такова качество от китайска клавиатура! Година и нещо я ползвам вече.

IMG-20200421-210901.jpg IMG-20200421-210834.jpg IMG-20200421-210918.jpg

Голям и евтин пад и китайския ми микрофон.

IMG-20200421-211016.jpg IMG-20200420-122106.jpg

Много удобното ми столче :)

IMG-20200421-212003.jpg

Колонките и супер сцепените ми стойки по мой дизайн.

IMG-20200421-211159.jpg IMG-20200421-212048.jpg IMG-20200421-211225.jpg

Стойката на монитора по мой дизайн.

IMG-20200421-211027.jpg IMG-20200421-211130.jpg

Масата по мой дизайн и стойката за слушалки но така и не си взех слушалки. Точно си харесах и щях да вземам и ковид 19 кризата ме накара да не харча.

IMG-20200421-212454.jpg IMG-20200421-212531.jpg IMG-20200421-212553.jpg

Новата стара кутия с новия охладител , памети , вентилатори  и новите лампи :)

IMG-20200421-211459.jpg IMG-20200421-211807.jpg IMG-20200421-212301.jpg

И накрая всичко изглежда така много ми харесва много съм доволен. Дано по-скоро да има повод за нови хвалби.

IMG-20200418-185747.jpg IMG-20200418-181859.jpg

Живи и здрави пожелавам на всички.

Мама и тате явно изкарват бая пари, за да можеш тука да се фукаш 😆

преди 29 минути, Росен Р. Александров написа:

Това за мама и тате даже няма да го коментирам ...

А как реши че нещо струва бая пари??? Или как съм събирал парите 2 години тези смешни пари които струват нещата!

Пада за 15 лева , мишката за 33лв. , клавиатурата за 80 лв. , вентилаторите за 13 лв. , охладителя за 38 лв. , паметите не помня но май бяха 70лв, всичките лед глупости за 30 лв.

Масата със стойките и рафта за 350 лв. или стола за 280 лв. който имам още 4 месеца изплащане. Или може би стария компютър който сега сигурно няма и 500 лв. стойност.

Хваля се защото съм бачкал 2 години за всичките евтини неща от алиаскпрес защото не мога да си ги позволя маркови от тука.

Сега можеш ли да го сметнеш че ти показвам неща за има няма 1300 лв със компютъра и монитора но съм ги направил толкова добре че смешник като тебе който нищо не разбира мисли че това е нещо скъпо!!!

Сваляш крилото на вратата слагаш го на масата взимаш една фреза и правиш някакви фигурки от твоята страна и ги боядисваш в черно (може да смениш и дръжката с черна).

А отдолу и отгоре на крилото може една лед лента само не знам как ще я захраниш въпреки че се мотат доста кабели около первазите...

Монитора май ти идва малко висок. Така при продължителна работа се натоварват повече очите. Горната част на екрана, трябва да бъде на нивото на очите или малко под тях.

преди 26 минути, Zaza Zaraza написа:

Монитора май ти идва малко висок. Така при продължителна работа се натоварват повече очите. Горната част на екрана, трябва да бъде на нивото на очите или малко под тях.

Добре ми е аз съм висок ако съдиш по стола възглавницата ми се пада врата. Слагам тази възглавница като се разплюквам на стола да гледам нещо дълго време , ако не гледам я махам. Сега е сложена за снимката да се види ;) за 8 лева от алиекспрес(за автомобил е) ако оня горе го интересува колко струва.

Иначе горната част не ми е на нивото на очите малко над тях е да кажем погледа ми е на 70%,80%(от екрана) от долу нагоре , така го направих защото не обичам да поглеждам надолу а основния ми поглед е точно на 70%,80% от долу , реално горе гледам само като сменям таб на файрфокса :) Но както и да е мога да движа стола нагоре надолу ако нещо ми е некомфортно някой ден. Мечтаех за стойката толкова време че ме заболяваше врата да гледам надолу като нямах и хубав стол. Иначе признавам много правилен поглед имаш над нещата много похвално от едни снимки...

