Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Похвалете се с компютъра си

Featured Replies

На никой не му пука. А и това че цялото ти оборудване е 1300 лева, айде на някой друг. Само монитора ти струва към 500 лева. Тук в последните години се забелязва една и съща тенденция, за мерене на малки пи*ки. Все едно аз като поръчах нов SSD и веднага да му направя 20 снимки и да го кача тук. Нали в крайна сметка го купувам за мен, а не да се похваля пред публиката, вижте ме кой съм, купих си еди какво си. Не е лошо нали човек да се похвали ама.. А това дали смяташ мнението ми за правилно или не, изобщо на каква база го смяташ не знам.

Имам спомени от преди години какви коментари си писал под мои коментари. Вярно е че тук не съм от най-обичаните. И просто се отказах да пиша. И виждам че от около 2015та досега нищо не се е променило към добре (но към по-зле е постоянна тенденция).

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 426,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Дойдоха чарковете днес. Сега ми остават само скобите за водния блок и всичко това(плюс още няколко неща) трябва да влезе в онова дървеното от другата тема. Обаче като гледам как ме сърбят ръ

• Янко Влахов
    Янко Влахов

А защо изобщо му се връзвате? Ако наистина е поръчано подобно нещо, то това са едни от най-глупаво похарчените пари.

• Айде да почнем на чисто! Няколко снимки от днешното почистване. Машината от подписа:         За жалост в mallbg.com се беше изчерпала R9 290 за 500 лв., иначе щях да се подсиля с нея. Ам

Публикувани изображения

преди 16 минути, Росен Р. Александров написа:

На никой не му пука. А и това че цялото ти оборудване е 1300 лева, айде на някой друг. Само монитора ти струва към 500 лева. Тук в последните години се забелязва една и съща тенденция, за мерене на малки пи*ки. Все едно аз като поръчах нов SSD и веднага да му направя 20 снимки и да го кача тук. Нали в крайна сметка го купувам за мен, а не да се похваля пред публиката, вижте ме кой съм, купих си еди какво си. Не е лошо нали човек да се похвали ама.. А това дали смяташ мнението ми за правилно или не, изобщо на каква база го смяташ не знам.

Имам спомени от преди години какви коментари си писал под мои коментари. Вярно е че тук не съм от най-обичаните. И просто се отказах да пиша. И виждам че от около 2015та досега нищо не се е променило към добре (но към по-зле е постоянна тенденция).

Новото(2019г.) ми SSD 240GB Kingston A400 не го споменах защото не се вижда.

Или духалката за чистене на компютри защото на никого не му пука.

Както и тъпото чопарче което също не е част от сетъпа.

OXMmWU.jpg

Това е раздела за хардуер и си говорим за хардуер. Всичко което пиша или показвам е хардуер.

Пропуснах да добавя че ако в хардуерния раздел ти е неприятно да гледаш хардуер може би това не е твоя раздел. А и най-вероятно си единствения в този раздел който не иска да гледа хардуер.

Нали уж темата е похвалете се с компютъра си, какво общо има листосъбирача и чопъра?

А като така е прието, айде и от мен..

spacer.png

Моя е дърт и де се вика продължава да работи ... - това за настолния ... с процесор от 2004 ... "нещо" IV ... на Интел, а дъното е на ASUS ...

Тоя на който в момента съм е DELL LATITUDE 6430 - втора ръка - супер е ...

За "служебния" не казвам ... :) 

На дъртия съм предвидил вид тестове, но нека да остарее още ... На въпросния модел имам проблем с видео картите, но тя по своята същност е друг компютър ... определено заставам зад NVIDIA ...

Та, и аз дъртия имам с какво да се хваля ... :) Да, със стари неща, но не съм "терминатор" на техника ... :) 

преди 41 минути, Росен Р. Александров написа:

Нали уж темата е похвалете се с компютъра си, какво общо има листосъбирача и чопъра?

