Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Avast Anti-Virus Free/Pro/IS - проблеми, въпроси, мнения, обсъждане-част 1

Featured Replies

В Avast! Professional Edition 5.0.418 Multi-language Final липсва Българския Обаче ;)

Сигурен ли си? Аз как го избрах тогава?
  • Отговори 1,4k
  • Прегледи 224,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• VESSSKO95 ™
    VESSSKO95 ™

Avast Anti-Virus Free е много добра(даже една от най-добрите). :yanim: . Хора,забравете за нод и подобни простотии.Слагайте Avast Anti-Virus Free! :wors:

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Не си прав ! Аз даже не съм фен на NOD32, но реалностите са други. Следя достатъчно на брой форуми за да виждам как се представят повечето програми за сигурност. Аз не нападам никого, но много обичам,

• Проблемът е в това, че не мислят ама грам не са помислили за това, което са искали да направят. Първата бета версия, която пуснаха даже алфа версия не можеше да се нарече, при което имаше само две-три

Публикувани изображения

сега съм с 4.8 про , трябва ли да я деинсталирам - за да сложа 5... про ??? :)

сега съм с 4.8 про , трябва ли да я деинсталирам - за да сложа 5... про ??? :)

Не,инсталирате направо в/у старата за да се запази/прехвърли лиценза.

Днес след като Аваст, се обнови безпроблемно до последния финал 5.0.418, реших да я изпробвам ! Искаше ми се да вида как ще се държи с така наречените "zero day" заплахи. Заредих сайта www.malwaredomainlist.com , започнах да тествам най-новите линкове с заплахи . Мога да кажа само едно ОТЛИЧНО ! От НАД 20 опита за зареждане на различни заплахи (троянци, рооткит и т.н.) програмата се справи блестящо ! Има над 98% успеваемост за засичане на зловреден софтуер от най-новите "zero day" ! От всички над 20 опита, само на три не отреагира, което е много ама много добре ! Да се надяваме Аваст да продължат да се развиват все така добре и най-вече да продължат да педлагат и занапред така добър безплатен продукт ! :) Нека и някой друг да тества и да изкаже мнение ! П.С. Държа да уточня, че настройките съм ги пипнал леко и НЕ са по подразбиране ! :) .

Днес след като Аваст, се обнови безпроблемно до последния финал 5.0.418, реших да я изпробвам ! Искаше ми се да вида как ще се държи с така наречените "zero day" заплахи. Заредих сайта www.malwaredomainlist.com , започнах да тествам най-новите линкове с заплахи .

Мога да кажа само едно ОТЛИЧНО ! От НАД 20 опита за зареждане на различни заплахи (троянци, рооткит и т.н.) програмата се справи блестящо ! Има над 98% успеваемост за засичане на зловреден софтуер от най-новите "zero day" ! От всички над 20 опита, само на три не отреагира, което е много ама много добре ! Да се надяваме Аваст да продължат да се развиват все така добре и най-вече да продължат да педлагат и занапред така добър безплатен продукт ! :rolleyes: Нека и някой друг да тества и да изкаже мнение !

П.С.

Държа да уточня, че настройките съм ги пипнал леко и НЕ са по подразбиране ! :ph34r:

.

имаш ли желание да споделиш какво си изменил в настройките :speak:

имаш ли желание да споделиш какво си изменил в настройките :computer8:

Не съм пренаписал кода на програмата :brick wall: дето се казва, а съм променил настройките които са по подразбиране :yanim: ! Въпреки, че пълна сигурност няма с каквото и да си, и каквото и да променяш и нагласяш :question: !

Абе хора,не приемайте написаното от мен като спам но имам следните въпроси: 1.Защо ползвате аваст след като много хора се оплакват от нея и на тестовете не се справя добре? 2.Ако се лъжа и говоря простотии в момента,ще ми кажете ли нейните плюсове? И последно-кажете дали да си остана с Eset smart security и да плащам по 100 лева на година,или да мина на безплатния Аваст?

Абе хора,не приемайте написаното от мен като спам но имам следните въпроси:

1.Защо ползвате аваст след като много хора се оплакват от нея и на тестовете не се справя добре?

2.Ако се лъжа и говоря простотии в момента,ще ми кажете ли нейните плюсове?

И последно-кажете дали да си остана с Eset smart security и да плащам по 100 лева на година,или да мина на безплатния Аваст?

По въпрос:

1.За какво точно се оплакват и покажи нагледно къде в тестовете и кои по точно се справя НЕ добре.

2.Има нещо такова,а що се отнася до плюсове има достатъчно писано в темата.

3.Избора е изцяло индивидуален в зависимост от нуждите и възможностите.

Има достатъчно информация в раздела за двете програми,прочети и сам реши.

