Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Avast Anti-Virus Free/Pro/IS - проблеми, въпроси, мнения, обсъждане-част 1

Featured Replies

....му стара,абе тез да не ни баламосват?Не мога на официалния сайт да разбера коя е версията.... :wors:

Редактирано от DrHAUZ (преглед на промените)

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 224,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• VESSSKO95 ™
    VESSSKO95 ™

Avast Anti-Virus Free е много добра(даже една от най-добрите). :yanim: . Хора,забравете за нод и подобни простотии.Слагайте Avast Anti-Virus Free! :wors:

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Не си прав ! Аз даже не съм фен на NOD32, но реалностите са други. Следя достатъчно на брой форуми за да виждам как се представят повечето програми за сигурност. Аз не нападам никого, но много обичам,

• Проблемът е в това, че не мислят ама грам не са помислили за това, което са искали да направят. Първата бета версия, която пуснаха даже алфа версия не можеше да се нарече, при което имаше само две-три

Публикувани изображения

ей сега я изтеглих от сайта им и версията е 4.8.1356

ама имаше преди няколко дена нова версия

я виж в гугъла какво е

http://www.google.bg...=utf-8&oe=utf-8

Редактирано от trix (преглед на промените)

я виж в гугъла какво е 

http://www.google.bg...=utf-8&oe=utf-8

Няма такава версия,актуалната е 1356.

Да си оправят криворазбраната информация.Онзи ден един сайт си направи шега и бързат да копират погрешната информация.

Тоя Аваст 5, няма ли най-накрая да гу пуснат официално, да го видим що за чудо е....от доста време стои във бета стадий...а пък много шум се вдигна около него. От друга страна пък е хубаво, че не се бърза, както правят от Касперски, а се изпипват нещата докрай...

Тоя Аваст 5, няма ли най-накрая да гу пуснат официално, да го видим що за чудо е....от доста време стои във бета стадий...а пък много шум се вдигна около него. От друга страна пък е хубаво, че не се бърза, както правят от Касперски, а се изпипват нещата докрай...

Явно ще им трябва доста време.

....Avast 5.0 например си е пуснал рууткита TDSS без да гъкне дори, и днес си имах занимавка :):cheers:

Проблемът е в това, че не мислят ама грам не са помислили за това, което са искали да направят. Първата бета версия, която пуснаха даже алфа версия не можеше да се нарече, при което имаше само две-три възможни опции, следователно нищо не може да се тества. Според мен, трябваше да го отложат с 2-3 месеца, пък ако искат и повече да включат всичко и потребителите да могат да тестват всичко възможно, а не по етапно, защото така отнема твърде много време. Така смятам, защото те са включили твърде много и сериозни нововъведения, които искат сериозни тестове. Не са успели да си направят добър график и организацията им не е от най-добрите.

• 3 седмици по-късно...

Днес излезе и първия интегриран beta пакет на Avast!

Всеки желаещ може да я изпробва, но имайте в предвид, че това е първата БЕТА на програмата и е възможно да възникнат проблеми.

Download: Avast 5.0 Internet Security Beta (5.0.252)

Разликите с безплатната версия са следните :

- огнена стена ( firewall)

- antispam

- виртуализация на процесите (sandbox)

Системни изисквания: Windows 2000 SP4 или по-нов, XP SP2 или по-нов (32-bit само), Windows Vista (32-bit или 64-bit,) и Windows7(32-bit и 64-bit).

Днес излезе и първия интегриран beta пакет на Avast!

Всеки желаещ може да я изпробва, но имайте в предвид, че това е първата БЕТА на програмата и е възможно да възникнат проблеми.

Download: Avast 5.0 Internet Security Beta (5.0.252)

Разликите с безплатната версия са следните :

- огнена стена ( firewall)

- antispam

- виртуализация на процесите (sandbox)

Системни изисквания: Windows 2000 SP4 или по-нов, XP SP2 или по-нов (32-bit само), Windows Vista (32-bit или 64-bit,) и Windows7(32-bit и 64-bit).

Браво! Нещо около стената можеш ли да кажеш?

Браво! Нещо около стената можеш ли да кажеш?

За сега не мога да кажа нищо,понеже сложих днес последната avast! Free 5.0.252 Beta3

Нямам никакви забележки под Windows7,ресурсите са сведени до минимум.Вече процесите са само два.Системата работи с лекота,общо взето промените са впечатляващи.

Публикувано изображение

===============================================================

===============================================================

Излезе и нова версия на Avast 5.0 Internet Security Beta [5.0.254]

Поправени са доста проблеми с огнената стена и виртуализиращият модул, открити в предходната версия!

Тази събота започна и последния етап от плана за излизането на версия 5 - пускането на бета версия на цялостния пакет за защита - avast! Internet Security 5 бета. Също така бетата на безплатната версия от няколко месеца вече е достъпна за тестване, като в момента потребителите ползващи нея са около 300 000. Ако все още не сте пробвали тези нови продукти, можете да ги опитате, като е гарантирано че ще останете доста впечатлени. И трите нови продукта са пълни с подобрения и нови възможности. Като са увеличени и възможностите на безплатната версия, в сравнение с текущата Home версия. Ето и малко повече информация за трите нови продукта:

Avast! Free Antivirus. Това ще бъде новото име на Avast! Home Edition. Притежава изцяло нов потребителски интерфейс, както и много нови възможности. За защита - дефиниции, евристика, засичане на поведението, проверка на заразени сайтове, блокиране на вредоносни сайтове, както и откриване на потенциално нежелани програми. Почти е сигурно, че на пазара няма друга такава програма, която да предлага такава защита в безплатния си вариант. Също така разполагате с тих/игрови режим, при който програмата няма да ви безпокои със съобщения по време на игри или гледане на филми. И не на последно място програмата вече работи по-бързо и по-леко на вашата система. Всички текущи потребители на Avast! Home Edition ще имат възможността да обновят програмите си до версия 5, когато излезе официално.

