Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Kaspersky Anti-Virus & Internet Security 6xx - дискусия

Featured Replies

Здравейте приятели. Голям фен съм на Касперски и следя с интерес разискваните теми тук за него. Не много трудно направих прехода от ver 5 KAV--> KIS ver 6.0.0.303. Направил съм настройките на автоматично дезинфекциране, или триене при невъзможност за първото. Бих искал да ви попитам следното. Ver 5, когато намери вирус го пазеше в резервното хранилище, и като се изтрие ръчно от там, се изтриваше и от харда нали така? Одеве зареждам сайта www.cjb.net и алерта на Касперски тана червен :cheers: Ok, засече някакъв троянец, който го намирам в резервното хранилище:

infected.JPG

Връщам се на първото прозорче и от там го изтривам. Защо ми пише обаче, че вируса си е още в харда, или не е? Благодаря.

infected2.JPG

Аз също съм със kaspersky.Според мен всичко си е наред.Програмата го е изолирала.Не се притеснявай.Ще стоят там определено време и автоматично ще се изтрият.

Редактирано от mihtar (преглед на промените)

• Отговори 654
  • Прегледи 121,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Благодаря за успокоенито. Добре е в крайна сметка да знаеш, че си на прав път с настройките :clap:

Благодаря за успокоенито. Добре е в крайна сметка да знаеш, че си на прав път с настройките :clap:

То си пише-изтрити!

моля някой да даде link кьм последната версия на Kaspersky заедно сьс CD-key :)

Добре дошъл във форума, но само защото ти е първи пост не ти пиша -1, още при регистрацията си си минал през правилата на фоума и си се съгласил с тях.

Все пак, ще ти припомня част от съдържанието им:

"2.10 Забранено е публикуването и разпространението на незаконни програми, кракове, пачове и серийни номера, както и заявките за такива."

В каталога ще намериш програмата, а по т.2.10...

Добре дошъл във форума, но само защото ти е първи пост не ти пиша -1, още при регистрацията си си минал през правилата на фоума и си се съгласил с тях.

Все пак, ще ти припомня част от съдържанието им:

"2.10 Забранено е публикуването и разпространението на незаконни програми, кракове, пачове и серийни номера, както и заявките за такива."

В каталога ще намериш програмата, а по т.2.10...

Мерси!Имам един въпрос:някакви по-специфични настройки относно програмата BitComet налагат ли се[настройки на Kaspersky]?

Ситуацията е следната - Снимка. Пиша в тази тема защото става въпрос за някакъв файл на КИС 6.

Някой може ли да ми каже сериозна ли е работата или фалшива тревога на Spysweeper.

Ситуацията е следната - Снимка. Пиша в тази тема защото става въпрос за някакъв файл на КИС 6.

Някой може ли да ми каже сериозна ли е работата или фалшива тревога на Spysweeper.

Според мен е фалшива тревога на спайсуийпър. Ако ти е включена самозащитата на касперски няма как файлът да е заменен от спайче! Отиди в програмната папка на касперски и дай свойствата на файла, ако там е всичко нормално - значи е фалшива тревога! Според мен е фалшива тревога.

На някой случвало ли му се е да не може да ползва програмката SMS ( www.foxysoft.com/sms ) при инсталиран Кaspersky 6. Проблемът е документиран, пише го във форума на въпросната СМС програмка, обаче няма решение засега. Някакви предложения?

На някой случвало ли му се е да не може да ползва програмката SMS ( www.foxysoft.com/sms ) при инсталиран Кaspersky 6. Проблемът е документиран, пише го във форума на въпросната СМС програмка, обаче няма решение засега. Някакви предложения?

Какъв точно е проблемът. Дай повече подробности и ще намерим решение? Не се стартира програмата или какво? При мен програмата работи без никакъв проблем. Опиши по-подробно какъв е твоят проблем?

