Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Avast Anti-Virus Free/Pro/IS - проблеми, въпроси, мнения, обсъждане-част 1

Featured Replies

Ой, ой май Аваста още в началото почна да се излага :)

Stonit хубаво даде линк ама кой не може да чете.Е то за какво става дума:

"DefendAPc е измамник Anti-Spyware програма от Wini семейството на зловреден софтуер. Този измамник се популяризира и инсталирани чрез използването на троянски коне които претендират да бъдат програми, необходими, за да видите някои онлайн видео. Когато изтеглите и инсталирате троянски то ще се инсталира на нелоялните и го конфигурирайте да се стартира автоматично, когато компютърът се стартира. Същият този троянски също ще създаване на фалшива злонамерени файлове на компютъра ви с произволни имена, които са след това разпознава като вируси, когато DefendAPc сканира вашия компютър. Програмата, все пак, ще заявят, че няма да премахне тези файлове, докато не е първата покупка. Това очевидно е негодник като програмата е само разкриване на досиетата го е създал на първо място. В действителност, тези файлове са безвредни и не представляват всички риск за вашия компютър. Така тази програма сканиране резултати трябва да бъдат игнорирани."

Пуснах превода през Гугъл затова е малко скапан.На clonnning проблема му е DefendAPc не Аваст.

Как да го накарам да сканира произволна папка, различна от Windows и Program files. Примерно правя си нова папка "New", слагам нещо в нея и като дам на нея с десен бутон и Snan New нищо не сканира. Отделно не мога да го накарам да сканира архивиран файл(пак десен бутон->Scan и нъцки).

Не знам къде ти е проблема.При мен всичко което изброи работи.

Редактирано от macsim29 (преглед на промените)

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 224,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• VESSSKO95 ™
    VESSSKO95 ™

Avast Anti-Virus Free е много добра(даже една от най-добрите). :yanim: . Хора,забравете за нод и подобни простотии.Слагайте Avast Anti-Virus Free! :wors:

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Не си прав ! Аз даже не съм фен на NOD32, но реалностите са други. Следя достатъчно на брой форуми за да виждам как се представят повечето програми за сигурност. Аз не нападам никого, но много обичам,

• Проблемът е в това, че не мислят ама грам не са помислили за това, което са искали да направят. Първата бета версия, която пуснаха даже алфа версия не можеше да се нарече, при което имаше само две-три

Публикувани изображения

Публикувано изображение

а за трей иконката си е така, вече е оранжева. при мен обаче ъпдейтите са си наред. проблемът е при теб.

http://prikachi.com/images.php?files/1301051Q.jpg

Разпознава антивируса - не защитна стена. За каква стена пише тогава вътре? Що се отнася до ъпдейтите...при ръчно пак старата работа. Ще взема да пробвам Про версията,че ме дразни така. И..тази икона като е оранжева все ме стряска :yanim:

бърка се с network shield - ето и какво представлява самият той според човек от аваст http://forum.avast.com/index.php?topic=38597.0 Network Shield is a protection against known Internet worms/attacks. It analyses all network traffic and scans it for malicious contents. It can be also taken as a lightweight firewall (or more precisely, an IDS (Intrusion Detection System). относно приблема на митачето :yanim: имах го и аз - бях писал по-нагоре, но след като махнах пс туулс стената се оправи. опитай да преинсталираш програмата и кажи какви допълнителни средства за защита имаш. може да има несъвместимост с някоя.

Проблема се оказа Real System Shield" -> "Expert Settings" -> "Advanced" -> "Use Transient caching" и "Use Persistent caching". Веднъж сканирани файловете не се сканират 2-ри път до следващ рестарт или обновяване на дефинициите.

Къде видя изобщо че пише стена?Не бъркай Shield със Firewall.

Сега съм с Про версията но и при безплатната е същото. Да не си мислиш,че не схващам? Просто името заблуждава - това имам впредвид колега.