Avast! Pro Antivirus. Това е новото име на Avast! Professional Edition. Тя ще бъде подобна на безплатния продукт, но към нея са добавени няколко нови неща. Най-важното от които е виртуализация на процесите ( sandbox ). Това ви позволява да стартирате вашият браузър (или всяка друга програма) във виртуално създадено пространство ( sandbox ), така че ако посещавате някои опасни сайтове или стартирате подозрителни програми, всяка вреда ще бъде нанесена във виртуалното пространство и няма да се отрази на вашият компютър. Това е много мощно ново допълнение, като само една или две програми на пазара предлагат такава възможност. Като виртуализацията на процесите е достъпна и при x64 битовите операционни системи, което за момента е нещо уникално. Както при безплатния вариант, всички съществуващи потребители на Avast! Professional Edition ще имат възможността безплатно да обновят програмите си до тази нова версия 5.

Avast! Internet Security. Това е новият флагмански продукт. Той съдържа функционалността на Pro версията, като към нея са добавени още две нови възможности за защита в Интернет: анти-спам и двупосочна огнена стена. Анти-спам модулът филтрира спам (измамни, фалшиви) съобщенията. А огнената стена е една от най-лесно използваемите на пазара.За повечето потребители, тя е напълно незабележима—не трябва да настройват нищо по нея. Като това не се отразява на защитата, дори напротив.

С излизането на тези три продукта, вече Alwil притежава продукти за сигурност за всеки. Avast! Free Antivirus е перфектна за хора, които използват Интернет за сърфиране и Интернет поща. Avast! Internet Security е проектиран за хора, които използват интернет за по-важни неща, като онлайн банкиране и онлайн покупки. И Avast! Pro Antivirus е перфектен за напреднали потребители, които желаят допълнителен контрол.

източник: http://blog.avast.com/

Edit: Информацията е преведена на БГ и предоставена от XMAS,за което му благодарим!

Програмата намира множество Zbot-MKK и delf-MZG в програмите ми които работят. През нощта се е случило, имам рутер и стена. Според западните форуми проблема е всеобщ и това не са вируси, въпреки че програмата ги засича като такива. Много хора са им докладвали вече, за сега няма ъпдейт който да го решава това.

Програмата намира множество Zbot-MKK и delf-MZG в програмите ми които работят. През нощта се е случило, имам рутер и стена. Според западните форуми проблема е всеобщ и това не са вируси, въпреки че програмата ги засича като такива. Много хора са им докладвали вече, за сега няма ъпдейт който да го решава това.

Драгозов,и при мен се случи същото и сега резултата е:62 заразени файла и няколко неработещи програми след тазсутрешния ъпдейт.Дали това е фалшива тревога?Надявам се че е.

Редактирано от DrHAUZ (преглед на промените)

Драгозов,и при мен се случи същото и сега резултата е:62 заразени файла и няколко неработещи програми след тазсутрешния ъпдейт.Дали това е фалшива тревога?Надявам се че е.

Аз съм дал disable на антивирусната и чакам да вземат някакви мерки. С Avast 5.x.x. beta е същото. Довечера ако няма резултат ще сложа временно някаква друга.

При мен само Avast!5 beta ми направи проблем,версия 4.8 последно обновяване днес в 8:18 не ми засича нищо за сега поне,.....грешка започна се!!

Проблема е поправен в новата версия на вирусната база данни - 091203-1

Имам един въпрос към @mihnev_sz и @XMAS : Абсолютно сигурни ли сте че Avast! Pro Antivirus ще има виртуализация на процесите ( sandbox ) ?

Имам един въпрос към @mihnev_sz и @XMAS :

Абсолютно сигурни ли сте че Avast! Pro Antivirus ще има виртуализация на процесите ( sandbox ) ?

Да, това е сигурно, поне според информацията която имаме в момента :angry:

Абсолютно сигурни ли сте че Avast! Pro Antivirus ще има виртуализация на процесите ( sandbox ) ?

Ако тук не са сигурни и аз няма как да бъда: http://blog.avast.com/

Първите писаници за проблема са вечерта на 2-ри и сутринта на 3-ти. Аз също докладвах. Буквално за няколко часа проблема е отстранен. Ей за това си ми харесва и не искам друга. Потвърждавам че проблема е решен.

Сутринта като станах преди работа и аз полудях...радвам се че вече всичко е оправено!

• 2 седмици по-късно...

Вчера ми бяха променени паролите във Facebook , и abv.bg, в резултат инсталирах Avast който намери един троянец, и два- три malware, изтрих файловете, но не съм сигурна , че системата ми е чиста, какво да направя сега . Искам да питам и каква е тази програма Broadcom ASF Management , Application мисля, че не съм я виждала досега в листа с приложенията. Моля ако някой може да ми даде някакъв жокер. Благодаря предварително.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.