Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Kaspersky Anti-Virus & Internet Security 6xx - дискусия

Featured Replies

Изключи Firewall и няма да ти блокира втория компютър .

• Отговори 654
  • Прегледи 121,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Изключи Firewall и няма да ти блокира втория компютър .

Здравей Кокомил !!!!

И на мен ми е ясно,че като изключа стената или блокировката ,няма да се блокирва 2-я комп,но няма ли друго решение без изключване.Надявам се ,че има :) .

Благодаря ти все пак за вниманието.

;)

Здравей Кокомил !!!!

И на мен ми е ясно,че като изключа стената или блокировката ,няма да се блокирва 2-я комп,но няма ли друго решение без изключване.Надявам се ,че има :) .

Благодаря ти все пак за вниманието.

;)

Има и друго решение. Сложи IP адреса на втория компютър в надеждна зона (Trusted zone) на Анти-Хакера. Също така можеш да си изключиш и системата за засичане на нарушения (Intrusion Detection System) и няма да имаш проблеми без да изключваш защитната стена. :)

Има и друго решение. Сложи IP адреса на втория компютър в надеждна зона (Trusted zone) на Анти-Хакера. Също така можеш да си изключиш и системата за засичане на нарушения (Intrusion Detection System) и няма да имаш проблеми без да изключваш защитната стена. :speak:

Здравей tigertron !!!!

Искам да те помоля да кажеш как става това добавяне в надежната зона.Аз за съжаление angry.gif не можах да я намеря тая надеждна зона.,а само бутон "зона",за Intrusion Detection System го разбрах.

Благодаря ти предварително ;)

Здравей tigertron !!!!

Искам да те помоля да кажеш как става това добавяне в надежната зона.Аз за съжаление angry.gif не можах да я намеря тая надеждна зона.,а само бутон "зона",за Intrusion Detection System го разбрах.

Благодаря ти предварително ;)

Ами точно от там - Зона. Тоест, отиваш в настройките на Анти-Хакер-а, избираш Настройки в полето на защитната стена и там избираш полето Зони (Zones). Натискаш бутонът Добави (Add), задаваш име и IP адреса на вторият ти компютър, избираш зоната да е Надеждна (Thrusted). Потвърждаваш и готово.

Ето ти един скрийншот от 6-цата. При 7-цата е подобно.

AddThrdZone.jpg

• 3 седмици по-късно...

Здравейте, имам следния проблем: когато ми работи антивирусната ми спира интернета към браузъруте (explorer, firefox). През това време скайп, месенджър и торент програмата ми работят но браузъра само се опитва да се свърже с дадена страница. Това не е постоянно спира за около 1 мин. и после тръгва и после пак. След доста тестове установих че след като изключа kaspersky(пробвал съм с няколко версии включително и 7)всичко си тръгва както трябва.

Има ли някой представа защо се получава това. Между другото този проблем е от скоро - около месец, а не ми се сменя антивирусната че съм си свикнал, а и съм виждал как след сканиране с NOD32 изчистване на няколко троянски коне касперски хвана още 3 :wors:

Някакви предложения?

Здравейте, имам следния проблем: когато ми работи антивирусната ми спира интернета към браузъруте (explorer, firefox). През това време скайп, месенджър и торент програмата ми работят но браузъра само се опитва да се свърже с дадена страница. Това не е постоянно спира за около 1 мин. и после тръгва и после пак. След доста тестове установих че след като изключа kaspersky(пробвал съм с няколко версии включително и 7)всичко си тръгва както трябва.

Има ли някой представа защо се получава това. Между другото този проблем е от скоро - около месец, а не ми се сменя антивирусната че съм си свикнал, а и съм виждал как след сканиране с NOD32 изчистване на няколко троянски коне касперски хвана още 3 :)

Някакви предложения?

Пробвай да върнеш настройките на програмата по подразбиране и кажи какво е станало. И по специално на модула Уеб АВ....

Пробвай да върнеш настройките на програмата по подразбиране и кажи какво е станало. И по специално на модула Уеб АВ....

