Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Kaspersky Anti-Virus & Internet Security 6xx - дискусия

Featured Replies

Кликваш върху иконата на Касперски/ Settings/ Web Anti-Virus/ и слагаш отметка на Enable Web Anti-Virus. Нивото можеш да го оставиш на Recommended, макар че моето е на High, в менюто Action сложи отметка на Block, а на Connectivity сложи отметки и на двете опции! И си рестартирай машината! :)

Само от Promt for action го смених на Block (др си бяха на ред) реснах и пак сащото

Редактирано от nickVIP (преглед на промените)

• Отговори 654
  • Прегледи 121,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Правят ми впечатление настойчивите призиви на програмата за рестарт. Вярно е, че в последните 1-2 денонощия това се налага вече на няколко пъти, но е поради ъпдейт на версията, без да се променя номерът й. И в повечето случаи точно след тия апели и рестарт се сриват въпросните модули. Това е доста странно...

Правят ми впечатление настойчивите призиви на програмата за рестарт. Вярно е, че в последните 1-2 денонощия това се налага вече на няколко пъти, но е поради ъпдейт на версията, без да се променя номерът й. И в повечето случаи точно след тия апели и рестарт се сриват въпросните модули. Това е доста странно...

Мисля че проблема е в този .dll

Снимка 1

Снимка 2

Ако направя update distribution да ли ще се оправи или пак да си минавам на Active Virus Shield ;)

Добавено

Преисталирах Касперски и го инсталирах в D-то и сега нямям никакви проблеми ;)

Редактирано от nickVIP (преглед на промените)

Мисля че проблема е в този .dll

..

Добавено

Преисталирах Касперски и го инсталирах в D-то и сега нямям никакви проблеми :clap:

А въпросния .dll?

• 2 седмици по-късно...

От няколко дена се мъча и досега не съм успял да ренювна или да направя нова инсталация на kis ... винаги ми сервира някакви глупости за несъвпад на датите на рс-то ми и на сървъра.... някой има ли идеи на какво се дължи това и как да се избегне ?

Редактирано от Nexus (преглед на промените)

Здравейте, бих искала да попитам как по-точно се сменя езика от руски на английски?

При самата инсталация беше на руски, така си и остана и нищо не мога да разбера.

Благодаря предварително.

Здравейте, бих искала да попитам как по-точно се сменя езика от руски на английски?

При самата инсталация беше на руски, така си и остана и нищо не мога да разбера.

Благодаря предварително.

Явно е изтеглена програмата на руски език. Ето тук я има програмката на английски език :rolleyes:

Явно е изтеглена програмата на руски език. Ето тук я има програмката на английски език ;)

c055.gif Благодаря ти:)

Process (PID 2032) tried to access Kaspersky Internet Security 6.0 process (PID 448), but it has been blocked. This is Self-Defense monitoring, and you do not need to do anything.

Ей това нещо ми се показва от известно време и доколкото разбирам се опитва да вземе контрол над касперския.Как мога да спра тези атаки?

Process (PID 2032) tried to access Kaspersky Internet Security 6.0 process (PID 448), but it has been blocked. This is Self-Defense monitoring, and you do not need to do anything.

Ей това нещо ми се показва от известно време и доколкото разбирам се опитва да вземе контрол над касперския.Как мога да спра тези атаки?

Свали си Process Explorer и виж кой процес е с този номер. Сигурно е анти-спайуер програма, ако имаш такава. Не е необходимо да спираш атаката, тя автоматично се спира от Касперски.

Анти хакера на касперски постоянно ми изскача с разни събщение че emule-то се опитва да се свърже с еди кой си адрес.Много ме дразни това.Как да се отърва от съобщенията? (Анти хакер е на training mode, emule е добавено в trusted applications)

Анти хакера на касперски постоянно ми изскача с разни събщение че emule-то се опитва да се свърже с еди кой си адрес.Много ме дразни това.Как да се отърва от съобщенията? (Анти хакер е на training mode, emule е добавено в trusted applications)

Направи същото, което пише в темата за биткомет. Програмите и проблемът са аналогични! Ще ти свърши работа.

Направи същото, което пише в темата за биткомет. Програмите и проблемът са аналогични! Ще ти свърши работа.

Бях го прочел, но повърхностно!

Благодаря!

