Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Похвалете се с компютъра си

Featured Replies

преди 2 минути, Joss Bomon написа:

За без пари, материали, инструменти и като цяло първи опит за такова нещо - толкова 😄Като цяло идея нямах как щеше да изглежда преди да го направя, а просто бях сметнал размерите какви трябва да са. Мислех да купя itx кутия, но пък трябваше да купя и захранване itx, а пари не ми се даваха, единствено съм дал за i3ката 20лв. В бъдеще ако правя нещо подобно ще вложа много повече старание и време и може би пари, а и вече имам всички нужни инструменти за това.

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 426,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Дойдоха чарковете днес. Сега ми остават само скобите за водния блок и всичко това(плюс още няколко неща) трябва да влезе в онова дървеното от другата тема. Обаче като гледам как ме сърбят ръ

• Янко Влахов
    Янко Влахов

А защо изобщо му се връзвате? Ако наистина е поръчано подобно нещо, то това са едни от най-глупаво похарчените пари.

• Айде да почнем на чисто! Няколко снимки от днешното почистване. Машината от подписа:         За жалост в mallbg.com се беше изчерпала R9 290 за 500 лв., иначе щях да се подсиля с нея. Ам

Публикувани изображения

Браво за ентусиазма, но наистина е ужасно, направо е гротеска. Можеше да сковеш някакъв open bench пак за без пари и щеше да е по-успешно със сигурност, вместо да се мъчиш да правиш затворена кутия. 

ПП. Ако качването на снимките в темата е проява на чувство за хумор, евала 👌

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

преди 10 минути, Gaming_Solutions написа:

Браво за ентусиазма, но наистина е ужасно, направо е гротеска. Можеше да сковеш някакъв open bench пак за без пари и щеше да е по-успешно със сигурност, вместо да се мъчиш да правиш затворена кутия. 

ПП. Ако качването на снимките в темата е проява на чувство за хумор, евала 👌

Е не може само хубави неща да се показват. И да качил съм ги да се посмеят малко хората и взимат пример как да не се прави самоделка кутия компютър, не ме е срам да показвам какво съм направил. Не ми е основния компютър, по-назад в темата съм показал основната си машина, която според мен изглежда сравнително ок, но като я сглобявах не ми беше толкова забавно и я нямаше тръпката, защото всичко е наготово.

• 1 месец по-късно...
  • 3 седмици по-късно...
преди 16 минути, Росен Р. Александров написа:

Но има още работа по него (да сменя това недоразумение RTX 3050 с RX 6700XT)

Супер е машинката, само малко cable managment-а да оправиш. Може да си вземеш и едни екстендъри, че тези кабели на FD Integra са много грозновати

преди 22 минути, Gaming_Solutions написа:

Супер е машинката, само малко cable managment-а да оправиш. Може да си вземеш и едни екстендъри, че тези кабели на FD Integra са много грозновати

Има още да се работи по него. Та за сега кабелите са ми най-малкия проблем :)

Още се чудя дали да му накича отпред 2хAC Bionix P140.

преди 44 минути, Росен Р. Александров написа:

Шум? :D

Както вече казах, оправи си кабелите да не пречат на потока и ще си оправиш и температурите (ако изобщо има проблем с тях), и шума. А и визията

преди 4 минути, Gaming_Solutions написа:

Както вече казах, оправи си кабелите да не пречат на потока и ще си оправиш и температурите (ако изобщо има проблем с тях), и шума. А и визията

Къде видя кабели около вентилаторите? Че аз нещо не виждам такива ама как да е. Сега че два кабела били у въздуха айде много моля.

За хората с наранени чувства относно естетика и красота на сборката, знаете къде да идете 😜 

https://imgur.com/gallery/8q3Uzxk

spacer.png

Проблем с температурите да речем че нямам. Имам проблем с едни майстори дето 2 седмици ми проглушават ушите.

преди 6 минути, Росен Р. Александров написа:

Къде видя кабели около вентилаторите? Че аз нещо не виждам такива ама как да е. Сега че два кабела били у въздуха айде много моля.

За хората с наранени чувства относно естетика и красота на сборката, знаете къде да идете 😜 

Проблем с температурите да речем че нямам. Имам проблем с едни майстори дето 2 седмици ми проглушават ушите.

