Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Самостоятелни видео тестове (Solo video tests) на програми в защита-част2

Featured Replies

С Returnil?

Нали можеш да четеш ? :rolleyes: Всичко пише в по-горе посочения от мен линк.

*Anti-Returnil Vistual System

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 95k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• https://www.virustotal.com/analisis/dfa7fd9b15d7e2ad335e85d3d1011dc1ccc90ee55f7c217e68673330ffe10cb2-1267521124 ...офтопик...

• Евала!!!

• Понеже си човек,който се занимава със статистика,би трябвало да ти е ясно,че на базата само на шест адреса да правиш изводи за стотици и хиляди/минимум/,е меко казано смешно.Да правиш изводи за зловре

Публикувани изображения

Поводи за размисъл на хората, които твърдят каквото и да било, със сигурност. http://ruminatedrumblings.blogspot.com/2008/04/detecting-virtualized-environment.html http://www.codeproject.com/KB/system/VmDetect.aspx Тук има още доста интересни теми. http://www.malwaredomainlist.com/forums/ Не ми се занимава да сядам, да се мъча, да превеждам, да споря, като знам, че нито ще получа пари за тая работа, нито задоволителен резултат.Накрая пак ще се извадят щайгите с доматите и язък за труда. Лека!

DCCS-xu-chen.pdf

Редактирано от clonnning (преглед на промените)

Пак празни приказки! Като няма разлика ай тествайте си защитния софтуер на реалната си машина де... Ама не смеете че като се пропука и всичкото ви инфо отива на кино! Разлика има и тя е голяма -ще си стържете харда ако ги правите на реална машина...Страх лозе пази ... Един тест не съм видял тук на реална машина с изключение на моите. Тръгнали да ме убеждават че нямало разлика аре не на мен тия като си тестваш защитния софтуер на реалната си машина тогава ми спори -другото са празни приказки!

Пак празни приказки! Като няма разлика ай тествайте си защитния софтуер на реалната си машина де... Ама не смеете че като се пропука и всичкото ви инфо отива на кино! Разлика има и тя е голяма -ще си стържете харда ако ги правите на реална машина...Страх лозе пази ... Един тест не съм видял тук на реална машина с изключение на моите. Тръгнали да ме убеждават че нямало разлика аре не на мен тия като си тестваш защитния софтуер на реалната си машина тогава ми спори -другото са празни приказки!

Градски без да се впрягаш но това което пишеш не е реално. Ако една програма МОЖЕ да работи без конфликти на виртуална машина,тогава може и да се тества на такава. Първата стъпка при един тест е именно на виртуална машина или най малкото на компютър пренадзначен единствено за тестове. НЕ ВСЕКИ ИМА СРЕДСТВА ЗА ОТДЕЛЕН КОМПЮТЪР ЗА ТЕСТВАНЕ НА ПРОГРАМИ.

Въпросите ми бяха по скоро с цел изясняване на аудиторията тук,какви са причините и така нататък...Агументирано,без излишни емоции и копи и пасте на постове тука. Явно въпросите ще си висят доста време във пространството.

По спокойно,просто дискутираме. Правят го доста хора например ТУК

Software

I used a fresh install of Windows XP, running in a Sun Virtual Box virtual machine, to run all tests. The installation of Windows was fully patched and updated (including SP3) as of Jan. 8, 2009. Each AV program was copied to the main machine from a shared folder and was the only program on the virtual machine not part of a regular Windows install. The test data resided on a logical D:\ drive and consisted of 36,438 pieces of malware. All of the malware has been, or currently is, in the wild. The virtual machine was restored to the previous, pristine state after each test.

Също ТУК

Antivirus product self-protection testing methodology

Testing was conducted on a specially prepared test stand running under VMware GSX Server. A “clean” Microsoft Windows XP with Service Pack 2 virtual machine was cloned for each antivirus product.

Не виждам причина за някакви отрицателни емоции. Със такива спорове обикновенно си помагаме,развиваме се.

