Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Kaspersky Anti-Virus & Internet Security 6xx - дискусия

Featured Replies

Бях чувал за същия проблем с TuneUp Utilities. Знаеш ли какво имаш доста неща с които КИС може да е в Конфликт. Съветът ми е да деинсталираш КИС напълно и да го инсталираш наново. Така ще се припокрият някой от основните драйвери в системата и мисля, че проблемът ти ще се оправи!

• Отговори 654
  • Прегледи 121,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Бях чувал за същия проблем с TuneUp Utilities. Знаеш ли какво имаш доста неща с които КИС може да е в Конфликт. Съветът ми е да деинсталираш КИС напълно и да го инсталираш наново. Така ще се припокрият някой от основните драйвери в системата и мисля, че проблемът ти ще се оправи!

Ами и аз мислех за същото и ще го направя след малко. Опитах да инсталирам новата версия на TuneUp - пълен провал, заби още при инсталирането. Но не съжалявам, и без това не ми е чак толкова нужна.

Сега ще инсталирам отново KIS и ще видя как ще се държи. Благодаря за съветите, tigertron :ph34r:

...Сега ще инсталирам отново KIS и ще видя как ще се държи...

Не знам какво точно става, снощи преинсталирах KIS по всички правила, инсталирах я отново, ъпдейтна си се нормално и не ми направи проблем. Вярно е, че нямах и много голям престой в мрежата, за да хвана някой от гореописаните симптоми.

Тази сутрин проблемите са отново на линия - отново същият кратковремемен и самоотстранил се проблем при зареждането и преди малко пълно блокиране на компютъра, добре че бях предвидил това и бях изкарал таск менажера на екран - над 170000 К! Опитах се да направя снимка на ситуацията, ама и тя се провали (по моя грешка).

Нивото ми на Уеб Антивирус е на положение "Високо", но се съмнявам това да е причината, защото и преди седмица си беше същото.

В "периода на упадък", а и преди него не съм инсталирал нито една нова програма, така че тази възможност отпада от списъка на заподозрените.

Какво да правя? Да се върна ли на видимо по-леката предпоследна финална версия 6.0.0.303 (дали изобщо има смисъл от това, тъй като вероятно с критичните обновления ще се ъпдейтне до по-новата версия или поне част от нея) или да търся други варианти, при цялото си нежелание за това?

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

И аз имам подобен проблем с 6.01.411, само че при мен е при пълно сканиране на My Computer. Забива по някое време, като преди това е напъхало в ~\Program Files\Kaspersky Lab голямо количество лог-ове, които запълват С: диска докрая и/или ~\WINDOWS\Temp, като там слага някакви темп-ове, пак до запълване на диска. Задал съм му да не пази никакви логове, но... :) Целият ми диск е 250GB, като С е 20 и има свободни 6.

Еми вижте какви архиви имате, които Касперски сканира, защото при сканиране той извлича всички файлове от тях във временни такива и затова се пълни използваната памет и мястото на харда. Колкото по-големи са архивите, толкова повече памет и място се заемат.

hlevoust направи ли пълно сканиране на компютъра. Ако не си направи такова и виж дали ще се подобри ситуацията.

След деинсталация на старата Ви версия, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО влезте в Safe-Mode на Win и там стартирайте файла "Delete Program", който може да изтеглите от тук !

Успехи cool.gif

Еми вижте какви архиви имате, които Касперски сканира, защото при сканиране той извлича всички файлове от тях във временни такива и затова се пълни използваната памет и мястото на харда. Колкото по-големи са архивите, толкова повече памет и място се заемат.

hlevoust направи ли пълно сканиране на компютъра. Ако не си направи такова и виж дали ще се подобри ситуацията.

Що се отнася до пълното сканиране - да, направих го веднага след като нагласих всички нужни настройки. За резултата вече писах малко по-горе, т.е. никакъв, за съжалениеsad.gif.

