Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Kaspersky Anti-Virus & Internet Security 6xx - дискусия

Featured Replies

Бихте ли ми казали откъде да изтегля файла за превода на KIS 6.Благодаря предварително!

• Отговори 654
  • Прегледи 121,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Сложих си KIS преди около месец,бях с NOD до сега.Добре ли е, зле ли е,времето ще покаже.Та поне ми е за сефте да попитам.

Като слагам програма или игра в "надеждна зона" там има 4 опции

Не сканирай отворени файлове

Не контролирай активността на прог.

Не контролирай достъпа до регистрите

Не сканирай мрежовия трафик

Кое трябва да е чекнато за :

1.Игра,която ползва нет/MultiPlayer/

2.Игра без нет

3.Примерно FlashGet и BitComet

В смисъл такъв,че ако нещо е по-добре за PC-то или няма нужда от друго,да го чекна.

Ако някой ги е тествал тия опции ще се радвам да ги сподели,докато разучавам КИС-а.

Поздрави.

Редактирано от [BG]Scarface (преглед на промените)

Scarface' date='23.06.2006г. в 22:23' post='215772']Сложих си KIS преди около месец,бях с NOD до сега.Добре ли е, зле ли е,времето ще покаже.Та поне ми е за сефте да попитам.

Като слагам програма или игра в "надеждна зона" там има 4 опции

Не сканирай отворени файлове

Не контролирай активността на прог.

Не контролирай достъпа до регистрите

Не сканирай мрежовия трафик

Кое трябва да е чекнато за :

1.Игра,която ползва нет/MultiPlayer/

2.Игра без нет

3.Примерно FlashGet и BitComet

В смисъл такъв,че ако нещо е по-добре за PC-то или няма нужда от друго,да го чекна.

Ако някой ги е тествал тия опции ще се радвам да ги сподели,докато разучавам КИС-а.

Поздрави.

За игра, която ползва нет маркираш 1-во, 3-то и 4-то.

За игра без нет маркираш 1-во и 3-то

За флашгет маркираш 3-то и 4-то

За биткомет маркираш всичките 4-ри.

Ако искаш все пак да нямаш никакви проблеми с дадена програма, то като я добавяш тук маркираш всичките 4 опции и всичко трябва да е ОК :wors:

Здравейте на всички.Темата може би е разисквана вече,но аз малко се затруднявам в избора си и бих искал да ви запитам следното : аз съм с Kaspersky Anti-virus 6.0.0.300 final , коя от защитните стени е подходяща за работа с него,без да има конфликт между тях.Бих сложил KIS 6.но ми се иска стената и антивируса да са си отделно,а дали при KIS-а докато сканира за вируси стената му си работи коректно. А също така и не мисля да изключвам вградената стена на SP2.Предварително ви благодаря

:):hush::)

Можеш спокойно на качиш KIS или да разчиташ на вградената във СП2.И в двата случая ще бъдеш защитен.

Можеш спокойно на качиш KIS или да разчиташ на вградената във СП2.И в двата случая ще бъдеш защитен.

И аз си мислех за KIS-a,но малко съм резервиран спрямо пакети всичко в едно и по-точно : докато сканирам за вируси защитната стена продължава ли да работи коректно, и KIS-a прави ли проблем със вградената на SP2.

Не,не прави проблем.Щом си резервиран си пусни само вградената която е достатъчна.

аз лично съл с Касперски и Outpost и сам много доволен засега.

Пробвал съл и комбинацията Касперски и BlackICE и пак нямах никакви проблеми. Разликата е че Outpost си има Spyware защита вградена.

И от двете съм много доволен как вървят.

Това е само моето мнение и отит.

Всичко е въпрос на лично мнение

;)

аз лично съл с Касперски и Outpost и сам много доволен засега.

Пробвал съл и комбинацията Касперски и BlackICE и пак нямах никакви проблеми. Разликата е че Outpost си има Spyware защита вградена.

И от двете съм много доволен как вървят.

Това е само моето мнение и отит.

