Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Игра - познай романа по цитата от него Част 1

Featured Replies

• Автор

Съжалявам, че ви затрудних толкова, затова хайде още едно жокерче, сюжетно - бащата на главната загива по време на битка в началото на действието.

Редактирано от hol_back_girl (преглед на промените)

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 149k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• ГЛАВНАТА постави ръка над очите си и погледна нагоре - там сякаш се водеше борба между чистото синьо на небето и навъсеното оловно сиво на облаците, идващи откъм изток, които носеха усещането за прибл

• Този втория цитат, страшно много ми напомня "Сърцата полудяват" от Шели Такър

• И такааа, едно цитатче от исторически роман: - Разреши ми да ти помогна, &&&& - прошепна тя срещу устните му, останала без дъх, но той поклати глава. - По дяволите! Не знаеш ли ка

• Автор

Проба, проба ... Господаря на вълците, Хедър Греъм? Мноооого ми прилича на нея :ph34r:

Ох разгеле, позна Боби, ти си на ход!

Хайде да продължим със следващия цитат от исторически роман: :)

— А не мислиш ли, че хората може и да се питат защо живеем така отшелнически?

— Аз просто ще им кажа, че ти си в трудно положение.

... го загледа неразбиращо изпод дългите си златни мигли.

— Какво означава пък това?

— Означава, че съм казал на хората, че ти очакваш дете. Или по-просто, че си бременна.

— О, Господи! Необходимо ли беше това? Можеше да ми спестиш неудобството и унижението.

— Но това се оказа много ефективно. Стана ясно защо предпочитаме само собствената си компания. А също така обясни защо талията ти е малко по-широка, отколкото трябва.

— Но можеш ли да обясниш защо стъпалата ми са така огромни? Това не може да се обясни с една предполагаема бременност …

Редактирано от bobych (преглед на промените)

Да се пробвамм - Лунен танц

Да се пробвамм - Лунен танц

Абсолютно, мила :cool: Давай напред :wors:

Ето го новото цитатче: Той яздеше по прашния път, но все още бе достатъчно близо, за да чуе отчаяния й вик. Не спря. Дори не се обърна назад. Тя тичаше след него, викайки името му отново и отново. Всичко бе заради нейната проклета гордост. Той щеше да си замине завинаги от нейния живот. Проклета гордост! Да върви по дяволите! Разплака се, страхувайки се, че наистина е твърде късно, че го е наранила прекалено дълбоко. — Р....., моля те! Избухна в горчиви ридания, спъна се в полите на роклята си и падна. Бързо се изправи и отново затича, но разстоянието помежду им се увеличаваше. — Р....., върни се! Това бе последният й нещастен зов, ала той не се обърна. Тя се свлече на колене по средата на пътя, наведе глава и цялата се разтресе в безутешен плач. Р...... не издържа, обърна се и в този миг я видя свита на прашния път. Спря, поколеба се и обърна коня. Тя чу приближаващия конски тропот и се опита да се изправи. Ала силният гняв в думите на Р.... я спря. — Що за лудост! Да не би да си забравила да ми кажеш нещо, което окончателно да сломи сърцето ми?

Много бързо позна! Браво! Ти си наред!

И от мен цитат от една прекрасна книжка: „Защо това не беше истина — си помисли тя. — Как бих искала да бъде истина." Дивото удоволствие от не­говата целувка още трептеше по устните й. Засрамена от желанието си ...... да я обича, както и от собствената си страст по него, ........ се насочи към езерото с намерение да сложи в ред чувствата си. Тя хвърли във водата едно от цветчетата, които .........така галантно й бе подарил, наблюдавайки как малкото пурпурно цве­те се откъсна от брега и заплува навътре в езерото. — .......! — ........ бе застанал зад нея. Той постави ръце върху раменете й и тя затвори очи, наслаждавайки се на усещането. Когато той притисна гърба й към гърдите си, тя отново си позволи мисълта за това... че той я обича. — Трябва да вървим. — Дъхът му раздвижи златистите къдрици на косите й. — Съжалявам. Знам, че би иска­ла да останеш още малко тука. Тя се извъртя в прегръдката му. — Ти ми позволи да сляза на брега. Да се оженим тук, на това прекрасно място — тъмните й очи заблестяха. — Благодаря ти. Той се усмихна. — За мен е удоволствие. Той я докосна по бузата и след това нежно отстрани падналите кичури коса. — Бих искал да ти дам нещо повече — нещо, което да ти напомня за този момент. — Гласът му шепнеше напевно. — Това все някога трябваше да се случи. Изглежда странно, че се оженихме тук, до това езеро. Спомняш ли си езерото в имението? Спомняш ли си нощта... Тя се изтръгна от ръцете му. — Време е да вървим, нали? — каза тя с разтреперан глас. Не искаше да си припомня заедно с него. Беше твър­де опасно. Можеше да си мечтае сама за себе си, но ще­ше да бъде много опасно да включва и него в тази игра, защото какво би станало, ако забрави, че това е само игра. Какво би станало, ако изцяло се окаже в капана на магията?