За сканирането на целия компютър - залагам го да е веднъж седмично, макар и да не виждам кой знае какъв смисъл от това. То не ми пречи да си работя, защото си има опция за споделяне на натоварването с други работещи програми. Това удължава времето за сканиране, разбира се, но дали ще е около 70 минути или 90 за мен не е от чак толкова голямо значение. Сканират се всички файлове на ниво "Високо", т.е. без компромиси. Хардът ми е малък, само 60 ГБ,но има около 1/3 свободно място, т.е. не е препълнен. Сканирането и на архивите не натоварва до такива размери системата.

Най-много ме притеснява липсата на постоянство на проблема с претоварването, ако постоянно е така - деинсталирам програмата и ще си нося кръста, колкото и да ми е неприятно.

Ще опитам да върна отново версия .303 и ще видя резултата, ако продължава да ми прави такива проблеми, не знам какво да предприема.

Savich, благодаря за линка, но за това .ехе чух това-онова и едва ли бих го използвал, не се засягай, моля.

Що се отнася до пълното сканиране - да, направих го веднага след като нагласих всички нужни настройки. За резултата вече писах малко по-горе, т.е. никакъв, за съжалениеsad.gif.

За сканирането на целия компютър - залагам го да е веднъж седмично, макар и да не виждам кой знае какъв смисъл от това. То не ми пречи да си работя, защото си има опция за споделяне на натоварването с други работещи програми. Това удължава времето за сканиране, разбира се, но дали ще е около 70 минути или 90 за мен не е от чак толкова голямо значение. Сканират се всички файлове на ниво "Високо", т.е. без компромиси. Хардът ми е малък, само 60 ГБ,но има около 1/3 свободно място, т.е. не е препълнен. Сканирането и на архивите не натоварва до такива размери системата.

Най-много ме притеснява липсата на постоянство на проблема с претоварването, ако постоянно е така - деинсталирам програмата и ще си нося кръста, колкото и да ми е неприятно.

Ще опитам да върна отново версия .303 и ще видя резултата, ако продължава да ми прави такива проблеми, не знам какво да предприема.

Savich, благодаря за линка, но за това .ехе чух това-онова и едва ли бих го използвал, не се засягай, моля.

Изключи анализатора на приложни процеси и цялостно управление на процесите от Проактивната защита. Ако и това не помогне - слагай 303.

Имам два въпроса, свързани с неочаквано появили се проблеми с KIS 6.0.1.411:

1. От около седмица програмата стартира с известно закъснение (но не винаги!) при включването на компютъра. Става дума за няколко секунди, може би 5-6, но съвсем достатъчно, за да се появи предупредителният надпис, че KIS е off и че компютърът е в опасност. Оправя се без намеса от моя страна, но каква ли може да бъде причината и възможно ли е да я отстраня? Нямам проблеми с ъпдейтите на програмата, по този въпрос всичко е ОК.

2. Приблизително в същия период от време забелязвам "забиване" на компютъра при влизане в Интернет - на неравни интервали се получава ситуация, при която никоя икона на таск бар-а не е активна, а компютърът видимо обработва нещо. Успявам някак да включа таск менажера и с неприяно чувство установявам, че едното AVP.ехе е над 100000 К (сто хиляди) и предизвиква 99-100% натоварване. Това обикновено продължава няколко секунди, в които не мога да правя нищо. После компютърът като че ли "видимо" се отърсва от вцепенението и хуква по познатия ми начин. Не мога да хвана някаква повтаряща се причина, която би могла да е предпоставка за този неприятен проблем. Направи ми впечатление, че отбиването на атакуващо IP от AntiHaker-а дърпа значителни ресурси и натоварва подобаващо системата (не знам дали и това е нормално), но достига ориентировачно 60-70% (зададено време за бан на въпросното IP - 1000 минути). Помислих за евентуална връзка между двете събития, но те се разминават във времето - сравнявам фиксираното в рапорта време на отбиване на атаката и времето на претоварването на системата.

Другият елемент на защитната формация е Ad-Aware SE 1.06 Pro с активиран Ad-Watch, разбира се. Това - за информация. Комбинацията работи безукорно от 22.11., когато правих последната принудителна преинсталация след неочакван срив с MS Word, та до описания по-горе период. В момента - също. Компютърът е чист от навлеци - ежедневно правя достатъчно на брой проверки, които да ме убедят в това.

