Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Kaspersky Anti-Virus & Internet Security 6xx - дискусия

Featured Replies

Ако е притенциозен към скоростта, то Aplication Activity Analyzer ще му бави малко стартирането на програмите и тяхната работа, та ако е претенциозен към това да го изключи!

А за това какво ще кажете?

• Отговори 654
  • Прегледи 121,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Според мен си сканирал онлайн с нещо.Аваста се побърква като искаш да сканираш онлайн с Панда защото тя си набива файлчетата в system32.Направи копие на файла и го делни.Принципно и сега няма да имаш проблем защото ти е в клетката.

KAV е открил вируси след инсталацията поради причината, че преди това си бил с Avast (от доста опит и с двете програми говоря). Няма перфектна защита, но KAV/KIS са едни от най-добите сред конкурентите си. Да не казвам по-силни думи :)

Ето и моето предложение за настройките ти:

-> Protection: Всички отметки сложени без тази срещу Potentionally dangerous software (riskware).

-> File Anti-Virus: High (при положение, че компютъра ти не е прекалено слаб, иначе разликата в използваните ресурси на Recommended и High е много малка, и логично по-добрия избор е High).

-> Mail Anti-Virus: Recommended (Ако не използваш програми, използващи pop3,smtp/imap/nntp трафик(Mircosoft Outlook, The bat! и подобни програми за e-mail), то Mail Anti-Virus е излишен и спокойно може да е изключен.

-> Web Anti-Virus: Recommended (Ако наблюдаваш странно, леко забавяне на интернета, то: settings->protection->web anti-virus->custumize..->Lise streaming scan).

-> Proactive Defence: отметки само срещу Enable Proactive Defence и Enable Aplication Activity Analyzer. Според мен останалите не са толкова нужни.

-> Scan: High -> other task settings->apply->yes

->Service:

-Interaction with user: advanced->отметки само с/у всички в Critical Notifications+Error notifications+Important Notifications(само Licence about to expire) само със Ballon.(Това е само предложение, особено тези настройки са силно според човека, и за кое според него е нужно да съобщава KAV/KIS).

-Self-defence: без отметка само с/у enable password protection(също лична настройка според случая/изискванията, няма влиание в/у сигурността).

-Combatibility Mode for programs using slef-protection methods: без отметка.

-> Update:

-Run mode: Automatic

-Update settings: и на 2те с отметки.

-action after update: без отметка.

Ако трябва да бъдем точни KAV не откри нищо.а-squared ми откри DC++.Все пак благодаря.

Според мен си сканирал онлайн с нещо.Аваста се побърква като искаш да сканираш онлайн с Панда защото тя си набива файлчетата в system32.Направи копие на файла и го делни.Принципно и сега няма да имаш проблем защото ти е в клетката.

Прав си.Преди да махна KAV и да сложа Avast бях сканирал онлайн със Panda.

mihtar Би трябвало вече всичко да е наред? :)

П.П. струва ми се, че освен KAV имаш друга инсталирана AV ? d040.gif Дано греша, но при наличие на две дори едната да е изключена може да се стигне до проблеми, не рядко доста сериозно.c030.gif

Редактирано от PcMan (преглед на промените)

mihtar Би трябвало вече всичко да е наред? :beer:

П.П. струва ми се, че освен KAV имаш друга инсталирана AV ? d040.gif Дано греша, но при наличие на две дори едната да е изключена може да се стигне до проблеми, не рядко доста сериозно.c030.gif

Нямам друга антивирусна.Използвам:a-squared;Spybot;Ad-Aware и скенера на Outpost.Надявам се че те не пречат?

Нямам друга антивирусна.Използвам:a-squared;Spybot;Ad-Aware и скенера на Outpost.Надявам се че те не пречат?

a-squared е скенер както този на Outpost. Не играят роля в реално сканиране на файловете, а моментно такова. Така че нямаш грижи с KAV и тези отделни скенери. SpyBot и Ad-Ware не са анти-вирусни, но надали не знаеш :beer:

Направих си малък тест с Аваст и онлайн Пандата,говорим за същото нещо което тя се опитва да сложи в system32,ето:

112425_t.jpg

Така че със сигурност трий смело.

Направих си малък тест с Аваст и онлайн Пандата,говорим за същото нещо което тя се опитва да сложи в system32,ето:

112425_t.jpg

Така че със сигурност трий смело.

