Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво четете в момента

Featured Replies

Публикувано изображение
  • Отговори 2,1k
  • Прегледи 319,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Калдата - Форуми

• Преди малко започнах :     Димитър Димов е невероятен просто. Свърших "Поручик Бенц" и веднага започнах с "Тютюн".   Любимата ми - "Осъдени души" си я оставям за финал, като десерт.От сега пре

• За мен е малък празник, когато купувам книги. След тези, които съм набелязала за купуване, избирам и от промоциите. И почти винаги съм доволна.

Публикувани изображения

• 2 седмици по-късно...

Публикувано изображение

Метнах я от сутринта! Препоръчвам я на читатели, които харесват истории по действителни случаи...За войната в Афганистан през погледа на жени!

Редактирано от beli99 (преглед на промените)

"Похитителят на мълнии" на Рик Риърдън. И докато чета, си мисля за странните обрати на живота и съдбата... За тези, които не са я чели: великолепно фентъзи, в което главният герой - Пърси Джаксън, който страда от дислексия и синдром на дефицит на вниманието (СДВ) - открива, че причината за това е, че е син на древногръцкия бог Посейдон... Авторът започва да съчинява и разказва като приказки тези истории на малкия си син Хейли, който е с диагностицирани дислелсия и СДВ, а в последствие ги издава. Замислям се как безскрупулната алчност на шепа евреи, собственици на големите фармацевтични концерни е довела в случая до написването на цяла поредица чудесни, увлекателни книги, които да радват милиони читатели. Защото дислексията, СДВ, аутизмът, хиперактивността и други подобни заболявания до преди 20-30 години се срещаха изключително рядко и само като следствие на травматично увреждане. А сега, когато задължителните и съвършено безполезни ваксинации на новородените доказано увреждат мозъка им, като разрушават миелиновата обвивка на нервите, тези болести се превърнаха в част от ежедневието на десетки хиляди семейства. Питам се - дали съсипаният живот и осакатяването на тези деца се уравновесява с радостта на милионите други от четенето на историите за Пърси Джаксън? В "Краят на вечността" Айзък Азимов развива идеята, че ако бъде спестено цялото страдание на човечеството, то ще бъде лишено и от всичките си постижения в областта на науката и изкуството. Един вид, страданието и прогресът са два скачени съда и отнемайки от едното, винаги намаляваме и другото. Същото се набива в очи и ако сравним социалистическото ни минало и демокрацията в момента. Тогава нямаше гладни, безработни, бездомни и затънали в кредити хора, нямаше нужда от бронирани врати и решетки на прозорците на жилищата, а медицината и образованието, включително и висшето, бяха съвършено безплатни. Но от друга страна - нямаше и лъскави бързи коли, екскурзии до всяко кътче на света и изобилие от разнообразни стоки в магазините. Банани и портокали пускаха по магазините 3-4 пъти около нова година, а шоколадът беше само "Фин млечен" и "Крава". На година излизаха по 12 фантастични романа от библиотека "Галактика" и когато се появят в книжарницата, ставаха опашки от по 50 до 100 човека. Вие как мислите - оправдава ли бързият прогрес цената, която плащаме за него?

Редактирано от TheLoneWolf (преглед на промените)

Аз чета 'Български хроники' първа част на Стефан Цанев

"Мечът на истината" на Тери Гудкайнд, невероятно фентъзи:

Публикувано изображение

Редактирано от icicle_78 (преглед на промените)

Публикувано изображение

Тъкмо я започвам, да видим дали е толкова хубава, колкото всички казват.

Публикувано изображение
  • 2 седмици по-късно...

Публикувано изображение

Много увлекателни трилърчета пише Лий Чайлд...

"Лявата ръка на мрака". Днес сутринта я подхванах за пореден път.Класика, която според мен никога няма да остарее

"Лявата ръка на мрака".

Днес сутринта я подхванах за пореден път.Класика, която според мен никога няма да остарее

Оу, Урсула ле Гуин? Поредицата й за Землемория е страхотна :)

Оу, Урсула ле Гуин? Поредицата й за Землемория е страхотна :)

Е, не само :)

"Лявата ръка" е от така наречения и "хейнски цикъл" - книги, в които тя експериментира с различни обществени строеве, както и с физиологията на човека с цел да покаже несъвършенствата на сегашния свят, в който живеем.

Някой от книгите и са силно повлияни от обществени събития, на които тя е била съвременник.В други пък си отпуска фантазия до такива висоти, че едвам успявам да я следвам.

Книгите за "Землемория" са едни от най-висшите представители на фентъзито.И то Фентъзи с главно "Ф".Тук не става дума за булевардните издания, с които е пълен пазара в момента.Отраснал съм с тия книги, а вече в библиотеката си имам всичко излязло на български от нея.

• 2 седмици по-късно...

"Нека ти разкажа"

Хорхе Букай

Увлекателна като четиво,не е точно мой тип,но...

"Менсфийлд парк" на Джейн Остин Интересна е, само където в началото е малко досадна.

Публикувано изображение

Убедих се - че мисъл-формите съществуват.

Тази книга доказва това.

:devil2:

Публикувано изображение

Едва на 88 страница съм и ми прави впечатление многото насилие, кървавите сцени, издевателства на християни срещу мюсюлмани и обратното...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.