Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво четете в момента

Featured Replies

Публикувано изображение
  • Отговори 2,1k
  • Прегледи 312,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Калдата - Форуми

• Преди малко започнах :     Димитър Димов е невероятен просто. Свърших "Поручик Бенц" и веднага започнах с "Тютюн".   Любимата ми - "Осъдени души" си я оставям за финал, като десерт.От сега пре

• За мен е малък празник, когато купувам книги. След тези, които съм набелязала за купуване, избирам и от промоциите. И почти винаги съм доволна.

Публикувани изображения

• 2 седмици по-късно...

Публикувано изображение

Метнах я от сутринта! Препоръчвам я на читатели, които харесват истории по действителни случаи...За войната в Афганистан през погледа на жени!

Редактирано от beli99 (преглед на промените)

"Похитителят на мълнии" на Рик Риърдън. И докато чета, си мисля за странните обрати на живота и съдбата... За тези, които не са я чели: великолепно фентъзи, в което главният герой - Пърси Джаксън, който страда от дислексия и синдром на дефицит на вниманието (СДВ) - открива, че причината за това е, че е син на древногръцкия бог Посейдон... Авторът започва да съчинява и разказва като приказки тези истории на малкия си син Хейли, който е с диагностицирани дислелсия и СДВ, а в последствие ги издава. Замислям се как безскрупулната алчност на шепа евреи, собственици на големите фармацевтични концерни е довела в случая до написването на цяла поредица чудесни, увлекателни книги, които да радват милиони читатели. Защото дислексията, СДВ, аутизмът, хиперактивността и други подобни заболявания до преди 20-30 години се срещаха изключително рядко и само като следствие на травматично увреждане. А сега, когато задължителните и съвършено безполезни ваксинации на новородените доказано увреждат мозъка им, като разрушават миелиновата обвивка на нервите, тези болести се превърнаха в част от ежедневието на десетки хиляди семейства. Питам се - дали съсипаният живот и осакатяването на тези деца се уравновесява с радостта на милионите други от четенето на историите за Пърси Джаксън? В "Краят на вечността" Айзък Азимов развива идеята, че ако бъде спестено цялото страдание на човечеството, то ще бъде лишено и от всичките си постижения в областта на науката и изкуството. Един вид, страданието и прогресът са два скачени съда и отнемайки от едното, винаги намаляваме и другото. Същото се набива в очи и ако сравним социалистическото ни минало и демокрацията в момента. Тогава нямаше гладни, безработни, бездомни и затънали в кредити хора, нямаше нужда от бронирани врати и решетки на прозорците на жилищата, а медицината и образованието, включително и висшето, бяха съвършено безплатни. Но от друга страна - нямаше и лъскави бързи коли, екскурзии до всяко кътче на света и изобилие от разнообразни стоки в магазините. Банани и портокали пускаха по магазините 3-4 пъти около нова година, а шоколадът беше само "Фин млечен" и "Крава". На година излизаха по 12 фантастични романа от библиотека "Галактика" и когато се появят в книжарницата, ставаха опашки от по 50 до 100 човека. Вие как мислите - оправдава ли бързият прогрес цената, която плащаме за него?

Редактирано от TheLoneWolf (преглед на промените)

"Мечът на истината" на Тери Гудкайнд, невероятно фентъзи:

Публикувано изображение

Редактирано от icicle_78 (преглед на промените)

Публикувано изображение

Тъкмо я започвам, да видим дали е толкова хубава, колкото всички казват.

• 2 седмици по-късно...

"Лявата ръка на мрака". Днес сутринта я подхванах за пореден път.Класика, която според мен никога няма да остарее

"Лявата ръка на мрака".

Днес сутринта я подхванах за пореден път.Класика, която според мен никога няма да остарее

Оу, Урсула ле Гуин? Поредицата й за Землемория е страхотна :)

Оу, Урсула ле Гуин? Поредицата й за Землемория е страхотна :)

Е, не само :)

"Лявата ръка" е от така наречения и "хейнски цикъл" - книги, в които тя експериментира с различни обществени строеве, както и с физиологията на човека с цел да покаже несъвършенствата на сегашния свят, в който живеем.

Някой от книгите и са силно повлияни от обществени събития, на които тя е била съвременник.В други пък си отпуска фантазия до такива висоти, че едвам успявам да я следвам.

Книгите за "Землемория" са едни от най-висшите представители на фентъзито.И то Фентъзи с главно "Ф".Тук не става дума за булевардните издания, с които е пълен пазара в момента.Отраснал съм с тия книги, а вече в библиотеката си имам всичко излязло на български от нея.

• 2 седмици по-късно...

Публикувано изображение

Убедих се - че мисъл-формите съществуват.

Тази книга доказва това.

:devil2:

Публикувано изображение

Едва на 88 страница съм и ми прави впечатление многото насилие, кървавите сцени, издевателства на християни срещу мюсюлмани и обратното...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.