Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дизайна на Форума... е просто НЕВЕРОЯТЕН , БЛАГОДАРЯ ВИ

Featured Replies

мне по-скоросе чудя защо никой от тях не изказа мнение тогава

и, да, казаха ми

и, не, не се обиждам че са имали повече права - това беше изяснено в темата за VIP потребителите

Kal с риск да получа постоянна забрана по IP: подобно отношение към когото и да било потребител на форума/сайта, не отива дори и на теб, като основоположник на цялостната идея...не е лошо да помислиш над това

reason: синтактични корекции

Aquaris ти какво очакваш? Самият ти много добре си видял колко дни е работено почти денонощно по новата версия. Преди ти да имаш възможност да гледаш е работено още. И след всичкия този труд шепа "разбирачи" наричат труда ти "кенеф", "кочина" и т.н. Или пък някой като теб, който през цялото време е наблюдавал развитието се прави на чукнат и пита дали някой си е имал шанс да тества новата версия. Не те познавам като човек, но и ти не би реагирал вероятно различно!

Относно проблемите с новата версия - май до момента много малко хора казаха кое не им харесва. В повечето случаи става въпрос или за различен вкус (при толкова потребители е нормално нещо да не се хареса на всички) или за проблем със свикването. Не върви обаче да бъркате "още не съм свикнал" с "форумът е пълен кенеф". Съдържанието е същото, само дето е в нова опаковка и са добавени повече функции. Аз свикнах с форума за няколко часа още в тестовия период и съм далеч от мисълта, че и вие няма да свикнете! Ако искате да сте полезни, то кажете си негативното мнение, но го направете по подобаващия начин и предложете и решение на проблема. В противен случай си е чиста проба лаене, което е в разрез с правило 2.19.

• Отговори 206
  • Прегледи 18,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ужас! Бях си свикнал със стария layout, идвам си от почивка, и гледам - гнусен грозен нов дизайн. На всичкото отгоре са спрели топлата вода, така че имам право да съм кисел. Трябва да има някакъв

• Нас юзърите никой не ни пита!Екипът на сайта просто си налага решенията и това е! Ето това аз наричам идиотизъм!Все пак този сайт е за юзърите и аз смятам, че точно потребителите трябва да имат после

• Aragorn(Elesar)
    Aragorn(Elesar)

Чудно ми е как другите свикнаха за 2 дена, а на теб ти трябва 1 месец...това си говори за умствения капацитет Щом форума за теб е "кенеф" и "ако беше повърнал на екрана щеше да е по-красиво", кажи

Е те това е ... никога няма да хареса на всички ... НО е по добре от колкото циничните изрази ... Не мога да се съглася с думата ти " пенсионерски " ... по последното ти от поста " (rofl) " искаш шерения като скайпа ... е ми не е скайп това ;) ! А за другото ще се оправи ... Kal да не е Хари Потър ... маха с пръчката и всичко готово ... време трябва ... по добре такива мнения от колкото " баси кенефа " , " голяма кочина " и т.н. !

Remix1912 винаги съм те смятъл за умен младеж ... така с рогата напред не бива ... кажи това и това не ми харесва , а не направо с къчовете !

Точно за връзка със скайп от целия пост ли се закачи? Защо изобщо питаш, като не се опитваш да научиш? Губиш ни времето..

Просто чудесно! Повече думи са излишни! ;)

Човек само трябва да погледне, как изглежда предния пост.

А за търсачката, май ще си остана с чакането.

Няма да си останеш само с чакането.

Потърпи малко де ;)

Както написах преди няколко дни, в процес на адптация съм. Доста е различен, не е само нова кожа. Добавени са нови, а и някой добре забравени стари функции. В началото ми е малко объркващо, но ще трябва да свикна, няма как.

Това което искам да попитам дали има възможност с едно кликване да се вижда кой е писал в определена тема? Преди излизаше едно списъче сортирано по брой мнения от потребител. Къде мога да открия тази информация, ако все още съществува тази възможност?

Както написах преди няколко дни, в процес на адптация съм. Доста е различен, не е само нова кожа. Добавени са нови, а и някой добре забравени стари функции. В началото ми е малко объркващо, но ще трябва да свикна, няма как.

Това което искам да попитам дали има възможност с едно кликване да се вижда кой е писал в определена тема? Преди излизаше едно списъче сортирано по брой мнения от потребител. Къде мога да открия тази информация, ако все още съществува тази възможност?

Имаш си я - на същото място, на което си беше и преди - като влезеш в раздела - чуваш на боря постове в избраната от теб тема и ти излиза списъка ;)

Редактирано от Trichocephalus
p.s. разбира се, че не е само дизайна -това си е версия 3 на IPB (преглед на промените)

Има си я тази функция. Отиваш във форума, където ти е темата. До всяка тема пише кой я е създал и колко мнения / прегледа има, като броят на мненията е линк, който отваря в нов прозорец информацията, която ти трябва

Нас юзърите никой не ни пита!Екипът на сайта просто си налага решенията и това е!

Ето това аз наричам идиотизъм!Все пак този сайт е за юзърите и аз смятам, че точно потребителите трябва да имат последната дума, когато става въпрос за такива драстични промени!Какво е този сайт без потребителите си?! Да, обаче нашия глас, е глас в пустинята и на Калин въобще не му пука за нас, нито пък какво мислим ние!Ръководния екип на сайта просто си налага мнението, а на някой ако не му харесат идеите им му казват да си намери друг форум, или че никой не е каран на сила да пише.Това ли е разрешение на проблема?!Кой говореше нещо за идиоти?!Дизайна на форума е отвратителен и мога да кажа, че е най-грозния, който съм виждал досега!