Моля за някакъв съвет по двата въпроса, за което предварително благодаря:speak:

или имаш злонамерник, който кара Kaspersky да товари системата така при сканирането му или(по-верочтното) проблема идва от Ad-Aware SE 1.06 Pro с активния Ad-Watch. По всичко личи, че проблема не е в Kaspersky, а в нещо, над което Kaspersky "работи", от което идва и проблема.

Изчисти всякакъв вид други инсталирани защити на компютъра ти(включително тези за ad-ware и пр., които иначе "работят в перфектно безпроблемно сработване с Kaspersky". След това "прочисти" windows-a с някоя оптимизираща програма за това, деинсталирай Kaspersky от control panel-a, свали KisKav6Remove.zip, разархивирай в папка на десктопа, рестартирай в safe mode, пусни avp_remove.cmd, след което рестартирай в нормален режим и си инсталирай на чисто kaspersky, настрой си го и няма да имаш грижи ако не слагаш други "защити", за които не е сигурно, че не водят до проблеми при едновременна работа с Kaspersky.

6.0.1.411 не е до толкова по-тежка, че да ти прави такива проблеми! Не слушай други какво ти казват относно това, разликата м/у 411 и 303 е изключително минимална в товаренето. На всичко отгоре при евентуални проблеми с товарене те са в следствие на недонастройване или на странични програми, които водят до подобни проблеми, не до "по-тежката 411 от по-стари версии".

Успех.

Я пробвай нещата, описани тук! Само, че не е необходимо да сменяш сървъра за обновяване. Това е само за новата бета версия! И както каза PcMan има процес или програма, който (която) кара Касперски да работи постоянно и да заема ресурси, поради което се дължи замръзването на системата ти за момент.

Благодаря, момчета, започвам процедурата.

PcMan и tigertron, изпълних предписанията ви дума по дума. Може би наистина Ad-Aware и по-точно опцията Ad-Watch има принос към проблема – още при деинсталирането на програмата ми излезе надпис в жълта рамка със следното съдържание (май е крайно време да започна да качвам тук-там снимки):

„Процесът C:\Program Files\Ad-Aware SE Professional\unregaaw.exe (PID 280) се опитва да придобие достъп да процеса Kaspersky Internet Security (PID 1740), но действието беше блокирано от самозащитата. Не е необходимо никакво действие от ваша страна.”

Не ми стана ясно защо това дерегистриращо (?) .exe на програмата потърси KIS (за деинсталиране използвам Your Uninstaller! 2006), другите май не го правят, а и е възможно вината за евентуалния гаф с Ad-Aware SE да е в скромната ми "хакерска" намеса.

По-нататък не е имало спънки, след деинсталирането на KIS (знам в каква последователност се прави това) почистих по указания начин с посочените инструменти, инсталирах отново програмата, настроих я и за всеки случай рестартирах последователно 8 пъти компютъра (при пускането му днес след обяд KIS изобщо не показа иконката си до часовника, а в таск менажера бе само едно от двете .ехе-та; постът ми от ранния следобед бе от друг компютър) и търпеливо изчаках да се сканира целия компютър. Току що и това завърши. Сега ми остава да следя още по-внимателно поведението на програмата, дано да няма повече издънки. Ще ми бъде крайно неприятно ако се наложи да се разделя с нея.

Благодаря ви за бързата реакция и съветите :rolleyes: .

П.П. tigertron, снимките от ръководството ти за KIS 6 не могат да се отворят с ИЕ 7, а пише, че са отваряни десетки пъти. При опит излиза съобщение на форума за грешка. Не ми се е случвало ИЕ да не може да отвори каквото и да било, но опитах и с Опера-та на съседа - нулев успех. Интересувам се от някои настройки, но не мога да ги видя sad.gif .

hlevoust Най-вероятно причината е в Ad-Watch. Като резидентна защита си остави единствено КИС. Всичко друго го ползвай като ръчни скенери. А картинките от статията се отварят безпроблемно. Но все пак, винаги можеш да я прочетеш в интернет страницата ми.

