Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Kaspersky Anti-Virus & Internet Security 6xx - дискусия

Featured Replies

Здравейте!Ето какъв проблем ми дава KIS 6.

The exception Integer division by zero.(0xc0000094* occurred in the application at location 0x68f07744.

Това се получава при ъпдейт.

Ами решението е в един от по-горните ми постове! По-точно този и се научете да четете! Там пише какво да направите!

• Отговори 654
  • Прегледи 121,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Чета и правя каквото е посочено,но започна да се появява и по време на работа на компютъра,без да се ъпдейтва.

Интересувам се за настройките на правилата за филтриране на пакети на анти-хакера.Където пише блокирай в настройките за филтриране на пакети, навсякъде ли трябва да е чекнато?

tigertron-е...оправих го по вторият начин...мерси много за оказаната помощ :offtopic_s:

Как по втория начин. Линка води към регистрация във форума на Касперски и няма нищо за сваляне от там :offtopic_s:

Чета и правя каквото е посочено,но започна да се появява и по време на работа на компютъра,без да се ъпдейтва.

Тогава го деинсталирай напълно и го инсталирай на ново! Ако пак прави същия проблем, то имаш програми, с които не е съвместим. Отвори настройките отиди на Услуги и включи отметката на Съвместимия режим! Това трябва да помогне!

Интересувам се за настройките на правилата за филтриране на пакети на анти-хакера.Където пише блокирай в настройките за филтриране на пакети, навсякъде ли трябва да е чекнато?

Не всички правила трябва да бъдат включени. В противен случай може да възникне проблем при работата на програма, която използва същите пакети! Добре е да бъдат оставени по подразбиране!

Как по втория начин. Линка води към регистрация във форума на Касперски и няма нищо за сваляне от там :)

Ами тогава го направи по третия вариант! Написал съм три варианта, при положение, че някой от тях не работи направи го по друг. Третият вариант е 100% работещ!

Имам въпрос относно опцията "Несъвместимост и проблеми" за проблеми със самозищатаващи се програми - кои, и по-точно какъв тип програми се визират? Дали се имат предвид antispyware програми с активен мониторинг, които покриват част от функциите си с някои от тези, които Кaspersky би трябвало да върши?

Ползвам Trend Micro Antispyware 3.5 (любопитно съвпадение е, че новите версии на двете програми излязоха в един и същи ден) за "дружка" на KIS 6.0.1.411, до преди 2 дни съответно версии 3.12 и 6.0.0.303 и си "живееха в мир и сговор" - също като в приказките :rolleyes:. Новата версия на Trend Micro съдържа и някои допълнителни модули, покриващи още повече част от KIS, а това води до леко повишена консумация. Това не ме притеснява, сигурността е на първо място по приоритет, но дали точно такъв е замисълът на Kaspersky Labs?

Въпросът стана малко дълъг, но така ще спести някои допълнителни питания :hush: .Благодаря за вниманието.

Имам въпрос относно опцията "Несъвместимост и проблеми" за проблеми със самозищатаващи се програми - кои, и по-точно какъв тип програми се визират? Дали се имат предвид antispyware програми с активен мониторинг, които покриват част от функциите си с някои от тези, които Кaspersky би трябвало да върши?

Ползвам Trend Micro Antispyware 3.5 (любопитно съвпадение е, че новите версии на двете програми излязоха в един и същи ден) за "дружка" на KIS 6.0.1.411, до преди 2 дни съответно версии 3.12 и 6.0.0.303 и си "живееха в мир и сговор" - също като в приказките :). Новата версия на Trend Micro съдържа и някои допълнителни модули, покриващи още повече част от KIS, а това води до леко повишена консумация. Това не ме притеснява, сигурността е на първо място по приоритет, но дали точно такъв е замисълът на Kaspersky Labs?

Въпросът стана малко дълъг, но така ще спести някои допълнителни питания :ph34r: .Благодаря за вниманието.

Не, не такава съвместимост! Тази опция е за програми, които не се стартират или дават грешка при стартиране, като нещо от сорта:

Applycation error (cannot read address 0x000234)

Тогава се включва този режим и ако несъвместимостта е между Касперски и тази програма, то тя вече трябва да работи без да дава такава грешка!

Най-точното е това:

In some cases, Kaspersky Internet Security may cause conflicts with other applications installed on a computer. This is because those programs have built-in self-defense mechanisms that turn on when Kaspersky Internet Security attempts to inspect them. These applications include the Authentica plug-in for Acrobat Reader, which verifies access to .pdf files, Oxygen Phone Manager II, and some computer games that have digital rights management tools.

