Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Kaspersky Anti-Virus & Internet Security 6xx - дискусия

Featured Replies

Popsi,трябва да имаш и програмата Ad-Aware SE Professional, за да си чистиш дребните паразитчета,тази програма, аз лично я поставям в графата "задължителни"!

Значи касперски не си върши работа според теб angry.gifcool.gif

• Отговори 654
  • Прегледи 121,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Благодаря за превода. Но не е вярно че става за всички езици. Бях си инсталирал руската версия и не искаше да я преведе - така че става само за английската версия. Аз съм с 6.299 финална и стана при мен.

Здравейте приатели. Въпрос за KIS 6.0 отново. Къде да бръкна и какво да пипна, когота правя full scan да не ми се сканира папката Install. Вътре имам MS Office, SP и те вътре имат толкова под папки и екстракт файлове, че отива 1:30 мин сканирането.

Намерих само в Настройки-->Защита-->Сигурни зони...Но пък в KAV 5 имаше също изключения, но в раздела Ondemand scan, а тук точката (Настройка-->Проверка-->Моя компютър-->По избор) е на проверка на всички файлове. sad.gif Благодаря

Благодаря за превода. Но не е вярно че става за всички езици. Бях си инсталирал руската версия и не искаше да я преведе - така че става само за английската версия. Аз съм с 6.299 финална и стана при мен.

Превода на dumper става за всички езици, тъи като добавя новите фаилове в нова папка и не променя съществуващата.

Не си прав.Бях с руската версия на KIS 6.0.0.300,инсталирах език.пакет по всички дадени правила, рестартирах- и нищо-пак на руски.Затова деинсталирах руската вер., стартирах английската, отново качих езиковия пакет и интерфейса стана на бълг. от раз.Между другото, много добър превод, браво на авторите.Може да се помисли и за бълг.превод на помощника, знам, много е трудоемко, но пък си струва-на руски ми беше много полезен

Значи касперски не си върши работа според теб angry.gifcool.gif

Не съм казала, че "КИС" не си върши работата!!! Имам предвид онези куукита, които остават след сърфирането из нета! Знам, сега ще кажете, че за това си има други програми като: CCleaner и т.н. Но дори и след почистването с нея, пак остават някакви дребни гнидички, които Ad-Aware SE Pro, ги засича и чисти! А пък и още една програма за защита от ad-aware, Spy-ware и др. подобни не е лошо да си има човек, нали, Ghostface Killah ?! :)

Редактирано от MELL (преглед на промените)

Превода на dumper става за всички езици, тъи като добавя новите фаилове в нова папка и не променя съществуващата.

Вярно е, че инсталатора на Dumper става за всички езици, но ако си с руска или друг език на Касперски и направиш деинсталация след това програмата ще стане на английски, а не на който език е била. Затова предпочитам превода да е предназначен за определена версия (в случая английската) но да бъде безпроблемно инсталирането и деинсталирането на превода! А междо другото превода на Dumper също е за английската версия и ми харесва.

Редактирано от tigertron (преглед на промените)

Popsi,трябва да имаш и програмата Ad-Aware SE Professional, за да си чистиш дребните паразитчета,тази програма, аз лично я поставям в графата "задължителни"!

Благодаря ти MELL за препоръката,ще я взема в предвид ;)

А пък и още една програма за защита от ad-aware, Spy-ware и др. подобни не е лошо да си има човек, нали, Ghostface Killah ?! ;)

Но не е и наложително при наличие на такъв продукт :) Кукитата не ти пречат

Но не е и наложително при наличие на такъв продукт :) Кукитата не ти пречат

Не пречат ама по някой път сайтовете дърпан информация от тях. Но хубавото е че можеш да си ги триеш и ръчно ;)

Имам сериозен проблем с Касперски Антивирус 6.0.1.314.

На всеки 2 минути ми излиза жълт прозорец с Keylogger и Running process- unknown!!!!

Някой има ли на идея на какво се дължи това?

На всеки 2 минути ми излиза жълт прозорец с Keylogger и Running process- unknown!!!!

Ми земи го изтрий тоя кийлогър де най-накрая......

Ми земи го изтрий тоя кийлогър де най-накрая......

Ами ключа май го няма никакъв..

Ами ключа май го няма никакъв..

Като ти покаже в жълтия прозорец,че е намерил каквото е там,кажи му да го изтрие.После дай настройки на МАХ на скенера ,пусни го с опция да трие след приключване и трябва да се оправиш!

Кой по-точно ключ го няма? Обясни така,със свои думи,че не схванах нещо?

Редактирано от thomson (преглед на промените)

Тази версия е още в бета стадий. Ако използваш превода на Касперски за него, някои неща от менюто няма да се виждат - превода е до версия 6.0.0.300 (за сега). И все пак, както казва thomson - ми изтрий го този кейлогер.