Настройките ми са по подразбиране, не съм ги пипал. Системата ми е преинсталирана преди седмица и едно и също. Опитва се да отвори някоя страница и в момента в който го изключа я зарежда моментално. въпроса е че това не е постоянно. Горе - долу на 10 страници ако отвори след това се запъва.

Настройките ми са по подразбиране, не съм ги пипал. Системата ми е преинсталирана преди седмица и едно и също. Опитва се да отвори някоя страница и в момента в който го изключа я зарежда моментално. въпроса е че това не е постоянно. Горе - долу на 10 страници ако отвори след това се запъва.

Еми тогава добави страниците които ти трябват в "Надеждната Зона" на Уеб Анти-вирус Модула и кажи кво точно е станало.

Ами точно от там - Зона. Тоест, отиваш в настройките на Анти-Хакер-а, избираш Настройки в полето на защитната стена и там избираш полето Зони (Zones). Натискаш бутонът Добави (Add), задаваш име и IP адреса на вторият ти компютър, избираш зоната да е Надеждна (Thrusted). Потвърждаваш и готово.

Ето ти един скрийншот от 6-цата. При 7-цата е подобно.

AddThrdZone.jpg

Здрасти пак !!!!

Това го направих,но проблема си остава sad.gif .

И аз имам този проблем със забавянето на нета.

Благодаря за вниманието :)

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

Имам един проблем с Касперски Интернет сикюрити 6.0 - като опитам да гледам клип от youtube.com и не става - сайта си се зарежда, но клипа не иска - като спра касперски и тръгва. Какво да направя? Мерси.

П.С. Слагах касперски антивирус 7, с него няма тоя проблем, но ми бави компютъра.

Проблема ми все още не е решен :wors:

Редактирано от ivankrivodol (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Искaм да изтрия KIS 6.01.411 но не става sad.gif

Опитах от Add or remove program но той въобще го няма в списъка с програми...а, до сега така съм си го премахвал без проблеми...

Също не става да изтрия папката в Program Files...

Редактирано от Raych (преглед на промените)

Искaм да изтрия KIS 6.01.411 но не става sad.gif

Опитах от Add or remove program но той въобще го няма в списъка с програми...а, до сега така съм си го премахвал без проблеми...

Също не става да изтрия папката в Program Files...

Сваляш си това, разархивираш го във временна папка, стартираш компютъра в сигурен режим (Safe Mode), стартираш файла avp_remove.cmd и рестартираш компютъра.

Само че в Safe Mode има само Уна...друго не ми показва :)

Само че в Safe Mode има само Уна...друго не ми показва :)

Че какво друго да ти покаже?

Програмата не се премахва от Add/Remove Programs. Първо й спираш всички модули, включително самозащитата и с десен бутон върху иконката в трея я изключваш. В папката на програмата в старт менюто отиваш на Modify, Repair or Remove и използваш опцията Remove, по този начин се деинсталира Kaspersky.

После в спасителен режим използваш инструмента, към който ти е дал линк tigertron, за да почистиш остатъците от програмата. Освен посочения файл avp_remove.cmd използвай и KAV_Registry_Clean.exe, също част от архива.

След това стартираш в нормален режим и няма следи от вече бившата ти защита.

Само че в старт менюто липсва папката...

Само че в старт менюто липсва папката...

Охх, не ти трябва това! Свали си този и този архиви. Разархивирай ги в някоя папка. После рестартирай компютъра и преди да започне да зарежда натискай бутона F8 докато ти се покаже меню. Избери Safe Mode и натисни Enter. Изчакай да се зареди компютъра в сигурен режим, отиди в тази папка, в която си разархивирал архивите и стартирай файла avp_remove.cmd след това и KAV_Registry_Clean.exe След приключване рестартирай компютъра.

'tigertron' Благодаря ти много...всичко стана...просто ми беше за пръв път и ме бе шубе...

• 4 седмици по-късно...

Здравейте !!!!

искам да попитам:

Коя версия на КИС 6 няма проблем със забавянето на скоростта при отваряне на страниците.

Аз сега съм кис 6.0.2.621 и при него го има този проблем.

Благодаря предварително :)

Здравейте !!!!

искам да попитам:

Коя версия на КИС 6 няма проблем със забавянето на скоростта при отваряне на страниците.

