Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Kaspersky Anti-Virus & Internet Security 6xx - дискусия

Featured Replies

Здравейте cool.gif .Имам едно малко питане към вас : Използвам KAV 6.0.0.303 , преди няколко дена си инсталирах AVG Anti-spyware 7.5, биха ли могли да си пречат резидентните скенери на двете програми,мога ли да оставя резидентния щит включен и на AVG-то или да е включен само на KAV (него и изобщо не смятам да го изключвам).

Поздрави.

Моят съвет е да изключиш резидентната защита на AVG и да използваш само скенерът. Също така е добре да добавиш AVG Anti-spyware в надеждните програми (Thrusted application).

• Отговори 654
  • Прегледи 121,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Здравейте cool.gif .Имам едно малко питане към вас : Използвам KAV 6.0.0.303 , преди няколко дена си инсталирах AVG Anti-spyware 7.5, биха ли могли да си пречат резидентните скенери на двете програми,мога ли да оставя резидентния щит включен и на AVG-то или да е включен само на KAV (него и изобщо не смятам да го изключвам).

Поздрави.

Ако сложиш AVG Anti-spyware в надеждната зона на Касперски, мисля че няма да имаш проблеми, дори и ако резидентните защити на двете програми са активирани.Съветвам те да поставиш отметки на всички опции и да рестартираш компа! Аз така направих с Trend Micro Anti-Spyware и нямах никакви проблеми.А можеш и друго да направиш - деактивираш анти-спай модула на Касперски и оставяш активиран този на AVG Anti-spyware, и това е вариант, нали? ;) ;)

Ако сложиш AVG Anti-spyware в надеждната зона на Касперски, мисля че няма да имаш проблеми, дори и ако резидентните защити на двете програми са активирани.Съветвам те да поставиш отметки на всички опции и да рестартираш компа! Аз така направих с Trend Micro Anti-Spyware и нямах никакви проблеми.А можеш и друго да направиш - деактивираш анти-спай модула на Касперски и оставяш активиран този на AVG Anti-spyware, и това е вариант, нали? ;) ;)

Хах не, Анти-Спай модулът не е модул против спайуер. Дефинициите за спайуер са интегрирани в тези за вируси и се обновяват с обновяване на вирусните дефиниции на програмата. Анти-Спай модулът се грижи за засичането и блокирането на фишинг страници (такива, които могат да откраднат информация от компютъра ти), блокира изкачащи прозорци (най-често такива с рекламна цел), блокира показването на банери на страниците, които посещаваш и следи да не се извършват скрити набирания, ако се използва модем! Но той не е анти-спайуер модул! Има разлика в двете неща.

Поздрави.

Перфектна комбинация, не спирай щита на AVG, само добави програмата в надеждната зона на Kaspersky. А и tigertron пределно ясно обясни същността на руския антиспай модул.

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

Здравейте и благодаря за бързите отговори.Да,разбрах за Анти-спай модула на Касперски,но с риск да ви противореча - такъв модул има при КИС,при КАВ го няма,а аз съм с КАВ.Ами не съм добавил все още АВГ-то в надеждната зона ,поради простата причина ,че Каспера още не е ревнал (и по-точно - проактивната му защита),че има инвейдър и т.н., и въпреки това трябва ли да го добавя ръчно в надеждната зона на Касперски? От една седмица двете програми си работят ведно с резидентните скенери,досега не съм засякъл проблем.Просто исках да попитам дали ще си пречат,да не стане мазало после,и да не би двата щита да се сбият и да пропуснат някой вирус или вредител.Все пак АВГ-то (то си е бившето Евидо,де)доста ми допадна,намери ми няколко тракинг кукита и два малуеъра и ги премахна, и бих искал да оставя и нейния щит,но ако биха влезли в конфликт ще го спра.

;)MELL и tigertron : така повече ми харесвате ,когато ни помагате :) , а не се заяждате двамата :hush: .

Поздрави cool.gif .