Има и теми за тази цел:

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=129330&pid=1627081&st=105&#entry1627081

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=12468&pid=1620305&st=345&#entry1620305

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=95803&pid=1573158&st=45&#entry1573158

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=96484&pid=1431333&st=465&#entry1431333

Значи програмата я имам на лаптопа и тъй като ми хареса и засича вирусите реших да я инсталирам и на PC-то.Изтеглих avast! Internet Security 5.0.418 Final от тук, инсталирах я, след това ми поиска рестарт,рестартирах и от тогава PC-то неще да стартира.Зарежда до там, където се пише Потребителя и паролата, пиша си ги, тръгва да стартира и само ми показва фона на работния плот.Нищо друго не се вижда само фона,натискам ctrl+alt+del и пак нищо.Само си стои така.Има ли някакъв начин да я премахна тази програма, че ми писна вече да включвам и изключвам компа.

Редактирано от h0useman (преглед на промените)

Има ли някакъв начин да я премахна тази програма, че ми писна вече да включвам и изключвам компа.

Ако влезеш под сейф моуд бе трябвало да стане.

Ако влезеш под сейф моуд бе трябвало да стане.

Как става тоя номер :biggrin:

Как става тоя номер :biggrin:

Не само как става ами и с какво : http://www.avast.com/uninstall-utility

За да влезете в Safe Mode , натискайте продължително F8 от клавиатурата докато компютъра се стартира преди логото на Windows да се е появило.Ще се отвори Windows Advanced Menu с доста опции,откъдето изберете някое от "Safe ... " опциите , в случая Safe Mode (повече за Safe boot и Safe Mode => http://support.microsoft.com/kb/315222 )

Здравейте,на всички във форума.До днес бях с Avast 4.8 Pro. и нямах никакви ядове.Днес реших да сложа Avast Intenet Security 5.Много ми хареса новият интерфейс ,програмата си работи перфектно,обаче не успях да я излъжа с лицензния файл.Затова реших да сложа Avast 5 Free, след инсталацията антивируса ми блокира браузърите Firefox и Internet Explorer не работят.Когато изключа интернет щита на Avast Free няма проблем работят си.При Internet Security го нямаше този проблем.Някой има ли идея как да го оправя.Пропуснах да спомена,че съм с Windows 7.

Редактирано от evtim358 (преглед на промените)

Май голяма каша e станало.Лиценза е различен при трите версии.

Деинсталирайте програмата,почистете системата с инструмент като Ccleaner ,инсталирайте на ново,последна финална версия/,обърнете внимание и на коментарите от долу,там са предоставени връзки и за БГ версията.

Успех!

• 2 седмици по-късно...

здравейте четох доста от темата но така и не намерих решение на моя проблем. Инсталирах си един файлов мениджър и сложих серийния номер и сега прави връзка и не ми отваря папките контрол панела. та мисълта ми е как с АВАСТ да забраня на тази програма да прави връзка със сайт и да отказва да работи т.е. искам да забраня достъпа на програмата с НЕТА и мисля, че ще си работи перфектно. С АВАСт версията която е безплатна за 1 година след регистрация така и не открих такава възможнос или пък съм я пропуснала. дори сега немога да си отворя контрол панела и да деинсталирам ТАЗИ ПРОГРАМА- ФАЙЛОВ МЕНИДЖЪР - POWER DESK 7

Снощи сложих за няколко часа Free версията....в последствие я махнах заради проблема за който питам! Установих, че не работи (или поне при мен е така) опцията "Изключения"! Става въпрос за прословутият файл от ВИАС: kiip.exe. Добавил го бях във всички възможни изключенията, но програмата го засича и го праща директно в карантината!. При опит за възстановяване от карантината, уж би трябвало да го възстанови, но при опит за стартиране, излиза грешка, че Уиндоуса не може да открие файла, т.е. явно той не е възстановен! Естествено махнах Аваста, защото тази програмка от ВИАС ми е необходима, а при това положение нямаше как да работя с нея!

Иначе относно засичанията, Аваст-а се представи (по моите критерии) много добре. Тествах го на тоя адрес:

http://www.malwaredomainlist.com/mdl.php
на първите 50-ина заплахи, т.е. на най-новите заплахи. някои от линковете не бяха активни, но на активните даде резултат: 29/ 40, т.е. 72.5%, което за "zero day" зарази мисля е повече от добро засичане! Явно има добра детекция, НО...също така и проблеми с горе-споменатите настройки! http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Някой забелязвал ли е подобен проблем с изключенията?

Проблема с "изключенията" се оправи!

Имам нова питанка към по-запознатите с програмата: по колко ъпдейта има Аваст на ден? Днес веднъж само се ъпдейтна! Дали това "намалено" е само за безплатната версия или по принцип са си малко ъпдейтите. В момента дефинициите са версия: 100228-0. При вас така ли е?

веднъж-два пъти на ден е нормално. аваст има своите предимства и качества - лека, с добро засичане, бързо сканира и не на последно място безплатна.

Кой превежда Аваст на български? Може ли някакви координати?

Знам, разбира се, че има български. Искам да предложа "уточнения" да ги нарека на превода. Затова ми трябва имейл или някакъв друг начин за връзка с преводача.

Той е навсякъде, можеш да го намериш, дори и тук: http://www.kaldata.com/forums/index.php?showuser=24938 Или в форума му: http://avast.kaldata.com/forum/ П.П.: Би ли му драснал, че се постопли времето и смятам да мръдна към тях, че още не е почерпил за петата версия на Avast. Мерси!

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.