Всичко е въпрос на лично мнение

:yanim:

Четох някъде че трябва да се инсталира нещо допълнително приложение за да работи Black Ice s Kaspersky.Знаеш ли нещо такова?

КИС 6.0.299, която ползвам, при инсталирането изключва (излиза предупредителен надпис) вградената стена на SP 2. Двете не могат да работят заедно.

И аз не съм фен на пакетната защита, дори с известни резерви сложих КИС, защото единственият ми срив, но пък какъв!, който съм имал досега бе с Нортън Интернет Секюрити 2005. КИС обаче е съвсем друго нещо, няма никакъв проблем, стената му си работи безукорно, всички останали модули - също.

Ако пък държиш да е само КАВ, що не опиташ с новата версия на Антихакер-а - 1.9.37, която може би работи с КАВ 6.0 (не съм сигурен в това, не съм пробвал, попитах тук някъде из форума, но не получих отговор).

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

И аз си мислех за KIS-a,но малко съм резервиран спрямо пакети всичко в едно и по-точно : докато сканирам за вируси защитната стена продължава ли да работи коректно, и KIS-a прави ли проблем със вградената на SP2.

Значи, за разлика от други продукти "Всичко в едно" КИС е изграден на принципа на модулите, като всеки модул си е почти независим от останалите. Тоест докато сканираш за вируси си работи и защитната стена, и проверката за спам и проверката за изкачащи прозорци, и ... всички други модули си работят и то независимо един от друг. Също така ако някой модул не ти харесва можеш да го спреш. Но ще останеш много доволен от КИС - слагай го. А и КИС не работи с вградената стена - изключва я автоматично.

• 4 седмици по-късно...

По молба на потребители пускам тази тема, в която ще обясня какво трябва да се направи, за да се обнови Касперски 6 без Интернет. В сайтът на Касперски руснаците казват, че това е невъзможно. Дали лъжат - и да и не. Руснаците казват, че версиите 6 на софтуерът им не могат да се обновяват от зип архиви, но казват, че антивирусната база може да се обнови от локална папка! Е с малко помощ всичко може да се обнови от локална папка, не само антивирусната база ;)

Да започна с разсъжденията, които трябва да води всеки един от Вас: Значи щом Касперски се обновява през интернет, то на сървъра за обновление се намират всичките му необходими файлове! Е ами ако направим огледално копие на сървъра за обновление (и по-точно на необходимите файлове за Касперски 6) на харддиска, дали софтуерът няма да се обнови? :wors:

Значи методът който аз ползвам е пробван за Касперски Антивирус 6, но предполагам че ще работи и с Интернет Секюрити 6. Е ако няма интернет, то антивируса само стига.

За да се обнови Касперски 6 е много важно да запазите структурата на папките на харда такава, каквато е на сървъра за обновяване, а необходимите му файлове са:

1.Отваряте ftp-то на Касперски или ftp-то на кой да е сървър за обновления;

2.Копирате цялото съдържание (всички файлове и подпапки) на папката index в папка index на харддиска;

3.Отваряте папката bases на сървъра и копирате папките aspy, blst, ids, pdm, rt и upd пак в папка bases на харда;

4.В тази папка bases на харда правите още две подпапки - as и av. В папката as копирате папката kis и файловете black.lst и kasset.xml от папката as на сървъра (която се намира в папка bases);

5.В папката av на харда правите две подпапки - avc и clava. В папка avc на харда копирате папката i386 от папката avc на сървъра, а в папката clava копирате папките stream и webav от папката clava на сървъра;

6.След това се връщате в главната папка и създавате папка AutoPatches. В нея копирате папката soft60 и файлът soft.xml от папката AutoPatches на сървъра.