Здравейте и благодаря за бързите отговори.Да,разбрах за Анти-спай модула на Касперски,но с риск да ви противореча - такъв модул има при КИС,при КАВ го няма,а аз съм с КАВ.Ами не съм добавил все още АВГ-то в надеждната зона ,поради простата причина ,че Каспера още не е ревнал (и по-точно - проактивната му защита),че има инвейдър и т.н., и въпреки това трябва ли да го добавя ръчно в надеждната зона на Касперски? От една седмица двете програми си работят ведно с резидентните скенери,досега не съм засякъл проблем.Просто исках да попитам дали ще си пречат,да не стане мазало после,и да не би двата щита да се сбият и да пропуснат някой вирус или вредител.Все пак АВГ-то (то си е бившето Евидо,де)доста ми допадна,намери ми няколко тракинг кукита и два малуеъра и ги премахна, и бих искал да оставя и нейния щит,но ако биха влезли в конфликт ще го спра.

:whist:MELL и tigertron : така повече ми харесвате ,когато ни помагате :) , а не се заяждате двамата :P .

Поздрави cool.gif .

Ако нямаш проблеми така - остави ги така (и двата скенера включени, без да добавяш АВГ в надеждните програми). Ако се появи проблем, то добави АВГ в надеждните програми и пак остави скенерът му вкючен. След това рестартирай компютъра. Щом искаш двата скенера да са активни, то моят съвет е да добавиш АВГ към надеждните програми, като включиш всички отметки, както МЕЛЛ е казала.

П.П. С нея не се заяждаме!

Хи,Днес реших да си инсталирам кис 6.0.1.411 след което компа започна да ми се рестартва нон стоп изобщо не можех да стигна и до десктопа след като сложих нод32 и проблема се оправи.Някой имал ли е подобен случай и как мислите в кис ли е проблема или другаде?

Хи,Днес реших да си инсталирам кис 6.0.1.411 след което компа започна да ми се рестартва нон стоп изобщо не можех да стигна и до десктопа след като сложих нод32 и проблема се оправи.Някой имал ли е подобен случай и как мислите в кис ли е проблема или другаде?

Проблемът не може да бъде в самата програма, а е в твоята ОС! ;)

Имал ли си друга активна защита на машината, когато си инсталирал Касперски?

Редактирано от MELL (преглед на промените)

Никакви защити не съм слагал преди това.Просто инсталирах кис 6.0.1.411 на нов windows.Интересното е че днес пробвах за тест версия 6.0.2.614 Final и работеше нормално.Страх ме да пробвам пак с 6.0.1.411 ,но съм доста сигурен че е от нея.Както и да е минах на нод32

Редактирано от rgf (преглед на промените)

Проблемът не може да бъде в самата програма, а е в твоята ОС! :)

Разбира се, че може. Щом при инсталация на предна версия работи нормално, както и друга антивирусна, е твърде възможно проблемът да е именно в последната версия на Kaspersky.

Никакви защити не съм слагал преди това.Просто инсталирах кис 6.0.1.411 на нов windows.Интересното е че днес пробвах за тест версия 6.0.2.614 Final и работеше нормално.Страх ме да пробвам пак с 6.0.1.411 ,но съм доста сигурен че е от нея.Както и да е минах на нод32

А, откъде си свалил инсталационния файл, да не е от някое съмнително място?!

Някакъв срив в Уйндоуса се е получил, беше ли изключил защитната стена на Уйндоуса, макар че самата програма по време на инсталацията те пита?!

Нещо моментно се е получило, няма логика самата програма да прави подобен проблем, след като успешно си инсталирал - 6.0.2.614 Final !

Кажи, каква ти е машината, но едва ли проблемът ще е там!

Това, че си минал на Нод, си е твой избор! ;):)

Night Raven, изключвам проблемът да е в самата програма, освен ако е свален от съмнително място и е инфектиран!

