Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дизайна на Форума... е просто НЕВЕРОЯТЕН , БЛАГОДАРЯ ВИ

Featured Replies

Браво, Lo-fi версията е супер, много по-добра от преди.

Вече може да се пише в темите, без да трябва да се сменя скина.

Няма никакви проблеми с достъпността, клавишните комбинации работят, всичко е 6 точки.

Добра работа.

• Отговори 206
  • Прегледи 18,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ужас! Бях си свикнал със стария layout, идвам си от почивка, и гледам - гнусен грозен нов дизайн. На всичкото отгоре са спрели топлата вода, така че имам право да съм кисел. Трябва да има някакъв

• Нас юзърите никой не ни пита!Екипът на сайта просто си налага решенията и това е! Ето това аз наричам идиотизъм!Все пак този сайт е за юзърите и аз смятам, че точно потребителите трябва да имат после

• Aragorn(Elesar)
    Aragorn(Elesar)

Чудно ми е как другите свикнаха за 2 дена, а на теб ти трябва 1 месец...това си говори за умствения капацитет Щом форума за теб е "кенеф" и "ако беше повърнал на екрана щеше да е по-красиво", кажи

Само да попитам кога да се очаква скин като стария форум?

Или няма да има такова нещо никога?

Браво, Lo-fi версията е супер, много по-добра от преди.

Вече може да се пише в темите, без да трябва да се сменя скина.

да, ама все още няма бутон за проверка на новите мнения

Новия дизайн кърти направо, много ми хареса.Чак те кара да пишеш. :P Отдавна трябваше да я направите тази промяна.:camera2: Сега с още по-голямо удоволствие ще чета и ще пиша. :line dance:

Такаа.. И аз да пусна своят коментар по темата. Отначало като отворих сайта си помислих че съм го сбъркала, цъкнах отново и се сетих, че е обновен.. Първото ми впечатление беше "Лелее какво е това" и въобще не ми хареса след 2 мин започнах да го харесвам малко по малко ;d сега ми е странно, ноо.. ще се свикне.. Не ми харесва в сайта, че може малко да се гласува със положително и отрицателно мнение и още нещо.. че някои емотикони ги няма, че са от дясно, и че има толкова много емотикони ":О -- :huh: , ohmy.gif , :blink: , :eek: , :) , :huh: " един вид ;d , а няма емотикони от рода " ;) " -- тая емотикона нещо ме дразни все едно казва "добре, е.. все тая" разбирате ме.. [каприз.. biggrin.gif ] Ми не знам. Общо взето предният облик по ми харесваше, защото беше по - тъмен и по ми допадаше. Рискувам да се повторя, но нали повторението е майка на знанието. cool.gif:) Та.. ще се свикне.

Лично мнение не се засягаите.. и не спорете.. ;d ;p

Имам един въпрос - защо непрекъснато ми показва, че съм онлайн в чата? Не съм написал нито една дума в него, не помня даже да съм влизал. И в момента съм го махнал.

Доп.: Имам предвид това, най-долу на страницата:

346175.jpg

Редактирано от suggs (преглед на промените)

Имам един въпрос - защо непрекъснато ми показва, че съм онлайн в чата? Не съм написал нито една дума в него, не помня даже да съм влизал. И в момента съм го махнал.

Доп.: Имам предвид това, най-долу на страницата:

346175.jpg

Няма те, в момента съм видим само аз, а за да свалиш този екран трябва да си влязъл във форума :beer:

кърти, така е, нерви кърти :P

Знаеш че е въпрос на привикване :wors:

Махнете репутацията, защото явно още не сме дорасли да я използваме. Гледам, разни комплексарчета раздават плюсове и минуси за щяло и нещяло. Не може да се дава минус или плюс за изказано мнение! Репутацията трябва да я има само в теми, където се обсъждат технически и компютърни въпроси и реално се указва някаква помощ. Ето един пример - в темата за подарък за тинейджър, някой келеш ме е "наградил" с един минус за това мнение: - мнение Предполагам същия е раздал и останалите плюсове и минуси, според мненията, които му харесват и кои - не.

Не става въпрос конкретно за този минус, а за стойността на репутацията и в какви теми се получава, защото едно е да имам положителна репутация в теми за софтуер, съвсем различно е да са в "празни приказки и забава". Освен това, би било добре да се ограничат хората, имащи право да дават репутация, според някакво време на регистрация във форума и написани мнения. Не би било редно, някой, който преди месец се е регистрирал, да дава репутация или пък някой с две написани мнения.

Махнете репутацията, защото явно още не сме дорасли да я използваме. Гледам, разни комплексарчета раздават плюсове и минуси за щяло и нещяло. Не може да се дава минус или плюс за изказано мнение! Репутацията трябва да я има само в теми, където се обсъждат технически и компютърни въпроси и реално се указва някаква помощ. Ето един пример - в темата за подарък за тинейджър, някой келеш ме е "наградил" с един минус за това мнение: - мнение Предполагам същия е раздал и останалите плюсове и минуси, според мненията, които му харесват и кои - не.