Проблема е в Пандата - Panda Active Scan не криптира файловете си с дефиниции и затова аваст дава съобщение за вирус - повече инфо ТУК ;)

За това ще кажа, че когато сканираш с онлайн скенер (в твоя случай на Панда), то той копира вирусните си дефиниции на твоя компютър и затова Аваст ти намира вирус там, тоест той засича дефинициите като вирус! Това е проблем на Панда онлайн сканирането.

Ако трябва да бъдем точни KAV не откри нищо.а-squared ми откри DC++.Все пак благодаря.

Прав си.Преди да махна KAV и да сложа Avast бях сканирал онлайн със Panda.

а-squared ти е засекъл DC++ като софтуер за пренос на данни от един компютър до друг. Това не е вирус или спайуер! Затова антивирусните продукти не ти го засичат. При него има опасност да си изтеглиш заразен файл от друг компютър и затова а-squared ти го е засякъл. Понякога антиспайуер програмите са доста параноични!

За това ще кажа, че когато сканираш с онлайн скенер (в твоя случай на Панда), то той копира вирусните си дефиниции на твоя компютър и затова Аваст ти намира вирус там, тоест той засича дефинициите като вирус! Това е проблем на Панда онлайн сканирането.

а-squared ти е засекъл DC++ като софтуер за пренос на данни от един компютър до друг. Това не е вирус или спайуер! Затова антивирусните продукти не ти го засичат. При него има опасност да си изтеглиш заразен файл от друг компютър и затова а-squared ти го е засякъл. Понякога антиспайуер програмите са доста параноични!

KIS ми показва това когато искам да вляза в настройките на Winamp.Представлява ли заплаха?

KIS ми показва това когато искам да вляза в настройките на Winamp.Представлява ли заплаха?

В случая не, само незнам защо ти показва тоя прозорец. С коя версия на WinAmp си? Но не е заплаха, това съобщение излиза, когато някоя програма се опита да се внедри във всички програми. Незнам в случая нормално ли е това за WinAmp, защото на мен не ми изкарва такова съобщение!

В случая не, само незнам защо ти показва тоя прозорец. С коя версия на WinAmp си? Но не е заплаха, това съобщение излиза, когато някоя програма се опита да се внедри във всички програми. Незнам в случая нормално ли е това за WinAmp, защото на мен не ми изкарва такова съобщение!

5.3 pro е версията на Winapa.

5.3 pro е версията на Winapa.

Ами ... мисля, че е нормално съобщението. КИС го изкарва, тъй като много вируси правят така и се копират във всички модули и програми. Съветвам те да добавиш WinAmp в надеждната зона (или както е в този превод - сигурната зона).

Това е Apclication Integrity Control. Предупреждава когато нещо се опита да промени друго нещо в програма. Т.е. това е за следене на всяко движение в компютъра, и при най-малкото искане на нещо да промени някой модул в програма, то Kaspersky ти съобщава. Тази опция Aplication Integrity Control е по-скоро информативна, и не помага за хващане на вируси. Най-малкото за това се грижи File Anti-Virus, и преди да е станала нужна Aplication Integrity Control за да съобщи, че евентуален вирус променя нещо в някой важен Windows-ки модул, вече ще е хванат от основната защита на Kaspersky - File Anti-Virus.

Добавянето на Winamp в trusted programs не е добра идея според мен. Защото при евентуално бъдещо заразяване на файловете на Winamp с вирус, то Kaspersky ще бездейства, и след това всички ще обвиняват "него" за "нехванатия" вирус.

Моето предложение е да изключиш Aplication Integrity Control От Proactive Defence (честно казано според мен и 4те подмодула на proactive defence са не задължителни, и не намаляват общата сигурност, ако не работят, лично при мен са изключени)

Това е Apclication Integrity Control. Предупреждава когато нещо се опита да промени друго нещо в програма. Т.е. това е за следене на всяко движение в компютъра, и при най-малкото искане на нещо да промени някой модул в програма, то Kaspersky ти съобщава. Тази опция Aplication Integrity Control е по-скоро информативна, и не помага за хващане на вируси. Най-малкото за това се грижи File Anti-Virus, и преди да е станала нужна Aplication Integrity Control за да съобщи, че евентуален вирус променя нещо в някой важен Windows-ки модул, вече ще е хванат от основната защита на Kaspersky - File Anti-Virus.

Добавянето на Winamp в trusted programs не е добра идея според мен. Защото при евентуално бъдещо заразяване на файловете на Winamp с вирус, то Kaspersky ще бездейства, и след това всички ще обвиняват "него" за "нехванатия" вирус.