Това е идеята че няма нищо общо и не съм ги писал! Просто те забивам със примера на ссд-то ти(нито го снимах нито се хваля с него) 20 снимки и другите ти глупости! Получи се много добре м/у другото  :)

Идеята че си показвам нещата които се виждаха на сетъпа и имат значение за него. Но ти приятел от толкова злоба вече не знаеш в каква посока да продължиш напълно безсмисления разговор подхванат от злоба.

преди 4 часа, Росен Р. Александров написа:

Все едно аз като поръчах нов SSD и веднага да му направя 20 снимки и да го кача тук.

В твоя чест и всички такива като тебе , ако всичко е наред и си взема слушалки ще направя 30 снимки или повече. Ще застана до монитора ще отворя коментара ти за мама тате много пари  ще снимам евтините си слушалки.

едит: не не 40 снимки ще са ;)

Безидейна дискусия.

Темата е "Похвалете се с компютъра си", всеки може да се хвали с каквото си иска. Цената няма значение. Особено когато някой е направил нещо със собствена идея и визия.

Що не ядохте едно време пича от другия форум с бюрото, след като там е петцифрена сума...

Има хора си дават парите за мотори и за коли, други за компютри,трети за въдици и пушки и т.н. Който както и колкото може. На мен примерно само водното ми е над 500 евро и какво от това. Кеф ми е било, дал съм ги. Между другото че се отклонявам ,но е интересен факт - водното ми го плати ЕРП-то като изравниха сметките за годината. Оказа се че има да ми връщат близо 500 евро...

ПП. Тея дни ще си правя нов изравнител за водата и като го направя ще се похваля. Без пари ще ми е, плексигласовите детайли са ми подарък.

преди 4 минути, Tommygun написа:

Безидейна дискусия.

Темата е "Похвалете се с компютъра си", всеки може да се хвали с каквото си иска. Цената няма значение. Особено когато някой е направил нещо със собствена идея и визия.

Що не ядохте едно време пича от другия форум с бюрото, след като там е петцифрена сума...

Има хора си дават парите за мотори и за коли, други за компютри,трети за въдици и пушки и т.н. Който както и колкото може. На мен примерно само водното ми е над 500 евро и какво от това. Кеф ми е било, дал съм ги. Между другото че се отклонявам ,но е интересен факт - водното ми го плати ЕРП-то като изравниха сметките за годината. Оказа се че има да ми връщат близо 500 евро...

ПП. Тея дни ще си правя нов изравнител за водата и като го направя ще се похваля. Без пари ще ми е, плексигласовите детайли са ми подарък.

Прав си! Щях да почвам да му обяснявам че е единствения в тази тема който говори за пари - а аз съм човека с най-евтините неща и той говори колко много пари ми дават мама и тате  :) А пича над моя пост е показал компа си на който дъното е по-скъпо от целия ми компютър. Както и да е исках да си покажа сетъпа в който за мене съм инвестирал много пари но за повечето хора са нищо. Малкото пари които съм вложил се е получило много хубаво та тай де че с малко пари може да си го направиш с любов и да ти е кеф.

преди 1 час, Tommygun написа:

трети за въдици

И аз тия дена с нетърпение очаквам новата въдица и макара и др придобивки. Че 1 май иде....;) Та в тая връзка един норвежец, отличен рибар, казваше следното:

-  Мога да си купя всяка една изкуствена муха/воблер от всяка точка по света, но повече се кефя, като хвана сьомга на моя лична муха/блесна,  която аз съм правил. Те са ми най-скъпите....

Кефа няма цена, харесаш нещо влагаш пари и го купуваш. После му се кефиш , но трудно може да се оцени подобаващо усърдието на другите, които са  градили нещо месеци наред....Те си знаят най-добре

преди 3 часа, Can Oa написа:

Това е идеята че няма нищо общо и не съм ги писал! Просто те забивам със примера на ссд-то ти(нито го снимах нито се хваля с него) 20 снимки и другите ти глупости! Получи се много добре м/у другото  :)

Идеята че си показвам нещата които се виждаха на сетъпа и имат значение за него. Но ти приятел от толкова злоба вече не знаеш в каква посока да продължиш напълно безсмисления разговор подхванат от злоба.

