Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Avast Anti-Virus Free/Pro/IS - проблеми, въпроси, мнения, обсъждане-част 1

Featured Replies

Еми ако не е това не съм виждал друг вид засичане а това поставя въпросителни :whist:

Направих официално запитване до чехите! да видим какво ще отговорят....ако отговорят! :)
  • Отговори 1,4k
  • Прегледи 224,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• VESSSKO95 ™
    VESSSKO95 ™

Avast Anti-Virus Free е много добра(даже една от най-добрите). :yanim: . Хора,забравете за нод и подобни простотии.Слагайте Avast Anti-Virus Free! :wors:

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Не си прав ! Аз даже не съм фен на NOD32, но реалностите са други. Следя достатъчно на брой форуми за да виждам как се представят повечето програми за сигурност. Аз не нападам никого, но много обичам,

• Проблемът е в това, че не мислят ама грам не са помислили за това, което са искали да направят. Първата бета версия, която пуснаха даже алфа версия не можеше да се нарече, при което имаше само две-три

Публикувани изображения

Направих официално запитване до чехите! да видим какво ще отговорят....ако отговорят! :)

Би трябвало да отговорят а иначе съм удивен от Аваст -влизам в Norton Safe Web и го тествах хваща над 90 процента :whist:

Реших да ползвам новия Аваст на Win 7 Ultimate 32bitт, но при повишени настройки( включих опциите на файловия щит да сканира всички файлове и при четене(отваряне) и при запис, и сложих отметката на всички архиви), и започна едно постоянно товарене на процесора - от 50 до 80% И това продължава часове. Какъв ли може да е проблема. Забелязах, че като спра уторент и товаренето спира- като го пусна (уторента) и пак наново товари, че и бая РАМ почва да гълта 100 МБ.Сложих уторент в изключенията, но не се оправя. ХМ Иначе програмата наистина ми хареса- като външен вид, меню, лесни настройки, перфектно подавана информация към потребителя. Български език, при който обаче ги няма гласовите съобщения, а само звуковия сигнал, предполагам скоро ще добавят и глас- ше ми е интересно да чуя вариянта на "Thread wаs detected" (или нещо подобно)

Редактирано от stefanvalja (преглед на промените)

Реших да ползвам новия Аваст на Win 7 Ultimate 32bitт, но при повишени настройки( включих опциите на файловия щит да сканира всички файлове и при четене(отваряне) и при запис, и сложих отметката на всички архиви), и започна едно постоянно товарене на процесора - от 50 до 80%

И това продължава часове. Какъв ли може да е проблема. Забелязах, че като спра уторент и товаренето спира- като го пусна (уторента) и пак наново товари, че и бая РАМ почва да гълта 100 МБ.Сложих уторент в изключенията, но не се оправя. ХМ

Иначе програмата наистина ми хареса- като външен вид, меню, лесни настройки, перфектно подавана информация към потребителя. Български език, при който обаче ги няма гласовите съобщения, а само звуковия сигнал, предполагам скоро ще добавят и глас- ше ми е интересно да чуя вариянта на "Thread wаs detected" (или нещо подобно)

В началото и аз бях сложил всичко но макс, но въпреки това нямаше товарене на процесора! Нещо може да ти е от компютъра.

Иначе за файловият щит, според мен, е по-добре да се оставят нещата по подразбиране- сканират се саморазархивиращи се архиви, само стартиращи се, NTFC потоци (или нещо от този род беше..сега нямам пред себе си програмата). За интернет щита може да вдигнеш всичко на макс. В настройките на видовете проверки, тамо вече за пълна проверка може да зададеш да се сканират всички архиви и всичко останало. Практически няма смисъл за нормално експлоатационно състояние да се слага сканиране на всички архиви (така си мисля аз), освен тези, които са по подразбиране. Пълното сканиране на архиви ще става при пускане на пълен скан!

В началото и аз бях сложил всичко но макс, но въпреки това нямаше товарене на процесора! Нещо може да ти е от компютъра.

Иначе за файловият щит, според мен, е по-добре да се оставят нещата по подразбиране- сканират се саморазархивиращи се архиви, само стартиращи се, NTFC потоци (или нещо от този род беше..сега нямам пред себе си програмата). За интернет щита може да вдигнеш всичко на макс. В настройките на видовете проверки, тамо вече за пълна проверка може да зададеш да се сканират всички архиви и всичко останало. Практически няма смисъл за нормално експлоатационно състояние да се слага сканиране на всички архиви (така си мисля аз), освен тези, които са по подразбиране. Пълното сканиране на архиви ще става при пускане на пълен скан!

ОК, така и направих- върнах настройките по подразбиране, и всичко е нормално.