Редактирано от sanian (преглед на промените)

Ах май това не съм го чела. Ама мила ти и Петето сте много лоши. Що не давате първите букви от имената, поне да имаме минимален шанс да налучкаме. Лоши момичета.

Яна, мила, би ли позволила само едно бързо въпросче: цитата от съвременен или исторически роман е? :wors:

Яна, мила, би ли позволила само едно бързо въпросче: цитата от съвременен или исторически роман е? :angry:

Исторически е.

Искате ли да подскажа още мъничко момичета?

• Автор

Исторически е.

Искате ли да подскажа още мъничко момичета?

Мисля, че имаме нужда не от мъничък, а от голям и тлъст жокер :yanim:

Ще бъда добричка :yanim:

Жокер 1:

— Била си бременна, докато ме е нямало.

Тя пребледня.

— Кой ти каза?

— Има ли значение?

Една вена на слепоочието му бясно пулсираше, а устните му бяха побелели от гняв.

— Отначло мислех, че си разбрал — започна тя. — Мислех да ти кажа.

Сет я хвана за рамото и я завъртя към себе си.

— Кога? — извика той. — Като остареем и побелеем?

— Не, разбира се, че не!

— Лъжкиня!

Тя се изви назад, като че ли я бе ударил.

— Ти ме изостави — извика тя. — Мислех, че не те интересувам.

— Боже мой! — каза той, като не вярваше на ушите си. — Значи си се чувствала оправдана, като си оставила детето.

— Да оставя детето? — сепна се тя. — За какво говориш? Нашето дете е мъртво. Мъртво, проклет да си!

Тя започна да ридае. От гърдите й се изтръгнаха силни, разтърсващи я от болка стенания.

Сет се втренчи в нея ужасен. Помисли си, че тя не може да се преструва. Болката й бе съвсем истинска. Значи тя наистина вярваше, че бебето се е родило мъртво.

Разстроен от сълзите й, Сет я притегли към себе си.

— Лизбет, не плачи. Моля те, не плачи. — Той започна да я целува, да пресушава с устни сълзите от лицето й, от клепачите, от влажните бузи, от устните.

— Извинявай — каза тя. — Исках го. Боже, как го исках! Но, когато не се върна, не можех да се храня. — Тя спря да плаче. — Аз съм виновна, че нашето бебе умря.

Сет се стъписа. Хвана я за раменете и я отдалечи от себе си.

— Не е умряло, Бес. Нашето бебе е живо!

Жокер 2:Май е единствената книжка на авторката на български, за съжаление http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Да, позна Боби, вече си мислех, че никой не я е чел, ти си на ход :angry:

Господарката на моретата на кого е,много интересно ми стана,искам да я прочета

Ще бъда добричка :blink:

Жокер 1:

— Била си бременна, докато ме е нямало.

Тя пребледня.

— Кой ти каза?

— Има ли значение?

Една вена на слепоочието му бясно пулсираше, а устните му бяха побелели от гняв.

— Отначло мислех, че си разбрал — започна тя. — Мислех да ти кажа.

Сет я хвана за рамото и я завъртя към себе си.

— Кога? — извика той. — Като остареем и побелеем?

— Не, разбира се, че не!

— Лъжкиня!

Тя се изви назад, като че ли я бе ударил.

— Ти ме изостави — извика тя. — Мислех, че не те интересувам.

— Боже мой! — каза той, като не вярваше на ушите си. — Значи си се чувствала оправдана, като си оставила детето.

— Да оставя детето? — сепна се тя. — За какво говориш? Нашето дете е мъртво. Мъртво, проклет да си!

Тя започна да ридае. От гърдите й се изтръгнаха силни, разтърсващи я от болка стенания.

Сет се втренчи в нея ужасен. Помисли си, че тя не може да се преструва. Болката й бе съвсем истинска. Значи тя наистина вярваше, че бебето се е родило мъртво.

Разстроен от сълзите й, Сет я притегли към себе си.

— Лизбет, не плачи. Моля те, не плачи. — Той започна да я целува, да пресушава с устни сълзите от лицето й, от клепачите, от влажните бузи, от устните.