В твоя чест и всички такива като тебе , ако всичко е наред и си взема слушалки ще направя 30 снимки или повече. Ще застана до монитора ще отворя коментара ти за мама тате много пари  ще снимам евтините си слушалки.

едит: не не 40 снимки ще са ;)

Няма и капка злоба, не съм душманин на никой. Просто ми се вижда смешно.

преди 33 минути, Росен Р. Александров написа:

Няма и капка злоба, не съм душманин на никой. Просто ми се вижда смешно.

Роска, навремето и ти си публикувал в тази тема. Помня компа с FX-a, който имаше. И някакви арматури.:D Явно си порасъл или вече тази материя не ти е интересна и затова ти се струва смешно. Нека бъдем хора и да се опитаме да се забавляваме в тази инак доста сложна ситуация. Смехът лекува. Надсмейте се над себе си и ще се почувствате по-добре. И за околните ще е облекчение също.:)

Хубава вечер!

преди 10 часа, Jorge написа:

Роска, навремето и ти си публикувал в тази тема. Помня компа с FX-a, който имаше. И някакви арматури.:D Явно си порасъл или вече тази материя не ти е интересна и затова ти се струва смешно. Нека бъдем хора и да се опитаме да се забавляваме в тази инак доста сложна ситуация. Смехът лекува. Надсмейте се над себе си и ще се почувствате по-добре. И за околните ще е облекчение също.:)

Хубава вечер!

Той FX-а се ползва още.

За момента не съм планувал нова конфигурация, макар че ми се иска. И покрай тая карантина, може да видя да обновя малко, и да ставам дърт геймър, че да ми минава някак времето. Не че не ми е интересна темата, но ми става смешно самохвалството. Дори и на себе си се чудя като преди години съм качвал снимките на цялото оборудване. Иначе арматурната маса я няма вече.

Макар че го правя за себе си. Все пак ще споделя някое фото. Има още много работа и ремонти но.

Една елементарна седалка.

spacer.png

spacer.png

Една елементарна офис маса.

spacer.png

Понеже съм сиромах.

spacer.png

Евтината нова клавиатура, че старата глътна ракия.

spacer.png

И онуй нещо за интернета.

spacer.png

Да не се обръща внимание на боклуците, още е в процес на чистене, около 3 години нямаше никой в къщата.

преди 1 час, Can Oa написа:

Наздраве! 🍺

Това е моето ежедневие, работа от компютъра всеки ден.. Като не дават да се ходи в офиса.

Наздраве.

Росене, почисти тая печка малко бе. Не те ли е гнус да я пипаш..

преди 2 часа, Silvering написа:

Росене, почисти тая печка малко бе. Не те ли е гнус да я пипаш..

То хубаво, ама тия петна не искат да се очистят. Както казах по-горе, да не обръщате внимание на мизерията, още чистя и правя ремонти. А тая печка е взела дала. :D

преди 11 часа, Росен Р. Александров написа:

Айде, да го покажа.

Ако се беше информирал предварително за QVO, нямаше да се хвалиш, въпреки че пише samsung...

Твоя е с 3г. гаранция, докато CRUCIAL MX500 1TB е с 5г. и дава по-добри резултати в тестовете.

преди 1 час, Joss Bomon написа:

Ако се беше информирал предварително за QVO, нямаше да се хвалиш, въпреки че пише samsung...

Твоя е с 3г. гаранция, докато CRUCIAL MX500 1TB е с 5г. и дава по-добри резултати в тестовете.

Ама си напълно сигурен, и си убеден че е с 3 години? Информирах се. Такова е каквото е. И преди казах че не съм милионер. То е най-лесно да се говори.

И аз не се хваля.

spacer.png

Или да вярвам на теб, а не на очите си.

