Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво става с нас след като умрем?

Featured Replies

на 7.03.2023 г. в 5:20, Anzhel Dimitrov написа:

Какво да правите

Принципно нищо не трябва да се прави, а да се вярва в Бог. Това е достатъчно.  -> Друг е въпроса как ще се изповядва въпросната вяра. 

За тези които не вярват в Бог, то ..... хм ... ще се повторя: На сила може да отнемеш, но не и да дадеш!!! ;) 

п.п. Принципно: Давай, прави живот. Как се дава живот в тоя свят??? Как се прави живот в този свят??? 

• Отговори 477
  • Прегледи 57,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• haidukpikaso
    haidukpikaso

Голяма глупост-поробени друг път И не са умрели-по-живи са отвсякога

• haidukpikaso
    haidukpikaso

Мъртъвци оживяват ефира Суеверията и табутата, свързани със смъртта, винаги са били част от човешката култура Испанската журналистка Ниевес Конкострина успя да възкреси кариерата си и да

• Все още не знам да има човек ,който да се е върнал да разкаже. Заради това предлагам да приемем ,че явно е много хубаво ,щом никой така и не се е върнал да разкаже

Публикувани изображения

преди 1 час, dioib написа:

Принципно нищо не трябва да се прави, а да се вярва в Бог. Това е достатъчно.  -> Друг е въпроса как ще се изповядва въпросната вяра. 

За тези които не вярват в Бог, то ..... хм ... ще се повторя: На сила може да отнемеш, но не и да дадеш!!! ;) 

п.п. Принципно: Давай, прави живот. Как се дава живот в тоя свят??? Как се прави живот в този свят??? 

Яков 2:17-18 BG1940

Така и вярата, ако няма дела, сама по себе си е мъртва. Но ще рече някой: Ти имаш вяра, а пък аз имам дела; ако <можеш>, покажи ми вярата си без дела, и аз ще ти покажа вярата си от моите дела.

Повечето пропускат този стих от библията , и този  : Исая 1 17 - 17 Научете се да струвате добро, Настоявайте за правосъдие, поправяйте угнетителя, Отсъждайте право на сирачето, застъпвайте се за вдовицата.   

преди 23 минути, Anzhel Dimitrov написа:

покажи ми вярата си без дела, и аз ще ти покажа вярата си от моите дела.

... хм ...

И нека бъде светлина ... примерно ... не съм привърженик на АйПи от Библията ... :) 

И биде светлина ... :) 

Прочие ... забравяме, че сме подобие на Бог. ;) Да, може всеки от нас да е блед образ, но ... ;) с ангели всичко е възможно и без дела ... :):):)  

п.п. Принципно: За мъжът е важо един ангел -> жената, тя вчера имаше празник. ;) Останалото е подробности ... ;) 

Доста е лесно да казваш ,аз вярвам , значи ще съм в рая . Но единственият начин да докажеш вярата си е чрез дела. Бог постоянно изпитва хората , праща им ситуации в които да направят добро , и доста се провалят ,защото не са се справили със сребролюбието. В името на печалбата , мамят , лъжат ( както се казва ,слагат пръст на кантарчето ). Да не говоря за завистта ,защото в името на завистта правят лошотии на хората ,които са изкарали 2 лева повече от тях. Да не говоря ,че ако те харесват , гледат да клеветничат и те проклинат без причина , само защото си се справил по - добре в живота. Като кажа на някой ,че съм сключил завет с Бог да съм в рая , те искат и те веднага , а като им кажа ,че 10 години съм съм се старал да го постигна и те пък започват да търсят лесния начин и си мислят ,че до завет с Бога се стига за 10 минути. Повечето от хората си мислят ,че на другите им е дадено като печалба от тотото без да се замислят че зад всеки успех стои много работа и отделено време и лишения. Поне трима като им кажах че Бог може да даде много срещу добро и те са ме питали ,,какво да направя за да ми се падне шестица от тотото?" .

... 

преди 3 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Доста е лесно да казваш ,аз вярвам

И какво ти пречи тази леснота???

п.п. Защо човек не трябва да ползва лесното в тоя свят??? Така както ще му е потребно и след смъртта, т.е. отново да му е лесно. 

