Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Похвалете се с компютъра си

Featured Replies

преди 2 минути, Joss Bomon написа:

За без пари, материали, инструменти и като цяло първи опит за такова нещо - толкова 😄Като цяло идея нямах как щеше да изглежда преди да го направя, а просто бях сметнал размерите какви трябва да са. Мислех да купя itx кутия, но пък трябваше да купя и захранване itx, а пари не ми се даваха, единствено съм дал за i3ката 20лв. В бъдеще ако правя нещо подобно ще вложа много повече старание и време и може би пари, а и вече имам всички нужни инструменти за това.

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 437k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Дойдоха чарковете днес. Сега ми остават само скобите за водния блок и всичко това(плюс още няколко неща) трябва да влезе в онова дървеното от другата тема. Обаче като гледам как ме сърбят ръ

• Янко Влахов
    Янко Влахов

А защо изобщо му се връзвате? Ако наистина е поръчано подобно нещо, то това са едни от най-глупаво похарчените пари.

• Айде да почнем на чисто! Няколко снимки от днешното почистване. Машината от подписа:         За жалост в mallbg.com се беше изчерпала R9 290 за 500 лв., иначе щях да се подсиля с нея. Ам

Публикувани изображения

Браво за ентусиазма, но наистина е ужасно, направо е гротеска. Можеше да сковеш някакъв open bench пак за без пари и щеше да е по-успешно със сигурност, вместо да се мъчиш да правиш затворена кутия. 

ПП. Ако качването на снимките в темата е проява на чувство за хумор, евала 👌

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

преди 10 минути, Gaming_Solutions написа:

Браво за ентусиазма, но наистина е ужасно, направо е гротеска. Можеше да сковеш някакъв open bench пак за без пари и щеше да е по-успешно със сигурност, вместо да се мъчиш да правиш затворена кутия. 

ПП. Ако качването на снимките в темата е проява на чувство за хумор, евала 👌

Е не може само хубави неща да се показват. И да качил съм ги да се посмеят малко хората и взимат пример как да не се прави самоделка кутия компютър, не ме е срам да показвам какво съм направил. Не ми е основния компютър, по-назад в темата съм показал основната си машина, която според мен изглежда сравнително ок, но като я сглобявах не ми беше толкова забавно и я нямаше тръпката, защото всичко е наготово.

• 1 месец по-късно...
  • 3 седмици по-късно...
преди 16 минути, Росен Р. Александров написа:

Но има още работа по него (да сменя това недоразумение RTX 3050 с RX 6700XT)

Супер е машинката, само малко cable managment-а да оправиш. Може да си вземеш и едни екстендъри, че тези кабели на FD Integra са много грозновати

преди 22 минути, Gaming_Solutions написа:

Супер е машинката, само малко cable managment-а да оправиш. Може да си вземеш и едни екстендъри, че тези кабели на FD Integra са много грозновати

Има още да се работи по него. Та за сега кабелите са ми най-малкия проблем :)

Още се чудя дали да му накича отпред 2хAC Bionix P140.

преди 44 минути, Росен Р. Александров написа:

Шум? :D

Както вече казах, оправи си кабелите да не пречат на потока и ще си оправиш и температурите (ако изобщо има проблем с тях), и шума. А и визията

преди 4 минути, Gaming_Solutions написа:

Както вече казах, оправи си кабелите да не пречат на потока и ще си оправиш и температурите (ако изобщо има проблем с тях), и шума. А и визията

Къде видя кабели около вентилаторите? Че аз нещо не виждам такива ама как да е. Сега че два кабела били у въздуха айде много моля.

За хората с наранени чувства относно естетика и красота на сборката, знаете къде да идете 😜 

https://imgur.com/gallery/8q3Uzxk

spacer.png

Проблем с температурите да речем че нямам. Имам проблем с едни майстори дето 2 седмици ми проглушават ушите.

преди 6 минути, Росен Р. Александров написа:

Къде видя кабели около вентилаторите? Че аз нещо не виждам такива ама как да е. Сега че два кабела били у въздуха айде много моля.

За хората с наранени чувства относно естетика и красота на сборката, знаете къде да идете 😜 

Проблем с температурите да речем че нямам. Имам проблем с едни майстори дето 2 седмици ми проглушават ушите.

Може би съм ги видял на предните ти снимки в темата под които съм писал

Imgur: The magic of the Internet

Щом нямаш проблеми с температурите, то няма причина да чуваш тези Р140-ки

преди 2 минути, Gaming_Solutions написа:

Може би съм ги видял на предните ти снимки в темата под които съм писал

Imgur: The magic of the Internet

Щом нямаш проблеми с температурите, то няма причина да чуваш тези Р140-ки

То беше образно казано.