Публикувано изображение

С Про версията никакъв проблем с ъпдейта. Явно са били претоварени сърварите вечерта.

Публикувано изображение

Реших да сложа Privatefirewall 7.0 тази стена ми допада доста. Проблеми няма.

Аvast-а май като гледам го чакат доста трудни дни...доста хора ще го мъчат и изтезават ;)

аз безплатна програма с толкова много модули не съм виждал. въпреки някои негативни реакции по-назад в темата съм убеден, че може да предостави една добра защита срещу познатите до този момент вируси. вече срещу непознатите... там положението е тегаво. някой да знае откъде се изпращат файлове за анализ ? нод си има вградена такава функция, но тук не я виждам.

бърка се с network shield - ето и какво представлява самият той според човек от аваст

http://forum.avast.com/index.php?topic=38597.0

Network Shield is a protection against known Internet worms/attacks. It analyses all network traffic and scans it for malicious contents. It can be also taken as a lightweight firewall (or more precisely, an IDS (Intrusion Detection System).

относно приблема на митачето ;) имах го и аз - бях писал по-нагоре, но след като махнах пс туулс стената се оправи. опитай да преинсталираш програмата и кажи какви допълнителни средства за защита имаш. може да има несъвместимост с някоя.

Нещо което Кав го има още от версия Pro 5 ;)

Относно проблема на колегата - такъв не наблюдавам при мене.Настройките дали са направени и как?

аз безплатна програма с толкова много модули не съм виждал. въпреки някои негативни реакции по-назад в темата съм убеден, че може да предостави една добра защита срещу познатите до този момент вируси. вече срещу непознатите... там положението е тегаво. някой да знае откъде се изпращат файлове за анализ ? нод си има вградена такава функция, но тук не я виждам.

Avast: [email protected]

Pack the "infected" file into ZIP archive and lock it with password "virus" (without quotes) and attach it to e-mail.

Write the same password inside mail body, so Alwil virus analysts will know the password right away without guessing.

You can also add web address to that file (or webpage of the file/program) if it's on the internet.

Add your own note on why do you think that it's a false positive. Every info helps Alwil staff.

Send the mail to: [email protected]

You'll probably get a reply mail about file info (if it was really a false positve) after some time.

If not, check the file with Explorer extension when new VPS is released.

This way you'll know if the false positive was fixed.

Until then, you can add the "false positive" file into exclusions:

Left click on "a" ball next to the clock and select Standard Shield.

Click Customize... and select Advanced tab.

Now just enter full path (path plus filename with extension) into the line and press [Enter] on keyboard.

This will exclude the file from scan, so you can use it untill false positive is resolved. Do this with caution or if you're 100% sure that the alert was false positive for that file.

Alwil staff deals with false positives very fast, so they are usually fixed on next VPS update, or even immediately if the false positive is found in any widely used program.

Try to address false positives directly to Alwil virus submission mail and not here on forums. This way the false positive is solved faster.

Stonit хубаво даде линк ама кой не може да чете.Е то за какво става дума:

"DefendAPc е измамник Anti-Spyware програма от Wini семейството на зловреден софтуер. Този измамник се популяризира и инсталирани чрез използването на троянски коне които претендират да бъдат програми, необходими, за да видите някои онлайн видео. Когато изтеглите и инсталирате троянски то ще се инсталира на нелоялните и го конфигурирайте да се стартира автоматично, когато компютърът се стартира. Същият този троянски също ще създаване на фалшива злонамерени файлове на компютъра ви с произволни имена, които са след това разпознава като вируси, когато DefendAPc сканира вашия компютър. Програмата, все пак, ще заявят, че няма да премахне тези файлове, докато не е първата покупка. Това очевидно е негодник като програмата е само разкриване на досиетата го е създал на първо място. В действителност, тези файлове са безвредни и не представляват всички риск за вашия компютър. Така тази програма сканиране резултати трябва да бъдат игнорирани."

Пуснах превода през Гугъл затова е малко скапан.На clonnning проблема му е DefendAPc не Аваст.