Аммм ако на някой му се вижда сложно, то накратко:

Трябва да се спази структурата на папките такава каквато е на сървъра и да се копира съдържанието на съответните папки в съответните такива на харда. За улеснение трябва да спазите следната структура:

KU.jpg

След като файловете са свалени на папка във Вашия компютър, то трябва да ги копирате на компютърът, който няма Интернет и да настроите Касперски да се обновява от локална папка, като отидете на Настройки-Обновяване-Допълнителни и изберете бутона Добави:

KU2.jpg

Забележка:

Възможно е когато копирате файловете на харда си, точно в същия момент да направят ъпдейт на сървъра. Тогава при обновяване Касперски 6 ще ви даде грешка, тъй като на точно определени xml файлове отговарят точно определени сигнатури! Не е фатално, при следващото сваляне проблема ще се оправи. Ами късмет на всички и това е начина, по който аз лично всеки ден обновявам моят Касперски Антивирус 6 в къщи, където нямам интернет. Успех на всички! Ако имате въпроси - тук съм, но моля Ви не прекалявайте :P:blink:;)

За тези, които нямат време (или са прекалено мързеливи) да свалят обновяванията на Касперски, качих необходимите ъпдейт файлове тук. Те са с дата: 19-07-2006г. Час: 10:09. Сваляте рар файла, разархивирате го, оказвате на касперски да се обнови от папката KAV UP, обновявате и готово! :blink:;)

Редактирано от tigertron (преглед на промените)

Друго си е да чуваш петела като пее..... :offtopic_s:cool.gif

Хахахахаа, браво пич - смях се много. Радвам се, че статията е полезна на много потребители :ph34r:

Нов файл с ъпдейти на Касперски 6

Тъй-като преди няколко часа излезе нов ъпдейт на програмни модули, реших да сваля новите ъпдейти и да ги комплектовам в един рар файл. Файлът съдържа антивиресната база до 21-07-2006г. и критичните обновления до b.c.d, тоест последните до тази дата :)

Файлът можете да изтеглите от тук

Приятен ден на всички :)

Днес се опитах да подкарам на един комп-Kaspersky Anti-Virus 6.0.0.300 Final.Упорито отказа да се инсталира.Точно тази съм я инсталирал при мен и няма проблеми.На компа на който се опитах да я инсталирам,файловата система е FAT32.Това го правя на чисто XP-SP2.т.е. след формат.Направихме го FAT32 защото човекът работи с DOS и доста досовски приложения и иска дяла да е видим.Възможно ли е да не иска да се инсталира заради файловата система,защото аз друг отговор не виждам.Не е до хардуер

защото машинката е добра.Хард:ST380817AS(SEAGATE BARRACUDA -80GB) ,AMD Hammer64bit,512mb ram и ATI Raedon9550

p.s.Сега,като гледам раздела ми се струва че темата не бе за тук.Извинявам се!

Редактирано от Features (преглед на промените)

Хм, много странно, понеже аз също съм с Kaspersky Anti-Virus 6.0.0.300 Final, и файловата ми система е FAT 32! Преди много често си преинсталирвах Уйндоуса, но Касперски никога досега не ми е правил проблеми по време на инсталацията! Нямам обяснение, защо на този комп не иска да се инсталира!

С друга версия на Касперски пак ли се получава същият проблем?

Тръгна с "Kaspersky Anti-Virus Personal 5.0.372".И аз не мога да си обясня защо тръгна петицата а шестицата не иска.Нито "Anti-Hacker" нито "Kaspersky Anti-Virus 6".Само тази пета версия подкарах.

Опитай с изтеглена от друг източник програма, причината със сигурност не е във файловата система, при мен също е FAT 32, не е била никога NTFS, но нямам никакви проблеми. Ползвам КИС 6, но съм пробвал и с КАВ 6 - всичко си е наред.

Опитай с изтеглена от друг източник програма, причината със сигурност не е във файловата система, при мен също е FAT 32, не е била никога NTFS, но нямам никакви проблеми. Ползвам КИС 6, но съм пробвал и с КАВ 6 - всичко си е наред.

Абсолютно съм съгласен.