To fix this problem, check Compatibility mode for programs using self-protection methods in the Service section of the application settings window. However, note that if this option is enabled, some Kaspersky Internet Security features will not work.

Превод:

В някой случаи KIS може да предизвика конфликти/проблеми с други инсталирани програми. Причината е, че тези програми имат вградени самозащитни механизми, които се включват когато KIS се опитва да ги инспектира/скенира. Oxygen Phone Manager II, и някои компютърни игри, които имат инструменти за цифрово управление.

За поправка на проблема, маркирайте Compatibility mode for programs using slef-protection methods в подкатегорията Service от прозореца за настройки на програмата. Както и трябва да се отбележи, че при включване на тази опция, някои защитни модули на KIS няма да работят.

Искам да кажа, че под програми, използващи модули за самозащита може да се разбират не само обикновени програми и игри, но и защитни програми от различни вредители, които не по-малко си навират носа насам на там и е напълно нормално някои от тях да имат самозащита, независимо дали тя е скрита, незабележима или не може да се настройва/контролира. Т.е. тази опция не е само за програми, които дават грешка(да, тези грешки ще са свързани със самозащита и контролиращи модли), но начина на обяснение на опцията не е точно така.

:shy11:

Редактирано от PcMan (преглед на промените)

Благодаря и на двама ви за разясненията :clap: .

Здравейте. Бих искал да попитам феновете на KIS 6.0.303 дали имат или са имали в предните 2-3 дни проблем с ъпдейтите, при които програмата спира, изкарва съобщение за грешка, последващо от алерт че цитирам "програмата се е разтоварила" и иконката на KIS става сива. Вчера племеницата ми каза за този проблем, помислих си че нещо и се е бъгнала пс-то, но вечерта получих сигнали от още 2-3 приатели на които съм инсталнал KIS 6.0.303. Сега ще ин сложа последната финална версия, но все пак ми е чудно и странно от какво така се получава. Отметката на Self-defence навсякъде е оставям включена.

Здравейте. Бих искал да попитам феновете на KIS 6.0.303 дали имат или са имали в предните 2-3 дни проблем с ъпдейтите, при които програмата спира, изкарва съобщение за грешка, последващо от алерт че цитирам "програмата се е разтоварила" и иконката на KIS става сива. Вчера племеницата ми каза за този проблем, помислих си че нещо и се е бъгнала пс-то, но вечерта получих сигнали от още 2-3 приатели на които съм инсталнал KIS 6.0.303. Сега ще ин сложа последната финална версия, но все пак ми е чудно и странно от какво така се получава. Отметката на Self-defence навсякъде е оставям включена.

На мой приятел преди 2 дена KIS 303 му отказа.Става сив и пише че програмата е откъсната.Дава само изход на програмата и като я стартирам наново дава същата грешка.

@svetliof Има подобни на твоя и mihtar случаи в други форуми, след преминаването към новата, финална версия - 6.0.1.411 MP1 (maintainance pack, който е значително по-добър от старата вече 303х) проблемите изчезват, и идва нова, по-добра и стабилна защита. Новите неща и промени като цяло в последната финална версия + линкове + български пакети и др., може да откриеш тук.

Лицензните кодове от 303х важат и за MP1. За настройките има статия, към която има препратка в горния линк. cool.gif

Благодаря за помощта. Аз съм фен на KIS и винаги използвам филната или последната бета, разбира се с БГ пакет. Просто наприателите им не смея да инсталирам бети, чийто ключове са 2-3 месеца напред ;)

На мой приятел преди 2 дена KIS 303 му отказа.Става сив и пише че програмата е откъсната.Дава само изход на програмата и като я стартирам наново дава същата грешка.

Който не чете - така е! Решението на проблемът съм го написал още в предишната страница в ТОЗИ пост! Хайде със здраве!

А след като предприемем един от трите варянта, почакаме 1-2 часа и ъпдейтнем, можем ли спокойно да си включим пак аутоъпдейта или да минваме на следващата версия на програмата?

А след като предприемем един от трите варянта, почакаме 1-2 часа и ъпдейтнем, можем ли спокойно да си включим пак аутоъпдейта или да минваме на следващата версия на програмата?

Проблемът отдавна е решен, вече не е нужно да чакаш 1-2 часа, дори и 1 минута не трябва да чакаш. Изпълняваш един от вариантите, ъпдейтваш и включваш автоматичният ъпдейт отново без да се притесняваш!

• 4 седмици по-късно...