При макс товар и 2000 оборота нормално да се чува. Но не е кой знае колко.

преди 4 минути, Gaming_Solutions написа:

Е аз тъкмо гласях нещата, идеята беше да се види ще работи ли.

И после ми сервираха че съм нощна смяна и така остана.

преди 9 минути, Росен Р. Александров написа:

Е аз тъкмо гласях нещата, идеята беше да се види ще работи ли.

И после ми сервираха че съм нощна смяна и така остана.

Нали се сещаш, че аз няма как да знам, питаш ме къде съм ги видял, казвам ти.

И да, темата е "Похвалете се с компютъра си" и се подразбира, че трябва да изобилства от снимки с "естетика и красота на сборките". Ако искаш да получиш одобрителното уау от хората няма да стане с прашна кутия, без добър cable managment, сниман в/у килима до стъкленицата с ракия. 

преди 56 минути, Gaming_Solutions написа:

Нали се сещаш, че аз няма как да знам, питаш ме къде съм ги видял, казвам ти.

И да, темата е "Похвалете се с компютъра си" и се подразбира, че трябва да изобилства от снимки с "естетика и красота на сборките". Ако искаш да получиш одобрителното уау от хората няма да стане с прашна кутия, без добър cable managment, сниман в/у килима до стъкленицата с ракия. 

Това са ми стъкленките за вода. Тук ми е офиса. А в момента и майстори щъкат из стаите и няма как да ти направя модно ревю :D Аз се хваля с компютъра а не с килима или стъкленките с вода.

• 4 седмици по-късно...

"Празнословеца" държи да подчертава всеки път, когато споделям личен опит с разнообразен хардуер, че едва ли не се хваля и самоизтъквам ..............  А тук цялата тема е пълна само с негови снимки на всеки възможен компонент, който някога си е купил. 

Нещо почвам да се обърквам, кой точно избива комплекси ? Не си ти , няма как да е така, щото по нично не личи :no-no:

п.п.1 Уникален cable management , евала :) 

п.п.2. Естествено, че се заяждам.  "Каквото повикало такова се обадило" .

п.п.3 Въпреки всичко, честито за кутията . Тук съм напълно сериозен .

п.п.4 Интересно как Хосето не намира никакви забележки само при теб . Ахх вие .... сладури . Ще ви изпапкам :withballoon2:

Снимано току-що. Работи, както може да видите.

Събран преди 10-ина години.

Мога да го пускам само аз

IMG_20220826_132238.thumb.jpg.5e3dfdf5f737dc3e4a5ff5c0805ff477.jpg

преди 10 часа, pepy86 написа:

Ще ви изпапкам...калашниците...;) Папкай до насита, капралче. Аз черпя.

преди 22 часа, Аралампи написа:

Снимано току-що. Работи, както може да видите.

Събран преди 10-ина години.

Мога да го пускам само аз 125.67 kB · 0 изтегляния

IMG_20220826_132238.thumb.jpg.5e3dfdf5f737dc3e4a5ff5c0805ff477.jpg

Има си история.

От доста години съм много възмутен от сегашните ендженерчета (с инженерно образование съм, вишо).

На тази кутия поради инженерно недомислие и небрежност и непукизъм главният бутон "Вкл/Изкл" чат-пат запецваше в положение "натиснато". Мен ми не беше проблем – неколко по-силни натискания навнйетре и си излизаше навон.

Но майка ми чат-пат го използваше и една вечер ме гледа виновно-виновно: "Май счупих компютъра..."

На место и веднага ѝ казах, че не може да го счупи, пред нея видях проблема и го възстанових до нормално. Но майка ми, възрастна жена, цял ден се е притеснявала.л заради недомислието и небрежността на сегашните ендженерчета.

Малко след като умря майка ми си спомних виновния ѝ поглед тогава... и наритах компютъра с препратка на ритниците към съвременните тъпанари; най-добре по главата им като най-безопасно за тях; мамка им, по-долна и от животни!

преди 31 минути, Аралампи написа:

главният бутон "Вкл/Изкл" чат-пат запецваше в положение "натиснато".

Евтина кутия - евтини китайчета я правили ,няма инженери в тази схема. Продава се ,а качеството няма значение предвид ниската крайна цена.

Така е, АУГзис.

Лоша работа, но добре, че ще умра преди това.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.