... вкусът е нещо субективно, меракът не... личи си старанието!

преди 13 часа, Росен Р. Александров написа:

.... простотията българска, да минеш да се изсереш на чуждия труд

преди 18 часа, Can Oa написа:

А как реши че нещо струва бая пари??? Или как съм събирал парите 2 години тези смешни пари които струват нещата!

Пада за 15 лева , мишката за 33лв. , клавиатурата за 80 лв. , вентилаторите за 13 лв. , охладителя за 38 лв. , паметите не помня но май бяха 70лв, всичките лед глупости за 30 лв.

Масата със стойките и рафта за 350 лв. или стола за 280 лв. който имам още 4 месеца изплащане. Или може би стария компютър който сега сигурно няма и 500 лв. стойност.

Хваля се защото съм бачкал 2 години за всичките евтини неща от алиаскпрес защото не мога да си ги позволя маркови от тука.

Сега можеш ли да го сметнеш че ти показвам неща за има няма 1300 лв със компютъра и монитора но съм ги направил толкова добре че смешник като тебе който нищо не разбира мисли че това е нещо скъпо!!!

Браво, хубави неща си направил! И аз дадох 280 лева за стол, ама за няма и месец се прецака, щото съм около 125 кила с дрехите. Сега съм си наумил да направя една стара седалка от Фолксваген Голф на седалка за Assetto Corsa  и други подобни. Чудех се как да го направя, не ми се занимаваше много, но скоро видях нещо интересно и си викам така да го направя. Отдолу слагам нещо като квадратен сандък, дето да не се плъзга по дървения ми под. За целта  за 9 лева на Кауфланд има постелки за багажник на автомобил против плъзгане. Вече втора ползвам за педалите си. Издържа 2-3 месеца с педалите ми, но със стола може би и повече. Но какво са 9 лева, след като ще си имам оригинална автомобилна седалка, купена за чанта бира + мастика? Много по-удобна е от китайско-румънския ми стол от емаг, дето още първия ден ме заболяха бедрата, щото се забиват в страничните бордове на стола.  Отделно че скърца като за световно, евсе едно отваряш врата на 100 годишна къща.  И отделно, че за рейсъри не става, че е на колелца, незнайно за какъв чеп.  Та така. Идеята ми е една стара седлка от Голф, отдолу съндък, а на пода му противоплъзгащо се покритие :) 

преди 24 минути, Ъндъртейкър написа:

И аз дадох 280 лева за стол, ама за няма и месец се прецака, щото съм около 125 кила с дрехите.

Ако имаш предвид механизма дето го мести нагоре-надолу те си се скапват не ти е от килограмите или поне не само. 

преди 52 минути, Roujin Z написа:

Ако имаш предвид механизма дето го мести нагоре-надолу те си се скапват не ти е от килограмите или поне не само. 

Не това имах предвид. Друго. Регулировката на облегалката прескочи един зъб и няма как да го върна назад. Там има една много яка пружина. Мислех си, дали не мога да позлвам гаранция, но се отказах. Те гаранция дават, но реално аз не виждам как може да се ползва при положение, че ми пращат стола разглобен, тоест е куп от части като едно PC. Мога да им пратя друга част и да им кажа, че е проблемна...ей и затова не се интересувах от гаранция. 

ПП: Между другото се чудя, как вас двамата не са ви заплюли за модератори в тоя раздел. И двамата знаете много, работите това, което знаете.  Или поне сте работили, не знам как е сега.

преди 10 минути, Ъндъртейкър написа:

Не това имах предвид. Друго. Регулировката на облегалката прескочи един зъб и няма как да го върна назад.

Като си избирах стола изрично ми казаха да не си избирам с движеща облегалка ако искам да изкара 4 годишната гаранция.

Иначе това ми изглежда лесно за направа:

03-768x576.jpg

преди 2 минути, Can Oa написа:

Като си избирах стола изрично ми казаха да не си избирам с движеща облегалка ако искам да изкара 4 годишната гаранция.