Днес се опитах да подкарам на един комп-Kaspersky Anti-Virus 6.0.0.300 Final.Упорито отказа да се инсталира.Точно тази съм я инсталирал при мен и няма проблеми.На компа на който се опитах да я инсталирам,файловата система е FAT32.Това го правя на чисто XP-SP2.т.е. след формат.Направихме го FAT32 защото човекът работи с DOS и доста досовски приложения и иска дяла да е видим.Възможно ли е да не иска да се инсталира заради файловата система,защото аз друг отговор не виждам.Не е до хардуер

защото машинката е добра.Хард:ST380817AS(SEAGATE BARRACUDA -80GB) ,AMD Hammer64bit,512mb ram и ATI Raedon9550

p.s.Сега,като гледам раздела ми се струва че темата не бе за тук.Извинявам се!

Хахахаха момчета изпускате една малка, но много важда подробност - човекът е дал, че процесорът му е AMD Hammer 64bit! Kaspersky 6.0.0.* Няма поддръжка на 64 битови платформи (процесори) и затова не се инсталира. Не е нито от файловата система, нито от нещо друго, а от това, че инсталатора на 6-та освен операционната система проверява и дали е 32 битова или 64 битова платформа! При версии 6.0.1.* вече има вградена поддръжка на 64 битови платформи, която постепенно се подобрява. Скоро ще излезе версия 6.0.1.*, която да не е бета и те съветвам като излезе да си сложиш нея. Касперски 5 не прави проверка колко битова ти е системата, а само на операционната система! Затова 5-та тръгва, а 6-та не! :P

Хахахаха момчета изпускате една малка, но много важда подробност - човекът е дал, че процесорът му е AMD Hammer 64bit! Kaspersky 6.0.0.* Няма поддръжка на 64 битови платформи (процесори) и затова не се инсталира. Не е нито от файловата система, нито от нещо друго, а от това, че инсталатора на 6-та освен операционната система проверява и дали е 32 битова или 64 битова платформа! При версии 6.0.1.* вече има вградена поддръжка на 64 битови платформи, която постепенно се подобрява. Скоро ще излезе версия 6.0.1.*, която да не е бета и те съветвам като излезе да си сложиш нея. Касперски 5 не прави проверка колко битова ти е системата, а само на операционната система! Затова 5-та тръгва, а 6-та не! :help:

:) Мисля,че това е отговорът,върху който не се бях замислил,защото не знаех за липсата на подръжка на 64битови платформи.И на мене ми се стори твърде невероятно да е от файловата система,но за друго не се сещах.Мислех си и ,че поради някаква причина,вградената стена в уиндоус не иска да се изключи,но не съм спирал процеса ръчно.Благодаря за помоща!Ако намеря весия с 64битова подръжка,ще я инсталирам и ще пиша какво се е получило.

:clap: Мисля,че това е отговорът,върху който не се бях замислил,защото не знаех за липсата на подръжка на 64битови платформи.И на мене ми се стори твърде невероятно да е от файловата система,но за друго не се сещах.Мислех си и ,че поради някаква причина,вградената стена в уиндоус не иска да се изключи,но не съм спирал процеса ръчно.Благодаря за помоща!Ако намеря весия с 64битова подръжка,ще я инсталирам и ще пиша какво се е получило.

Да ти кажа чесно, все още няма полза от 64 битови процесори, тъй като няма достатъчно софтуер за тях и не може да се усетят предимствата им! Затова и много разработчици на софтуер все още не вграждат поддръжката на 64 битови платформи. Изцяло поддръжка на 64 битови процесори ще има едва след излизането на Windows Vista и затова все още 64 битовите платформи са експериментални (или бета версии)!

За 64 битова поддръжка свали си KAV 6.0.1.350:

KAV 6.0.1.350

Кодът за активиране е:

KAV (04.10.2006)

FHJ4S-R1XEX-5BW3T-JYEKB

Пробвай да го инсталираш и кажи какъв е резултатът! И ако имаш въпроси - на среща съм! :)

ПС: Това е БЕТА версия на КАВ, казват че работи добре, но може и да прави проблеми, а и също така още не е добавена 100% поддръжка на 64 битови платформи, та и при тази версия може да има проблеми, но пробвай да я инсталираш и кажи какво е станало!

Редактирано от tigertron (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.