— Извинявай — каза тя. — Исках го. Боже, как го исках! Но, когато не се върна, не можех да се храня. — Тя спря да плаче. — Аз съм виновна, че нашето бебе умря.

Сет се стъписа. Хвана я за раменете и я отдалечи от себе си.

— Не е умряло, Бес. Нашето бебе е живо!

Жокер 2:Май е единствената книжка на авторката на български, за съжаление http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Охххх огромен жокер мила, любимия ми момент от книгата. Този и после като си взеха детето. Уникат

Да и на мен, всъщност много я харесвам цялата книжка, за тези които са я пропуснали авторката е Кендис Макарти.

Момичета, извинявам се за късното включване ;)

Ето и поредния цитат от исторически роман:

М….. прекоси помещението с два скока, дългите му пръсти сграбчиха китката й и се сключиха около крехките кости. Повлече я към вратата и не спря дори когато тя се спъна на прага и едва не падна. Слезе по паянтовата стълба, без да забави крачка, тя се препъваше след него, протегнала болезнено ръка, но не издаваше нито звук. Щом излязоха в заления от следобедното слънце двор, Д…… изохка тихо и сведе глава, заслепена от ярката светлина.

— Какво ти стана, М…….? Къде ме влачиш? — попита задъхано тя.

— Ще ти кажа, макар че не заслужаваш — отвърна рязко той. — Ще намеря духовник, който да ни издаде документ за името ти, и ще легализираме брака си, за да няма никакви съмнения. А след това ще упражня върху теб всички съпружески права — включително онези, за които е необходима дебела пръчка. Остава да реша само въпроса в какъв ред ще упражня правата си. — Той я хвана през кръста и я вдигна на двуколката си.

— Ще ми позволиш ли да кажа нещо? — попита Д…… и се настани удобно на седалката.

— Не, не ти позволявам! — М…… се метна на капрата до нея. — Ако имаш в главата си поне една искрица здрав разум, в което се съмнявам, ще седиш мирно и няма да си отваряш устата.

Редактирано от bobych (преглед на промените)

Момичета, извинявам се за късното включване Публикувано изображение

Ето и поредния цитат от исторически роман:

М….. прекоси помещението с два скока, дългите му пръсти сграбчиха китката й и се сключиха около крехките кости. Повлече я към вратата и не спря дори когато тя се спъна на прага и едва не падна. Слезе по паянтовата стълба, без да забави крачка, тя се препъваше след него, протегнала болезнено ръка, но не издаваше нито звук. Щом излязоха в заления от следобедното слънце двор, Д…… изохка тихо и сведе глава, заслепена от ярката светлина.

— Какво ти стана, М…….? Къде ме влачиш? — попита задъхано тя.

— Ще ти кажа, макар че не заслужаваш — отвърна рязко той. — Ще намеря духовник, който да ни издаде документ за името ти, и ще легализираме брака си, за да няма никакви съмнения. А след това ще упражня върху теб всички съпружески права — включително онези, за които е необходима дебела пръчка. Остава да реша само въпроса в какъв ред ще упражня правата си. — Той я хвана през кръста и я вдигна на двуколката си.

— Ще ми позволиш ли да кажа нещо? — попита Д…… и се настани удобно на седалката.

— Не, не ти позволявам! — М…… се метна на капрата до нея. — Ако имаш в главата си поне една искрица здрав разум, в което се съмнявам, ще седиш мирно и няма да си отваряш устата.

Прилича на Неукротимо Сърце на Фийдър?

Исторически е ....., предполагам че няма да ви затрудня.....

— Виждала ли си майка?

— За малко. Излизаше.

.................. отвори едно око.

— Навън?

— Отива да си купи нови дрехи. Незнайно защо, мисълта, че дъщеря й се омъжва за граф, я е излекувала.

— Ти не се омъжваш за граф.

— Не, скъпа. Според вестника, ти се омъжваш.

— Какво? — изпищя .........., скочи от леглото и чаят се разля.

— ........... сигурно е бил много зает.

................. грабна вестника от ръката на сестра си. Беше отворен на обявите, където с размазано мастило бе написана новината за предстоящия й брак с шестия граф .....................

— Ще го убия — гневно изсъска тя.

— Изчакай, докато тръгна за Йоркшир — спокойно каза ......... — Оказва се, че майка ми прощава проявения лош вкус за брака ми с фермер. Мисля, че ще е по-добре да не извършваш убийство, преди да съм заминала. Или вече е твърде късно? — ........... се изкикоти.

— Съпругът ти — каза строго ............ — ти оказва много лошо влияние. Няма нищо смешно.

— Много ми е интересно да видя какво влияние ще ти оказва твоят съпруг.

Редактирано от Gael (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.