Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Avast Anti-Virus Free/Pro/IS - проблеми, въпроси, мнения, обсъждане-част 1

Featured Replies

Искам да похваля avast! 4.8 на една служебна машина откри няколко файла в темп папките. Някои ги изтри, за други каза, че се използват в паметта и дали да се сканира компютъра преди зареждането на О.С. => изчисти ги и тях и всичко е ок и логовете са чисти. Беше се лепнал червея Palevo...Та готина е тази опция. Дано поработят и в Avira 10 по нещо такова. Мисля да им пиша да добавят един boot scan. :rolleyes:

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 224,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• VESSSKO95 ™
    VESSSKO95 ™

Avast Anti-Virus Free е много добра(даже една от най-добрите). :yanim: . Хора,забравете за нод и подобни простотии.Слагайте Avast Anti-Virus Free! :wors:

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Не си прав ! Аз даже не съм фен на NOD32, но реалностите са други. Следя достатъчно на брой форуми за да виждам как се представят повечето програми за сигурност. Аз не нападам никого, но много обичам,

• Проблемът е в това, че не мислят ама грам не са помислили за това, което са искали да направят. Първата бета версия, която пуснаха даже алфа версия не можеше да се нарече, при което имаше само две-три

Публикувани изображения

Мисля да им пиша да добавят един boot scan. :down:

при петата версия има подобна настройка

Редактирано от The Graverobber (преглед на промените)

при петата версия има подобна настройка

Защо никой не ми чете постовете както трябва днес. :down:

Казах, че ще пиша да добавят тази опция в Avira 10.

Предполага се, че версия 5 на avast! ще я има, щом версия 4.8 също я има.

Похвалих версия 4.8, защото тя бе инсталирана на служебната машина...ако беше инсталирана версия 5 щях да похваля и нея.

Все още изчаквам да се изчистят бъговете, за които доста хора говорят и ще надргадя до версия 5.

Внимавам повечко, защото все пак говорим за служебна машина...

извинявам се, B-Boy, просто утре имам изпит и малко в повечко дойдоха учебниците http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif не съм ползвал аваст 4.8 защото поне на мен скина изобщо не ми харесваше (знам глупаво е да преценяваш едно нещо по външния вид, но..). виж петицата си има някои недостатъци, но като цяло ще е доста конкурентноспособна сред безплатните.

извинявам се, B-Boy, просто утре имам изпит и малко в повечко дойдоха учебниците http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif не съм ползвал аваст 4.8 защото поне на мен скина изобщо не ми харесваше (знам глупаво е да преценяваш едно нещо по външния вид, но..). виж петицата си има някои недостатъци, но като цяло ще е доста конкурентноспособна сред безплатните.

:down:

Няма нищо - успех на изпита утре ! :yanim:

;)

При някой има ли го този проблем със статистиката. Казва ми да инсталирам флаш плеър, въпреки, че имам инсталиран.

Публикувано изображение

При някой има ли го този проблем със статистиката. Казва ми да инсталирам флаш плеър, въпреки, че имам инсталиран.

Има инсталиран,да,но сваля се и ActivX контрола, нужна за да ти показва графиката на статистиката.

Трябвало да го добавят предварително в Avast!5 ,за да не притеснява потребителите,но уви.

при 4.8 имаше опция "покажи иконка в трея при обновяване" или нещо подобно и тогава се появяваше кръгла иконка със зелена и червена стрелка.при 5-та явно са я махнали,тъй че смятам въпроса за приключен

за иконката на Аваст - пробвай да деинсталираш програмата,но цъкни на repair!

Ами не помогна. Да добавя, че ползвам a-squared Free и Spybot - Search & Destroy.

освен преинсталация...,друго не знам

И това не помага. На настолния вече го направих, но ефекта е същия.

Допълвам информация: На настолния със 7-та инсталирах върху 4,8 и там проблем с иконата няма. На двете ХР имам Spybot - Search & Destroy и a-squared Free, но тук нямам. Още не знам ндали ще сработи настройката за автоматично подновяване на всеки на 60 минути. И тук ръчните обновявания не работят в смисъл просто зависват и не се теглят.

Редактирано от еди (преглед на промените)

Новият Аваст може ли да се инсталира в присъствието на CIS (изключен сканиране в реално време), или ще иска да го махна, както това иска Касперски?

Новият Аваст може ли да се инсталира в присъствието на CIS (изключен сканиране в реално време), или ще иска да го махна, както това иска Касперски?

Avast!5 се сработва много добре с Comodo Firewall ,версия 4.8 също.

Предполагам, че няма да има проблем,ами пробвай, ако завърши инсталацията и се стартира,значи всичко е ОК,обаче ги добави и двете към доверените им зони.

Бихте ли споделили как се държи при вас "Behavior Shield" и изобщо реагира ли при проби !? При мен, след доста проби не се е обадил дори и веднъж ! Прбвал съм и със спрени : уеб, нетуорк и файл систем скенери, но от този "Behavior Shield" няма никаква реакция при зарази :yanim: !!! И още един въпрос. Когато се пробват заразени линкове и даден скенер засече заплаха, на изкачащото прозорче в дясно може ли да се разбере дали заплахата е засечена с Дефиниции или с Евристика :) ? Както е направено при някои други програми ?