То си пише - лицензът, който ползваш, е баннат от Kaspersky Labs и не можеш да го ползваш повече - не можеш да ъпдейтваш. За целта ти трябва друг лиценз, който обаче няма да получиш тук.

То май вече от никъде не може да се получи безплатен лиценз. Затова най-доброто лечение е да си закупите продукта.

То май вече от никъде не може да се получи безплатен лиценз. Затова най-доброто лечение е да си закупите продукта.

айде сега не можело?!? аз поне успях, в този форум обаче е против правилата да помогна... дерзайте, в интенет има всичко. а относно закупуването за който може да си го позволи винаги е най-добрия вариант

Редактирано от ceci_folka (преглед на промените)

.....в този форум обаче е против правилата да помогна... дерзайте, в интенет има всичко.

:wors: В този форум не е против правилата да се помага!Против правилата е публикуването и разпространението на незаконни програми, кракове, пачове и серийни номера, както и заявките за такива!

айде сега не можело?!? аз поне успях, в този форум обаче е против правилата да помогна... дерзайте, в интенет има всичко. а относно закупуването за който може да си го позволи винаги е най-добрия вариант

За сега си успял, но не се знае кога пак ще се покаже въпросното съобщение. Не ми се вярва някой в този форум, а и не само в него, да не може да си позволи 58 лв. за едногодишен лиценз за програмата. Та това са по 5 лв. на месец, колкото 2 кутий цигари... angry.gif Но всеки си решава за него си. Сигурен съм, че тук не става въпрос за парите, просто манталитета си ни е такъв...

Редактирано от Carcass (преглед на промените)

За сега си успял, но не се знае кога пак ще се покаже въпросното съобщение. Не ми се вярва някой в този форум, а и не само в него, да не може да си позволи 58 лв. за едногодишен лиценз за програмата. Та това са по 5 лв. на месец, колкото 2 кутий цигари... angry.gif Но всеки си решава за него си. Сигурен съм, че тук не става въпрос за парите, просто манталитета си ни е такъв...

:) Да.. Също така за принципи, съобразителност, дребнавост и рационалност.. Все пак това ни е заложено - ако има начин да минем изкъсо, на муфта, ще го направим, независимо че правилният път не би ни струвал много.

Редактирано от PcMan (преглед на промените)

Имам два въпроса, свързани с неочаквано появили се проблеми с KIS 6.0.1.411:

1. От около седмица програмата стартира с известно закъснение (но не винаги!) при включването на компютъра. Става дума за няколко секунди, може би 5-6, но съвсем достатъчно, за да се появи предупредителният надпис, че KIS е off и че компютърът е в опасност. Оправя се без намеса от моя страна, но каква ли може да бъде причината и възможно ли е да я отстраня? Нямам проблеми с ъпдейтите на програмата, по този въпрос всичко е ОК.

2. Приблизително в същия период от време забелязвам "забиване" на компютъра при влизане в Интернет - на неравни интервали се получава ситуация, при която никоя икона на таск бар-а не е активна, а компютърът видимо обработва нещо. Успявам някак да включа таск менажера и с неприяно чувство установявам, че едното AVP.ехе е над 100000 К (сто хиляди) и предизвиква 99-100% натоварване. Това обикновено продължава няколко секунди, в които не мога да правя нищо. После компютърът като че ли "видимо" се отърсва от вцепенението и хуква по познатия ми начин. Не мога да хвана някаква повтаряща се причина, която би могла да е предпоставка за този неприятен проблем. Направи ми впечатление, че отбиването на атакуващо IP от AntiHaker-а дърпа значителни ресурси и натоварва подобаващо системата (не знам дали и това е нормално), но достига ориентировачно 60-70% (зададено време за бан на въпросното IP - 1000 минути). Помислих за евентуална връзка между двете събития, но те се разминават във времето - сравнявам фиксираното в рапорта време на отбиване на атаката и времето на претоварването на системата.

Другият елемент на защитната формация е Ad-Aware SE 1.06 Pro с активиран Ad-Watch, разбира се. Това - за информация. Комбинацията работи безукорно от 22.11., когато правих последната принудителна преинсталация след неочакван срив с MS Word, та до описания по-горе период. В момента - също. Компютърът е чист от навлеци - ежедневно правя достатъчно на брой проверки, които да ме убедят в това.

