Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Похвалете се с компютъра си

Featured Replies

преди 2 часа, Tommygun написа:

Аз пък правих лек ъпдейт на 2 системи докато си бях по Великден в БГ.

Смяна на кутия и захранване + 1 МХ500 на гърба зад дъното.

Честито ! Да се ползват дълго и без каквито и да било проблеми . Кутията е много функционална и с изчистен дизайн. На пръв поглед изглежда, като BE QUIET! PURE BASE 600  , ако е закупена от Германия там се предлага на невероятно изгодна цена .        :)

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 427k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Дойдоха чарковете днес. Сега ми остават само скобите за водния блок и всичко това(плюс още няколко неща) трябва да влезе в онова дървеното от другата тема. Обаче като гледам как ме сърбят ръ

• Янко Влахов
    Янко Влахов

А защо изобщо му се връзвате? Ако наистина е поръчано подобно нещо, то това са едни от най-глупаво похарчените пари.

• Айде да почнем на чисто! Няколко снимки от днешното почистване. Машината от подписа:         За жалост в mallbg.com се беше изчерпала R9 290 за 500 лв., иначе щях да се подсиля с нея. Ам

Публикувани изображения

Тя е , да.

IENEYLv8mhDJW3lEB1SH4RnwhacY7F-EtEUTcwh0

Аз я взех за 78 евро в оранжево и със стъкло. Не знам колко струва при вас.

ПП. Това ми е втора сглобка в такава. Направо е обидно лесно всичко (освен закрепването на ССД-то за стойката му, но може аз да съм прекалено тъп за това).

При различните търговци се предлагаше между 164 - 177 лева при това версията без странично темперирано стъкло. На мен също ми харесва реализацията на интериора и модулите ,които могат да се конфигурират по желание на потребителя . Принципно тази компания произвежда добре проектирани и качествени продукти. Преди години бях гледал документален филм за фабриката и производствения процес ,както и контрола върху качеството на самите изделия ( наблягаха на тестовете върху различните класове захранващи блокове ).

преди 3 часа, Tommygun написа:

Тя е , да.

IENEYLv8mhDJW3lEB1SH4RnwhacY7F-EtEUTcwh0

Аз я взех за 78 евро в оранжево и със стъкло. Не знам колко струва при вас.

ПП. Това ми е втора сглобка в такава. Направо е обидно лесно всичко (освен закрепването на ССД-то за стойката му, но може аз да съм прекалено тъп за това).

Здравей много хубава кутия, и всичко останало но как се казва кутията?

преди 18 часа, zlinaka написа:

Малко ъпгрейд. Мартеницата върши работа дори когато ти виси. Видеокартата.

20190505_172733.jpg

Хубаво, но според мен, създадения напор на въздух от двата вентилатора на арктика е по-голям от потока който може да поеме вентилатора ти на задния панел. Мисля, че ще е по-ефективно ако го няма, или ако го монтираш над кулера на "тавана" на кутията.

преди 11 часа, The-Walk!nG-Dead написа:

Здравей много хубава кутия, и всичко останало но как се казва кутията?

be quiet Pure Base 600

преди 38 минути, Joss Bomon написа:

Хубаво, но според мен, създадения напор на въздух от двата вентилатора на арктика е по-голям от потока който може да поеме вентилатора ти на задния панел. Мисля, че ще е по-ефективно ако го няма, или ако го монтираш над кулера на "тавана" на кутията.

То точно във задния вентилатор "фучи" и най-вероятно и шума е от там. Като остане време ще го разцъкам, мисля и арктика да го пробвам как е само с предния, но... тия дни повечко работа...

Един лек служебен ъпгрейд. От:

gb h81m-s1

i3-4170

Омега някакъв кошник

Естествено омега захранване с капак и вентилатор от маки (което маки замириса на изгоряло за 3 дена)

seagate 1tb

На:

ASUS Z97-K

i7-4770

cooler master кошник + неговото си захранване

Crucial BX500 120GB

Дефакто оставих само сийгейта от старата котура (що не съм сменил направо платформата ли? - щот съм интел фен и от малък искам седмица Haswell 😎 )

20190511_134822.jpg

20190513_145601.jpg

преди 1 час, zlinaka написа:

ASUS Z97-K

i7-4770

cooler master кошник + неговото си захранване

Захранването не е от кутия CM , Seasonic бронз е :)

Честито!

