Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ислям (за любопитни)

Featured Replies

• Автор
Aliah,

За обрязването ,сега не ми се търси ,но Пророците мълчат!Беше ми интересно да кажеш за женското обрязване(или по точно осакатяване,ама явно не ти е интересно)Не е нужно да ми отговаряш!

В темата /и форума/ е изписано достатъчно за мъжкото и женското обрязване. Моля да се чете, за да не се пълни с излишни приказки.

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 260,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нека напиша нещо в твой стил: ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ! ВАДИШ СЛУЧКИ ОТ КОНТЕКСТА, ЗА ДА СИПЕШ ОМРАЗА!

• Това е част от религията Ислям и съм показал къде точно е описано убийството с камъни в Свещенните за исляма книги! Ако на теб не ти харесва, то аз не съм виновен! Увийството с камъни се проповядва

• Чесно ви казвам ЗАБОЛЯ МЕ ГЛАВАТА от всевъзможни интерпретации на тема религия. Нима е нужно на човек да вярва сляпо в някакви писаници измислени от друг човек. Айде нема нужда- предпочитам да се упов

Публикувани изображения

Явно целта не е да научи нещо за обрязването горкия КамаМберо , а по-скоро да си каже злобната тирада .... Май нещо много са го стиснали за топките, че иска и зъбите да му се вадят.. тц тц тц.... cool.gif

Но все пак да му кажем, че в исляма няма женско обрязване.... имало е такова в пред ислямския период, както го има и сега сред някои племена все още, предимно африкански.....Обрязването на мъжете идва от сунната, поради това че всички пророци са били обрязани ( от първия пророк Адам до последния Мухаммад) ....и е начин за вричане в исляма... и е задължително ...

" Както се вижда, обрязването в Исляма не се основава само на някаква обикновена традиция, тъй като много пророци били родени вече обрязани. Това, че пророците са се родили обрязани или се обрязвали, показва значението на "хитан" в Исляма. Ученият Хаттаби казва: "Въпреки, че хитан се слага сред сунната, то се признава от много учени като Уаджиб." "

Уаджиб = задължение

Хитан = обрязване

П.С А обрязването наистина е бум в САЩ, като в това число не слагаме мюсюлманите , за които е задължително ( и евреите де) . Тоест бум е точно сред протестанти и всякакви други християни американци

П.П.С Дори Христос е бил обрязан... "Обрезание Господне

Обрезание Господа Бога и Спаса нашего Иисуса Христа.

Чества се на 1 януари (14 януари ст.стил) заедно със св. Василий Велики

Празник - и риба се разрешава

Евангелски синопсис: Лук 2:21"

П.П.П.С " Ислямът набляга на нуждата от хигиена и разглежда обрязването като форма на телесна хигиена.[източник?] Въпреки че не упоменато в Корана, то е посочено в Хадит. Съществува разногласие дали обрязването е задължително или препоръчително за мюсюлманите.[източник?] В Турция и Централна Азия обрязването е специален ритуал и се извършва когато момчето порасне достатъчно и се нарича сюнет. " --- това е от Уикито, незнам кой го е писал, но не е напълно точен..

Редактирано от Bellerophon (преглед на промените)

Религията по начало не се поддава ва тълкуване - то за това е вяра! Вяра в съществуването на някаква висша сила/провидение. При исляма тази сила се казва allah.jpg

Явно целта не е да научи нещо за обрязването горкия КамаМберо , а по-скоро да си каже злобната тирада .... Май нещо много са го стиснали за топките, че иска и зъбите да му се вадят.. тц тц тц.... cool.gif

Но все пак да му кажем, че в исляма няма женско обрязване.... имало е такова в пред ислямския период, както го има и сега сред някои племена все още, предимно африкански.....Обрязването на мъжете идва от сунната, поради това че всички пророци са били обрязани ( от първия пророк Адам до последния Мухаммад) ....и е начин за вричане в исляма... и е задължително ...