преди 1 час, Росен Р. Александров написа:

Явно големия специалист от Шумен си е наврял главата там където слънце не огрява. Иначе голям го вади.

Кой е този специалист от Шумен?

на 21.04.2020 г. в 22:13, Can Oa написа:

Отдавна не съм писал в тази тема и гледам е изпаднала назад в класацията... Up!

От последното ми хвалене си взех много дреболии като аксесоари и не са нови но не съм го писал :) Просто сега намерих време да ги снимам - да започваме ...

Снимките са малки но при клик би трябвало да станат големи.

Взех си още 2 плочи рам по 4GB и сега съм с пълен комплект 4 x 4GB. Вижда се и новия ми охладител или поне част от него но на другите снимки го има.

IMG-20200419-170147.jpg IMG-20200419-170302.jpg

Сложих си и нови 4 вентилатора.

IMG-20200419-102609.jpg IMG-20200419-161509.jpg

Новата ми китайска мишка. Най-удобната мишка която съм хващал и много красиво RGB.

IMG-20200421-210706.jpg IMG-20200421-210731.jpg

Взех си китайска механична TKL клавиатура. Червени Outemo суичове със сносно RGB. Води се нископрофилна но е среден вариант , по-ниска от нормалните капове и по-висока от нископрофилните.

Много качествена изработка страшно съм доволен и не очаквах такова качество от китайска клавиатура! Година и нещо я ползвам вече.

IMG-20200421-210901.jpg IMG-20200421-210834.jpg IMG-20200421-210918.jpg

Голям и евтин пад и китайския ми микрофон.

IMG-20200421-211016.jpg IMG-20200420-122106.jpg

Много удобното ми столче :)

IMG-20200421-212003.jpg

Колонките и супер сцепените ми стойки по мой дизайн.

IMG-20200421-211159.jpg IMG-20200421-212048.jpg IMG-20200421-211225.jpg

Стойката на монитора по мой дизайн.

IMG-20200421-211027.jpg IMG-20200421-211130.jpg

Масата по мой дизайн и стойката за слушалки но така и не си взех слушалки. Точно си харесах и щях да вземам и ковид 19 кризата ме накара да не харча.

IMG-20200421-212454.jpg IMG-20200421-212531.jpg IMG-20200421-212553.jpg

Новата стара кутия с новия охладител , памети , вентилатори  и новите лампи :)

IMG-20200421-211459.jpg IMG-20200421-211807.jpg IMG-20200421-212301.jpg

И накрая всичко изглежда така много ми харесва много съм доволен. Дано по-скоро да има повод за нови хвалби.

IMG-20200418-185747.jpg IMG-20200418-181859.jpg

Живи и здрави пожелавам на всички.

Тонколонките са супер, какъв модел са? И тоя стенд идеално си го паснал

преди 3 часа, wizder021 написа:

Тонколонките са супер, какъв модел са? И тоя стенд идеално си го паснал

Колонките са Edifier R1280T а стойките са правени точно по размера на колонките.

преди 21 часа, Росен Р. Александров написа:

Или да вярвам на теб, а не на очите си.

Аз непроверени неща не говоря! Има си официални сайтове, където е дадена фабричната гаранция за всеки модел -> https://www.samsung.com/bg/memory-storage/860-qvo-sata-3-2-5-ssd/MZ-76Q1T0BW/

Цитат

3-годишна ограничена гаранция или ограничена гаранция за 1440 TBW (записани терабайта)

Но и това е без значение, след като си се набутал с най-големия боклук на самсунг.

преди 5 минути, Joss Bomon написа:

Аз непроверени неща не говоря! Има си официални сайтове, където е дадена фабричната гаранция за всеки модел -> https://www.samsung.com/bg/memory-storage/860-qvo-sata-3-2-5-ssd/MZ-76Q1T0BW/

Ами, аз ти показах гаранционната карта. Вярвам на нея, а за твоето мнение ми е през дедовия.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.