Не става въпрос конкретно за този минус, а за стойността на репутацията и в какви теми се получава, защото едно е да имам положителна репутация в теми за софтуер, съвсем различно е да са в "празни приказки и забава". Освен това, би било добре да се ограничат хората, имащи право да дават репутация, според някакво време на регистрация във форума и написани мнения. Не би било редно, някой, който преди месец се е регистрирал, да дава репутация или пък някой с две написани мнения.

НАПЪЛНО съм съгласен с теб. ето, например на мен някой човек в "хардуер" или "софтуер" ми даде плюсче, че съм му помогнал, после се логне ice_lion или някой от многото дечурлига, на които съм неудобен, намери ми последните мнения и целия му лимит отива в това да ми цъка минусите. много необмислено. да не говорим за филтъра на мненията, който по default е на нула...

• Администратор

НАПЪЛНО съм съгласен с теб. ето, например на мен някой човек в "хардуер" или "софтуер" ми даде плюсче, че съм му помогнал, после се логне ice_lion или някой от многото дечурлига, на които съм неудобен, намери ми последните мнения и целия му лимит отива в това да ми цъка минусите. много необмислено. да не говорим за филтъра на мненията, който по default е на нула...

Ами старайте се да бъдете "удобни" на всички - това е идеята на репутацията. Няма да я пуснем за всеки само във форумите в които той смята че е "удобен" за да има само положителна репутация.. Ако не се заяждате с ice_lion няма да имате отрицателна репутация, ако се заяждате където и да е пусната ще намери начин да ви даде минус дори само в един форум да е включена и само един пост да имате.

Поздрави.

Ами старайте се да бъдете "удобни" на всички - това е идеята на репутацията.

kal, ще ме извиняваш, ама това малко ми звучи като "великата" реплика на Тодор Живкор: "Добър журналист е тоя, който пише не това, което се говори, а това, което трябва."

Преразгледайте поне това за нивото на филтъра по подразбиране, иначе обективността ми се губи.

И дали, ако си блокирал даден спамър, той все още може да те оценява.

ето, за това говоря:

Много точно.Сега като видя пост на v2.0 веднага му цъкам минус без дори да чета какво е написал.

Редактирано от v2.0 (преглед на промените)

Ами старайте се да бъдете "удобни" на всички - това е идеята на репутацията. Няма да я пуснем за всеки само във форумите в които той смята че е "удобен" за да има само положителна репутация.. Ако не се заяждате с ice_lion няма да имате отрицателна репутация, ако се заяждате където и да е пусната ще намери начин да ви даде минус дори само в един форум да е включена и само един пост да имате.

Поздрави.

Много точно.Сега като видя пост на v2.0 веднага му цъкам минус без дори да чета какво е написал.Благодаря на Kal за пояснението.Той е един от малкото които се изразяват без да имат за цел да ме изкарат по тъп от тях.Относно минусите вече не ги броя и не ми пука нито колко са нито от кой са.Дано само да няма някакви ограничения или наказания заради големия им брой.Само да поясня че не съм наказван нито веднъж за нищо.И мисленето че не се харесвам на някой си там не означава че непременно трябва да бъда наказван както съм сигурен че някои хора мислят.Не съм нарушил нито едно правило досега.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Да аз също съм съгласен с мнението, че репутацията се раздава неоснователно. Забелязвам че на цитати с абсолютно неутрално мнение или с мнение което си е издържано се слагат минуси. Има някой, който се заиграва мисля! Поне да се направи така, че като се сложи отрицателна оценка да се попълва и коментар с необходимите доводи (това не е задължително да се вижда от всички, но поне автора да знае).

Редактирано от icemans (преглед на промените)

Не зная дали е възможно технически, но ако тази система се направи да функционира като предната, тоест всяка промяна на репутацията да е придружена от коментар, могат да се избегнат до някъде злоупотребите. Тогава всеки трябва да бъде наясно, че носи отговорност за действията си, без значение дали е гласувал неоснователно с плюс или минус.

От друга страна отделяте прекалено много внимание на някакви цифри, които не играят роля за сериозните потребители. Нали не мислите, че некомпетентен съвет в специализиран раздел от потребител с репутация +100 от празни приказки, прави съвета по-добре изглеждащ :rolleyes:

Няма те, в момента съм видим само аз, а за да свалиш този екран трябва да си влязъл във форума :rolleyes:

Благодаря, capnemo. Да, влязъл съм във форума, което е видно малко по-нагоре, но не и в чата.

Едно просто излизане и влизане показа, че в момента, в който вляза във форума, автоматично на моя компютър излиза, че съм влязъл и в чата. А такова нещо няма. Същевременно ти не ме виждаш, но виждаш себе си. А аз не те виждам.

Смятам го за тъпо.

Ред.:Печатна грешка.