преди 1 час, zlinaka написа:

щот съм интел фен и от малък искам седмица Haswell 

Е на това дънце, по му ходи отключен процесор, а не чист 4770, както и някакъв кит памети на 1866 MHz...

преди 15 минути, Can Oa написа:

Захранването не е от кутия CM , Seasonic бронз е :)

Честито!

Това на снимката да - него си го взех такова оборотно  за без пари щото пича каза че му гаснел компютъра безпричинно - при мене още нищо не е угасвало. Та го ползвах само да подкарам машината пък и да тествам захранването.

преди 15 минути, Joss Bomon написа:

Е на това дънце, по му ходи отключен процесор, а не чист 4770, както и някакъв кит памети на 1866 MHz...

Не ми е толкова висока заплатата за К - ще излезе че те ми плащат а аз им ги връщам :no-no: . То така или иначе поради специфика на работата се налага 32 битов прозорец - нищо че и рам сложих 2 по 4 - ей тъй за разкош . Някой ден като умре ДОС ще  почерпя.

Дефакто купих процесора преди дъното -  разликата в цената междо z-h  и b които намерих не беше голяма. Естествено защото тъпака ми го прати с изкривени пинове а аз си го взех и го отворих след 3 дена... та така де. 

Редактирано от zlinaka
допълнение (преглед на промените)

Ми те със и без К вървят на почти еднакви цени, ако си го купувал втора ръка.

https://www.olx.bg/ad/intel-core-i7-4770-3-4-ghz-4-core-8-thread-CID632-ID7aqXb.html#f74b22a546

https://www.olx.bg/ad/intel-i7-4770k-s-1150-CID632-ID7ONgO.html#f74b22a546

260 го взех - не ми се досвидяха другите отгоре, просто дъното първоначално не влизаше в плана. 

преди 6 минути, zlinaka написа:

260 го взех - не ми се досвидяха другите отгоре, просто дъното първоначално не влизаше в плана. 

Не бе, аз не обърнах внимание, че иде реч за служебна машина, а дънцето носи на клок,

на 13.05.2019 г. в 16:39, Joss Bomon написа:

4770 и една и3-ка ги обърнах в 4790к.

И сега на сток честоти с бокс вентилатор след 2 минути не му е много весело.

Трябва да се бръкна и за охладител :vacation7:

1.jpg

на 5.05.2019 г. в 17:46, zlinaka написа:

Малко ъпгрейд. Мартеницата върши работа дори когато ти виси. Видеокартата.

Охладителя е добре. Очаквах да е по-шумен. Не че не се чува, но почти всичко идва от свистенето на въздуха.

Правилото на проба-грешка гласи: "Ако трябва да включиш вентилаторите някъде на п*тка си м*йна под радиатора - ми включи ги преди да го ръгнеш него." ( без видеокарта е друго).

20190505_172733.jpg

20190505_172914.jpg

То можело и да се самоцитирам. Понеже намерих един на приемлива цена.

20190521_165249.jpg

преди 2 часа, zlinaka написа:

То можело и да се самоцитирам. Понеже намерих един на приемлива цена.

И? Какво направи с него. Подпъхна си го отз@д? Бъди по-конкретен. Някаква екранна снимка нищо не означава за следящите темата. А е и скучна. 

преди 27 минути, Jorge написа:

Ако така ще ти стане по-интересно може да се уреди да ти подпъхна нещо. Достатъчно конкретно ще ти го подпъхна за да може да го проследиш внимателно.

преди 7 минути, zlinaka написа:

Ако така ще ти стане по-интересно може да се уреди да ти подпъхна нещо. Достатъчно конкретно ще ти го подпъхна за да може да го проследиш внимателно.

Браво! Ако си така оригинален и с жените жална им майка.:D Най-много да го подпъхнеш на дядката, който ти хареса поста. За там сили не ти трябват.;)

преди 3 минути, Jorge написа:

Виж сега - ако имаш някакви отклонения или специфични сексуални наклонности - тук не мисля че е темата. Потърси помощ на друго място. Така или иначе ако не намериш, офертата си остава.