Здравейте и от мен. От доста време съм на KIS6.0.0.303, но преди няколко дена Firefox'са почна да се държи странно. Усъмних се, че може да съм лепнал някакъв вирус или спай. Сканирах целия компютър като вдигнах настройките на KIS до максимум но въпреки това не откри нищо. За по сигурно си пуснах една Анти-Спай програмка и за мое учудване ми откри цели 7 такива. Та въпроса ми е дали може да се настрои Анти-Спай защитата на KIS на по високо ниво или трябва да си инсталирам допълнително някаква програма от този род.

Дай резултатите от сканирането на програмата какво е открила? А за настройките на Касперски отиваш в Настройки- Защита и в Категории Заплахи включваш всички видове и това трябва да е достатъчно.

Здравейте и от мен. От доста време съм на KIS6.0.0.303, но преди няколко дена Firefox'са почна да се държи странно. Усъмних се, че може да съм лепнал някакъв вирус или спай. Сканирах целия компютър като вдигнах настройките на KIS до максимум но въпреки това не откри нищо. За по сигурно си пуснах една Анти-Спай програмка и за мое учудване ми откри цели 7 такива. Та въпроса ми е дали може да се настрои Анти-Спай защитата на KIS на по високо ниво или трябва да си инсталирам допълнително някаква програма от този род.

Хм, аз от доста време съм с КИС, и се вра къде ли не, но след като съм пускала разни програмки срещу шпиони, са ми откривали най-много 2-3 безобидни куукита! Затова, дай един скрийншот, да видим, за какво точно става дума, понеже "...откри цели 7 такива..." е много неориентиращо. Просто трябва да се види, не можем да приказваме неща наизуст, или да гадаем...

Какъв точно е проблемът. Дай повече подробности и ще намерим решение? Не се стартира програмата или какво? При мен програмата работи без никакъв проблем. Опиши по-подробно какъв е твоят проблем?

Стартира се, но когато напишеш съобщението и се пробваш да го изпратиш дава някаква грешка. Винаги една и съща, на всички компютри с инсталиран Касперски 2006. Свързах се с Жеко Янев - създателя на СМС програмката, и той ми каза, че му е известен проблема, но не знае от какво се получава. Ако махна Касперски и сложа каквато и да е друга антивируса, СМС си работи чудесно без проблеми. мисля, че проблема е в HTTP Traffic сканирането.

Стартира се, но когато напишеш съобщението и се пробваш да го изпратиш дава някаква грешка. Винаги една и съща, на всички компютри с инсталиран Касперски 2006. Свързах се с Жеко Янев - създателя на СМС програмката, и той ми каза, че му е известен проблема, но не знае от какво се получава. Ако махна Касперски и сложа каквато и да е друга антивируса, СМС си работи чудесно без проблеми. мисля, че проблема е в HTTP Traffic сканирането.

Проблемът не е в HTTP Traffic сканирането! Ако програмата има някаква самозащита, то проблемът е там. Получава се конфликт между драйвера на Касперски и самозащитата на програмата. Кажи на човека това и точното съобщение, което ти дава програмата и да го оправи. И други програми имат подобни проблеми, но след корекция на самозащитата им проблема се отстранява. Така, че свържи се пак с човекът писал програмата и му кажи това и точното съобщение, което ти изписва програмата!

За съжаление Анти-Спай програмката ги изтри гадинките и не съм направил скрииншот. Имам и един друг въпрос. Направих един ограничен акаунт но там настройките на KIS не се виждат. Вмвесто надписи ми се появяват само празни полета. А снощи по погрешка са дали за MSN'на да се забрани да се свързва към интернет от заштитната стена и сега не мога да намеря от къде да я отблокирам. Това става само при ограничения акаунт, при администраторския няма проблеми.

За съжаление Анти-Спай програмката ги изтри гадинките и не съм направил скрииншот. Имам и един друг въпрос. Направих един ограничен акаунт но там настройките на KIS не се виждат. Вмвесто надписи ми се появяват само празни полета. А снощи по погрешка са дали за MSN'на да се забрани да се свързва към интернет от заштитната стена и сега не мога да намеря от къде да я отблокирам. Това става само при ограничения акаунт, при администраторския няма проблеми.