Моето предложение е да изключиш Aplication Integrity Control От Proactive Defence (честно казано според мен и 4те подмодула на proactive defence са не задължителни, и не намаляват общата сигурност, ако не работят, лично при мен са изключени)

За тази която съм махнал ли става въпрос тук и кагато сканирам ми дава че имам някакви повреди в c-то и във възтановяване на системата http://img292.imageshack.us/img292/1936/sc...75092025ab9.png

Редактирано от mihtar (преглед на промените)

За тази която съм махнал ли става въпрос тук и кагато сканирам ми дава че имам някакви повреди в c-то и във възтановяване на системата http://img292.imageshack.us/img292/1936/sc...75092025ab9.png

Първо, да ме извинява преводача, но какъв е този превод, който си сложил? Та той не отговаря на действителността. Какво е това "Включи контролирането на целостта"? - няма такова нещо или пък това "Обслужване"!!! Сложи си един свестен превод, моля ти се. Другото, което е махни отметката на това - "Включи контролирането на целостта". Това не ти трябва. Ако разбираш малко повече остави си мониторинга на системния регистър и проверката на макроси, ако не - остави си само проверката на VBA макроси!

Не е добър съвет.Добавянето в списъка с доверени приложения няма да изключи Уинампа от

пълното сканиране,но изключена проактивна защита може да донесе баш бая главоболия наведнъж!!!! cool.gif

Не е добър съвет.Добавянето в списъка с доверени приложения няма да изключи Уинампа от

пълното сканиране,но изключена проактивна защита може да донесе баш бая главоболия наведнъж!!!! cool.gif

Първо чети, после коментирай даден пост..!

Цитат от предния ми пост!:

А след това съм написал и предложението, което е изкл. на Aplication Integrity Control от Proactive Defense!

tigertron От превода, който използва, и въпросите тук, както и на лс най-вече, заключая, че не са му особено нужни тези "защити" в Proactive Defense. С включването на някои единсвено ще доведе до постоянни запитвания, а дори не знам случаи, в които тези мониторинг и др. системи са спряли натрапник/вирус и т.н. да влезе/промени нещо, което не трябва и пр. Поне така смятам аз.. :)

Редактирано от PcMan (преглед на промените)

Относно Уинампа сме на едно и също мнение,ама за проактив дифенса....

Колкото и да внимава човек къде точно ходи, все ще се намери някой да пъхне едно ситно .eхе

в страницата и после става мазало......пресен случай от понеделник......спря го регистри гардът,

добре,че го изтрих ръчно,не рискувах да чакам дефиниции :ass:

Исках да кажа,че ако файл антивируса не пипа някоя програма,то не е задължително и пълното системно сканиране да я пропуска,освен ако категорично не е зададено в scan my computer!

да не я бара! :ass:

Първо, да ме извинява преводача, но какъв е този превод, който си сложил? Та той не отговаря на действителността. Какво е това "Включи контролирането на целостта"? - няма такова нещо или пък това "Обслужване"!!! Сложи си един свестен превод, моля ти се. Другото, което е махни отметката на това - "Включи контролирането на целостта". Това не ти трябва. Ако разбираш малко повече остави си мониторинга на системния регистър и проверката на макроси, ако не - остави си само проверката на VBA макроси!

Преводача съм аз, и не виждам с какво твоят превод е по-добър (може би с това че е пълен с чуждици) :ass:

Ако някой има забележки към превода ми да се беше обадил, а не да коментира, изрично съм го написал

>>>ТУК<<,

а също и в прозореца с Информация на инсталиращата програма ама няма кой да чете!

Сори ама не си прав, нека всеки сам си решава какъв превод да използва, просто не си изказвай мнението (явно). Поздрави на всички

cool.gif

В България най-лесно и най-предпочитано си остава да те оплюе някой...

Преводача съм аз, и не виждам с какво твоят превод е по-добър (може би с това че е пълен с чуждици) ;)

Ако някой има забележки към превода ми да се беше обадил, а не да коментира, изрично съм го написал

>>>ТУК<<,

а също и в прозореца с Информация на инсталиращата програма ама няма кой да чете!

Сори ама не си прав, нека всеки сам си решава какъв превод да използва, просто не си изказвай мнението (явно). Поздрави на всички

cool.gif

В България най-лесно и най-предпочитано си остава да те оплюе някой...