Защо да му е трудно в този свят???!!!

преди 1 минута, dioib написа:

И какво ти пречи тази леснота???

Няма лесно , доста казват че обичат Бога , но в същото време чакат печалба от тотото без дори да пускат фишове . Няма лесно - постигнатия вече успех ти се струва лесен , но като се замислиш трябва доста труд за ,каквото и да е бъде. 

Нека спомена ,че малцина ще достигнат пълния потенциал на рая ,защото при първи удобен момент вземат залъка от устата на хората . Повечето като се издигнат ,забравят за това че трябва да се помага . Мислят си ето аз го постигнат , защо да помагам на другите. Даже в много случаи започват да мачкат другите и тези ,които са под тях. Да не говоря ,че са способни да измамят глупак и да му вземат и последния петак . Бог не е само да дава , защото ето нежели някой говорил за Него че го обича. Има си изпитания на ,които много хора не издържат. Говорил съм много за отношенията Бог - човек , но почти всички виждат какво дава Бог и искат и те , но на никой не му изнася ,когато трябва да се благодари чрез дела и недай си Боже да трябва да помогнат - е тогава вече са способни да станат и атеисти и библията била фантастика , Дорийн Върчу била шизофреничка , Нийл Доналд Уолш бил с дявола , майка Тереза била глупачка . Няма лесно , много хора са способни да поискат шестица от тотото и обещаят че ще построят храм , само и само за да получат още една шестица. Повечето си мислят че работата е опечена , щом казват че вярват в кръсната смърт , но уви ,ще се окажат на палатка с Путин и може да им се наложи да се борят за тоалетна хартия. Аз се върнах в земният свят да помагам , само и само от благодарност към  Бог. Помагам и съм спасил тоя оня , но като гледам повечето както казах ще са в незавидна позиция след смъртта си . Но няма проблем , не слушат , за тех си е 

преди 1 час, Anzhel Dimitrov написа:

Няма лесно

Напротив!!! -> Има лесно, а трудното е да повярваш, че Бог има!!! ;) От там вси е лесно ...

п.п. Да не прибягвам до неща от АйПи в Библията ... :)  = Не ме бива да съм убедителен, защото и аз не вярвам на друг човек извън себе си... ;) 

п.п. Основната проблематика на човек, че вярва, че друг човек ще му помогне. = Не, само Бог може това!!!

преди 22 часа, dioib написа:

Напротив!!! -> Има лесно, а трудното е да повярваш, че Бог има!!! ;) От там вси е лесно ...

п.п. Да не прибягвам до неща от АйПи в Библията ... :)  = Не ме бива да съм убедителен, защото и аз не вярвам на друг човек извън себе си... ;) 

п.п. Основната проблематика на човек, че вярва, че друг човек ще му помогне. = Не, само Бог може това!!!

От гледна точка на успелия , успеха е лесен , но за човек ,който тепърва за пръв път тръгва по пътя , целта му се струва далечна. Много хора се отказват , защото не могат да преодолеят себе си и негативите  , примерно сребролюбието и алчността са проблем при повечето хора. Най - трудно им е на хората , да изразят благодарности - особено като се стигне до проява на благодарност чрез финикийски знаци ,или под друга форма. Както вече писах ,че разковничето е благодарността. Бог помага чрез други хора , но по - добре ти да си от помагащите. Как помага Бог  ? - достатъчно е да ти даде здраве и да те насочи в правилното направление , и да направи така ,че случайността и случайностите да работят за теб. Всеки търси лесното ,но няма лесно , дори и късмета се отработва по различни начини...

Сигурно е изненада за вас, но, след като спрат нервните процеси и започнат да умират нервните клетки, съзнанието и всичко, свързано с него ("душа", интелект, талант, вкус, и прочая) изчезва.

Просто изчезва. Дошли от нищото, в нищото и отиваме.

Според логическия принцип "Не усложнявай излишно" (Аристотел©), наречен още Бръснача на Окам, това е отговорът с най-голяма вероятност да е правилен.

Не бойте се: материята, от която е създадено тялото, остава – при това вечно, щото бе доказано, че Вселената е разширявяща се.