Глупости.Научи се първо да четеш, после да отговаряш.Въобще не си наясно със ситуацията.

Редактирано от clonnning (преглед на промените)

Борбата беше жестока.;))

Публикувано изображение

Накрая(след принудителен рестарт) изглежда, че всичко приключи благополучно.NIS и MBAM не откриха заплахи на първо четене.Пускам full scan, утре ще сканирам и с друго.Изчезвам да гледам филм.;))

Борбата беше с това създание-> hxxp://xakepbox.narod.ru/svchost.exe

Пробвал съм го с Нортън.Не му минава номерът.:speak:)

Публикувано изображение

Нещо което Кав го има още от версия Pro 5 ;)

да де но касперски е платена. докато аваст е безплатна - може би най-добрият избор сред безплатните (авира и МСЕ нямат толкова модули, но пък авира повече засича, а МСЕ е лидер по май-малко FP и с най-добро проактивно засичане). базата данни е сравнително голяма - над 2 милиона дефиниции, но пък евристиката тепърва ще се доказва (уж има сериозни подобрения в тази насока). снижено е и нивото на FP спрямо предната версия.

@nikssi, нали видя шотовете по-горе?Компът беше задръстен, а Аваст не спря почти нищо.Или са му добавили дефиниция или е бил в нокаут и не е могъл да реагира адекватно.

да де но касперски е платена. докато аваст е безплатна - може би най-добрият избор сред безплатните (авира и МСЕ нямат толкова модули, но пък авира повече засича, а МСЕ е лидер по май-малко FP и с най-добро проактивно засичане). базата данни е сравнително голяма - над 2 милиона дефиниции, но пък евристиката тепърва ще се доказва (уж има сериозни подобрения в тази насока). снижено е и нивото на FP спрямо предната версия.

Да де, но разлики в енджина няма между безплатната и платената.;)

Редактирано от clonnning (преглед на промените)

последното обновяване е от днес 16:44. след това не са излизали ъпдейти.

@nikssi, нали видя шотовете по-горе?Компът беше задръстен, а Аваст не спря почти нищо.Или са му добавили дефиниция или е бил в нокаут и не е могъл да реагира адекватно.

Да де, но разлики в енджина няма между безплатната и платената.;)

Според мене има разлика между платената и безплатната версии що се отнася до чуствителността на скенера. При мене всичко е на максимум с всички програми.

Поиска рестарт Аваст и последва дълго сканиране около 30 минурти при стартиране на системата.

Чисто според Аваст.

Глупости.Научи се първо да четеш, после да отговаряш.Въобще не си наясно със ситуацията.

Интересно колко ли антивирусни ще смениш докато разбереш че не в тях е проблема а в задклавиатурнато устройство ;) .

И аз ли трябва да се науча да чета?Май по-скоро ти защото изобщо не си видял какво съм цитирал.

Продължавай геройски да бориш "вирусите" с DefendAPc.Успех! ;)

Редактирано от macsim29 (преглед на промените)

Интересно колко ли антивирусни ще смениш докато разбереш че не в тях е проблема а в задклавиатурнато устройство ;) .

И аз ли трябва да се науча да чета?Май по-скоро ти защото изобщо не си видял какво съм цитирал.

Продължавай геройски да бориш "вирусите" с DefendAPc.Успех! ;)

Определено нищо не си разбрал.Боря се, защото ми е кеф.Имам image от преди заразяването и мога да го ресторна веднага, но ми е любопитно кой какво може.Казах ти, че не си наясно, ти взе, че го потвърди.;))

Сега съм с Про версията но и при безплатната е същото.

От къде свали руската версия? В руският сайт на Аваст все още стои старата 4-ка...

От къде свали руската версия? В руският сайт на Аваст все още стои старата 4-ка...