Редактирано от IMG (преглед на промените)

За мен новият форум откъм дизайн е много по-изчистен, лек и приятен за ползване. Стария беше твърде контрастен и претрупан (с реклами например :)). Не, че не подкрепям идеята да се издържате финансово, но дано не се стигне скоро до предишната какафония от бутони и банери.

ice_lion, iovi, s-mile, IMG и др. мигрирането на форум не е лесно. Особено с БД на Калдата. Друг е въпроса, че това би трябвало и да е и най-трудната част. Нормалното е за седмица да успеят с мигрирането на всичко, освен ако не са правили твърде много допълнителни промени по кода и скина в предишната версия. Явно не им достатигат специалисти в момента, затова проявете малко търпение и вие.

А ето и малко носталгия по темата:

http://web.archive.org/web/*/http://kaldata.com/forums

П.П. Това е валиден линк, но скрипта не го разпознава :ph34r:

Edit: IMG, безсмислено е екипа да се допитва до юзерите на толкова голям форум (освен може би само с Да и Не), т.к. мненията по въпроса ще са хиляди. С кого да се съобразяват по-напред?

Редактирано от Q-tech (преглед на промените)

• Администратор

Човек само трябва да погледне, как изглежда предния пост.

А за търсачката, май ще си остана с чакането.

Относно съдържанието в Интереси още преди 2 дни е поставен лимит до 100 символа, но има някой потребители попълнили го преди ограничението и с времето ще ги премахнем всичките - не мисля че е болка за умиране.

Относно търсачката и преди и сега си открива резултати за търсените думи. Опитайте сега дали са по - прецизни резултатите за повече от една дума.

Не се безпокойте, ще продължаваме да усъвършенстваме търсачката.

Ох, ща-не ща, почвам да свиквам...

Но свръхголемите шрифтове още ме дразнят, не могат л ида се намалят малко, или да се създаде скин с по-малки букви?

Относно търсачката и преди и сега си открива резултати за търсените думи. Опитайте сега дали са по - прецизни резултатите за повече от една дума.

Не се безпокойте, ще продължаваме да усъвършенстваме търсачката.

Определено сега търсачката извежда съответстващи на търсенето резултати.

Преди беше нещо съвсем различно. Търся за проба информационни технологии, и все едно извежда подред всички теми.

Благодаря !

не мога да преминавам от раздел на раздел...преди нямах проблем, а сега всеки път трябва да натиска бутона go за да премина примерно от раздел Музика към някой друг.

Toва само при мен ли го има?

• Администратор

Относно коментарите на IMG и там още ред недоволни потребители, изобщо няма да ги коментирам.

Аз съм казвал не веднъж, че на всички няма как и не се и опитваме да угодим. Този форум не е публичен дом които влезе да излезе доволен.

Всеки път когато сменим дизайна на сайта или форума има подобни коментари. Най - интересното е, че след няколко години като сменим дизайна за който някои са били недоволни същите тези хора плюват по новия дизайн и си искат предишния по който преди това са плюли.

Дизайна и опциите са повече от съвременни и абсолютно покриват нуждите и изискванията в новото време. Всички нови възможности и опции ще ги опишем в допълнителна тема, но ето някои от основните в момента.

- Обвързване на регистрациите или създаване на такива с Facebook

- Логване във форума с OpenID регистрации

- поставяне в постовете на видео от Vbox7, YouTube, MySpace Video, Google Video, GameTrailers

- система за репутация и стотици други екстри в профилите като статуси и т.н.

Мога да се обзаложа с повечето от вас, че един ден когато сменим тази версия на форума ще последват същите критики на някои които сега са критични към нея.

Скоро ще има още поне 2-3 скина на форума, които да си избирате и ползвате, вслушали сме се в изискванията ви и ще има тъмни. светли и други скинове.

Вслушваме се и във всяко креативно мнение, но коментарите на потребителите, които 5 мин след първото си влизане публикуват съобщение колко не им харесва новия форум ги подминаваме с усмивка. Няма как да прецениш нещо дали ти допада или не преди да си го разгледал обстойно и да си си дал сметка наистина за плюсовете и минусите на нещата.

Поздрави на всички и успешна седмица.

Между другото мисля, че не работи коректно уведомяването по мейла за нови постове в абонираните теми.

След 30 минути разглеждане забелязах, че няма опция "Маркирай форума като прочетен и се върни в началото". Беше ми полезна. sad.gif

След 30 минути разглеждане забелязах, че няма опция "Маркирай форума като прочетен и се върни в началото". Беше ми полезна. sad.gif

Най-отдолу вляво няма ли ?

Има, но това обхваща целият форум.

А тази опция, за която говоря аз важеше само за раздел.

най-отгоре , в дясно :

capturedr.jpg

видя ли го ? "отбележи всички като прочетени"

EDIT : нова функция в тази версия на IPB са табовете, които виждате на скрийншота :

"помощни файлове" - как да си служите с форума.

"Members" - ако сте в този таб и натиснете "вижте новите мнения" - щя ви се покажат всички новорегистрирали се юзери.Нулирате чрез "маркирайте всички като прочетени"

"Forums" - новите постове във форумите.Зануляването е аналогично.

"календар" - новите записи в календара за деня

"Блогове" - новите статии в блоговете.Зануляването е отново чрез "маркирай всички като прочетени.

"Галерия" - аналогично -новите снимки в галерията.

Това са опциите, които важат за целия форум и всички под форуми.

Ако искаш да занулиш само един раздел - в заглавната страница на раздела има същата опция, която важи само за раздела :

capturedvsa.jpg

(маркирай форума като прочетен)

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Аз ли недовиждам или няма бутон "Горе" (Top of the page)? ohmy.gif

Най-долу в ляво има бутон 'Нагоре'.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.