Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Radeon HD5000 - или как ATI отново изнасят лекции на nVidia

Featured Replies

http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=537757 - вече и на бг. пазара ...

Не че не е двер, ама за тея пари хората цели PC-a купуват!

• Отговори 82
  • Прегледи 12,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Абе говорете си вие... Ама енвидия да не се оакат пак както стана в началото с ГТХ2**... Нали се сещате как на втория месец свалят цените... А тая 5870Х2 въобще не и е момента да излиза сега според ме

• А не мислители че и ATi не готви нещо ново ??????????????? Sapphire 4870x2 много съм доволен

• Да няма причина да не се възплозва дори мойто Nforce 630a rev 2 am2+ без проблем може да се възползва

• Автор

Ето на какво са способни четири HD5870 в CrossFire X, в комбинация с i7 964XE@4257Mhz на дъно АSUS P6T7 WS.

85a.png

Резултатът от Х26332 е постигнат след клок на видео картите до 1035/1290Mhz. Необходимото напрежение за тези честоти е 1,330V (1,015V default). Охлаждането на видео картите е референтно.

Ето ви цялата статия: ЦЪК!

Накрая се казва нещо за някакви "Hemlock" ускорители, но нещо не разбирам за какво иде реч. Нямам време да търся, защото ще закъснея за даскало ... някой ако има време може да допълни с интересна информация по въпроса. :hush:

абе 5та серия няма да си струва преди нова година да се купува поради 2 причини драйвери и цена. То ни цената ни драйверите не се знае как ще са след нова година, ама не е и за сефте хахаха

• Автор

87a.jpg

Това е HD5750. Картата се захранва от 6pin-ов конектор и притезава GDDR5 памет Hynix. Работните честоти са 750Mhz за ядрото и 1050 за паметта. Шината на паметта е 128 бита. Очаква се цената на видео картата да е около 150$. Ето и тестове с 3DMark и FurMark:

87e.jpg

87f.jpg

87g.jpg

87h.jpg

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

nvidia вече минаха на opengl 3.0 (даже 8 серия го поддържа) ati още драпат на 2.1...

другото nvidia още чиитят с игрите - не можеш да подкараш Batman arkham asylum със допълнителни обработки за качеството на Aти (antialiasing), освен ако не смениш идентификаторите на картата:

http://www.techpowerup.com/104868/Batman_Arkham_Asylum_Enables_AA_Only_on_NVIDIA_Hardware_on_PCs.html

или насила пуснеш АА през цаталист цонтрол център, обаче производителността пада драстично...

п.с. прочетете и коментарите под линка...

MSDOS и Windows 95 anyone  :huh:

Добре хвалят почитателите на Нвидиа бъдещите и продукти, но май няма да ги видим скоро! Защото, все още се показват само фалшиви платки ГТ300! Цък!

Ето продължението с тези "макети":

http://www.computers.bg/news.html?id=5339

Иначе новата карта, ако се появи на теория ще згази по-производителност АТИ. След това всички ще заживеем щастливо и ше си купим хубави карти, за малко пари. Аааа това ще са карти АТИ, защото на нВИДИА ще са толкова бързи, че АТИ ще намали цените за да смогне. :wors:

Другият варянт е, нВидия да не могат да искарат нещо адекватно и половин година АТИ да си помпат цените, като нВИДИЯ да ги свалят дотолкова, че всеки да има добра карта от среден клас за малко пари. Сценарият е един и същ, като е възможно да се повторят нещата с HD38xx, когато АТИ свалиха цените много, и всеки стана притежател на HD3850-3870.

По-производителност, а най-производителност? :wors:

Иначе според мен все още нищо не може да се каже, докато не видим GT300 да се продава.

Редактирано от Disasterpiece (преглед на промените)

По-производителност, а най-производителност? :)

Иначе според мен все още нищо не може да се каже, докато не видим GT300 да се продава.

Много точно казано.

По-производителност, а най-производителност? :whist:

То даже се отклонихме от темата, защото тя не е за GT300, ама все тая де нали пак засяга HD5xxx. Аз ще се постарая да не променям темата, ама се изкушавам много.

junip-1.png

Това е напълно официално. Надписа отдолу показва датата на анонса - сутринта на 13 октомври 2009г. На този ден излизат Radeon HD 5750 и Radeon HD 5770 на цени , съответно - 100-109 $ за 5750 и $159 за 5770.

И какво като Ati правят по бързи карти и без това от Nvidia си плащат за по добра оптимизация на тяхните карти. А когато започнат да излизат игри които се възползват от пълната възможност на DX11 тогава RADEON HD5000 series ще започне да се задъхва.

