Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Kaspersky Anti-Virus & Internet Security 6xx - дискусия

Featured Replies

Здравейте

Имах инсталиран Kaspersky Internet Security v6.0.2.621 които си работеше безпроглемно , но реших да сложа новата бета версия на Kaspersky Anti-Virus & Internet Security 7.0.0.43 Beta и вижте какво ми откри

цък

Много ми стана чудно как едната открива вирус , при условие че дефинициите на вирусите са едни и същи, някои имал ли е същия проглем ......

И искам да попитам дали някои се е захванал с превода на новата 7 версия ...

cool.gif

Не си слагай още 7-ма версия. В доста ранен стадий е и новият енджин е в експеримнтален стадий. Много е възможно това да е фалшива тревога. 7-мата версия засичаше деинсталаторите на някои програми като троянци, както виждам, че е станало и в троя случай. Може и фалшива тревога да е.

• Отговори 654
  • Прегледи 121,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Не си слагай още 7-ма версия. В доста ранен стадий е и новият енджин е в експеримнтален стадий. Много е възможно това да е фалшива тревога. 7-мата версия засичаше деинсталаторите на някои програми като троянци, както виждам, че е станало и в троя случай. Може и фалшива тревога да е.

Всъщност в ранен етап са два енджина...

Евристиката...както и сканирането за rootkits вече е добавено и при проверка на системата а не само при защитата в реално време...Пак нов интерфейс са сложили макар и ефектен изисква леко привикване към него...Лично мое мнение е че 7-цата е доста по-добра макар да е още бета.Осезаемо е по-лека а и сканира компютъра ми доста по-бързо в сравнение със старата (нарочно бях спрял iswift, icheker за да не повлияят на резултата)...6-та версия се забозваше при сканирането на някои архиви (не тези защитени с парола а други архиви на игри като изписваше processing error след доста време докато правеше опити да ги сканира, новата ги премина за секунди...а си мислех че ще и отнеме също толкова време и бях готов да натискам skip the file и да продължи нататък)...

И като говорим за Касперски - тя единствена се справи с отсртаняването на една зараза която модифицира и инфектира services.exe при което не помага нито (sfc /scannow), нито (upgrade на инсталацията на Windows XP -то) нито нищо...просто щом се натисне клавиш от клавиатурата и компа замръзва...даже се появяват фалшиви съобщения че БИОС-а е повреден и трябва да се изтегли нов...Човек би се шашнал и ще натисне примерно F10 (за HP BIOS) за да възстанови стандартните настройки и тогава компа даже не може и да зареди WINDOWS а остава само черен екран...и следва преинсталация...след форматиране на C:\ дяла...Това се случи на един компютър на един приятел докато бях на гости и беше с F-prot!!!

Касперски откри заразата (преди да пробвам другите процедури но проблема с клавиатурата си остана - тотално отказа...дори пробвахме с USB клавиатура...но не можаха да се инсталират драйверите или по-скоро "нещо" им пречеше и DEVICE MANAGER-a пискаше...Дори и Касперски да острани вредителя пораженията вече бяха сторени и нищо не можеше да се направи, което още един път доказва нужда от солидна защита в реално-време!

Не беше даже необходимо даже да тегли програми или да стартира някакъв файл...всичко стана по време на сърфиране...наотвориха му се 100 страници и всяка инсталира по-нещо...(явно не си беше поуправил настройките на браузъра, но такава атака не бях виждал => доста комплексна един имаше от всичко по-малко...като цялата инфекция дойде от модифицирана програма DLL INJECTION в която се намираше и един DROPPER а от него W32/Tibs + други червеи и троянци и т.н.)

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

Здравейте. Имам проблем със KIS6 и играта Counter-Strike. Правейки Dedicated Server и давайки моето IP на приятели от други мрежи на други ISP, последните не могат да се конектнат в него, защото настройките по подразбиране на KIS6 при мен ги спират. Аднах HL.exe в trusted zones. Чекнах да не се проверява всичко, като мрежов трафик и пр. Прочетох и направих с надеждата да стане номера както по-горе бе даден и за BitComet, но уви. За сега само като намаля защитата от "Минимална (Low Security)" на "Най-ниска (Allow All)", тогава и само тогава KIS6 пуска другите да се конектнат към мен. Молбата ми е да ми кажете, има ли начин пак да мога да си играя в мрежа в мой сървър, без да намалям нивото на защита (да си остане на Low Security). И не на последно място, това Allow All ниво защитава ли ме поне временно, все пак не съм го Disable KIS6, би трябвало нали? Благодаря ви.

Здравейте. Имам проблем със KIS6 и играта Counter-Strike. Правейки Dedicated Server и давайки моето IP на приятели от други мрежи на други ISP, последните не могат да се конектнат в него, защото настройките по подразбиране на KIS6 при мен ги спират. Аднах HL.exe в trusted zones. Чекнах да не се проверява всичко, като мрежов трафик и пр. Прочетох и направих с надеждата да стане номера както по-горе бе даден и за BitComet, но уви. За сега само като намаля защитата от "Минимална (Low Security)" на "Най-ниска (Allow All)", тогава и само тогава KIS6 пуска другите да се конектнат към мен. Молбата ми е да ми кажете, има ли начин пак да мога да си играя в мрежа в мой сървър, без да намалям нивото на защита (да си остане на Low Security). И не на последно място, това Allow All ниво защитава ли ме поне временно, все пак не съм го Disable KIS6, би трябвало нали? Благодаря ви.