Първо, не съм те "оплюл", но наистина си превеждал не по смисъл. Това, което казах са забележки към превода ти, които те съветвам да вземеш под внимание - наистина оправи го малко превода. Има някои неща, които са по-добри от моят, но има и много, които не са правилни. Знам какъв труд се полага, за да се преведе това и не бих си позволил да те оплювам или обиждам! До сега не го бях разглеждал превода ти и сега изказвам мнение за конкретен пост, който видях! Ако го бях видял по-рано, щях да изкажа мнение по-рано! Нямам никакви лоши чувства или нещо подобно, а и не бих могъл да имам. Но вземи препоръките ми в предвид. И да прав си - нека всеки ползва каквото иска, потребителите сами да решават кой превод е "по-добър"!

Относно Уинампа сме на едно и също мнение,ама за проактив дифенса....

Колкото и да внимава човек къде точно ходи, все ще се намери някой да пъхне едно ситно .eхе

в страницата и после става мазало......пресен случай от понеделник......спря го регистри гардът,

добре,че го изтрих ръчно,не рискувах да чакам дефиниции :)

Исках да кажа,че ако файл антивируса не пипа някоя програма,то не е задължително и пълното системно сканиране да я пропуска,освен ако категорично не е зададено в scan my computer!

да не я бара! :)

С този пост каза, че registry guard-a е спрял .exe файл. Вирус, скрит под .exe и ако не е бил registry guard е щял да изтрие целите регистри?! И интересно кой ли го е пуснал този .exe Може би втори вирус.. Незнам.. Аз само предполагам и чета интересни постове.. Дайте малко по-сериозно, и най-вече който не знае точно какво твърди за нещо, и не е зпознат с него толкова, то да не го споделя и спори за него, моля. Два пъти беше коментиран мой коментар, първо дори не знаеше какво съм казал, а коментираш. И второ твърдиш неща, които не са точно така.

Цялата Proactive Defense е по-скоро за наблюдение детайлно на промените в компютъра, и от името и дори е подсказано, че е за по-навътре в тези неща хора.

Изключи целия Proactive Defense. Това е моят съвет, и независимо дали ще ме послушаш, независимо от коментарите на останалите, смятам, че в твоя случай ще е най-добрия вариант, ще ти спести излишни ядове. И отново повтарям, че няма да намали общата защита на компютъра ти.

П.П. никъде не видях "даване на някаква повреда в с-то". Поясни. Конкретни снимки ? ;)

PCman,кой да ти обясни какво точно .exe беше влязло през уеб-страницата? :wors: Стори ми се разумно да го изтрия от темп инт файлс-така и направих!

Пък който ти е казал,че регистри гарда пази регистрите само от изтриване,а не и от опит нещо да се запише там-да сяда той да чете!

Доколко съм запознат с нещата.......С продукти на Касперски лаб работя от 2001 г.

Такива ми ти работи.......Вярно,тествал съм и почти всички други антивируси и имам една прилична представа по тия въпроси.Поне така казват доста хора. ;)

Не ми се спори повече.

PCman,кой да ти обясни какво точно .exe беше влязло през уеб-страницата? ;) Стори ми се разумно да го изтрия от темп инт файлс-така и направих!

Пък който ти е казал,че регистри гарда пази регистрите само от изтриване,а не и от опит нещо да се запише там-да сяда той да чете!

Доколко съм запознат с нещата.......С продукти на Касперски лаб работя от 2001 г.

Такива ми ти работи.......Вярно,тествал съм и почти всички други антивируси и имам една прилична представа по тия въпроси.Поне така казват доста хора. ;)

Не ми се спори повече.

Казах "Аз само предполагам", НЕ казах "дадено нещо(в случая .exe) може само да изтрие регистрите"

Казах още, че не е ясно от къде и как се е взело .exe от интернет, което иска да променя регистрите ти. За да може да ги промени, трябва .exe-то да е свалено на компютъра. Също така ако ще им вреди, то този файл е с вирус или друг вредител, което ще се хвани от другите, по-основни защити на Kaspersky.

Като цяло е пълна загадка това, което казваш, че .exe което изглежда не е свалено на компютъра ти, се е опитало да промени регистри.. Е, извинявай, но лично според мен това никой не го е виждал, и никой не разбра какво изобщо имаш предвид, и дали това е възможен случай. Или просто не си го спомняш добре.

И аз не искам да споря. Важното е, че дадохме предложенията си на нуждаещия се от тях. От там нататък той решава какво ще прави.

:wors:

censored.gif

С останалото ми уважение към екипа на kaldata.com:thomson :wors:

2.19 Всякакви теми коментиращи публично действията на модераторите отностно затваряне, триене, местене и редакция на теми без преди това да е потърсена връзка с администрацията ще бъдат третирани като нарушение - затваряни/трити и санкционирани.

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.