Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Игра - познай романа по цитата от него Част 1

Featured Replies

"Албина"-Колйин Фолкнър

Познаааа, ти си на ред. Страхотна книжка беше :cool:
  • Отговори 2,1k
  • Прегледи 149,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• ГЛАВНАТА постави ръка над очите си и погледна нагоре - там сякаш се водеше борба между чистото синьо на небето и навъсеното оловно сиво на облаците, идващи откъм изток, които носеха усещането за прибл

• Този втория цитат, страшно много ми напомня "Сърцата полудяват" от Шели Такър

• И такааа, едно цитатче от исторически роман: - Разреши ми да ти помогна, &&&& - прошепна тя срещу устните му, останала без дъх, но той поклати глава. - По дяволите! Не знаеш ли ка

Така се радвам и аз да позная веднъж.Наистина книгата е страхотна :ph34r:

Ето и моят цитат :

Стаята,в която, бяха,изглеждаше много малка.Когато очите и свикнаха с тъмното,тя забеляза наблизо кушетка,маса и столове.Нагоре се виеше стълба.Може би водеше към тавана.

-Е-присмя му се тя,- да не би да имаш намерение да ме повлечеш по тази стълба и да ме изнасилиш.Сега,след като си ме похитил?

-Не ме изкушавай!-предупреди я той.

Тя въздъхна раздразнена и скръсти ръце.

-Добре,..........Защо просто не се качим горе.Аз и без това засегнах глупавата ти мъжка гордост.

Той пристъпи заплашително към нея.Дори на оскъдната светлина я прониза силата на погледа му.

-Ти ме провокираш,нали,.........?

-И какво от това?-сви рамене предизвикателно тя.-Няма ли да последваш примера на останалите дръвници и да ми кажеш,че не си знам мястото?

-О,имам предвид едно място за теб.-каза тихо той.

- И къде е то?-присмя му се тя.

Той я гледаще право в очите.

-В моето легло.

Редактирано от margc (преглед на промените)

• Автор

Напомня ми на "Откраднатата годеница" на Джейн Фийдър

Не е тя Момичета имате ли нужда от жокерче?

Не е тя

Момичета имате ли нужда от жокерче?

Давай :)
"Двойна сватба" от Еужени Рейли ли е? Не съм чела романа, но така предполагам, съдейки по последния жокер и коментарите на момичетата за книгата. Ако е тя, определено трябва да я схрускам някой ден, цитата е разкошен http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gif

Редактирано от bobych (преглед на промените)

"Двойна сватба" от Еужени Рейли ли е? Не съм чела романа, но така предполагам, съдейки по последния жокер и коментарите на момичетата за книгата. Ако е тя, определено трябва да я схрускам някой ден, цитата е разкошен http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gif

Браво,точно в целта ;) Ти си на ход.Да,книгата е страхотна,трябва непременно да я прочетеш.Една любимите ми книги е :)

Редактирано от margc (преглед на промените)

Браво,точно в целта :mad: Ти си на ход.Да,книгата е страхотна,трябва непременно да я прочетеш.Една любимите ми книги е ;)

Ох,мила, отдавна да съм я осветкала, но се въздържах досега, че я нямам на книга, а от компа чета само в краен случай http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif Но си я добавям в списъка на набелязани книги за четене в близките дни ;)

И за да вървим напред - следващия цитат за разгадаване:

- Хубава вечеря. – Г…… вдигна вежди. - Ти ли я направи, О……?

- Да, аз. Не се прави на толкова изненадан.

- Вие сте наистина добра готвачка, мадам - обади се Джеб.- Добре е да се ожениш за хубава жена, но ако тя не умее да готви... - Изявлението му бе довършено от презрително изсумтяване.

- И аз така мисля. - Усмивката на Г…… изглеждаше невинна, но О…… видя в очите му дяволито пламъче. - Мястото на жената е в кухнята! Винаги е било и винаги ще бъде.

О…… вдигна вежди и си обеща по-късно да отмъсти за тази забележка.

- В леглото също има място - напомни им Слим с похотлива усмивка.

