Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за продуктите на Comodo 4 AV / IS -част 1

Featured Replies

Mohican, благодаря за отговора :blink:

• Отговори 844
  • Прегледи 63,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Още малко и може да успеете да ме убедите отново да пробвам тази вечно с бъгове и все недовършена безплатна програма...

• The Graverobber
    The Graverobber

въобще не е наивно, а е жизненоважно. друго може да не слагаш, но за сигурността си трябва! 2 години съм в общи линии само с антивирус и уиндоус стена и вирус не съм лепвал. ако се внимава какво се св

• Привет на всички, днес получих потвърждение, че следващия официален релийз на CIS 4 ще включва поддръжка и на Български език. В тази връзка качвам последната редакция на файловете, локализиращи прог

Публикувани изображения

Комодо защо не си усъвършенстват родителския конрол-някой писал ли е им затова .Знам че има подобна опция но с нея могат ли да се блокирват сайтове или да се забранява свалянето на файлове!Сериозно ме интересува :)

Комодо защо не си усъвършенстват родителския конрол-някой писал ли е им затова .Знам че има подобна опция но с нея могат ли да се блокирват сайтове или да се забранява свалянето на файлове!Сериозно ме интересува :)

Може.Ето как:

Публикувано изображениеПубликувано изображение

:)

Може.Ето как:

Публикувано изображениеПубликувано изображение

:)

А къде било а тази готина черна тема можеш ли да я споделиш? :)

Здравейте,някой може ли да даде съвет с коя безплатна антивирусна мога да комбинирам Comodo firewall.

Здравейте,някой може ли да даде съвет с коя безплатна антивирусна мога да комбинирам Comodo firewall.

Avast!5 free, а може да си инсталираш и Comodo Internet Security 4 FREE.

Avast!5 free, а може да си инсталираш и Comodo Internet Security 4 FREE.

Благодаря,нямам много вяра в антивируса на Комодо,за разлика от стената разбира се :rolleyes:

Благодаря,нямам много вяра в антивируса на Комодо,за разлика от стената разбира се :ph34r:

На какво се базира недоверието ти?Не твърдя, че антивирусът на комодо е добър, а просто ми се ще, когато някой каже подобно нещо, да обясни защо.Това е все едно да кажа, че нямам много вяра на Nike, а предпочитам Adidas, но въпросът е защо, а не какво.:huh:

Редактирано от clonnning (преглед на промените)

На какво се базира недоверието ти?Не твърдя, че антивирусът на комодо е добър, а просто ми се ще, когато някой каже подобно нещо, да обясни защо.Това е все едно да кажа, че нямам много вяра на Nike, а предпочитам Adidas, но въпросът е защо, а не какво:ph34r:

И защо да не е добър , с какво го превъзхождат останалите антивируси ?

Има дефиниции засича няма дефиниции не засича това е при всички, но плюса е наличието на BoClean Anti Malware.Поне като засече зловредния код го трие без да скъсява живота на харддиска , като Касперски то е едно тракане стържене премятане имам чувството че са го оборудвали с чукове , клещи и шкурка.

На какво се базира недоверието ти?Не твърдя, че антивирусът на комодо е добър, а просто ми се ще, когато някой каже подобно нещо, да обясни защо.Това е все едно да кажа, че нямам много вяра на Nike, а предпочитам Adidas, но въпросът е защо, а не какво.:ph34r:

Ами правя си НЕ професионални тестове :) на никоя антивирусна нямам доверие (ако трябва да съм честен) Това е и причината да сложа Comodo Firewall.А и следя форума и тестовете редовно :huh:

П.П. Има ли значение кое ще инсталирам първо Комодо или Аваст ?

Редактирано от ferio (преглед на промените)

Ами правя си НЕ професионални тестове :) на никоя антивирусна нямам доверие (ако трябва да съм честен) Това е и причината да сложа Comodo Firewall.А и следя форума и тестовете редовно :ph34r:

П.П. Има ли значение кое ще инсталирам първо Комодо или Аваст ?