Моля за някакъв съвет по двата въпроса, за което предварително благодаря:)

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

Имам два въпроса, свързани с неочаквано появили се проблеми с KIS 6.0.1.411:

1. От около седмица програмата стартира с известно закъснение (но не винаги!) при включването на компютъра. Става дума за няколко секунди, може би 5-6, но съвсем достатъчно, за да се появи предупредителният надпис, че KIS е off и че компютърът е в опасност. Оправя се без намеса от моя страна, но каква ли може да бъде причината и възможно ли е да я отстраня? Нямам проблеми с ъпдейтите на програмата, по този въпрос всичко е ОК.

2. Приблизително в същия период от време забелязвам "забиване" на компютъра при влизане в Интернет - на неравни интервали се получава ситуация, при която никоя икона на таск бар-а не е активна, а компютърът видимо обработва нещо. Успявам някак да включа таск менажера и с неприяно чувство установявам, че едното AVP.ехе е над 100000 К (сто хиляди) и предизвиква 99-100% натоварване. Това обикновено продължава няколко секунди, в които не мога да правя нищо. После компютърът като че ли "видимо" се отърсва от вцепенението и хуква по познатия ми начин. Не мога да хвана някаква повтаряща се причина, която би могла да е предпоставка за този неприятен проблем. Направи ми впечатление, че отбиването на атакуващо IP от AntiHaker-а дърпа значителни ресурси и натоварва подобаващо системата (не знам дали и това е нормално), но достига ориентировачно 60-70% (зададено време за бан на въпросното IP - 1000 минути). Помислих за евентуална връзка между двете събития, но те се разминават във времето - сравнявам фиксираното в рапорта време на отбиване на атаката и времето на претоварването на системата.

Другият елемент на защитната формация е Ad-Aware SE 1.06 Pro с активиран Ad-Watch, разбира се. Това - за информация. Комбинацията работи безукорно от 22.11., когато правих последната принудителна преинсталация след неочакван срив с MS Word, та до описания по-горе период. В момента - също. Компютърът е чист от навлеци - ежедневно правя достатъчно на брой проверки, които да ме убедят в това.

Моля за някакъв съвет по двата въпроса, за което предварително благодаря:)

Освен Ad-Aware (и КИС) имаш ли друго на компютъра? Препоръчвам ти да деинсталираш и изчистиш всички остатъци от онлайн скенерите! Причината поради която може да ти бави компютъра при стартиране е сканирането на стартиращите обекти. Провери дали е включено.

Също така изчисти компютъра си от непотребните файлове, оптимизирай регистрите и подреди харда си. Рестартирай и виж какъв ще е резултатът и пиши пак!

Освен Ad-Aware (и КИС) имаш ли друго на компютъра? Препоръчвам ти да деинсталираш и изчистиш всички остатъци от онлайн скенерите! Причината поради която може да ти бави компютъра при стартиране е сканирането на стартиращите обекти. Провери дали е включено.

Също така изчисти компютъра си от непотребните файлове, оптимизирай регистрите и подреди харда си. Рестартирай и виж какъв ще е резултатът и пиши пак!

Мога да отговоря веднага:

- онлайн скенерите и преди седмица и сега са си все едни и същи - Panda, ewido и Spy Sweeper, дали ще са те или други, то все някои от по-сериозните ще са, не мога да се доверя изцяло на която и да е защитна формация, пък била тя и с участието на KIS.

- неактивна програма ми е винаги последната версия на XoftSpy SE

- сканирането на стартиращите обекти не е променяно, имаше си го активирано и преди, всъщност още от първия досег с програмата изобщо

- непотребните файлове чистя ежедневно - винаги последна версия на CCleaner (върши перфектна работа и срещу spyware чрез изчистване на браузъра), Registry Repair 1.7 и RegSupreme 1.46 (известни са ми проблемите с последната версия 1.48).

- дефрагментиране на харда правя веднъж на около 20-тина дни, файловете ми са в съвсем прилично подредено състояние

Старая се да отделям по няколко минутки дневно за профилактика на компютъра, затова и е в перфектно състояние. Стартиращите програми са сведени до възможния миминум, обикновено активните ми процеси в таск менажера са около 24-26, в момента са 24 - нищо друго освен ИЕ 7 не е включено, липсват непознати или странни процеси

В момента CPU Usage е около 5-8%, Commit Charge е 197 М/2317М - всичко е ОК. Но не знам докога...

Хм, сега се сетих за друго - май пак по време на първата "издънка" ми се наложи да деинсталирам TuneUp Utilities 2006, която ползвам от много време. Най-неочаквано програмата заби при почистване на регистрите и ми се наложи да рестартирам принудително. Дали тя не ми е оставила някакво "бреме"? Тъкмо се канех да сложа новата версия 2007...

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.