... Но все пак, винаги можеш да я прочетеш в интернет страницата ми.

Така и направих, защото снимките в статията във форума продължават да не се отварят, но това сега не е важно. Очевидно е, че не е възможно да се демонстрира всичко, но предпочитам компетентно мнение и бих помолил за отговор на няколко въпроса, частично или незастъпени в превюто на програмата:

1. Съществена ли е разликата в нивата "препоръчително" и "високо" на модулите файлов антивирус и уеб антивирус (нямам предвид само огромната разлика в натоварването, съдейки по данните на таск менажера). Иначе казано, по-уязвим ли съм ако нивото е "препоръчително"?

2. Би ли пояснил кои точно обекти и на какво ниво трябва да обхване сканирането на:

2.1. Критичните области - 5 по подразбиране (ръчен или автоматичен режим е по-подходящ?)

2.2. Стартиращи обекти - 3 по подразбиране (всъщност, тук разликата до 5 е в C:\Windows и C:\Windows\system32)

3. В модула Анти-спай->Анти Банер дали е за предпочитане активирането на метода с евристичен анализ

Предполагам, че отговорите на тези въпроси биха били особено полезни за потребители, намиращи се в доста враждебна среда (предимно от локален характер, но не само), колкото и субективна да е тази оценка.

Благодаря за вниманието.

----------

А що се отнася до Ad-Watch функцията на Ad-Aware SE 1.06 Pro и изобщо до мониторираща антиспай програма - твърде приятно съм изненадан от резултатите - KIS .411 се е справя невероятно, онлайн скенерите не откриват нито един гад.

Така и направих, защото снимките в статията във форума продължават да не се отварят, но това сега не е важно. Очевидно е, че не е възможно да се демонстрира всичко, но предпочитам компетентно мнение и бих помолил за отговор на няколко въпроса, частично или незастъпени в превюто на програмата:

1. Съществена ли е разликата в нивата "препоръчително" и "високо" на модулите файлов антивирус и уеб антивирус (нямам предвид само огромната разлика в натоварването, съдейки по данните на таск менажера). Иначе казано, по-уязвим ли съм ако нивото е "препоръчително"?

2. Би ли пояснил кои точно обекти и на какво ниво трябва да обхване сканирането на:

2.1. Критичните области - 5 по подразбиране (ръчен или автоматичен режим е по-подходящ?)

2.2. Стартиращи обекти - 3 по подразбиране (всъщност, тук разликата до 5 е в C:\Windows и C:\Windows\system32)

3. В модула Анти-спай->Анти Банер дали е за предпочитане активирането на метода с евристичен анализ

Предполагам, че отговорите на тези въпроси биха били особено полезни за потребители, намиращи се в доста враждебна среда (предимно от локален характер, но не само), колкото и субективна да е тази оценка.

Благодаря за вниманието.

----------

А що се отнася до Ad-Watch функцията на Ad-Aware SE 1.06 Pro и изобщо до мониторираща антиспай програма - твърде приятно съм изненадан от резултатите - KIS .411 се е справя невероятно, онлайн скенерите не откриват нито един гад.

Както формолира въпроса си сякаш е само към tigertron. Въпреки това и аз ще отговоря на въпросите, а ти(и не само) реши дали и как да използваш отговорите.

1. При файлов анти-вирус разликата не е съществена. Въпреки това при по-несигурна среда(LAN с разни новохакерчета и недобре обезопасен съвър за интернета към цялата мрежа, без добра филтрация на трафика и евентуалните вируси в него) на използване+прекалено много инсталирани различни програми и пр. е препорачително използването на най-високото ниво. При рационално използване на компютъра от човек, който разбира малко от малко от това, което слага и използва в него+не до там рискова среда(доколкото е възможно) логично избора в този случай е препоръчително ниво.

При Уеб анти-вирус разликата е още по-минимална като дори няма разлика в използваните ресурси при високо и препоръчително ниво. На практика този модул почти няма работа поради минималният бр. хванати нередности от него(лично при мен никога не се е обаждал след много месеци работа).