Редактирано от MELL (преглед на промените)

ето

от тук я свалих,беше изключена уиндоуската стена да,ако питаш за захранването то е Fortron FSP350-60THN .Освен да я пробвам пак.Просто инсталирах кис 6.0.1.411 ,ъпдейтнах я и след това забравих за уиндоус едва стигах до десктопа и веднага се рестартваше писито и така до безкрайност.Форматирах харда и пак повторих същите стъпки ,без да подозирам че кис е виновен и пак стана същото.Междувременно мислех ,че е от видеокартата смених драйверите,отворих компа ,прегледах дали всичко е точно,изчистих прахта,сглобих го и пак рестарт.След като сложих нод32 нямах проблеми с рестартване

Редактирано от rgf (преглед на промените)

ето

от тук я свалих,беше изключена уиндоуската стена да,ако питаш за захранването то е Fortron FSP350-60THN .Освен да я пробвам пак.Просто инсталирах кис 6.0.1.411 ,ъпдейтнах я и след това забравих за уиндоус едва стигах до десктопа и веднага се рестартваше писито и така до безкрайност.Форматирах харда и пак повторих същите стъпки ,без да подозирам че кис е виновен и пак стана същото.Междувременно мислех ,че е от видеокартата смених драйверите,отворих компа ,прегледах дали всичко е точно,изчистих прахта,сглобих го и пак рестарт.След като сложих нод32 нямах проблеми с рестартване

Пробвай да свалиш програмата от калдатката ,да видим, дали пак ще ти направи същия проблем !

http://www.kaldata.com/comments.php?id=178...light=kaspersky

Пробвай да свалиш програмата от калдатката ,да видим, дали пак ще ти направи същия проблем !

Преди 2-3 часа я инсталирах, работи си перфектно. Слагайте я не се чудете.

ето

Съвсем възможно е да се получи конфликт между драйвърите на Касперски и някой от драйвърите на устройствата ти на компютъра! При Уиндоус, когато се получи такъв конфликт, той автоматично се рестартира. Така че, най-вероятно е станал точно такъв конфликт между драйвърите! Някой от несъвместимостите са оправени в 6.0.2.614, както и сам си установил, така че слагай нея. Даже в комерсиалната версия на 6.0.2.614 са оправили и забавянето при стартиране на компютъра, което съществуваше при все още бета стадия на 6.0.2.614. А и МР2 работи малко по-леко от МР1.

Не работят! sad.gif:clap:

Някой може ли да ми даде някоя добра конфигорация за защита против вируси и спаилери......... и някои фаирлол :)

и линк къп програмите (ако може да е най-новия касперски с действащ ключ)

Извинете ме ако съм напривил някоя нередност! Нов съм и затова ще се оправи ;)

Редактирано от teodor192 (преглед на промените)

Някой може ли да ми даде някоя добра конфигорация за защита против вируси и спаилери......... и някои фаирлол :)

и линк къп програмите (ако може да е най-новия касперски с действащ ключ)

Извинете ме ако съм напривил някоя нередност! Нов съм и затова ще се оправи ;)

Просто се разтършувай из текущия раздел - Сигурност и антивирусна защита, сигурен съм, че ще намериш много мнения и информация. Просто няма еднозначно и най-добро решение, затова прегледай и прецени сам. Линк към най-новия Kaspersky е даден в предните постове. Моля те, прави си труда да четеш какво е писано. Действащ ключ няма да ти се даде, защото правилата на форума го забраняват:

2.10 Забранено е публикуването и разпространението на незаконни програми, кракове, пачове и серийни номера, както и заявките за такива.

Редактирано от Night_Raven (преглед на промените)

Кога ще спрете да се заблуждавате , че програмисти , пишещи софтуер за откриване на вируси , не биха разбрали кой им ползва програмата редовно , и кой я е откраднал (и съответно на кой какви ъпдейти да праща сървъра)? angry.gif

Ползвайте си свободни антивирусни (AVG , ANTIVIR и т.н.) и гледайте къде ровите из нета ;)

Може ли някой да ми каже кое е по-добро м/у касперски антивирус и касперски интернет.....!

Знам можеби да е задаван и отговорен същия въпрос който питам и аз но просто нямам време да разгърна и да прочета 29 страници:P Извинявам се !

Може ли някой да ми каже кое е по-добро м/у касперски антивирус и касперски интернет.....!