Бих искал да ви попитам за настройките на Анти-хакера - ако го оставя както си е по подразбиране на Training mode, повече ли ще бъда защитен, отколкото ако си е на Low. Във втория случай юзера има по-малко допирни точки със защитната стена. Аз докато влезна както съм с Training mode в kaldata.com и антихакера ме пита за ауторизация. При вас как е? 10х

Бих искал да ви попитам за настройките на Анти-хакера - ако го оставя както си е по подразбиране на Training mode, повече ли ще бъда защитен, отколкото ако си е на Low. Във втория случай юзера има по-малко допирни точки със защитната стена. Аз докато влезна както съм с Training mode в kaldata.com и антихакера ме пита за ауторизация. При вас как е? 10х

Дръж го на трейнинг моуд и внимавай с allow,deny,block once и тъй нататък с правилата....

При Training mode ще те пита повече неща - дали да даде достъп на едно приложение до интернет или не. На Low няма да те пита толкова неща, но ще дава достъп до интернет на приложенията. Съветът ми е да го оставиш на Training mode и да си избираш приложенията, които да имат достъп до интернет или локална мрежа. Ако те попита за едно приложение дали да му позволи достъп или не и ти искаш винаги да му дава, то има една отметка отдолу - Create Rule - създай правило. Слагаш я и повече няма да те пита за това приложение.

Здравейте отново приятели,сетих се наскоро за написаната статия в категория "Сигурност"относно конфигурирането на Kaspersky Anti-Virus Personal Pro и там бе написано следното:"Много важно е да се смени ъпдейтващия сървър, за да лови гадините, които не са вируси, а само с рекламна или друга цел. Вместо стандартния database ще тегли от друго- SuperSecure Database..."Въпросът ми е следния-необходимо ли е с версия 6.0 да сменям ъпдейтващия сървър или този който си е в момента е достатъчен за да открива всички гадинки

Поздрави:Popsi

Здравейте отново приятели,сетих се наскоро за написаната статия в категория "Сигурност"относно конфигурирането на Kaspersky Anti-Virus Personal Pro и там бе написано следното:"Много важно е да се смени ъпдейтващия сървър, за да лови гадините, които не са вируси, а само с рекламна или друга цел. Вместо стандартния database ще тегли от друго- SuperSecure Database..."Въпросът ми е следния-необходимо ли е с версия 6.0 да сменям ъпдейтващия сървър или този който си е в момента е достатъчен за да открива всички гадинки

Поздрави:Popsi

Не е необходимо да сменяш сървъра. Единственото, което трябва да направиш е да включиш всички отметки в раздела Категории Заплахи, от настройките на защитата, както е показано на снимката отдолу. От там нататък програмата сама си сваля необходимите ъпдейти ;)

Prot_Settings.jpg

За пореден път ти благодаря tigertron за бързия и изчерпателен отговор ;)

С приятелски поздрави:Popsi

Но не е и наложително при наличие на такъв продукт ;) Кукитата не ти пречат

Тук не си много прав, да ти кажа аз!

Защо след наличието както ти казваш на такъв продукт, все пак остават разни куукита, макар и да са напълно безобидни?! А те се набиват в кеша, и ако не се чистят го задръстват, така че една програмка като: Ad-Aware SE Pro, хем е още една защита то ед-уеъ и спай-уеъ и др.подобни, хем чисти компа от всякакви куукита опреснявайки по този начин кеша!

Тук не си много прав, да ти кажа аз!

Защо след наличието както ти казваш на такъв продукт, все пак остават разни куукита, макар и да са напълно безобидни?! А те се набиват в кеша, и ако не се чистят го задръстват, така че една програмка като: Ad-Aware SE Pro, хем е още една защита то ед-уеъ и спай-уеъ и др.подобни, хем чисти компа от всякакви куукита опреснявайки по този начин кеша!

Оооо Ad-Aware не чисти всички бизквитки. Само такива, които смята за опасни. А наистина при наличието на такъв продук дори и ръчно почистване на кеша и бизквитките от време на време ще свърши работа без Ad-Aware. Ааа Касперски пренебрегва протоколите на Уиндоус за кеша и бизквитките и сканира и файловете в тези папки ;)

Оооо Ad-Aware не чисти всички бизквитки. Само такива, които смята за опасни. А наистина при наличието на такъв продук дори и ръчно почистване на кеша и бизквитките от време на време ще свърши работа без Ad-Aware. Ааа Касперски пренебрегва протоколите на Уиндоус за кеша и бизквитките и сканира и файловете в тези папки :)

Но все пак се съгласи с мен, че програмката е още един вид защита за компа, и това, че тази програмка е много полезна, нали ?! :Pcool.gif;)

Но все пак се съгласи с мен, че програмката е още един вид защита за компа, и това, че тази програмка е много полезна, нали ?! :Pcool.gif;)

Оооо спор няма. Ad-Aware е доста добра програма против спайуер. Засича доста неща. Програмката си е от типа "необходими" на компютъра. Да тя е още един вид защита, но не чисти кеша или бизквитките. За това си има други програми - чистачи. На мен ми харесва CCleaner. Но чесно казано откакто съм с Касперски 6 все по-рядко пускам Ad-Aware да сканира и съм доста доволен от резултата - 1-2 бизквитки само :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.