преди 3 часа, Аралампи написа:

Сигурно е изненада за вас, но, след като спрат нервните процеси и започнат да умират нервните клетки, съзнанието и всичко, свързано с него ("душа", интелект, талант, вкус, и прочая) изчезва.

Според логическия принцип "Не усложнявай излишно" (Аристотел©), наречен още Бръснача на Окам, това е отговорът с най-голяма вероятност да е правилен.

Не бойте се: материята, от която е създадено тялото, остава – при това вечно, щото бе доказано, че Вселената е разширявяща се.

Не . Продължаваме си ,и то вечно.

преди 8 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Не . Продължаваме си ,и то вечно.

Добре.

До среща в безкрайността, l'immensita!

Ай тука тъз песен щи хареса по повода:

Превод: https://lyricstranslate.com/bg/l039immensita039-neobiatnost.html

преди 12 часа, Аралампи написа:

По-простичко: Не си дошъл от нищото. Произлязъл си от точно определен материален обект в който някой е "посял" нещо. 

По доста сложен начин описваш появата на твоя живот. Би ли ме "светнал" как ти от нищо правиш друго нищо или нещо??? 

Елементарният човек знае как се е появил на този свят. Не знае какво ще е след като умре. В период от своя живот започва да мисли за нещо или не мисли.

Нека да видим в тоя случай: Кои мислят за какво ще е след смъртта?! НО, коя смърт???!!! Своя, на другите, на света или прочие изобщо на живото!!!???

За себе си си стигнал до извода, че от нищо си направен (т.е. не е в следствие на някакво отношение и/или деяние на твоите родители) и вярно е, че ще отидеш в нищото, тъй както си направен от нищо. Иначе знаеш, че си съграден от атоми, молекули и прочие ... 

И тук е разковничето. За теб това интересно ли е??? И, ако да, то защо??? Ако пък не, то защо споделяш нещо което определено не е истина???

Принципно: Религиозният човек счита, че се е родил заради това, че родителите му са изповядвали обща вяра. При християните това е вярата в Бог и че той е сътворил този свят, като израз на своята всемогъща Любов. Създал е и човек по негов образ и подобие. Дал му е свободна воля да прави Любов или друго. 

И се замисли, след като в себе си не усещаш въпросната Любов, то защо смяташ, че всичко е нищо и ще отиде в нищото???!!! 

Изглежда, че точно ти не разсъждаваш просто, а сложно, което не те прави елементарен човек, а какво???!!! Ара лам пи. :) Иди ми, да ти изрека едно "кю", но ай ... "ку" ... :) 

Кратко: Дошли сме от нещо, в нещо и ще отидем. Друг е въпроса какво е това нещо. За теб това нещо е нищото. ОК. НО, за други ще е различно. = Не може едно нищо да е по-убаво от едно нещо!!! = Няма как да ме убедиш в това!!! :) При положение, че ази имам много неща. :) Включително едно в повече от жената. В повечето случаи това е нещото което я кара да се чувства щастлива. Кое ли е то???!!! :) 

преди 36 минути, dioib написа:

Би ли ме "светнал" как ти от нищо правиш друго нищо или нещо??? 

Добавка: по удебеленото: 1) има явление в живата и мъртва природа, наречено "самоорганизация"; 2) в появата на личността участват, пряко и косвено, и други личности, но аз говоря за съзнание, което е (по-)друго. Съзнание би се появило и у човек, незнайно как родил се и израсъл напълно сам на пустинен остров (умствен експеримент), но за личност... ннам.

Съзнанието на новородения двукрак идва от нищото и съответно, най-малкото от гл. точка на симетрията, отива в нищото при мракето.

Знам, че има други гледна точки – религиозни или възгледни – за появата на ново съзнание и къде (пак по симетрия, прочее) отива.

Засега нито една гл. точка не е доказана логически. Затова и споменах принципа Бръснача на Окам, който преценява коя от всички недоказани тези е най-вероятно права, стъпвайки на понятието "простота": най-вероятно е най-малко сложното обяснение или, по-точно, това, което изисква най-малко предварителни произволни, недоказани допускания.

