Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Kaspersky Anti-Virus & Internet Security 6xx - дискусия

Featured Replies

Отново ти благодаря за отзивчивоста и отговорите.Наистина човек се учи всеки ден.Линкът,който си дал не тръгва.При мене ли е проблема или нещо друго не е наред?

Сега е ок!

Редактирано от Features (преглед на промените)

• Отговори 654
  • Прегледи 121,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Тази версия която ми предложи тръгна.Проблемът наистина се оказа процесора.Съжалявам,че намам възможност да боравя с репутацията,защото помоща ти и компетентния ти отговор го заслужаваха. :yanim:

За сега мога само да ти благодря и на всички останали които откликнаха.

Иначе съм инсталирал 64бит версия XP и разликата наистина е огромна.Махнах точно заради това,че нама драйвери и достатъчно софтуер а за антивирусни да не говорим.Само някакъв Nod32 тръгва и то по начин,по които не бих разчитал и минута да остана в нета. Надявам се с Виста,тези процесори наистина да разкрият възможностите си,защото сега са меко казано,спънати.

Тази версия която ми предложи тръгна.Проблемът наистина се оказа процесора.Съжалявам,че намам възможност да боравя с репутацията,защото помоща ти и компетентния ти отговор го заслужаваха. :wors:

За сега мога само да ти благодря и на всички останали които откликнаха.

Иначе съм инсталирал 64бит версия XP и разликата наистина е огромна.Махнах точно заради това,че нама драйвери и достатъчно софтуер а за антивирусни да не говорим.Само някакъв Nod32 тръгва и то по начин,по които не бих разчитал и минута да остана в нета. Надявам се с Виста,тези процесори наистина да разкрият възможностите си,защото сега са меко казано,спънати.

Радвам се, че съм помогнал на още някой! :) Репутацията не е толкова важна, важното е да решаваме проблемите ;) Ееее радвам се, че накрая си подкарал Касперски :) Даааа наистина все още 64 битовите процесори както сам казваш са СПЪНАТИ, поради факта че ОС нямат пълна поддръжка на 64 битови платформи, но това е така, защото все още няма (както казваш) нито достатъчно драйвъри, нито достатъчно софтуер! Хубаво е, че си решил проблема :)

• 2 седмици по-късно...

Имам и аз едно питане. Имам Kaspersky Anti-Virus Personal Pro. Има ли значение цветът на иконката? Защото моята е със сив, а пък ми казаха, че са такива, когато са изключени. Иначе нямам проблеми със вируси и /по моето скромно мнение/ чисти. Ама все пак? А и скоро я ъпдейтвах.

Имам и аз едно питане. Имам Kaspersky Anti-Virus Personal Pro. Има ли значение цветът на иконката? Защото моята е със сив, а пък ми казаха, че са такива, когато са изключени. Иначе нямам проблеми със вируси и /по моето скромно мнение/ чисти. Ама все пак? А и скоро я ъпдейтвах.

Ами да има значение - сива икона означава, че защитата в реално време е изключена. Иконката трябва да ти е червена - тогава защитата ти е включена!

Само че има Stop Real-Time Protection, Scan..., Update ..., About

Кое да натисна?

Аммм странно, това означава, че защитата в реално време работи. Казваш че ъпдейтваш - така ли? Влез в настройките и виж какви са? Дай повечко инфо от настройките?

Не знам дали това ще свърши работа и каква инфо трябва да дам.

Има три раздела: Protection, Setting i Support

В Setting ми дават това:

Custom Real-Time Protection setting are in use

Recommended setting for the on-demand scan of My Computer have been set

Automatic update is enabled

Ако ми кажете какво точно трябва да гледам, ще бъда по-точна.

Не знам дали това ще свърши работа и каква инфо трябва да дам.

Има три раздела: Protection, Setting i Support

В Setting ми дават това:

Custom Real-Time Protection setting are in use

Recommended setting for the on-demand scan of My Computer have been set

Automatic update is enabled

Ако ми кажете какво точно трябва да гледам, ще бъда по-точна.

Ами там в Setting на Real-Time Protection натисни някъде, за да влезеш точно в тези настройки и кажи какви са, защото от там сигурно е спряно нещо или дай снимка на екрана да ти кажа къде точно да натиснеш!

Ами там в Setting на Real-Time Protection натисни някъде, за да влезеш точно в тези настройки и кажи какви са, защото от там сигурно е спряно нещо или дай снимка на екрана да ти кажа къде точно да натиснеш!