И още нещо- не ми работи сканирането на файлове от контекстното меню ( от експлорера)- като дам десен бутон на файл или папка, имам опция да го сканирам с аваст 5, но като цъкна нищо не се случва, не изписва съобщение, никакъв лог- нищо...

Други ползващи го биха ли проверили на 7, пък и на XP.....

Редактирано от stefanvalja (преглед на промените)

Здравейте Искам да инсталирам Аваст, но не знам коя версия да избера, тука има много http://www.kaldata.com/search.php?dowhat=dosearch&searchfor=avast&poster=&postertype=exact&catid=1&order=time&direction=desc&search_titles=1&search_posts=&perpage=40&pagenum=1 Коя бихте ме посъветвали? По възможност да е free

Освен, че е най-нов - не. Все пак мисля да изтегля 4.8.1351, защото най-много хора са теглили тази версия, най-вероятно има причина. Мнение?

Редактирано от Glasgow_girl (преглед на промените)

Освен, че е най-нов - не.

Нарочно ти го написах с големи букви FREE и пак не схващаш.

Все пак мисля да изтегля 4.8, защото най-много хора са теглили тази версия, най-вероятно има причина. Мнение?

Тази версия е сваляна с години разбира се че ще отчете повече общи сваляния.

5 е подобрена версия сваляй я нея.

Редактирано от macsim29 (преглед на промените)

Все пак мисля да изтегля 4.8.1351, защото най-много хора са теглили тази версия, най-вероятно има причина. Мнение?

Мда,има и дата на публикациите,ако и тях забележите няма да е зле! :)

Това е актуалната за момента версия,решението е ваше,има и дадена връзка за изтегляне на БГ версия, малко по надолу в коментарите.

И аз както и много други съм впечатлен от новата версия на Аваст.Новата петица след Касперски ми откри 3 вируси.Браво на Аваст!

Абе новата версия на аваст е просто супер.Лесен интерфейс,лека е,толкова е лека,че когато сканира не се усеща и не товари процесора.Изобщо е една от най,ама най-добрите антивирусни. :cool:

И аз както и много други съм впечатлен от новата версия на Аваст.Новата петица след Касперски ми откри 3 вируси.Браво на Аваст!

Не е важно колко е открила, а какво е открила. :yanim: Все пак може да дадеш лог :)

И още нещо- не ми работи сканирането на файлове от контекстното меню ( от експлорера)- като дам десен бутон на файл или папка, имам опция да го сканирам с аваст 5, но като цъкна нищо не се случва, не изписва съобщение, никакъв лог- нищо...

Тук не мога да кажа нищо! нямам такъв проблем...при мен работи!

виж в настройките отметнал ли си да сканира всички архиви, както и при scan when writing

ОК, така и направих- върнах настройките по подразбиране, и всичко е нормално.

С Win 7 съм,нямам проблем със сканирането на файлове от контекстното меню!

С Win 7 съм,нямам проблем със сканирането на файлове от контекстното меню!

Разбрах откъде е проблема - пак този CCleaner. Почиствах регистрите след като бях поизпробвал доста програми, и го направих след инсталацията на Аваст ( щото не се сетих да го направя преди това).

След като възтанових изтритите регистри и без да пипам в аваст всичко се оправи, вече сканирам успешно в контекстното меню.

Може и да не е по темата, но препоръчвам CCleaner да се използва само за почистване на временните файлове,с регистрите - внимателно....

Временно на един служебен компютър с инсталиран Windows 7 x64 (на който направих image преди да слагам какъвто и да е софтуер), временно сложих avast! 5 да го тествам и съм с много добри впечатления. Е още се бъркам чат-пат със старата версия, че щитовете в реално време вече са в общ интерфейс, а не в отделен модул, но с това се свиква. Само, че ако на някой му се занимава да прати един бъг до екипа им ще е супер, че няма такава опция по e-mail май, а не ми се прави регистрация и не ми се отваря тема във форума им, защото в момента нямам никакво свободно време.

Как стигнах до бъга ?

* Временно спрях защитата в реално време за да изтегля един зловреден архив.

* При опита си да пусна щитивете отново (аз няколко пъти тествах това действие и си бачка безотказно но 1 път не стартираха).

* Нямаше как зловредния код да е повредил avast!, защото още не бях разархивирал даже архива...

* В основното меню имаше съобщение, че една от услугите на avast! не е стартитана (в Task Manager наистина липсваше единия процес - AvastSvc.exe)...