преди 2 минути, Аралампи написа:

Съзнанието на новородения двукрак идва от нищото и съответно, най-малкото от гл. точка на симетрията, отива в нищото при мракето.

Цъ ... то се формира от звуците ... първото сетиво което му се появява по време на бременността на майка му. :) 

Както и да е ... 

Разсмиваш ме!!! :) Благодаря!!! :) НО, хипотетично: Иди ми да ти отнема компютъра и да видя без това нещо как ще правиш нищо тук ... :) 

Съзнанието на човек е в следствие на нещо, а не на нищо!!! Най-малкото на някакви трептения на сперматозоида, за да се вмъкне в яйцеклетката. :) 

Трептенията нищо ли са??? В теб трепти нещо, щото ако не трептеше нещо, а нищо, то не би постнал тук нещо. :) 

Твоята философия няма нищо общо с Аристотел или прочие, а се базира на нихилизмът. :) ОК, но за други е различно ... :) 

преди 2 минути, dioib написа:

Цъ ... то се формира от звуците ... първото сетиво което му се появява по време на бременността на майка му. :) 

Както и да е ... 

Разсмиваш ме!!! :) Благодаря!!! :) НО, хипотетично: Иди ми да ти отнема компютъра и да видя без това нещо как ще правиш нищо тук ... :) 

Съзнанието на човек е в следствие на нещо, а не на нищо!!! Най-малкото на някакви трептения на сперматозоида, за да се вмъкне в яйцеклетката. :) 

Трептенията нищо ли са??? В теб трепти нещо, щото ако не трептеше нещо, а нищо, то не би постнал тук нещо. :) 

Твоята философия няма нищо общо с Аристотел или прочие, а се базира на нихилизмът. :) ОК, но за други е различно ... :) 

Извинявай, баце, докът си ме цитирал, пишех добавка в предишния пост.

Ноо си брз!

Тази тема е многообхватна, а аз трябва да излизам. Чао до скиф!

преди 1 час, Аралампи написа:

има явление в живата и мъртва природа, наречено "самоорганизация";

Има и разлагане, а в основата му хаос. Когато човек умре и съзнанието го напусне, процесите по разлагане на тялото стават доминиращи. Т.е. съзнанието е това, което поддържа цялостта и реда в организма. Да, част от процесите в тялото са автоматични и подсъзнателни, но тези процеси не определят развитието и еволюцията. Точно обратното - автоматизмът може само да повтаря вече научените модели.

преди 22 минути, Just a Stranger написа:

Има и разлагане, а в основата му хаос. Когато човек умре и съзнанието го напусне,  процесите по разлагане на тялото стават доминиращи. Т.е. съзнанието е това, което поддържа цялостта и реда в организма. Да, част от процесите в тялото са автоматични и подсъзнателни, но тези процеси не определят развитието и еволюцията. Точно обратното - автоматизмът може само да повтаря вече научените модели.

Когато човек умре съзнанието не ГО напуска, с други думи: съзнанието не напуска човека при смъртта, умира плътното тяло, а човекът напуска плътното тяло. Дали само съзнанието или и нещо друго, това не знам.

преди 2 часа, Sleda написа:

Когато човек умре съзнанието не ГО напуска, с други думи: съзнанието не напуска човека при смъртта, умира плътното тяло, а човекът напуска плътното тяло. Дали само съзнанието или и нещо друго, това не знам.

Даже науката казва, че тежи 7 ли, 9 ли грама, нали?

преди 2 часа, Sleda написа:

Когато човек умре съзнанието не ГО напуска

Принципно и докато човек е жив в някои моменти съзнанието го "напуска". Единственото което е известно е, че човек прекратява съзнателния си живот в тоя свят. 

Принципно: За да разбереш какъв е човек, то трябва да го видиш когато постъпва безсъзнателно. Именно тогава се вижда дали духът му е светъл или потъмнял. Има теории по въпроса, че в такива моменти човек постъпва по нагона си и/или нрава си, т.е. по животински и/или според социалния си статус.