в настройките има смяна на езика

пробвах я снощи супер лека е и

с много екстри,но да видим ;)

Редактирано от stivandim (преглед на промените)

http://www.avast.com/pro-antivirus#tab4 - multi-language (40MB)

http://download819.avast.com/iavs5x/setup_av_pro.exe

FREE версията също има възможност за изтегляне на други езици. Сваляш версията на английски и избираш други езици,които се предлагат. Виж в настройките ;)

пп.Превариха ме. Но прекият линк е за многоезичната версия.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Определено нищо не си разбрал.Боря се, защото ми е кеф.Имам image от преди заразяването и мога да го ресторна веднага, но ми е любопитно кой какво може.Казах ти, че не си наясно, ти взе, че го потвърди.:cheers:)

Ще ти бъде малко трудно спасението с  image ако като бонус си получил и рууткитчекоето е писало по master boot record-а.

Ще ти бъде малко трудно спасението с  image ако като бонус си получил и рууткитчекоето е писало по master boot record-а.

Съжалявам, че излизаме толкова офтопик, но няма как да не отговоря.Искаш да кажеш, че не мога да си направя защитен с парола архив на MBR и след това да го възстановя?! Хайде няма нужда.:nono:

И аз, да споделя пЪрвите си впечатления от АВАСТ!-5

Ползвам АВАСТ!, около 2 год. и то е ясно, че щом съм толкова време с нея съм доволен :clap: ! Но вчера реших да обновя до ДЪЛГООЧАКВАНАТА ПЕТИЦА. Мога да кажа, че първите ми впечатления от АВАСТ!-ПРО не са добри :down: !

Проблеми с инсталацията, влизане под сейфмод, деинсталация, отново инсталация..... Най-после след дълги мъки се инсталира УЖ наред, е да ама НЕ!!! Не се обновява вирусната база, трябва ръчно да се тегли ! На моменти без видима причина ми товари процесора на 99%, после се нормализира, след това отново товари машината ... Не ми допада и тази новата оранджева иконка, повече ми харесваше старата! Виртуализацията не тръгва по никакъв начин ! И така, не зная дали не са избързали с Финала и не са доизкусорили нещо, но първите ми впечатления не са добри !!! http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif Дано XMAS, да прочете мнението и да коментира (както и други потребители) !

Редактирано от slav.bg (преглед на промените)

И аз, да споделя пЪрвите си впечатления от АВАСТ!-5

Ползвам АВАСТ!, около 2 год. и то е ясно, че щом съм толкова време с нея съм доволен :clap: ! Но вчера реших да обновя до ДЪЛГООЧАКВАНАТА ПЕТИЦА. Мога да кажа, че първите ми впечатления не са добри :down: !

Проблеми с инсталацията, влизане под сейфмод, деинсталация, отново инсталация..... Най-после след дълги мъки се инсталира УЖ наред, е да ама НЕ!!! Не се обновява вирусната база, трябва ръчно да се тегли ! На моменти без видима причина ми товари процесора на 99%, после се нормализира, след това отново товари машината ... Не ми допада и тази новата оранджева иконка, повече ми харесваше старата! И така, не зная дали не са избързали с Финала и не са доизкусорили нещо, но първите ми впечатления не са добри !!! http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Определено избързаха.Чета им форума и знам какво писаха в последните дни хората, от които зависеше кога ще излезе Аваст 5.Чакаше се нова бета, дори оплюха потребител на форума за въпрос:'' кога ще излиза финалната версия'' , как може да пита подобно нещо, щом вече е казано, че се чака нова бета.Нямаше RC, нямаше нищо.Направо финална версия.Определено избързаха.:)

тук не сте прави - имаше 5 бета версии - 5.0.70, 5.0.89, 5.0.104, 5.0.167, 5.0.259. относно ъпдейтите при мен всеки ден се обновяват автоматично - даже си има и звуково известие :clap: а относно инсталаирането - 2 пъти съм я слагал финалната версия и не е имало проблеми. пп в момента на писане се обнови

Така като чета, май ще изчакам още известно време с пробването на 5-цата.....

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.