Бихте ли споделили как се държи при вас "Behavior Shield" и изобщо реагира ли при проби !? При мен, след доста проби не се е обадил дори и веднъж ! Прбвал съм и със спрени : уеб, нетуорк и файл систем скенери, но от този "Behavior Shield" няма никаква реакция при зарази :down: !!!

Avast 5 FREE като че ли е същия като Avast 4.8 FREE-практически нищо ново не виждам освен красивия интерфейс с оранжевото.

Behavioural Shield изобщо не е реагира,както при теб,начина му на поведение(топката при часовника,която се върти долу),начина му на инсталиране.Май този Behavioural Shield или не е разработен (и предстои) или за нищо не го бива.

Как разбирате тази тема http://forum.avast.com/index.php?topic=54557.0 от официалния форум на Аваст ? До колкото аз разбрах, "Behavior Shield" не е точно блокер по поведение ;) ! Пробвах го наново дали ще блокира опасни програми по поведение, но не иска и това си е ;) ! Същите програми един друг блокер по поведение отреагира на почти всички проби, става въпрос за "ThreatFire" ! За протокола, пробите ги правя на АВАСТ ПРОФЕСИОНАЛНА версия, но най-вероятно и при безплатната ще е така . П.П. В новата версия от вчера един от коригираните проблеми е ВИРТУАЛИЗАЦИЯ-та, на прима-виста работи добре :) !

Как разбирате тази тема http://forum.avast.com/index.php?topic=54557.0 от официалния форум на Аваст ? До колкото аз разбрах, "Behavior Shield" не е точно блокер по поведение :D ! Пробвах го наново дали ще блокира опасни програми по поведение, но не иска и това си е :D ! Същите програми един друг блокер по поведение отреагира на почти всички проби, става въпрос за "ThreatFire" !

За протокола, пробите ги правя на АВАСТ ПРОФЕСИОНАЛНА версия, но най-вероятно и при безплатната ще е така .

П.П.

В новата версия от вчера един от коригираните проблеми е ВИРТУАЛИЗАЦИЯ-та, на прима-виста работи добре :P !

the behavior shield is only effective on 32 bit systems.

Освен това, пише, че behavior shield само наблюдавал системата и изпращал данни на Alwil.Амиии, имаш си легален троянец на компа, който нищо друго не върши, освен да шпионира какво става из компютъра ти.;))) Тъпо звучи подобно обяснение, надявам се да не е напълно вярно.

Аз да си допълня по моя въпрос. На 7-та също не работи настройката на времето за обновяване. На прясно инсталиран лаптоп с ХР проблем с иконата до часовника не се забелязва. Стартира се нормално както трябва да е, но на моя лаптоп и настолен не се стартира сама.

Освен това, пише, че behavior shield само наблюдавал системата и изпращал данни на Alwil.Амиии, имаш си легален троянец на компа, който нищо друго не върши, освен да шпионира какво става из компютъра ти.:rolleyes:)) Тъпо звучи подобно обяснение, надявам се да не е напълно вярно.

Аз като го прочетох,паднах от смях и сълзи заради толкова народ,който е заблуден.Самото име,още докато беше beta,говореше за наблюдение на поведението.А се оказва както clonning пише,че е легален троянец,който изпращал информация.Глупости!avast с тея тъпи дефиниции за нищо не става.Практически,като че ли,само интерфейса и сайта са си променили,нищо кой знае какво.

Освен това, пише, че behavior shield само наблюдавал системата и изпращал данни на Alwil.Амиии, имаш си легален троянец на компа, който нищо друго не върши, освен да шпионира какво става из компютъра ти.:))) Тъпо звучи подобно обяснение, надявам се да не е напълно вярно.

Това са,пълни глупости с извинение,не знам тези хора как може да са толкова наивни.

Behavior shield е напълно автоматизиран модул.При всеки рестарт на системата може да се види графиката,а това че се пращат данни,то кой не го прави?Има лицензирано споразумение,там си пише относно каква информация се изпраща,кога и при какви обстоятелства.

Behavior shield е напълно автоматизиран модул.При всеки рестарт на системата може да се види графиката,а това че се пращат данни,то кой не го прави

Shield означава само едно-щит,тоест да те пази,а не да прави статистика и графики

Shield означава само едно-щит,тоест да те пази,а не да прави статистика и графики

Много добре знам какво означава,споменах че работи и е напълно автоматизиран и опции при него няма.А какво пази или не пази и как защитава,доказвайте с аргументи в съответна тема за тази цел,празните приказки на пазара.

А какво пази или не пази и как защитава,доказвайте с аргументи в съответна тема за тази цел,празните приказки на пазара.

Тогава създайте един микро-раздел с име "Пазара" - там пльоквайте всички празни приказки.

Не са никак малко (от целия форум).

А по отношение,че не пази,все ми е тая.Аз avast съм я за§§§л много отдавна.

Редактирано от Re-Freshed (преглед на промените)

Аз avast съм я за§§§л много отдавна.

А какво правиш тука тогава? Аз пък симантика съм го ... като тебе отдавна.

Немога да я премахна не става от никаде ;( ?? Как да я деинсталирам

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.