" Както се вижда, обрязването в Исляма не се основава само на някаква обикновена традиция, тъй като много пророци били родени вече обрязани. Това, че пророците са се родили обрязани или се обрязвали, показва значението на "хитан" в Исляма. Ученият Хаттаби казва: "Въпреки, че хитан се слага сред сунната, то се признава от много учени като Уаджиб." "

Уаджиб = задължение

Хитан = обрязване

П.С А обрязването наистина е бум в САЩ, като в това число не слагаме мюсюлманите , за които е задължително ( и евреите де) . Тоест бум е точно сред протестанти и всякакви други християни американци

П.П.С Дори Христос е бил обрязан... "Обрезание Господне

Обрезание Господа Бога и Спаса нашего Иисуса Христа.

Чества се на 1 януари (14 януари ст.стил) заедно със св. Василий Велики

Празник - и риба се разрешава

Евангелски синопсис: Лук 2:21"

П.П.П.С " Ислямът набляга на нуждата от хигиена и разглежда обрязването като форма на телесна хигиена.[източник?] Въпреки че не упоменато в Корана, то е посочено в Хадит. Съществува разногласие дали обрязването е задължително или препоръчително за мюсюлманите.[източник?] В Турция и Централна Азия обрязването е специален ритуал и се извършва когато момчето порасне достатъчно и се нарича сюнет. " --- това е от Уикито, незнам кой го е писал, но не е напълно точен..

В неделя гледах един филм на ББС за масаите.И те практикуват обрязването,а и го правят значително в по късна възраст.Имат и интересни вярвания,ето какво намерих накратко

Редактирано от N e o (преглед на промените)

В неделя гледах един филм на ББС за масаите.И те практикуват обрязването,а и го правят значително в по късна възраст.

И .......

Чети,Bellerophon,чети...

Говорихме за смисъла на обрязването при мюсюлманите... поне това беше любопитно, това за масаите го знам, както и други африкански племена също.... Но при тях причините са различни, както и при евреите обяснението е друго....

Така че ти чети за какво иде реч в тази тема... или предпочиташ да се включваш ни в клин ни в ръкав :clap:

П.С Ето ти въпроса на господина КамаМберо, на който досега отговарях ..

" Понеже,едни мохамедани ми обясняваха за жените им ,що са покрити и т. н. но не можаха да ми обяснят за обрязването им,ти знаеш ли нещо по въпроса?

Поздрав "

Намира се маааалко по-нагоре в същата тази страница от темата ;)

camarero-не разбрах,че питаш за женското обрязване..

интересно е,ще се поровя в темата да разбера повече,

знам,че не се практикува вече,защо ли са го правели?

Какви са разликите м/у обрязването при евреи и мюсюлмани?

Bellerophon-не си прав за събирането на пари.

В арабския свят родителите рядко се съгласяват момичето им да живее

на квартира и с мизерни доходи,както в Бг.

Нали според Исляма мъжът трябва предостави отделно жилище.

В страна,в която на прага на крайната бедност са 38% от населението-

мъжете спестяват доста години,за да купят жилище и да го

обзаведат.За Египет говоря-товаса милиони хора..

Не става въпрос за купуване на булки,но и има изисквания,като

напр.задължителен подарк за момичето под формата на злато,пари.

Ако взимаш $200 месечно трудно ще си позволиш и една жена..

sed_ally-много е красиво това платно.Аллах ли пише?

Най-трудно е да вярваш в нещо,което никога не си виждал.

Винаги е било по-лесно да вземеш статуя,икона,да се молиш

на животно или на слънцето..

Bellerophon-не си прав за събирането на пари.

В арабския свят родителите рядко се съгласяват момичето им да живее

на квартира и с мизерни доходи,както в Бг.

Нали според Исляма мъжът трябва предостави отделно жилище.

В страна,в която на прага на крайната бедност са 38% от населението-

мъжете спестяват доста години,за да купят жилище и да го

обзаведат.За Египет говоря-товаса милиони хора..

Не става въпрос за купуване на булки,но и има изисквания,като

напр.задължителен подарк за момичето под формата на злато,пари.

Ако взимаш $200 месечно трудно ще си позволиш и една жена..

..........

Права си, но това не е за да си купят жени, а да се оженят и да имат средства за да ги издържат, което е задължение на мъжа в исляма..... , така че малката ми тирада беше по въпроса за "купуването", както се изказа господина....