Един въпрос за AntiHacker-а, ако може:

kahquestax6.jpg

Нужно ли е да активирам тези отметки, които продължават и в скритата част на снимката или при евентуална атака ще бъдат спрени е без да променям настройките по подразбиране в конкретния случай?

Благодаря за вниманието :whist:

Не, не е нужно да ги блокираш. Защитната стена е снабдена с СЗН (IDS), а и всичко се филтрира от нея (достъп на програми до интернет).

Забелязвам че касперски е складирал огромно количество репорти(почти 1 гб за около 2 месеца).Не ми е нужно да гледам кво ми рапортува, нито пък да ми пълни C:\ , и без това не се славя с много голям харддиск.Как да се отърва от тия файлове - да ги изтрия и да не ги получавам повече?

Забелязвам че касперски е складирал огромно количество репорти(почти 1 гб за около 2 месеца).Не ми е нужно да гледам кво ми рапортува, нито пък да ми пълни C:\ , и без това не се славя с много голям харддиск.Как да се отърва от тия файлове - да ги изтрия и да не ги получавам повече?

Много лесно. Отиваш на Услуги (Services) - Файлове с данни (Data files) и натискаш бутона Почистване (Clear). След това избираш Настройки (Settings) и задаваш след колко дни да се изтриват отчетите и файловете в изолатора и резервните им копия :)

Не, не е нужно да ги блокираш. Защитната стена е снабдена с СЗН (IDS), а и всичко се филтрира от нея (достъп на програми до интернет).

Благодаря за отговора :).

Попитах, защото ми се стори твърде странен този списък с едни от най-популярните вредители, за които са поставени нарочни отметки за блокирането им.

Вече в няколко поста в официалния форум на Kaspersky чета,че при връзка pppoe или по-точно WAN(PPP/SLIP) interface трябва да се маха отметка на Stealth.Вие как мислите и какви впечатления имате?

С версия KIS 6.0.1 411 съм.

Вече в няколко поста в официалния форум на Kaspersky чета,че при връзка pppoe или по-точно WAN(PPP/SLIP) interface трябва да се маха отметка на Stealth.Вие как мислите и какви впечатления имате?

С версия KIS 6.0.1 411 съм.

Ами ... ако имаш проблеми с интернета - Да трябва да махнеш отметката на невидимия режим (Stealth). Но можеш да направиш като мен. Аз също използвам РРРОЕ връзка и съм задал 2 зони - едната е точно РРРОЕ връзката, която съм конфигурирал като локална мрежа и друга, която съм задал за Интернет. Другото го остави на Касперски ;)

KISAHZonesPPPOE.jpg

Лично аз предпочитам да дам на pppoe връзката да е в Internet зоната,защото не искам да споделям никакви файлове локално.Спрял съм и сървиза Server.За сега ще карам на Internet zone без Stealth.Ако почна да имам проблеми най-вече при игрите и p2p ще мина на Local network ;)

Лично аз предпочитам да дам на pppoe връзката да е в Internet зоната,защото не искам да споделям никакви файлове локално.Спрял съм и сървиза Server.За сега ще карам на Internet zone без Stealth.Ако почна да имам проблеми най-вече при игрите и p2p ще мина на Local network ;)

За да не споделяш файлове, махаш отметката на File and Printer Sharing for Microsoft Neworks в раздела Networking на РРРОЕ връзката.

FileSharingDissabled.jpg

Да,ама има едни скрити административни файлове C$ ,D$ и още няколко .По принцип се спират със спирането на Server.А освен това в по късен етап може да се наложи да споделя файлове достъпни само от определено IP и обикновено достъпа на IP-то си го управлявам от защитната стена.Малко сложно е ,но така съм си свикнал.Малко параноичен съм ;)

• 4 седмици по-късно...

Здравейте

Имах инсталиран Kaspersky Internet Security v6.0.2.621 които си работеше безпроглемно , но реших да сложа новата бета версия на Kaspersky Anti-Virus & Internet Security 7.0.0.43 Beta и вижте какво ми откри

цък

Много ми стана чудно как едната открива вирус , при условие че дефинициите на вирусите са едни и същи, някои имал ли е същия проглем ......

И искам да попитам дали някои се е захванал с превода на новата 7 версия ...

cool.gif

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.