Може би съм ги видял на предните ти снимки в темата под които съм писал

Imgur: The magic of the Internet

Щом нямаш проблеми с температурите, то няма причина да чуваш тези Р140-ки

преди 2 минути, Gaming_Solutions написа:

Може би съм ги видял на предните ти снимки в темата под които съм писал

Imgur: The magic of the Internet

Щом нямаш проблеми с температурите, то няма причина да чуваш тези Р140-ки

То беше образно казано.

При макс товар и 2000 оборота нормално да се чува. Но не е кой знае колко.

преди 4 минути, Gaming_Solutions написа:

Е аз тъкмо гласях нещата, идеята беше да се види ще работи ли.

И после ми сервираха че съм нощна смяна и така остана.

преди 9 минути, Росен Р. Александров написа:

Е аз тъкмо гласях нещата, идеята беше да се види ще работи ли.

И после ми сервираха че съм нощна смяна и така остана.

Нали се сещаш, че аз няма как да знам, питаш ме къде съм ги видял, казвам ти.

И да, темата е "Похвалете се с компютъра си" и се подразбира, че трябва да изобилства от снимки с "естетика и красота на сборките". Ако искаш да получиш одобрителното уау от хората няма да стане с прашна кутия, без добър cable managment, сниман в/у килима до стъкленицата с ракия. 

преди 56 минути, Gaming_Solutions написа:

Нали се сещаш, че аз няма как да знам, питаш ме къде съм ги видял, казвам ти.

И да, темата е "Похвалете се с компютъра си" и се подразбира, че трябва да изобилства от снимки с "естетика и красота на сборките". Ако искаш да получиш одобрителното уау от хората няма да стане с прашна кутия, без добър cable managment, сниман в/у килима до стъкленицата с ракия. 

Това са ми стъкленките за вода. Тук ми е офиса. А в момента и майстори щъкат из стаите и няма как да ти направя модно ревю :D Аз се хваля с компютъра а не с килима или стъкленките с вода.

• 4 седмици по-късно...

"Празнословеца" държи да подчертава всеки път, когато споделям личен опит с разнообразен хардуер, че едва ли не се хваля и самоизтъквам ..............  А тук цялата тема е пълна само с негови снимки на всеки възможен компонент, който някога си е купил. 

Нещо почвам да се обърквам, кой точно избива комплекси ? Не си ти , няма как да е така, щото по нично не личи :no-no:

п.п.1 Уникален cable management , евала :) 

п.п.2. Естествено, че се заяждам.  "Каквото повикало такова се обадило" .

п.п.3 Въпреки всичко, честито за кутията . Тук съм напълно сериозен .

п.п.4 Интересно как Хосето не намира никакви забележки само при теб . Ахх вие .... сладури . Ще ви изпапкам :withballoon2:

преди 22 часа, Аралампи написа:

Снимано току-що. Работи, както може да видите.

Събран преди 10-ина години.

Мога да го пускам само аз 125.67 kB · 0 изтегляния

IMG_20220826_132238.thumb.jpg.5e3dfdf5f737dc3e4a5ff5c0805ff477.jpg

Има си история.

От доста години съм много възмутен от сегашните ендженерчета (с инженерно образование съм, вишо).

На тази кутия поради инженерно недомислие и небрежност и непукизъм главният бутон "Вкл/Изкл" чат-пат запецваше в положение "натиснато". Мен ми не беше проблем – неколко по-силни натискания навнйетре и си излизаше навон.

Но майка ми чат-пат го използваше и една вечер ме гледа виновно-виновно: "Май счупих компютъра..."

На место и веднага ѝ казах, че не може да го счупи, пред нея видях проблема и го възстанових до нормално. Но майка ми, възрастна жена, цял ден се е притеснявала.л заради недомислието и небрежността на сегашните ендженерчета.

Малко след като умря майка ми си спомних виновния ѝ поглед тогава... и наритах компютъра с препратка на ритниците към съвременните тъпанари; най-добре по главата им като най-безопасно за тях; мамка им, по-долна и от животни!

преди 31 минути, Аралампи написа:

главният бутон "Вкл/Изкл" чат-пат запецваше в положение "натиснато".

Евтина кутия - евтини китайчета я правили ,няма инженери в тази схема. Продава се ,а качеството няма значение предвид ниската крайна цена.

Така е, АУГзис.

Лоша работа, но добре, че ще умра преди това.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.