Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Avast Anti-Virus Free/Pro/IS - проблеми, въпроси, мнения, обсъждане-част 1

Featured Replies

Аз предлагам да не влизаме повече в разрес с правилата и ако има нещо да си казваме да го правиме на ЛС, защото все пак това е тема за Аваст, а не свободен раговор. А колкото до кой прав - кой крив и от двете страни има нещо вярно, има и нещо грешно ...

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 227,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• VESSSKO95 ™
    VESSSKO95 ™

Avast Anti-Virus Free е много добра(даже една от най-добрите). :yanim: . Хора,забравете за нод и подобни простотии.Слагайте Avast Anti-Virus Free! :wors:

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Не си прав ! Аз даже не съм фен на NOD32, но реалностите са други. Следя достатъчно на брой форуми за да виждам как се представят повечето програми за сигурност. Аз не нападам никого, но много обичам,

• Проблемът е в това, че не мислят ама грам не са помислили за това, което са искали да направят. Първата бета версия, която пуснаха даже алфа версия не можеше да се нарече, при което имаше само две-три

Публикувани изображения

Аз предлагам да не влизаме повече в разрес с правилата и ако има нещо да си казваме да го правиме на ЛС, защото все пак това е тема за Аваст, а не свободен раговор. А колкото до кой прав - кой крив и от двете страни има нещо вярно, има и нещо грешно ...

Правилно,понеже следващия коментар,който не е по темата заминава в коша!

Интересува ме да разбера- как изглежда съобщение при евристично засичане на Аваст? Някой да покаже визуален пример?

Интересува ме да разбера- как изглежда съобщение при евристично засичане на Аваст? Някой да покаже визуален пример?

Публикувано изображение

Публикувано изображение

аха...предполагах, че щом дефиницията завършва с "gen" би могло да е евристика, но не бях сигурен...

А сигурен ли си, че това е евристика? При Касперски също има такива завършвания с "gen", но не е евристика!

Редактирано от ess (преглед на промените)

Грешка евристика е :P

Когато има дефиниция е споменато името на заплахата ;)

Не е евристика, "gen" означава нова модификация на вече позната заплаха,а не че има вероятност да е заплаха,то си е установена вече заплаха от този вид/семейство: Win32:Trojan!

Не е евристика, "gen" означава нова модификация на вече позната заплаха,а не че има вероятност да е заплаха,то си е установена вече заплаха от този вид/семейство: Win32:Trojan!

Именно. Засичането на нова модификация, нов вариант на дадена заплаха, това не е ли евристика? Аз под този термин разбирам (и го пише на не едно/две места) сбособност за засичане на непознати заплахи и нови варианти на познати вируси, семейства.

Абе хора,не приемайте написаното от мен като спам но имам следните въпроси:

1.Защо ползвате аваст след като много хора се оплакват от нея и на тестовете не се справя добре?

2.Ако се лъжа и говоря простотии в момента,ще ми кажете ли нейните плюсове?

Avast Anti-Virus Free е много добра(даже една от най-добрите).

Хора,забравете за нод и подобни простотии.Слагайте Avast Anti-Virus Free!

От9/10 месеца се занимавам с тестове(не вярвам че е достатъчно).До сега съм тествал няколко софтуера за защита,и в горния ми пост споделих мойте ЛИЧНИ впечатления.Мога и да греша де,но това са резултати от мойте наблюдения.

Извинявам се ако съм обидил някой.

Не мислиш ли, че малко си противоречиш ? :)

Именно. Засичането на нова модификация, нов вариант на дадена заплаха, това не е ли евристика? Аз под този термин разбирам (и го пише на не едно/две места) сбособност за засичане на непознати заплахи и нови варианти на познати вируси, семейства.

Може и да греша,но за мен не е евристика,ако може малко повече инфо,ще е добре дошло за всички ни.

Може и да греша,но за мен не е евристика,ако може малко повече инфо,ще е добре дошло за всички ни.

Wikipedia:

Heuristic analysis is a method employed by many computer antivirus programs designed to detect previously unknown computer viruses, as well as new variants of viruses already in the wild.

ESET:

Heuristics is a technique that implements a set of guidelines or rules in order to problem solve efficiently. In an antivirus context, heuristics are a set of rules used to detect malicious program behavior without needing to uniquely identify the specific threat, as is required by classic signature-based detection.

The primary advantage of the heuristic-based model is not only its ability to detect variants or modified forms of existing malicious programs, but also new previously-unknown malicious programs.

Редактирано от bogidan4o (преглед на промените)

ability to detect variants or modified forms of existing malicious programs, but also new previously-unknown

Знаем, какво е евристика,нямах това на в предвид,в съобщението на Avast! не се споменава вариант,това имах на в предвид.

Win32:Trojan-gen едно и също ли е в случая?

Знаем, какво е евристика,нямах това на в предвид,в съобщението на Avast! не се споменава вариант,това имах на в предвид.

Win32:Trojan-gen едно и също ли е в случая?