2. Абсолютно препоръчително е сканирането да става на най-високо ниво независимо какво се сканира, кога, и дали това става автоматично или ръчно. Относно автоматично и ръчно съм на лично мнение, че ръчното сканиране през определен период или по преценка е достатъчно. Все пак има защита в реално време и вероятноста за навлязъл вредител незабелязано е малка. Атоматичното сканиране може да доведе основно до неудобства и пречене на работата-поне аз съм на това мнение.

3. Предполагам думата евристика ще е непозната на много от четящите. Значението и е: "система на обучение, целяща самостоятелно достигане до знанията". Или иначе казано този евристичен анализ е с цел Kaspersky да се "самонаучава" наблюдавайки страниците, които потребителят отваря(все пак Kaspersky не могат да проверят цялото интернет пространство с всичките мму милиони сайта, точно това е довело до тази опция, която е логична и най-важното-добро решение).

Редактирано от PcMan (преглед на промените)

Както формолира въпроса си сякаш е само към tigertron. ..

Не, не, нямам никакво намерение да забивам клинове, само поех репликата от поста и помолих за съвет за себе си, а и за останалите.

По темата: благодаря за напътствията, вече няколко часа променям нивата и следя показанията на таск менажера. Различията са доста съществени при определени комбинации и затова формулирах въпроса си по този начин. Целта ми е да намаля натоварването без да намалям действителното ниво на защита. По подразбиране двата модула са настроени на препоръчително ниво, но все пак има опция за промяна, а това е от значение. В момента използвам високо ниво на файловия антивирус и препоръчително за уеб антивируса, това ми дава консумация около 11800 К - смятам, че е повече от задоволително. При високо ниво на двата модула консумацията скача няколко пъти, и затова попитах струва ли си.

По втория въпрос - за нивото на сканиране, разбрах. Всъщност, и трите обекта на сканиране са ми на високо ниво, а въпросът ми целеше отговор дали не прекалявам.

По третия - за мен терминът не е нов, познат ми е още от Panda Titanium 2005 и опцията е активирана. Подвъпросът бе за евентуални по-сериозни наблюдения по темата, т.е. дали "работи", казано по по-груб начин.

Още веднъж благодаря за разясненията и отделеното време:wors:

П.П.

...А що се отнася до Ad-Watch функцията на Ad-Aware SE 1.06 Pro и изобщо до мониторираща антиспай програма - твърде приятно съм изненадан от резултатите - KIS .411 се е справя невероятно, онлайн скенерите не откриват нито един гад.

Казват, че от "Осанна" до "Разпни го" има по-малко от една крачка - само за няколко минути ровене във форума, KIS "успя" да повиши броя на spyware от 0 до 19. Не съм се и надявал да се справи сам с тази паплач, това не е по силите на никоя (почти) антивирусна или пакетна програма. Ето я и новата тема за размисъл...

Такаааа, поиграх си доста и като че ли намерих решение (докога ли?) - инсталирах KIS 6.0.0.303 и версия 3.5 на Trend Micro Antispyware, която правеше големи проблеми с версия 6.0.1.411 на KIS, та се бях принудил да я махна. Сега двете програми са в синхрон и "си гукат като гълъбчета" cool.gif, натоварването на системата е съвсем приемливо - около 22000 К общо за двете AVP.ехе-та на KIS и Tmasy.exe на Trend Micro. Модулите на KIS са на ниво "Високо", а и японският продукт е на пълна мощност.

Благодаря за вниманието.

----------

Хах, PcMan съжалявам приятелю, но .... (видях в една друга тема, че си писал за "разбирачи" е виждам, че и ти си от тях) разликата между препоръчителните настройки и максималното ниво на защита е доста голяма. В повечето случаи се изразява в голямото заемане на ресурси, тъй като се сканират обекти като архиви и други подобни, за което се изисква доста процесор и системна памет. Това е за защитата в реално време! Дори и във враждебна среда, настройките по подразбиране са добър избор, за да се осигури нормална работа на компютъра! А когато се сканира нещо (не от защитата в реално време) то тогава се сканират всички обекти, като бързодействието тогава се постига при използване на технологиите iChecker и iSwift, а не от това, че не се сканират архиви примерно!

hlevoust 1-во, разликата е основно в натоварването на системата! При такава програма за цялостна защита, дори един от модулите да пропусне обект, като не го сканира, то друг модул ще го засече! Примерно, ако Уеб антивирусът пропусне вирус в архив, който не е сканирал, поради факта че е голям и в настройките е зададено да пропуска големи архиви, то при разархивирането на архива файловият антивирус ще засече обекта! За мен нивото препоръчително е прекрасна комбинация от защита и бързодействие!