Поздрави

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Пак празни приказки! Като няма разлика ай тествайте си защитния софтуер на реалната си машина де... Ама не смеете че като се пропука и всичкото ви инфо отива на кино! Разлика има и тя е голяма -ще си стържете харда ако ги правите на реална машина...Страх лозе пази ... Тръгнали да ме убеждават че нямало разлика аре не на мен тия като си тестваш защитния софтуер на реалната си машина тогава ми спори -другото са празни приказки!

Подкрепям те!

Един тест не съм видял тук на реална машина с изключение на моите.

Аз правих бре братле, клипа беше 30 мин. ма как да го кача като GeSWall и компа откачиха ?? Mozilla, IE почнаха да дават грешки. Липсваха ми икони от десктопа и накрая след 10 минути проба да кача клипчето компа ритна камбанката и се наложи да връщам с CTM.

Не си в час.Винаги съм тествал на реална машина.Единствената разлика е, че ти правиш клипчета, а аз не.Ти също спориш като кон с капаци.Зададох доста въпроси, а ти удобно ги избягваш.Как да говорим, при положение, че всеки си знае неговото?

Добре. Да пердположим, че съм "съгласен",че няма разлика между виртуална среда и реална. Щом GeSWall се справя отлично във виртуалната среда значи ще се справи и в реалната. Та @mihnev искам да тестваш GSW и на реалната машина + клипче. Щом няма разлика между ВМ и РМ няма да имаш проблеми. :cool:

Не си в час.Винаги съм тествал на реална машина.Единствената разлика е, че ти правиш клипчета, а аз не.Ти също спориш като кон с капаци.Зададох доста въпроси, а ти удобно ги избягваш.Как да говорим, при положение, че всеки си знае неговото?

О ще има много да спорим още но си възстановявам данните след лека инфекция!Като се оправя че не искам компютъра ми да стои така а и имам дете което подготвям за училище-та ще ме извините засега :cool: А относно не си в час -аз имам доказателства а ти нямаш- така че спора ни е някак безмислен...Пак само приказки и нищо друго...

О ще има много да спорим още но си възстановявам данните след лека инфекция!Като се оправя че не искам компютъра ми да стои така а и имам дете което подготвям за училище-та ще ме извините засега :) А относно не си в час -аз имам доказателства а ти нямаш- така че спора ни е някак безмислен...Пак само приказки и нищо друго...

Как нямам?Клип и шотове.Няколко странички назад.Не съм го правил аз видеото, но разлика не виждам.Колкото вярвам на онова видео, толкова и на твоите.Доказателствата са налице, а ти избягваш да коментираш, защото, ако дори за една секунда приемеш, че са напълно нормални и легитимни, това означава да признаеш, че не си прав.:blink:

Добре. Да пердположим, че съм "съгласен",че няма разлика между виртуална среда и реална. Щом GeSWall се справя отлично във виртуалната среда значи ще се справи и в реалната. Та @mihnev искам да тестваш GSW и на реалната машина + клипче. Щом няма разлика между ВМ и РМ няма да имаш проблеми. :cool:

Аз не съм твърдял, че няма разлика.Това, което казвах, беше друго, но карай.Не мога да повтарям вече, мързи ме.

Редактирано от clonnning (преглед на промените)

@clonnning, говорех на @mihnev и @nikssi :hush:

Какво ми говориш? Даваш копи и пасте на постове на други :P Аре няма нужда

Понеже ИМЕННО ТИ ТВЪРДЕШЕ,че на реална машина и на виртуална машина резултатите са различни. Зададох въпрос защо твърдиш,че е така. На каква база стъпваш,пък ти ми пишеш тоя се развивал оня се заклещил :) Празни приказки,които не са и твои. Едно твое мнение конкретно,агументирано ще има ли? Защото вече си мисля,че и ти не си ориентиран.