Не, когато нивото на защита на Анти-Хакера е на Позволи всичко (Allow All) не си защитен от определени атаки и филтриране на пакетите и програмите ти за достъп до интернет. Моят съвет е да влезеш в настройките на Анти-Хакера да отидеш на зони и да си добавиш една надеждна зона с IP-тата на твоите приятели. Мисля, че така ще си решиш проблема. Виж и снимката отдолу:

AH-Sett.jpg

Така стана перфектно. Без проблеми приятелите ми се конектнаха към мен с настройките по подразбиране. Благодаря за отзивчивостта ;)

• 1 месец по-късно...

здравеите значи имам проблем с kaspersky internet security 6.0.1.411 от 2 дни спря да се актуализира

пише ми, че лицензиония ключ е в черния списък и актуализацията е изключена какво да правя

моля някой ако знае да ми отговори благодаря предварително

здравеите значи имам проблем с kaspersky internet security 6.0.1.411 от 2 дни спря да се актуализира

пише ми, че лицензиония ключ е в черния списък и актуализацията е изключена какво да правя

моля някой ако знае да ми отговори благодаря предварително

варианти:

1. Купуваш си ключ - информация тук

2. Махаш версия 6.ххх и слагаш версия 7.ххх с бета ключ информация тук

3. намираш си в нета нелегален ключ, след няколко дни пак в черния списък и отново този избор....

ще помоля за линк на финалната кис 7.0.0.119 но ако може да е някаде където мога да тегля от чужбина в испания съм и немога да я изтегля от тук

от тук само че е версия 7.0.0.55 ????

Това е официалната папка за сваляне на бета версията...вътре е и серииния номер

Редактирано от gaffer (преглед на промените)

искам да попитам как мога да сложа например xfire да не ме пита защитната стена да се свърже тук, пък после там... В trusted zone май. за 7.0.0.119

и второ-как да отблокирам дадено нещо, да не се свързва с нета, че да се свързва.?

Редактирано от Rommel42 (преглед на промените)

Имам въпрос за нивото на проверка при евристичния анализатор на KAV 7 - достатъчно ли е да е на позиция "средно" за всички модули или е по-удачно да се подхожда индивидуално за всеки поотделно?

Аз ги карам навсякъде на Подробно и не забелязвам некакво осезаемо негативно забавяне на системата или каквито и да било проблеми така, че моят съвет е давай на макс ;)

За мен е любопитно, че по подразбиране този модул е с различни нива, та и затова попитах.

Приключиха тестовете на новата версия 7 на касперски за проактивна защита(или в частност на новият емулатор и еврестичен скенер) и така- като за чисто нов engine много добро представяне- 35% от новите вируси са хванати от него със дефениции от преди 3 месеца.За разлика в стара версия 6 процентът на хванатите е 9%.Също така трябва да се отбележи че това е нова технология и и предстои доразвиване докато стигне до своя пик и въпреки това това е страхотен резултат за начало!

Информация AV comparatives.

Ако не се лъжа новата версия официално ще бъде достъпна от 07.7.2007 в 7 часа ГМТ време laugh.gif

Защо като искам да ъпдейтвам KAV 6.0.2.614 ми пише, че някой компоненти не са инсталнати. Ще дам възможно най-бързо снимка

ето

Редактирано от Rommel42 (преглед на промените)

Защо като искам да ъпдейтвам KAV 6.0.2.614 ми пише, че някой компоненти не са инсталнати...

Никъде не го пише това, тъкмо напротив - All protection components are running. Това е точно под заградения от теб надпис, че дефинициите са стари - от 29.1.2007., за което пък имаш още едно напомняне с червения надпис долу вдясно и опцията update now.

А пък последният ред на подробносити за ъпдейта, Not all components were updated вероятно е причинен от проблем в сървъра и при последващ ъпдейт би трябвало да е ОК.

И днеска пробвах-пак същото. Някой има ли проблем като моя?

И днеска пробвах-пак същото. Някой има ли проблем като моя?

При мен програмата се ъпдейтна успешно!

Пробвай да изключиш и включиш програмата, след което се опитай да ъпдейтнеш.

Ако и така не стане, тогава рестни машината и пробвай пак. ;)

Не става MELL, нещо друго? освен преинсталация на програмата?

Не става MELL, нещо друго? освен преинсталация на програмата?

Ключето легално ли е, да не е блокирано?!

Сигурен ли си, че всички модули са активни?

Я дай скрийн шоти с настройките на програмата!

Анти-вирката май отива на преинстал. sad.gif

Редактирано от MELL (преглед на промените)

Със камък на сърцето, за да не протроша компа пак, натиснах Repair на програмата. За моя огромна радост КАВ вече се ъпдейтва нормално. Е, поне до 2009 =) Благодаря ти MELL-даде ми смелост!

Та така и да не пиша излишни коментари-има ли по-нова версия от КАВ 6.0.2.614?

...Та така и да не пиша излишни коментари-има ли по-нова версия от КАВ 6.0.2.614?

6.0.2.621... поне аз съм с тази версия...за по-нова и от нея, не съм се интересувал...

6.0.2.621... поне аз съм с тази версия...за по-нова и от нея, не съм се интересувал...

Румба, не ти ли ограничава трафика, бре? :wors:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.