Редактирано от Xzibit_X (преглед на промените)

И какво като Ati правят по бързи карти и без това от Nvidia си плащат за по добра оптимизация на тяхните карти. А когато започнат да излизат игри които се възползват от пълната възможност на DX11 тогава RADEON HD5000 series ще започне да се задъхва.

Още не сме видели енвидиа как ще се оправят с DX11, да не стане като с 10, подръжка само по документи...

Disasterpiece, за мене няма значение шината, ако са достатъчно бързи, а 5750 е на нивото на 4850/4770... Проклет да съм ако е добра и евтина да не се възползвам. Друг е въпроса, че и 100$ нямам от де да дам за 5750 laugh.gif

btw 30$ отгоре на цените на снимката горе (или в текста на kokomil ако щете) не е чак толкоз лошо като за родината ни

184$ под моста (за 5770)

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

Вероятно, ще има нов модел от HD 5000 серията, а именно HD 5900, статията е тук! Ако се пусне ще трябва и на тази карта да се обърне внимание, защото може да е първата(на АМД/АТИ) с един графичен процесор, биеща по производителност GTX295 на Нвидия, която е двупроцесорна!

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Избирам си нова карта и се чудя, заслужава ли си цената на 5870, спрямо 5850 (около 200лева разлика), за ~10% повече производителност ?

Избирам си нова карта и се чудя, заслужава ли си цената на 5870, спрямо 5850 (около 200лева разлика), за ~10% повече производителност ?

Разликата е такава в началото, след няколко месеца ще намалее! Но това няма да е толкова в процетното съотношение, а заради общият спад в цените на електрониката, защото ще е намял спекулативно високият процент надценка, като за нов продукт и порази конкурентният натиск от страна на другият основен (засега) играч на пазара с видеочипове! Парите са Ваши и не би трябвало ние да влиаем върху решението Ви същесвено, но ако аз имах парите и тяхното отделяне не е същесвен проблем, а търпението ми е изчерпано докрай от чакане бих взел максималното, което мога да си позволя и няма да ми пука от разминаването на цени и проценти! Впрочем, за човек с още малко търпение и големи финансови възможности, бих препоръчал още около 3 седмици да изчака и да си вземе 5870Х2(5970(?) май ще и е търговският номер)! Така ще е сигурен, че в близките 3-4 години едва ли ще има игра, която да не може да подкара на максимални настройки със задоволителен(поне) брой кадри в секунда (fps), е ще му трябва и нов по-мощен захранващ блок вероятно!:down:

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Може да ме поздравите с новата придобивка - Sapphire Radeon HD 5850! От месец и нещо съм с нов 24 инчов монитор - HP LP2475W, който си плачеше за по-мощна видеокарта. За да има мегдан за ъпгрейд и на някои други компоненти, смених и захранващия блок - от 400 W Fortron на 750W Chiefteck. Досегашната ми видеокарта беше Zotac 9600GT Amp! - също не лоша, но нативна резолюция от 1920х1200 си иска по-свястна видеокарта... Освен това, тъй като дъното поддържа Crossfire, смятам да забуча НВидията като допълнителна карта за физика в слота PCIEх4 - оказва се, че под Windows 7 с помощта на пач може да се използва и ATI базирана карта за физика, стига да се използват по-старички драйвъри за НВидията - преди 186. версия. Иначе новата карта е чудесна, хладна и почти безшумна. Например след около половин час игра на NFS Shift при резолюция 1920х1200 и всички екстри на макс температурата на графичното ядро беше само 52 градуса. Това - при стокови честоти на картата и процесора и никакви клокове.

• 2 седмици по-късно...

Здравейте!

При мен въпросът е дали p35 би успял да използа пълноценно HD5850.Бих могъл да си направя ъпгрейд на паметта (към ддр3 4гб кит 2000), или май по-разумно би било да изчакам задаващото се поколение платформи за нова машина.

Знаех си че не трябваше да набивам луди пари за дъно с "възможности" :engagementring2::dollars:

Здравейте!

При мен въпросът е дали p35 би успял да използа пълноценно HD5850.Бих могъл да си направя ъпгрейд на паметта (към ддр3 4гб кит 2000), или май по-разумно би било да изчакам задаващото се поколение платформи за нова машина.

Знаех си че не трябваше да набивам луди пари за дъно с "възможности" :engagementring2::dollars:

Да няма причина да не се възплозва дори мойто Nforce 630a rev 2 am2+ без проблем може да се възползва

Здравейте!

....Бих могъл да си направя ъпгрейд на паметта (към ддр3 4гб кит 2000),...

Това 2000, ще му е множко!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.