* Имаше бутон Fix Now с червен цвят в основното меню на програмата - натиснах го и се оправи и без рестарт, но имам рапорт от грешката в

Control Panel\System and Security\Action Center\Reliability Monitor

Control Panel\System and Security\Action Center\Problem Details

Description

Faulting Application Path: C:\Program Files\Alwil Software\Avast5\AvastSvc.exe

Problem signature

Problem Event Name: APPCRASH

Application Name: AvastSvc.exe

Application Version: 5.0.418.0

Application Timestamp: 4b744eef

Fault Module Name: MSVCR90.dll

Fault Module Version: 9.0.30729.4926

Fault Module Timestamp: 4a1743c1

Exception Code: c0000005

Exception Offset: 00036ff2

OS Version: 6.1.7600.2.0.0.256.1

Locale ID: 1033

Additional Information 1: 0a9e

Additional Information 2: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789

Additional Information 3: 0a9e

Additional Information 4: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789

Extra information about the problem

Bucket ID: 1708455605

Сега даже пробвах да убия процесите от Task Manager-a и не се получи...т.е. няма как аз да съм го kill-нал по невнимание... :)

Публикувано изображение

В бъдещите версии ако направят съвместима опцията - boot-time scan с x64 Операционни Системи няма да е лошо, че тяхното Bart CD не е много оферта. :)

Поздрави ! :)

Излезе нова RC версия на avast! 5 - 5.0.447 RC -добавени са клавиши за достъп - програмата вече може лесно да се контролира креш клавиатурата - поправен е проблема с настройката за обновяване “I only connect to the Internet using a dial up modem” - по-добро справяне с грешки при щитовете в реално време - подобрена съвместимост с Apple BootCamp - подобрение в правилата по подразбиране на огнената стена - сканиранията с по-нисък приоритет вече използват по-малко CPU (но са и по-бавни) - компонентите на avast setup/update процесите вече са дигитално подписани Източник- XMAS :rolleyes:

Излезе нова RC версия на avast! 5 - 5.0.447 RC -добавени са клавиши за достъп - програмата вече може лесно да се контролира креш клавиатурата

- поправен е проблема с настройката за обновяване “I only connect to the Internet using a dial up modem”

- по-добро справяне с грешки при щитовете в реално време

- подобрена съвместимост с Apple BootCamp

- подобрение в правилата по подразбиране на огнената стена

- сканиранията с по-нисък приоритет вече използват по-малко CPU (но са и по-бавни)

- компонентите на avast setup/update процесите вече са дигитално подписани Източник- XMAS :rolleyes:

Ако може да дадеш линк за теглене(да обновя версията ми,че нещо пише че съм с последната, тя не е 4.0.447)ще е идеално.

Ако може да дадеш линк за теглене(да обновя версията ми,че нещо пише че съм с последната, тя не е 4.0.447)ще е идеално.

Тя е RC още а не финал като излезе автоматично ще се обнови :rolleyes:

Излезе нова RC версия на avast! 5 - 5.0.447 RC -добавени са клавиши за достъп - програмата вече може лесно да се контролира креш клавиатурата

- поправен е проблема с настройката за обновяване “I only connect to the Internet using a dial up modem”

- сканиранията с по-нисък приоритет вече използват по-малко CPU (но са и по-бавни)

- компонентите на avast setup/update процесите вече са дигитално подписани Източник- XMAS :speak:

Tези промени се отнасят за последната RC 454 :speak:

Излезе обновяване на RC версията с номер 5.0.454, ето и промените:

- добавени са клавиши за достъп - програмата вече може лесно да се контролира креш клавиатурата

- компонентите на avast setup/update процесите вече са дигитално подписани

Free AV: http://files.avast.com/files/beta/5.0.454/setup_av_free.exe

Pro AV: http://files.avast.com/files/beta/5.0.454/setup_av_pro.exe

Internet Security: http://files.avast.com/files/beta/5.0.454/setup_ais.exe

Всички които имат вече инсталирана преднага тестова версия могат да я обновят през автоматичното обновяване.

Информацията е предоставена от XMAS

Ето за предходната RC447 ,какви бяха промените:

- важни поправки и промени в инсталацията на огнената стена при 64-битови Windows системи

- поправен е потенциален проблем с паметта в огнената стена

- поправени са много проблеми по виртуализиращият модул ( sandbox ) (както и няколко оптимизации)

- тази нова версия вече може да комуникира с avast! WHS Edition

- поправен е бъг свързан с въвеждането на лицензен файл в програмата

- поправен е проблема при Outlook свързан с вмъкването на бележка при HTML писма

- подобрения в системата за пращане на файлове

- подобрения в процеса на регистрация на безплатната версия

- нови езикови пакети: Гръцки, Словашки и Украински

- поправени са докладваните до момента грешки в българския превод

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.