Добре, ама как се дава снимка на екрана... :)

Добре, ама как се дава снимка на екрана... :hush:

Ами на клавиатурата имаш един бутон Print Scrn SysRq, ето снимка как изглежда и къде се намира:

4%20copy.jpg

След това отиваш където искаш да снимаш(десктоп, папка и др.) например отваряш My Computer, натискаш този бутон, след това отваряш Paint (Start > All Programs > Accssesoaries > Paint или Start > Run > и в полето пишеш mspaint.

След това отиваш на Edit > Paste или десен бутон Paste и ето ти снимката :)

Отиваш на File > Save Ass запазваш и качваш някъде.

Виж търсачката на форума за Image Hostings май имаше няколко :)

Но все пак ето един от най-добрите:

http://imageshack.us

:)

ПП: Надявам се това искаше да кажеш, ако не съм разбрал извинявай ;)

Редактирано от krisku (преглед на промените)

Влязох, както ми каза и натиснах mail protection и взе, че цветът се смени. Това достатъчно ли е?

;)

Влязох, както ми каза и натиснах mail protection и взе, че цветът се смени. Това достатъчно ли е?

;)

Не! Освен mail protection трябва да има File protection и други такива - трябва да ги направиш активни (тоест да са стартирани), ако не са! Затова е най-добре да дадеш снимка!

Дори и да си с малко по-стара версия на 5-цата а не (5.0.676) ето има статия в която настройките са подобни...

http://www.kaldata.com/articles.php?action...;showarticle=67

керина, програмата лицензирана ли ти е?

А за снимка можеш да използваш Captura.Малка програмка за снимане.

' date='10.08.2006г. в 20:14' post='258886']Дори и да си с малко по-стара версия на 5-цата а не (5.0.676) ето има статия в която настройките са подобни...

http://www.kaldata.com/articles.php?action...;showarticle=67

Благодаря за помощта. Следвах точно инструкциите в статията. :friends1:

Благодаря и на другите, които се отзоваха да ми помигнат. :)

Само не прави настройките за обновяването на дефинициите така ,защото посочените сървъри не съществуват или изписва грешка че базата с дефиниции е повредена!

Поздрави cool.gif

Налага ми се да използвам ICQ ,но не честичко затова нямам желание да инсталирам тромавият клиент.

До скоро използвах QIP ,но за момента счетох за по-добре да използвам ICQ 2.

Без инсталация на излишен софтуер ,само отваряш линка във браузера и чата стартира.

Не бях използвал подобен начин за чатене от дста време и изненадата ми беше голяма когато се оказа,че немога да се конектна.

Оправих си настройките на браузера Mozilla Firefox и резултат нямаше .Опитах и със Internet Explorer и там резултата беше същият.

След като си въведях данните неможеше да направи връзка .Започнах да изключвам едно по едно от сетинга на Kaspersky Internet Security заподозряните. Оказа се ,че всичко се дължи на това ,че трябва да прибавя апликацията към тръстед зона .

Прибавих Mozilla Firefox към тръстед ,но трябваше да дам отметка на това да не се следи трафика на същата.Знам ,че има по-разширени опций ,но как да ги използвам за да се следи трафика ,но точно за ICQ2 да не се следи.Пробвах да прибавя IP адреса към който се конектва въпросният ICQ2 .

Но има един момент който е малко неясен за мене ,затова ще помоля някой да ми обясни какво точно трябва са се въведе като данни и защо.

Благодаря много предварително

Намерих му цаката angry.gif

Добавяне на Mozilla Firefox към Training mode със стандартни правила за Mozilla Firefox .

След това във Trusted Aplication добавих Mozilla като изключих сканирането на трафика ,рестартирах браузера и в момента всичко е под контрол cool.gif

• 2 седмици по-късно...

Здравейте приятели. Голям фен съм на Касперски и следя с интерес разискваните теми тук за него. Не много трудно направих прехода от ver 5 KAV--> KIS ver 6.0.0.303. Направил съм настройките на автоматично дезинфекциране, или триене при невъзможност за първото. Бих искал да ви попитам следното. Ver 5, когато намери вирус го пазеше в резервното хранилище, и като се изтрие ръчно от там, се изтриваше и от харда нали така? Одеве зареждам сайта www.cjb.net и алерта на Касперски тана червен :baby: Ok, засече някакъв троянец, който го намирам в резервното хранилище:

infected.JPG

Връщам се на първото прозорче и от там го изтривам. Защо ми пише обаче, че вируса си е още в харда, или не е? Благодаря.

infected2.JPG

Kaspersky 6 още е бета версия нали, няма я пълна?

Отдавна има финални версии - 6.0.0.299, 6.0.0.300 и най-новата засега е 6.0.0.303. Отнася се до двете версии - само антивирус и интернет секюрити.

А иначе често излизат бета версии, но те вече са 6.0.1...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.