Незнам защо при ограничения акаунт ти дава празни полета! Може би няма достъп до папката с локализацията или не намира файловете за локализация! А МСН-а можеш да го позволиш от Настройки - Анти-Хакер - Бутон Настройки... - Намираш в списъка МСН-а и даваш бутона Редактирай. От там променяш правилата на Позволи и трябва да се връзва вече!

Същото на английски е Settings - Anti-Hacker - Settings... - намираш MSN - бутон Edit и правилата трябва да са на Allow! Но като не се виждат надписите ...

Незнам защо при ограничения акаунт ти дава празни полета! Може би няма достъп до папката с локализацията или не намира файловете за локализация! А МСН-а можеш да го позволиш от Настройки - Анти-Хакер - Бутон Настройки... - Намираш в списъка МСН-а и даваш бутона Редактирай. От там променяш правилата на Позволи и трябва да се връзва вече!

Същото на английски е Settings - Anti-Hacker - Settings... - намираш MSN - бутон Edit и правилата трябва да са на Allow! Но като не се виждат надписите ...

Това трябва да се направи от администраторския нали,защото при ограничения няма да стане. А това ,че ми показва празни полета дали не се дължи на това, че е преведен на БГ. Само това остана да го пробвам.

Това трябва да се направи от администраторския нали,защото при ограничения няма да стане. А това ,че ми показва празни полета дали не се дължи на това, че е преведен на БГ. Само това остана да го пробвам.

Дааа сигурно е от това, не съм сигурен, но понеже за новия потребител се създават нови регистри - следователно нови настройки. Я провери какъв параметър е зададено в следния регистър и при администратора и при ограничения потребител:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\KasperskyLab\AVP6\environment

Там търси поле с име Localization и виж каква стойност има при двата акаунта? А може и целия раздел environment да дадеш какво пише?

Дааа сигурно е от това, не съм сигурен, но понеже за новия потребител се създават нови регистри - следователно нови настройки. Я провери какъв параметър е зададено в следния регистър и при администратора и при ограничения потребител:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\KasperskyLab\AVP6\environment

Там търси поле с име Localization и виж каква стойност има при двата акаунта? А може и целия раздел environment да дадеш какво пише?

Значи това е и при администраторския и при ограничения акаунт:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\KasperskyLab\AVP6\environment/Localization/ REG_SZ/eu

За всеки случай реших да махна БГ интерфейса на KIS и тогава стана още по голяма каша.Взе, че ми деинсталира половината Анти-Вирусна, и аз не разбрах как. На Add/Remove я нямаше въобще, на Start/Programs при опит да я отворя почва да ми търси пътя до програмата. Инсталирах я отначало този път само на EN, но пр другия акаунт пак работата беше същата. Някакви други идеи от какво може да е

Редактирано от musi1980 (преглед на промените)

Касперски не ми се стартира автоматично със стартирането на Виндоуса.

Трябва да я стартирам ръчно когато се зареди Виндоуса.

Някой имал ли е подобен проблем и моля за помощ.

Мерси предварително

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

Разбира се ако касперският ти е като моя :rolleyes:

untitlednj7.jpg

Касперски не ми се стартира автоматично със стартирането на Виндоуса.

Трябва да я стартирам ръчно когато се зареди Виндоуса.

Някой имал ли е подобен проблем и моля за помощ.

Мерси предварително

Ако версията ти е 5 направи това, което JeIn ти е показала, а ако версията ти е 6, то отиди на Настройки - Защита и там сложи отметка на "Стартирай Kaspersky (Antivirus или Internet Security) при стартиране на системата". Това на Английски е Settings - Protection - Start Kaspersky (Antivirus или Internet Security) with system startup.

Успех и пиши ако има нещо!

Всичко е така както трябва, но не се появява иконата на Таскбара. И пак я стартирам ръчно.

Провери си системата за някоя гадинка която може да ти прави този номер.

Но не със Kaspesky .

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.