Знам можеби да е задаван и отговорен същия въпрос който питам и аз но просто нямам време да разгърна и да прочета 29 страници:P Извинявам се !

KAV включва в себе си анти-вирусна защита, докато KIS притежава и firewall. Прецени си от кое имаш нужда :ph34r:

Редактирано от Conroe (преглед на промените)

Искам да попитам дали някой е имал следния проблем:Включвате някакво USB Device към компа си,след като ОС пита какво искате да направите с файловете на него или пък се опитва да го прочете (беше чисто нова флашка 512 Мб от СанДиск напълно празна) след това веднага ми се появява син екран и компа се гаси за да предпази инфото на диска.Викам си това е само работа на биоса да се гаври с мен така жестоко.Влязох (става дума за версия 1.50 или да е 1.51 не съм сигурен) проверих,четене на дискове и друга медия разрешено и т.н.Тогава се усетих че цялата работа идва от Касперски 6-ката (само антивирусната си бях качил).Намалих му настройките (принципно го държа надут да си нямам проблеми),и пак същото.Еми примирих се няма да си ползвам флашката.Обаче програмата ми направи същата гавра този път след инсталация на Adobe Premiere Elements 3.0.Програмата зарежда и фрас,син екран.При положение че Adobe беше добавета в Trusted zone.Смених антивирусната и досега нито AVG 7.5 Internet Security,Norton Internet Security (той не се справи с пазенето на компа ми...),нито Avast на компа на братовчед ми са ми правили такива проблеми (това го казвам защото си мислех че някои компоненти на ОС не се сработват драйверите на USB-то примерно,но нито при Нортън нито Авг е имало такова нещо,следователно не е от ОС,или аз така си мисля и системата на братчеда си прие флашката да кажем че е била дефектна).И това ме отказа от решението на руснаците за защита,друго което не ми хареса е че много пищи (добре е да пищи ама то еслед като гадините са ми на компа,трудно се сработва с други програми,адски мнителна...случеят по-горе). С уважение

Искам да попитам дали някой е имал следния проблем:Включвате някакво USB Device към компа си,след като ОС пита какво искате да направите с файловете на него или пък се опитва да го прочете (беше чисто нова флашка 512 Мб от СанДиск напълно празна) след това веднага ми се появява син екран и компа се гаси за да предпази инфото на диска.Викам си това е само работа на биоса да се гаври с мен така жестоко.Влязох (става дума за версия 1.50 или да е 1.51 не съм сигурен) проверих,четене на дискове и друга медия разрешено и т.н.Тогава се усетих че цялата работа идва от Касперски 6-ката (само антивирусната си бях качил).Намалих му настройките (принципно го държа надут да си нямам проблеми),и пак същото.Еми примирих се няма да си ползвам флашката.Обаче програмата ми направи същата гавра този път след инсталация на Adobe Premiere Elements 3.0.Програмата зарежда и фрас,син екран.При положение че Adobe беше добавета в Trusted zone.Смених антивирусната и досега нито AVG 7.5 Internet Security,Norton Internet Security (той не се справи с пазенето на компа ми...),нито Avast на компа на братовчед ми са ми правили такива проблеми (това го казвам защото си мислех че някои компоненти на ОС не се сработват драйверите на USB-то примерно,но нито при Нортън нито Авг е имало такова нещо,следователно не е от ОС,или аз така си мисля и системата на братчеда си прие флашката да кажем че е била дефектна).И това ме отказа от решението на руснаците за защита,друго което не ми хареса е че много пищи (добре е да пищи ама то еслед като гадините са ми на компа,трудно се сработва с други програми,адски мнителна...случеят по-горе). С уважение

Пробвай да спреш проактивната защита на програмата (Proactive Defense). Ако пак прави така вероятно има конфликт с драйвърите на Касперски и тези на твоят компютър. Можеш също така да пробваш да включиш Съвместимия режим от Настройки - Услуги - Съвместимост с програми, използващи самозащита (Settings - Service - Compatibility mode for programs using self-protrction methods). След това рестартирай компютъра.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.