Зависи как ще подходиш с настройките.Ако ще пускаш D+ в обучителен режим, по-добре Аваст да си присъства на компютъра.Ако ли не, инсталирай CIS и след това отговаряй на въпросите, които евентуално ще ти зададе D+, но предполагам ,че ще са малко, тъй като Аваст вероятно е в whitelist-а на комодо.:huh:

Зависи как ще подходиш с настройките.Ако ще пускаш D+ в обучителен режим, по-добре Аваст да си присъства на компютъра.Ако ли не, инсталирай CIS и след това отговаряй на въпросите, които евентуално ще ти зададе D+, но предполагам ,че ще са малко, тъй като Аваст вероятно е в whitelist-а на комодо.:ph34r:

Ще последвам твоите стъпки в няколко страници по назад,не съм манияк на тема настройки.А и доколкото разбрах дори и с минимални настройки ще съм защитен прилично.

П.П. Благодаря за съветите :speak:

Редактирано от ferio (преглед на промените)

Как се минава от безплатната версия към платената ?

Как се минава от безплатната версия към платената ?

Сваляш инсталатора от тук

http://download.comodo.com/cis/download/installs/standalone/ciscomplete_installer_x86.exe

http://download.comodo.com/cis/download/installs/standalone/ciscomplete_installer_x64.exe

И трябва да регистрираш кода,който ти дадох тук https://accounts.comodo.com:/cisprobyactivationcode/management/signup

Редактирано от ivan_baroveca (преглед на промените)

Извинявам се Mohican признай обаче че ще стане доста интересно в една мрежа когато сандбокса почне да блокирва драйвери и други легитимни приложения е пак трябва да се пипа все нещо по настройките -то май навсякъде е така а аз не искам да правим темата Комодо срещу Касперски!Тук никой ли не ползва друга безплатна или платена антивирусна? :)

След инсталацията на Комодо и рестарта на ОС ще се появи съобщение че еди кой си драйвер ( или впоследствие когато се стартира легитимното приложение ) е стартиран в сандъка , тогава може с едно кликане евентуалния проблем да бъде решен.Това не прилича на настройка а вземане на правилно решение , което може да възникне и при ползването на Касперски.

При платената версия няма ама абсолютно никакакви проблеми със съндъка :)

Що за въпрос?:)Защо питаш дали си заразен?Както виждаш, засечено е евристично, като подозрително.Никъде не пише, че е malware.Ти си преценяваш какво да го правиш.Както си показал и на снимката, доста възможности ти се предлагат.А е подозрително знаеш ли защо?Ето виж-> Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

Още десетина такива запитвания имах.Ако не знаеш какъв е файлът, какво би си помислил като го видиш, че променя регистърни ключове и създава поддиректории в C:\WINDOWS ? =)

Това е при средна евристика на антивируса. Оставяме я на най ниското ниво нали? Нещо по специфично да се настройва по проактивната защита? Няма да ползвам нито скайп,торент и т.н. Браузър и данлоуд менажер в краен случай.

Това е при средна евристика на антивируса. Оставяме я на най ниското ниво нали? Нещо по специфично да се настройва по проактивната защита?

Няма да ползвам нито скайп,торент и т.н. Браузър и данлоуд менажер в краен случай.

Ами не, аз си я оставям на най-високото ниво.Нищо не ми пречи някоя фалшива аларма, да не говорим, че лично не съм виждал такава много отдавна.:))

По-специфично..хмм, виж това-> Публикувано изображение

Това е при средна евристика на антивируса. Оставяме я на най ниското ниво нали? Нещо по специфично да се настройва по проактивната защита?

Няма да ползвам нито скайп,торент и т.н. Браузър и данлоуд менажер в краен случай.

Тест ли ще правиш ?

Наличен е ъпдейт на версията, през вградения updater на CIS.Промените още не са ясни, но става дума за фиксване на бъгове, вероятно.

Публикувано изображение

Наличен е ъпдейт на версията, през вградения updater на CIS.Промените още не са ясни, но става дума за фиксване на бъгове, вероятно.

..........

Да, имаше малко проблеми при предишната версия - 916. Например с таскбара. При мен на една машина с XP се проявиха проблеми с Quick Launch и със Старт менюто (Classic). Не се сещам дали им докладвах dump, забравил съм...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.