Виж мнението

asdfag написа на 05 септември 2010 - 13:13 :

Добре. Да пердположим, че съм "съгласен",че няма разлика между виртуална среда и реална. Щом GeSWall се справя отлично във виртуалната среда значи ще се справи и в реалната. Та @mihnev искам да тестваш GSW и на реалната машина + клипче. Щом няма разлика между ВМ и РМ няма да имаш проблеми

Та,въпроса ми си остава. не прехвърляй нещата към криптираните файлове - обясни защо според тебе резултатите на виртуална машина и резултатите на реална машина са различни. Легитимни ли са тестовете правени под виртуализация или НЕ?

Май станахме по професори от Илья Шабанов

В 2007 году удостоен награды "Microsoft Most Valuable Professional in Windows Security", как один из наиболее влиятельных независимых экспертов по информационной безопасности. Автор многих публикаций на портале Anti-Malware.ru.

Къде е твоят сертификат? Защото човека писъл това има такъв :Phttp://www.anti-malware.ru/node/2637

Тест проводился на специально подготовленном стенде под управлением VMware Workstation 6.5. Для каждого антивирусного продукта клонировалась «чистая» виртуальная машина с операционной системой Microsoft Windows XP SP3.

Какво ли е VMware Workstation?

Ми вземи и тествай на реална и ще видиш каква е разликата. Ти какво искаш, всичко наготово ли ? ;)

Понеже ИМЕННО ТИ ТВЪРДЕШЕ,че на реална машина и на виртуална машина резултатите са различни.

Само аз твърдя. Ох, опази боже ... :grimace:

Защото вече си мисля,че и ти не си ориентиран.

Нали :santa5:

За разлика от теб поне си тествам и не рева на другите. :crying10:

И не съм се забил като пирон в една програма за сигурност.

Едно твое мнение конкретно,агументирано ще има ли?

Аргументирани мнения давам на хора които не чакат на готово. :down:

Празни приказки,които не са и твои.

Да. Тези приказки са от баба ми Пена, не знаеш ли ?

Та,въпроса ми си остава. не прехвърляй нещата към криптираните файлове - обясни защо според тебе резултатите на виртуална машина и резултатите на реална машина са различни.

Май ти питаше за криптираните файлове :brawl: И пак ти казвам тествай сам, какво чакаш наготово ... :get out:

asdfag

Това,че не пиша тука означава ли,че не тествам всичко? Мислиш ли,че освен kaldata и твоята персона няма никакви други интересни форуми?

За моженето ... досега каквото съм сложил на когото и да е не се е огънало. Така и не видях твое обосновано мнение. ЗАЩО има разлика при стартиране под виртуализация?

Като си толкоз навътре обясни човешки. Или не можем... Копи и пасте всеки може.

За файловете които не се стартират само във виртуална среда...ами това отдавна съм го обсъждал преди две години с Би Бой на ЛС и съм наясно с причините. Просто ми беше интересно доколко си запознат. :grimace:

пп. Я,ме светни кой чака на готово че нещо не схващам http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/laugh.gif

Това,че не пиша тука означава ли,че не тествам всичко?

Та то си личи от коментарите ти ...

За моженето ... досега каквото съм сложил на когото и да е не се е огънало.

Ахам, а аз се чудех защо има толкова много случаи в HJT раздела. :crying10:

ЗАЩО има разлика при стартиране под виртуализация?

Като изгубиш 500GB данни като @URIEL тогава трябва да питаш. А не да чакаш НАГОТОВО!

Или не можем... Копи и пасте всеки може.

Преди Copy и Past някои хора мислят, докато други Copy и Past-ват.. ей така.

За файловете които не се стартират само във виртуална среда...ами това отдавна съм го обсъждал преди две години с Би Бой на ЛС и съм наясно с причините.

На теб явно все трябва да ти се обяснява, защото те мързи сам да се напрегнеш и да разучиш ..

Просто ми беше интересно доколко си запознат.