2-то, тези обекти си ги сканирай както и когато искаш. Лично при мен автоматичното сканиране на тези обекти е изключено! Тоест при работещ Касперски е безсмислено да се сканират тези обекти! Единствено ще те посъветвам да правиш пълно сканиране на компютъра веднъж седмично или на две седмици, или ... когато се сетиш :P

3-то при активиране на модула с евристичен анализ, ще ти се блокират повече банери, но има и възможност да се блокират неща, които всъщност искаш да видиш! При мен лично е вкючено това и помага доста, а не забавя бързодействието на програмата!

Благодаря и на теб, tigertron за отделеното внимание към проблемите ми.

Ще започна отзад напред:

- евристичната защита ми е активирана по принцип, но рядко ползвам опцията Анти-банер (действително понякога те са полезно четиво), активирам я обикновено когато влизам в опасни води, след което я изключвам... ако не я забравя, но нищо фатално. Следователно и въпросната защита е активна само от време на време

- сканирането на стартиращите обекти по подразбиране започва 2 минути след старта на компютъра, не че товари кой знае колко, а и въпросът ми бе зададен от гледна точка на презастраховане*. А иначе имам зададено планово сканиране на My Computer веднъж седмично и си държа на него. За съжаление, не мога да използвам технологиите iChecker и iSwift, защото съм на FAT32, но нищо фатално.

- връщането ми към версия 6.0.0.303 (горният ми пост) като че ли реши значителна част от проблемите: успях да си върна любимата Trend Micro Antispyware, при това с чудесната й последна версия, в много голяма степен системата се разтовари, интернет връзката ми отново е чудесна (давам си сметка, че е събота сутрин и мнозина още спят, но имам задълбочени наблюдения по темата), странно проблематичната TuneUP Utilities 2007 също се инсталира и работи безупречно и без забиване.

Не бих си позволил да упрекна когото и да било за неочакваните проблеми, породени от версия 6.0.1.411, възможно е да са само при мен (не съм убеден в това, ама хич, защото вече подочух от приятели подобни оплаквания за затормозяване на системата, но извадката е твърде непредставителна, а и никой не ме карал насила на променям версията) и да са по някакви други причини, но не смятам за нормално при 1 ГБ оперативна памет и 2 ГХц процесор да се получават такива нехарактерни претоварвания.

-----

* възможно е на някой му хрумне с присмех да ме обвини в параноя по отношение на сигурността (получих едно такова ЛС неотдавна), но на мен въобще не ми е смешно и сигурно си имам причини за това

Хах, PcMan съжалявам приятелю, но .... (видях в една друга тема, че си писал за "разбирачи" е виждам, че и ти си от тях) разликата между препоръчителните настройки и максималното ниво на защита е доста голяма. В повечето случаи се изразява в голямото заемане на ресурси, тъй като се сканират обекти като архиви и други подобни, за което се изисква доста процесор и системна памет. Това е за защитата в реално време! Дори и във враждебна среда, настройките по подразбиране са добър избор, за да се осигури нормална работа на компютъра! А когато се сканира нещо (не от защитата в реално време) то тогава се сканират всички обекти, като бързодействието тогава се постига при използване на технологиите iChecker и iSwift, а не от това, че не се сканират архиви примерно!

hlevoust 1-во, разликата е основно в натоварването на системата! При такава програма за цялостна защита, дори един от модулите да пропусне обект, като не го сканира, то друг модул ще го засече! Примерно, ако Уеб антивирусът пропусне вирус в архив, който не е сканирал, поради факта че е голям и в настройките е зададено да пропуска големи архиви, то при разархивирането на архива файловият антивирус ще засече обекта! За мен нивото препоръчително е прекрасна комбинация от защита и бързодействие!