- Внимавай как се държиш, Слим! - сряза го Джеб възмутено. - Тук има деца.

- Не са чак такива деца, та да не знаят за какво става въпрос. По дяволите, мама се е омъжила на тринайсет години!

- Все си мисля, че майка ти никога не се е омъжвала.

- Нямаш основание да кажеш това.

- Просто си мисля - каза Джеб и посегна към бисквитите.- Чудесно изглеждат. Жълто-кафяви отгоре - точно както ги обичам.

- Наистина изглеждат добре - съгласи се Г… и си взе две. - Няма нищо по-хубаво от бисквитите. Едно време, като ухажвах О……, й виках: О…, момиче, не ми пука дали можеш да четеш и пишеш или се къпеш веднъж месечно, нo трябва да можеш да правиш хубави бисквити. Тогава тя толкова си падаше по мен, че веднага седна и се научи.

Джеб смръщи вежди.

- Веднъж месечно ми се вижда доста.

Г…… отхапа от бисквитата си и задъвка с ентусиазъм. Енергичното движение на челюстите обаче внезапно спря. Бронзовото му лице побледня като платно.

О…… видя Е… да се усмихва леко и вълната на лошо предчувствие отми яда от закачките на Г….

Той пак задъвка. Устата му се изви нагоре в мъченическа усмивка.

- Добре - задави се той.

Само с една огромна хапка Джеб отнесе половината бисквита. Очите му се отвориха широко, ноздрите изпуснаха яростна въздишка и устата му се изкриви.

- По дяволите! Исусе! Какво е това?

О…… усети как лицето й почервенява. Освен обичайните неща, в бисквитите нямаше нищо друго и тя бе следвала рецептата буква по буква. Последните две тави даже се получиха много добре. Усмивката на Е…… обаче й се стори ужасно подозрителна. Малкото изчадийце се опитваше да изглежда невинно, но не можеше да скрие тази доволна усмивка. О……… отхапа от своята бисквита и едва се удържа да не я изплюе. Имаше вкус на пепел и в зъбите й заскърца пръст.

- Добре - повтори Г……… с немощна усмивка. - Е, това е моята О….

- Пфу! - Джеб изхвърли остатъка от бисквитата си в огъня. - Ако това показва колко много си е падала по теб, трябвало е да си потърсиш друга жена. Исусе Христе! Та тя се опитва да ни отрови!

Редактирано от bobych (преглед на промените)

Женкарят и разбойничката Кони Мейсън

Невъзможно бягство, но не се сещам автора

Емили Кармайкъл :biggrin:

Много се извинявам за забавянето, но снощи интернета ми не струваше. Тази ми е една от любимите книги. "Тук имаше хора! Е. скочи напред и се измъкна от силните ръце, които искаха да я хванат. Чу някакъв тъп звук, когато двамата мъже се сблъскаха — значи силуетите на стената не бяха само игра на сенките. На мястото, където Е. бе застанала преди миг, сега се боричкаха две едри тела и се чуваха приглушени ругатни: — По дяволите, Фич, носа ми! Пусни го! — Избяга ни! Хвани я! По-едрият се втурна, но Е. подскочи леко, като изплашена сърна и побягна. Ала в следващи миг се блъсна в друго тяло. Объркан не по-малко от нея, мъжът се олюля, като се опитваше да улови с мускулестите си ръце тъничката й снага. Шапчицата й падна, Е. усещаше вече до лицето си грубия плат на наметката му. Мирисът на мокра вълна и варена риба я удари в носа. Ръцете, които я бяха обхванали, не и позволяваха да диша, но тя се бореше отчаяно. Какво искаха тези разбойници? Като успя да освободи ръката си и замахна за удар, тя закачи наниза си и перлите се търколиха по пода. Успя да захапе тежката ръка, която се опитваше да заглуши вика й така силно, че мъжът изкрещя от болка и се дръпна. Но тъкмо, когато Е. пое въздух, за да вика за помощ, някой пъхна в устата й кърпа, вързана на възел. С всички сили тя заби острия си ток върху крака на мъжа в обувка от мека кожа. В следващия миг нанесе силен удар в издутия корем. Неочаквано се оказа свободна, но не успя да побегне, защото някой метна отгоре й цяла тежка завеса и я удави в нея. Омотаха я в завесата от глава до пети. Е. отчаяно се мяташе. Една ръка стегна лицето и толкова плътно, че тя почувствува, че се задушава. Колкото повече се мяташе, толкова по-силно я притискаха. Чак като застина неподвижна, ръцете разхлабиха своя натиск. Сега вече бе ясно: нямаше помощ, тя бе във властта на похитителите."