Това означава ли, че биха ми приели гаранцията? Купих стола по време на Черния петък. Ама не съм се интересувал за гаранция, че ми се струва доста сложно. Всъщност, не искам да е гаранционно, а просто да намеря същата част за регулиране на облегалката. 

току-що, Ъндъртейкър написа:

Това означава ли, че биха ми приели гаранцията? Купих стола по време на Черния петък. Ама не съм се интересувал за гаранция, че ми се струва доста сложно. Всъщност, не искам да е гаранционно, а просто да намеря същата част за регулиране на облегалката. 

Моят стол е с 4 години гаранция която покрива механизмите и амортисьора. Гаранцията не покрива износване на кожата - на колелата.

Твоето ми изглежда като проблем на механизма и гаранцията би трябвало да го покрие но се носи целия стол не само тази част.

преди 2 минути, Can Oa написа:

Моят стол е с 4 години гаранция която покрива механизмите и амортисьора. Гаранцията не покрива износване на кожата - на колелата.

Твоето ми изглежда като проблем на механизма и гаранцията би трябвало да го покрие но се носи целия стол не само тази част.

От емаг е, ще им го занеса целия, даже няма да го разглобявам ако трябва :) Но дали спедиторската фирма ще го вземе така?  просто не съм се интересувал. Като прочетох поста ти се сетих и за моя стол. А, да, за тия дето се чудят кой съм и не им се рови, аз съм bildera_  и там другите ми акаунти и никове - Кико и тем подобни.

преди 4 минути, Ъндъртейкър написа:

От емаг е, ще им го занеса целия, даже няма да го разглобявам ако трябва :) Но дали спедиторската фирма ще го вземе така?  просто не съм се интересувал. Като прочетох поста ти се сетих и за моя стол.

Ако е от емаг и не от фирми продаваща през емаг , ще дойдат до вас да го вземат. Попълни си формуляра от сайта. А относно разглобен ли да е ... ами не знам би трябвало но момчето куриер едва ли има идея как трябва да е просто ще го вземе (поне така мисля)

едит: ааааааа ве билдер ти ли си ;)  точно днес гледах някакви известия от този ник че съм го последвал и  си викам тоя пък за кво го следвам даже не знам кой е ;) и те изтрих аахахахахх

преди 1 минута, Can Oa написа:

Ако е от емаг и не от фирми продаваща през емаг , ще дойдат до вас да го вземат. Попълни си формуляра от сайта. А относно разглобен ли да е ... ами не знам би трябвало но момчето куриер едва ли има идея как трябва да е просто ще го вземе (поне така мисля)

Благодаря ти! Каквато съм тежка гемия, не знам кога ще се заема. То работа, работа, работа, Assetto Corsa Competizione, Star Wars: Galaxy of Heroes,  пиячка, сън, пак същото...

преди 1 час, Can Oa написа:

...

Този път кутията не е на чорчик.:D Със здраве да си ползваш нещата! Важното е, че на теб ти харесва цялостното изпълнение. Аз лично бих прикрил кабелчето за вграденото осветление на лавицата и това до касата на вратата(не знам какво е). 

П.П. Моето скромно мнение е, че трябва да се използват столове с твърди повърхности. Особено при гърба и лумбалната област.

Поздрави...

на 21.04.2020 г. в 23:09, Can Oa написа:

Много красив Setup!

на 21.04.2020 г. в 23:09, Can Oa написа:

Да бе, забравих че вие от всичко разбирате, на ниво професор. :) Ние неуките за това и спряхме да пишем в този форум. Никой друг тук не работи, само ти работиш :)

преди 50 минути, Росен Р. Александров написа:

Да бе, забравих че вие от всичко разбирате, на ниво професор. :) Ние неуките за това и спряхме да пишем в този форум. Никой друг тук не работи, само ти работиш :)

Единствения стойностен и мъжки коментар който можеше сега да напишеш е " че си прибързал със неправилно мнение " всичко друго което се опитваш да напишеш изглежда по-зле.

Знам че ти е все тая но се обръщаш към мен просто ти отговарям.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.