2-то, тези обекти си ги сканирай както и когато искаш. Лично при мен автоматичното сканиране на тези обекти е изключено! Тоест при работещ Касперски е безсмислено да се сканират тези обекти! Единствено ще те посъветвам да правиш пълно сканиране на компютъра веднъж седмично или на две седмици, или ... когато се сетиш :P

3-то при активиране на модула с евристичен анализ, ще ти се блокират повече банери, но има и възможност да се блокират неща, които всъщност искаш да видиш! При мен лично е вкючено това и помага доста, а не забавя бързодействието на програмата!

Сам го каза! Разликата е основно в натоварването в файл анти-вируса.. разбирача.. точно за това написах, че разликата не е съществена! Няколко мб повече ресурси и веднага"разликата е огромна".. Просто нямам думи.. Най-мразя някой да изкривява казаното от мен, а малко след това да казва същото като мен(което е критикувал!) с други думи..!! 3-тите лица, които четят ще си преценят кой какво, за какво, за кой и как го е казал..! Още веднъж се убеждавам някои хора какви са... както и да е.. работата е жалка..

Ако някой прочете точно моите отговори, и после на tigertron ще види че е казал почти същото с други думи, и въпреки това критикува за казаното от мен, което той повтори(за кой ли път..). Някои хора стават смешни когато се зачетеш в думите им.. Наивноста ипостоянното отричане на чуждото мнение на дадени хора само показва що за човек стои зад даден ник.

hlevoust - направил си доста добър избор от към настройки. Това ме радва. Важното е да нямаш проблеми и всичко да си върви безгрешно. При нужда, или за всеки случай ако искаш сложи в trusted zone Trend Micro Antispyware. Надявам се съфорумци ще черпят малко от малко опит за настройки и работа с програмата. :eek:

Редактирано от PcMan (преглед на промените)

Много ви моля за малко помощ.Преинсталира W XP и сега си слагам антивирусна програма.Реших да е Касперски, но имам малък проблем с инсталирането й.Иска ми activation code а аз го нямам.Версията е ето тази Kaspresky Anti-Virus 6.0.1.411 . Много ви моля помагайте.

Редактирано от dan4ina (преглед на промените)

Много ви моля за малко помощ.Преинсталира W XP и сега си слагам антивирусна програма.Реших да е Касперски, но имам малък проблем с инсталирането й.Иска ми activation code а аз го нямам.Версията е ето тази Kaspresky Anti-Virus 6.0.1.411 . Много ви моля помагайте.

Привет cool.gif . Поздравления за избора ти на антивирусна програма :wub: .

Относно активационния код , мисля че трябва да си закупиш лиценз за програмата,ще получиш диск ,на който го има този activation code.

Този код ти е нужен , за да може да си активираш програмата, това става през интернет - изпращаш активиращия код,след което получаваш лицензен ключ за периода ,за който си закупил лиценз.

Аз направих точно това.

Едва ли го обясних много добре,но тук има доста добри специалисти ,които може би ще ти го разяснят по-добре от мен.Но така или иначе ще трябва да си закупиш лиценз,например оттук - www.lekarstvo.com.

Поздрави и успех cool.gif .

...При нужда, или за всеки случай ако искаш сложи в trusted zone Trend Micro Antispyware. ...

Точно това и направих и сега KIS и Trend Micro Antispyware си "гукат като славейчета", а и консумацията на ресурси рязко спадна.

• 2 седмици по-късно...

Напоследък някакво ип се мъчи да ми атакува компа.Анти-хакера на касперския го блокирва ,но има ли начин да се отърва от този проблем?

Напоследък някакво ип се мъчи да ми атакува компа.Анти-хакера на касперския го блокирва ,но има ли начин да се отърва от този проблем?

Опитай следното: влез в менюто за настройки на Анти-хакера и от "Настройки" на Системата за засичане на нарушения задай време за бан / блокиране / на атакуващия компютър примерно на 1000 минути.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.