Доколко съм запознат си е моя работа. Ти явно си по-спец от nologo и B-boy та да гледаш доколко съм запознат. :grimace:

пп. Я,ме светни кой чака на готово че нещо не схващам

Нямаш проблем:

За спеца ;)

Та то си личи от коментарите ти ..

Нямаш проблем:

За спеца ;)

Май наистина не си в час. Не се и сравнявам с цитираните от тебе nologo и B-boy. Те са на светлинни години пред мене.

Вярно ли си мислиш,че нямам представа и не съм прочел? :crying10:

Имаш впредвид този ли заразен потребител?

Здравейте!

Вчера си изтеглих eдно MU Online то пък се оказа че има вирус в него.Аз го игнорирах и спирах Касперски за да мога да играя.Сега системата ми е заразена и немога да я изчистя.

Дава ми че всички програми и файлове на компа са заразени :grimace: ше дам и снимка.

Някой да помогне.

Публикувано изображение

Дано да се оправи някак си без преинстал.

Ще съм благодарен на всички които пишат.

Момчета, моля Ви да не излизате от добрия тон. Няма какво да делим и да мерим. Кой колко знае за себе си го знае.. Излезте и глътнете малко чист въздух (доколкото в града това в възможно). Надявам се няма да се налага да заключвам темата временно... ?

Ето мнението на Гарвана който уважавам много

На това му викам просто и ясно обяснение :cool:

Точно на това руско изобретение изгърмя при мен DW с настройки по-подразбиране,просто не ме попита за нищо и тази гад се активира и се наложи преинсталация!

Свален файла,без предварително да е посочен като недоверен се стартира!

Ето файла за улеснение:

http://www.skatafka.com/download.php?file=f4f88e9b90fd587d992b2e0b226a4293

Някой би ли доказал противното (ако му стискa) и качи нагледен видео материал,ще бъде интересно за всички ни? :)

Нямаш проблем. Сега ще направя видео. :)

• Файла автоматично е НЕдоверен.
  • След като рестартираш комп. DW спира всички НЕдоверени процеси/приложения. :offtopic_s:
  • Пробвал съм лично. Така е и при GeSWall. :)
Но.. айде пак ще пробвам :rolleyes:

С настройки по подразбиране,това е условието,Ок.?

Рестартирах същата работа зарежда онази страница с 400 рубли да дадеш за да се отблокира!

Да при GeSWall знам,че след рестарт се оправя и не се зарежда,понеже вече свален е към недоверените,пробвах вече,но DW ...

Клипчето е готово. Сега ще иска малко време докато го кача. :offtopic_s: (заради нета)

Ето как я тествах:

• Свалих я
  • Инсталирах я
  • Свалих файла
  • Стартирах го
  • Рестартирах компютъра

С настройки по подразбиране?

Еми да. Аз не съм ровил досега за настройки на DW. Всяка програма я тествам с настройки по подразбиране. :)

Клипчето е готово. Сега ще иска малко време докато го кача. :rolleyes: (заради нета)

С настройки по подразбиране?

Сваляш файла записваш го на дектопа и го стартираш,това искам да видя! :)

Еми да. Аз не съм ровил досега за настройки на DW. Всяка програма я тествам с настройки по подразбиране. :offtopic_s:

Еми,успех тогава!

Точно на това руско изобретение изгърмя при мен DW с настройки по-подразбиране,просто не ме попита за нищо и тази гад се активира и се наложи преинсталация!

Свален файла,без предварително да е посочен като недоверен се стартира!

Ето файла за улеснение:

http://www.skatafka.com/download.php?file=f4f88e9b90fd587d992b2e0b226a4293

Някой би ли доказал противното (ако му стискa) и качи нагледен видео материал,ще бъде интересно за всички ни? :)

Как така сам се стартирал?Свалих си го и си седи спокойно, дори Kingsoft-ският "облак" взе, че го закова.:offtopic_s:

Публикувано изображение

Това е, което най-много ме дразни в тая програма-тия розово-червени прозорчета.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.