Да, аз така смятам. Най-малкото при Аваст не съм срещал никакво друго подобие на евристично засичане, явно така те са го написали да го изписва.

http://www.viruslist.com/en/viruses/glossary?glossid=189210517

Да, аз така смятам. Най-малкото при Аваст не съм срещал никакво друго подобие на евристично засичане, явно така те са го написали да го изписва.

http://www.viruslist.com/en/viruses/glossary?glossid=189210517

Има единна дефиниция за вирус и от там неговите модификации,както и споменах по-назад!

Може би има някаква заченка на евристика,но само до тук,колкото да ги разпредели към коя единна дефиниция да попаднат!

Тук не става въпрос за нови неизвестни зловредни програми,а евристичното засичане до голяма степен включва и това!

Лека!

Аз не съм кой знае къв разбирател ама не виждам 1 да каже,аз ползвам тази програма от 10 години и следя всичко което става с нея,как може да има компетентни по всички програми след като всички имат различно ядро на работа и т.н. и как така с лек замах се казва тая става и тая не

аз имам въпрос за аваст:защо при пълно сканиране ми гасне компютъра?

А тук гасне ли,изчакайте да свърши теста до край не го прекъсвайте.

Има единна дефиниция за вирус и от там неговите модификации,както и споменах по-назад!

Може би има някаква заченка на евристика,но само до тук,колкото да ги разпредели към коя единна дефиниция да попаднат!

Тук не става въпрос за нови неизвестни зловредни програми,а евристичното засичане до голяма степен включва и това!

Лека!

И сега какво излиза....че май никой не е сигурен как изглежда евристично засичане на Аваст? Да не се окаже, че го няма...? XMAS от форума на Аваст, не знае ли нещо повече по въпроса? Знам, че влиза тук...нека се включи!

И сега какво излиза....че май никой не е сигурен как изглежда евристично засичане на Аваст? Да не се окаже, че го няма...? XMAS от форума на Аваст, не знае ли нещо повече по въпроса? Знам, че влиза тук...нека се включи!

Има ето ти описание на функциите на Аваст Avast! Free Antivirus. Това ще бъде новото име на Avast! Home Edition. Притежава изцяло нов потребителски интерфейс, както и много нови възможности. За защита - дефиниции, евристика, засичане на поведението, проверка на заразени сайтове, блокиране на вредоносни сайтове, както и откриване на потенциално нежелани програми. Почти е сигурно, че на пазара няма друга такава програма, която да предлага такава защита в безплатния си вариант. Също така разполагате с тих/игрови режим, при който програмата няма да ви безпокои със съобщения по време на игри или гледане на филми. И не на последно място програмата вече работи по-бързо и по-леко на вашата система. Всички текущи потребители на Avast! Home Edition ще имат възможността да обновят програмите си до версия 5, когато излезе официално.

Има ето ти описание на функциите на Аваст Avast! Free Antivirus. ...

Оффф...абе човек, тези функции ги знае всеки, които е пробвал новата версия. Става въпрос за това- как изглежда, чисто визуално (като съобщение), евристично засичане...какво се изписва?

Оффф...абе човек, тези функции ги знае всеки, които е пробвал новата версия. Става въпрос за това- как изглежда, чисто визуално (като съобщение), евристично засичане...какво се изписва?

Това gen-накрая е евристиката -Generic откриване се отнася за откриване и премахване на множество заплахи с помощта на единна дефиниция за вирус. Отправна точка за родово откриване е, че успешното заплахи често са копирани от други, или допълнително изискан от оригиналния автор (ите). В резултат на взрив от вируси, червеи или троянски коне, всеки един отделен, но принадлежащи към една и съща фамилия. В много случаи, броят на вариантите може да работи в десетки или дори стотици.Забележи -вариантите- както е при Нод-вариант на еди кой си вирус :whist:

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Това gen-накрая е евристиката -Generic откриване се отнася за откриване и премахване на множество заплахи с помощта на единна дефиниция за вирус. Отправна точка за родово откриване е, че успешното заплахи често са копирани от други, или допълнително изискан от оригиналния автор (ите). В резултат на взрив от вируси, червеи или троянски коне, всеки един отделен, но принадлежащи към една и съща фамилия. В много случаи, броят на вариантите може да работи в десетки или дори стотици.[

ммм..нещо и аз не съм убеден, че това е евристиката! Това може би означава- "вариант на...." както се изписве при НОД32, но не е евристика. При НОД-а изписването "вероятно вариант на...." вече е евристиката...думичката "вероятно" показва, че не е сигурно, че е зараза, защото е евристично. В случая "gen" може би означава "вариант на....", т.е. модификация?

Аз също ползвам Аваст и съм виждал два вида засичания-когато има точна дефениция го няма gen и обратното :whist:

Аз също ползвам Аваст и съм виждал два вида засичания-когато има точна дефениция го няма gen и обратното :whist:

Според мен "gen" означава именно "модификация", и то т.н. "генна модификация", т.е. разновидност на вече известен вирус, но НЕ е евристика! така си мисля....

Според мен "gen" означава именно "модификация", и то т.н. "генна модификация", т.е. разновидност на вече известен вирус, но НЕ е евристика! така си мисля....

Еми ако не е това не съм виждал друг вид засичане а това поставя въпросителни :whist:
Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.