Максимата е: не е необходимо да се чудим какво ще е, а по-важно е какво е. Иначе, то на човек в този свят му е отнето същественото: Знанието, що е вечност. И всичко това е, защото изначало при появата му в този свят е злоупотребил със свободната си воля, т.е. възгордял се е и се е помислил, че е равен на създателя си. Затова и създателят му го е лишил от вечност в този свят. Затова и принципно за човек е важно как живее в този свят и дали ще заслужи вечен живот. Всеки човек дръзнал да обещае вечен живот след смъртта е лъжец. 

Истината е: Всеки който съумее в този свят да прави нещата с Любов, то ще има вечен живот иначе ще има забвение, т.е. един вид съзнанието му ще се потрие и с начало ще се наложи да разбере що е Любов. Това обаче не ще е в този свят!!! 

В основата на живота изобщо е Любовта, а не нисшите страсти които изпитва човек. До колко обаче съумяваме да не бъдем съблазнени от друг човек в този свят?! 

преди 5 минути, Аралампи написа:

Даже науката казва, че тежи 7 ли, 9 ли грама, нали?

Е, има хипотеза за 21, но ... хм ... не съм срещал науката да е точна по този въпрос ... :) В случая числото е без значение ... ;) Някои смятат, че това е теглото да един дъх, който е в белите дробове ... па то си зависи до колко са ти големи белите дробове ... :) НО, си прав, между 7 и 9 е достатъчно, но на друго място да го имаш в повече ... :) 

преди 17 минути, dioib написа:

Е, има хипотеза за 21, но ... хм ... не съм срещал науката да е точна по този въпрос ... :) В случая числото е без значение ... ;) Някои смятат, че това е теглото да един дъх, който е в белите дробове ... па то си зависи до колко са ти големи белите дробове ... :) НО, си прав, между 7 и 9 е достатъчно, но на друго място да го имаш в повече ... :) 

Е, изразих се непълно относно "теглото на душата": правилният цитат е, че тялото олеквало с неколко грама при самото мракье, но тези грамове материя преминават в "чиста" безтегловна енергия – последното е физически издържано.

Това е псевдонаука, съобщенията за която тръгнаха даже по-рано от появата на Мрежата и от сегашната вакханалия на незнание, липса на знание и отблъскване на знание от бедните им главички и душички, по-недостойни от животинските.

преди 13 минути, Аралампи написа:

"чиста" безтегловна енергия

Поне на мен ми е известно (или така смятам), че това е свързано с неутриното. Мисля, че нерде имаше институт или лаборатория за изучаването му. 

п.п. По-късно по, че трябва да обърна внимание и на жената за по едно наздраве! :) 

преди 7 минути, dioib написа:

Поне на мен ми е известно (или така смятам), че това е свързано с неутриното. Мисля, че нерде имаше институт или лаборатория за изучаването му. 

п.п. По-късно по, че трябва да обърна внимание и на жената за по едно наздраве! :) 

Обърнѝ внимание на жената неколко пъти, по възможност.

Псевдонаучната "новина!" тогава цитираше некви съветски учени. Тогава СССР беше доста затворена система, информационно също.

Колкото по-организирана или структурирана е енергията, толкова повече маса придобива.

Енергията без маса – например фотона или неутриното – не може да се организира/структурира.

преди 21 минути, Аралампи написа:

Обърнѝ внимание на жената неколко пъти, по възможност.

Споко, то бе за момент, т.е. за наздраве, че ... иначе не ке сготви ... :) -> Първо да даде, пък после ке давам и аз. ;) 

Иначе, хм ... нема ли едно уважение, то нема и друг вид уважение, мъ туй е при нази де сме бракувани, а иначе ... другите да дерзаят, че не ѝ ли обръщаш достатъчно внимание на жената, то не те бави, а си намира друг ... :) И, па гладен и прочие оставаш и все у кръчмето со други непрокопсъли да се уважавате ... :) 

преди 33 минути, Аралампи написа:

Енергията без маса – например фотона или неутриното – не може да се организира/структурира.

Що, не се движи еднопосочно в права линия ли (лъчите)? Твърдите тела могат да бъдат организирани или не примерно в различни структури, но това не зависи от твърдостта. Влияние оказва примерно валентността на елементите. Самото понятие "твърдост" не се отнася толкова до веществата, а до състоянието им.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.