преди 4 минути, zlinaka написа:

Виж сега - ако имаш някакви отклонения или специфични сексуални наклонности - тук не мисля че е темата. Потърси помощ на друго място. Така или иначе ако не намериш, офертата си остава.

Нямам специфични наклонности и не приемам оферти. Исках само да покажа как не се пише в дадена тема. Ако не ме разбираш свивай перките и отпътувай.

Лека нощ!

Лека и на дедовия!

преди 7 минути, Jorge написа:

Ако не беше толкова тъп, от самото начало нямаше да задаваш тъпи въпроси. Та в конкретната тема която внимателно следиш става дума с това да се похвалиш с нещо - конкретно като за тъпи давам жокер - с хардуер. Та купува си човек процесор да речем и си се хвали, щото тука е шик да си се хвалим с процесори. Обаче нещеш ли идва някакъв очевадно тъп и почва да се хвали с това какво обича да си подпъхва тук-таме.

До тука следиш ли темата? Силно тенкю че ни показа как не се пише по темите. 

Лека ти нощ и отпътувай ще викаш на бабината си.

• 2 седмици по-късно...

Пристигнаха ми най-накрая кабелите и към момента може да се каже ,че приключвам с промените по компютъра (само визуално). 

Добавям и линк с още 4 снимки за да не оспамя темата твърде много .

снимка 1

снимка 2

снимка 3

снимка 4 - с оригиналните кабели

п.п. Кабелите на хибрида малко ме дразнят и се колебая да го заместя с FTW3 Евга 1080ti , понеже там има RGB светлини и ще подхожда мисля една идея повече 🙄 !!

Resize of Untitled2.jpg

Resize of Untitled4.jpg

на 1.06.2019 г. в 18:26, pepy86 написа:

Пристигнаха ми най-накрая кабелите и към момента може да се каже ,че приключвам с промените по компютъра (само визуално). 

Добавям и линк с още 4 снимки за да не оспамя темата твърде много .

на 1.06.2019 г. в 18:26, pepy86 написа:

п.п. Кабелите на хибрида малко ме дразнят и се колебая да го заместя с FTW3 Евга 1080ti , понеже там има RGB светлини и ще подхожда мисля една идея повече 🙄 !!

Честито ! Интересен ъпгрейд  си направил с тази конфигурация.Повечето части ги разпознах по външни признаци ,но това не е толкова важно. Имам един въпрос. Какво производство са кабелите ? Разглеждал съм подобни продукти PSU  cable kit на Corsair ,Bitfenix , Phanteks ,Gelid и т.н.

Всъщност кабелите са може би единствения риск , който поех . Много държах да са точно в тази разцветка.  Купих ги от ТУК . Бях се навил да взема от Евга , но за съжаление не намерих точно такива .  За щастие се оказаха доста качествена изработка (Wire Guage: UL 1007 18AWG се водят) . Към момента не смятам .че отстъпват на гореспоменатите марки .  Времето ще покаже , разбира се . (да не ги хваля предварително, че са на 1 седмица работа само) .            

преди 2 часа, pepy86 написа:

Всъщност кабелите са може би единствения риск , който поех . Много държах да са точно в тази разцветка.  Купих ги от ТУК . Бях се навил да взема от Евга , но за съжаление не намерих точно такива .  За щастие се оказаха доста качествена изработка (Wire Guage: UL 1007 18AWG се водят) . Към момента не смятам .че отстъпват на гореспоменатите марки .  Времето ще покаже , разбира се . (да не ги хваля предварително, че са на 1 седмица работа само) .            

Предполагам си ме опознал виртуално и няма да се обидиш?! Опит за нещо красиво в/у нещо много грозно(мокет за левче)...някакси не мога да му сложа плюсче. Както мушамичката на Томи, върху която е нахвърлял някакви отпадъци от ''магазата''. Все пак темата е с друга носоченост. 

П.П. Доволен ли си от кутията? На мен лично не ми допада, защото качеството на материалите не отговоря на исканата цена. Плюс гадната предница, която задушава всичко. Инак чисто визуално можеш да подобриш нещата. Първо смени местоположението на led лентата. След това тунинговаш охладителя или праскаш едно AIO водно с RGB на помпата за украса + LED Sync на EVGA.:D

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.