Аз сега съм кис 6.0.2.621 и при него го има този проблем.

Благодаря предварително :)

По принцип забавяне на връзката при Kaspersky винаги има, даже при самото определение за защитна стена става ясно, че филтрирането на трафика все някакси се отразявана на свързаността.

При Kaspersky Web-Antivirus модула действа като своебразно прокси и следи трафика, който се генерира. Защитната стена от своя страна също спира или пропуска пакетите и следи правилата за отделните приложения.

Във версия 6.0.2.621 определено проблемите са по-малко, но пък и новите версии предоставят много по-добро ниво на защита. Моя съвет е ако имаш включен Application Integrity Control да го изключиш и да добавиш в trusted сайтовете, който най-често посещаваш и в които имаш най-голямо доверие.За сега остани с тази версия докато не излезне нова финална версия.

Редактирано от randb (преглед на промените)

...Коя версия на КИС 6 няма проблем със забавянето на скоростта при отваряне на страниците...

Мисля, че последната "нормална" версия беше .303 (дори може би .300) и след това започнаха проблемите, на до днес.

• 6 месеца по-късно...

Здравейте! Ползвам KIS 6.0.1.411 от доста време и съм много доволен. Получавам обаче едни атаки от извесно време, който Касперски засича /Intrusion.Win.MSSQL.worm.Helkern IP 202.99.11.99 UDP 1434/. Прави ми впечетление, че IP- тата се сменят при атаките но порта 1434 остава един и същ. Има ли някъвъв начин да затворя този порт, или нещо друго да се направи за да не ми досаждат? Благодаря!

Здравейте! Ползвам KIS 6.0.1.411 от доста време и съм много доволен. Получавам обаче едни атаки от извесно време, който Касперски засича /Intrusion.Win.MSSQL.worm.Helkern IP 202.99.11.99 UDP 1434/. Прави ми впечетление, че IP- тата се сменят при атаките но порта 1434 остава един и същ. Има ли някъвъв начин да затворя този порт, или нещо друго да се направи за да не ми досаждат? Благодаря!

Дали тези или други все ще те атакуват.Мисля,че имаше такава възможност да изключиш уведомяването за мрежовите атаки-разгледай в настройки-уведомявания / или нещо подобно /Отдавна не съм ползвал програмата и съм позабравил как изглежда менюто и вече.

Защо не преминеш на по горна версия?Лицензът за кис 6 става за Кис 7 и Кис 2009.Има доста подобрения в Кис2009 в сравнение със Кис 6.Пък и нивото на защита ще ти се вдигне повечко.

Поздрави

Правил съм тази операция и до колкото си спомням,беше така:

Влизаш в Настройки от там в Защитна стена(FireWall) от там пак Настройки и цъкаш на Наблюдение на портовете след което намери този порт 1443 десен бутон на него и слагаш кръстче .Но преди това виж дали някоя програма не го ползва този порт,то ще ти го изпише когато го откриеш .Ако го няма там го въвеждаш ръчно от същото меню,след като се появи отново десен бутон--->кръстче.Дано да съм ти помогнал,но това все пак беше доста отдавана. sad.gifNikssi това не е ли аналогично и при Кис 2009?

Правил съм тази операция и до колкото си спомням,беше така:

Влизаш в Настройки от там в Защитна стена(FireWall) от там пак Настройки и цъкаш на Наблюдение на портовете след което намери този порт 1443 десен бутон на него и слагаш кръстче .Но преди това виж дали някоя програма не го ползва този порт,то ще ти го изпише когато го откриеш .Ако го няма там го въвеждаш ръчно от същото меню,след като се появи отново десен бутон--->кръстче.Дано да съм ти помогнал,но това все пак беше доста отдавана. sad.gifNikssi това не е ли аналогично и при Кис 2009?

Подобно но да ти кажа е доста различно.По скоро има прилика с Кис 7.Може и да се блокира адреса откъдето идват атаките,както и портът.Но според мене по добре след като стената се справя да изключи уведомяването.

Какво да кажа аз като на ден имам над 100 атаки :)

Поздрави

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.