Редактирано от suggs (преглед на промените)

Не зная дали е възможно технически, но ако тази система се направи да функционира като предната, тоест всяка промяна на репутацията да е придружена от коментар, могат да се избегнат до някъде злоупотребите. Тогава всеки трябва да бъде наясно, че носи отговорност за действията си, без значение дали е гласувал неоснователно с плюс или минус.

От друга страна отделяте прекалено много внимание на някакви цифри, които не играят роля за сериозните потребители. Нали не мислите, че некомпетентен съвет в специализиран раздел от потребител с репутация +100 от празни приказки, прави съвета по-добре изглеждащ :rolleyes:

ок, ама защо по подразбиране настройката е нула?

sg3fk4.png

ами някой ми "нацъква" темата 20 пъти и какво? тя изчезва за всички?

• Администратор

Принципно, всичко е възможно да се направи, няма невъзможни неща. Но мисля че бъркате идеята на репутацията - тя не отразява стойността на мнението на потребителя - колко компетентно е то и дали човек да изпълни съветите му - това го определя тебелката: Модератор, HJT Team, Модератор Хардуер и т.н.

Репутацията определя профила на потребителя - неговото държание спрямо другите потребители и дали е конфликтен и т.н. , но не компетенцията му като цяло. По тая логика аз мога да имам репутация от раздел софтуер 10000 и да дам мнение на потребител в хардуер да си удари компютъра със сатър трябва ли той да ми се довери защото имам репутация 10000 ??!?!!?

Бъркате идеята на репутацията.

Факт е, че си с отрицателна репутация, а аз виждам мненията ти.

P.S. kal, системата в този си вид не може да оправдае дори и това предназначение. Потребителят X е приятен и симпатичен на 50 човека, които му дават по 1 + и не е симпатичен на потребител Y, който му дава 100 -. Накрая той е с репутация -50 и никой не може да разбере как се е стигнало до там.

Или пример две: кака ти Линда влиза утре пияна като мотика и си нарочва някой. Гласът и е без значение за никой, но накрая не се знае, че това е нейният глас при това в пияно състояние. Според мен дори и без коментар, само с премахване на анонимността, ще си спестим доста неприятности.

• Администратор

Факт е, че си с отрицателна репутация, а аз виждам мненията ти.

този филтър скрива или показва само постовете, които имат тези стойности а не постовете на потребител, който има тези стойности.

Ако имате пост с -20 гласа и потребител е задал да не вижда постове с -20 той няма да види единствено поста който е -20 на потребител, но ще види всички останали постове на потребителя независимо от общата му репутация.

... Поне да се направи така, че като се сложи отрицателна оценка да се попълва и коментар с необходимите доводи ...

Подкрепям! Не би трябвало репутация да се дава за симпатии. Нека е анонимно, но да има коментар към плюса или минуса. Тогава, в която и тема да е, поне ще се види до колко е обективна, въпреки че има теми, които разделят пишещите на два или повече лагера и там, подозирам, ще има големи циркове с тази система. Другия момент е, че пишещите не би трябвало да мислят на колко хора ще са по... "удобни" и да се съобразяват с това, а да казват каквото мислят и както го чувстват.

едит: предложение - не повече от един +/- от потребител за друг потребител в една тема.

Редактирано от djagi (преглед на промените)

• Администратор

Другия момент е, че пишещите не би трябвало да мислят на колко хора ще са по... "удобни" и да се съобразяват с това, а да казват каквото мислят и както го чувстват.

Ами тези хора тогава да не мислят и каква им е репутацията. Малко е тъпо да не мислиш какво казваш и да си казваш всичко каквото си искаш без да се съобразяваш дали ще обидиш някой пък да мрънкаш, че ти е отрицателна репутацията и че някой ти е сложил минус. Айде моля ви се ... помислете малко :rolleyes:

Като си решил да си правиш и говориш каквото си искаш недей да мрънкаш, че са ти дали минус :baby:

Ами тези хора тогава да не мислят и каква им е репутацията. Малко е тъпо да искаш да си казваш всичко каквото си искаш пък да мрънкаш че ти е отрицателна репутацията и че някой ти е сложил минус. Айде моля ви се ... помислете малко :rolleyes:

kal, напълно честно ти казвам - ни най-малко не ми пука каква ми е цифричката в профила. ама хич!

говоря, че би било глупаво отделни постове да не се виждат (защото default настройката на филтъра е НУЛА), само защото някакъв инфантил се е заиграл да гони мипусчетата с мишката. нека настройката по подразбиране е да се виждат всички мнения, пък който не иска да ме гледа, да си я коригира - то отстрани на постовете си пише колко негативни оценки има даденият пост, хората могат да преценяват и сами.

подкрепям и идеята да не е възможно да се оставя негативна оценка, без да е дадена обосновка за това.

edit: евала на djagi за тази идея

едит: предложение - не повече от един +/- от потребител за друг потребител в една тема.

Сега ще трябва да се уточни и каква да е обосновката.

Защото и това :) е обосновка.

Какво ви пречи да си настроите филтъра на максимум ? По подразбиране е неутрален, който иска на минимум, който иска на максимум. Не виждам какъв е проблема ?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.