Редактирано от ldo (преглед на промените)

Ама много е лесно (ако това е книгата де)- Сълзи от злато на Катлийн Удиуиз.

Ама много е лесно (ако това е книгата де)- Сълзи от злато на Катлийн Удиуиз.

Да ти си наред

Дано поне този път се затрудните, но едва ли... "- Нафукано, мързеливо магаре! Всичко стана по твоя вина. Ти пося в сърцето ми съмнение в него. Той е надеждата на този град, а ти си само едно бостанско плашило. Само един...- Млъкна навреме, защото, щом вдигна възглавницата, А...... се наведе в очакване на следващия удар. - А......- прошепна тя, сякаш подменена, и почти се строполи върху него с лице съвсем близо до неговото. - А......, не исках да те нараня. Забравих, че здравето ти е толкова крехко. Моля те, не умирай. Наистина съм ти много благодарна за всичко, което направи за нас. - Тя вдигна главата му и я притисна към гърдите си, загали го по бузата. - А......, ужасно съжалявам - каза тихо. - Никога вече няма да те ударя. А...... се усмихваше с лице до гърдите й, наслади се за няколко мига на блаженството да е толкова близо до нея, после плъзна ръце по гърба й и почна да стене. - Д......, силата ти сякаш прелива в мен. Притисни ме още малко към гърдите си, та да живне и моето тяло. Тя притисна още по-силно главата му към гърдите си, прегърна го с две ръце. - Не исках да те нараня. Но казваш всякога толкова ужасни неща, че забравям колко си крехък."

Да, тя е. Никога не успявам да пусна труден откъс, ех. Ти си, мила!

Най-после и аз да съм чела нещо от цитатите!Ей,сега се включвам.

Книгата е съвременна.

-Значи може би да я заведеш на среща? Момичетата обичат такива неща.

Д..... реши, че в бъдещето на...... и ..... ще има много мачове, много пици, много срещи и много цветя.

- Да, обичат ги.

- Знаеш ли някакви любовни думи?

- Моля?

- Като във филмите — обясни ..... — Нали знаеш как жените си отварят широко очите, когато мъжът им говори любовни думи. Само че трябва и той да си отвори широко очите, иначе не се получава.

Може да й хареса.

- Може.

- Сигурно е трудно — въздъхна ...... съчувствено.

Редактирано от peppinka (преглед на промените)

Най-после и аз да съм чела нещо от цитатите!Ей,сега се включвам.

-Значи може би да я заведеш на среща? Момичетата обичат такива неща.

Д..... реши, че в бъдещето на...... и ..... ще има много мачове, много пици, много срещи и много цветя.

- Да, обичат ги.

- Знаеш ли някакви любовни думи?

- Моля?

- Като във филмите — обясни ..... — Нали знаеш как жените си отварят широко очите, когато мъжът им говори любовни думи. Само че трябва и той да си отвори широко очите, иначе не се получава.

Може да й хареса.

- Може.

- Сигурно е трудно — въздъхна ...... съчувствено.

Ъ... книгата съвременна ли е? Че на такава ми мяза с думи като "мачове" "пици" и "филми" ама да попитам, че не е отбелязано. :cool:

Да,съвременна е и се чудя как не сте се сетили още.;)

Да,съвременна е и се чудя как не сте се сетили още.;)

Аз определено не съм я чела, а и да съм я чела, в съвременните не ми е силата, тях не ги помня много, освен ако не ми направят голямо впечателние. Ама ако по някое време дадеш жокерче няма да се сърдим.
Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.