Но да се надяваме че вече и това му е пределно ясно cool.gif

П.С Това се практикува все още дори в Бг, братовчед ми например, когато се женеше, родителите на момичето имаха изисквания какво трявба да има жилището им , какво обзавеждане и така нататък... Общо взето все едно зестрата на мъжа обаче, макар и не точно така ......Нищо че те се обичаха и можеха и без това, все пак трябваше да се спази традицията :clap: И като се замисля има смисъл в това....... И това го правят всички в Бг май .....

П.П.С Да, пише Аллах на платното

sed_ally-много е красиво това платно.Аллах ли пише?

Най-трудно е да вярваш в нещо,което никога не си виждал.

Винаги е било по-лесно да вземеш статуя,икона,да се молиш

на животно или на слънцето..

Да, Аллах пише...

Съгласна съм за това, което казваш, но нали това е идеята на основните световни религии - да не се идолизира нещо веществено /пример: Златния телец/...

За мен лично е важна самата вяра, защото без вяра нещата доста се усложняват. Само се замислете - кога най-често се сещаме за бог? При нещастие или при щастие?

хей,camarero-определено аватарът и ника

на твоя най-добър приятел Bellerophon биха ти отивали,

ти си истински боец,защитаващ своята кауза((:

Женското обрязване е ужасно,ужасно..

Но пропускаш,че Исляма не го предпоръчва.

По-скоро е традиция на предислямските народи,която

не е била забранена,като убиването на женски рожби например..

Хубаво е,че го забраняват,май и мъжкото обрязване е забранено

извън болниците.

За революционната интерпретация на Исляма бих казала,че

е налудничаво нещо...пак се заформя ислямска секта май,този

път спонсорирана от онези,които плащат на жените в Турция да

се забраждат заради политиката,но не и заради религията...

Турция за мен не е добър пример за мюсюлманска страна,политиката

прекалено много се меси...

Естествено Саудитска Арабия ще приеме реформата на Исляма с отворени

обятия,как ли пък не.

Като не може да се пренапише Корана(заради перфектната и неповторима рима),

нега се прекроят хадисите-по-лесно е....

Защо хората всичко искат да променят,никога не са доволни?!

Хадисите не са книга,а сбор от много притчи,някои са автентични,а други-не.

Какво се казва в Корана:

Оставих ви две неща.

Докато се придържате към тях,

не ще се заблудите.

Те са:

Книгата на Аллах и Сунната на Неговия пратеник(Мухаммед САУС)

сунна озн. предпоръчително,но не задължително,нали така?

Съгласна съм за това, което казваш, но нали това е идеята на основните световни религии - да не се идолизира нещо веществено /пример: Златния телец/...

За мен лично е важна самата вяра, защото без вяра нещата доста се усложняват. Само се замислете - кога най-често се сещаме за бог? При нещастие или при щастие?

sed_ally-Това имах в предвид,че е изпитание да вярваш в невидимото.

В Исляма молитвите са само към Аллах и никой друг.

Мюсюлманите споменават Господа и при щастие и при нещастие.

Религията засяга всички точки на живота и ежедневието.

За това те се молят най-малко по 5 пъти на ден,за да са свързани

със Създателя,има цитати от Корана,които го потвърждават.

,,Споменавайте ме при добро и при лошо,,-нещо подобно беше.

Bellerophon-хубаво е,че спазвате традициите,те са само от полза за

новото семейство.

Ако ми се наложи-идвам в Шумен и шуменско :whist:

Това, което е постнал като данни camarero, още веднъж доказва колко първосигнални са били хората в миналото и как са оставяли тези "традиции" във времето. Човешката глупост няма граници и не знае почивка.

Женско обрязване. За мъжкото - разбирам, щото съм "потърпевш". Както и да е, но според мен ако го има женското обрязване,

то то би трябвало да се свежда САМО и единствено до "премахване" бариерата на химена.

Това са едни стари "маркирания" от времето, когато човека не е бил "програмиран" да се САМОРАЗМНОЖАВА.

Обрязването при мъжете не е еврейско "откритие", както повелява техния бог. Това отново са физиологични "маркировки".

Всяка майка и всеки родител знае за евентуалните последствия, ако не бъде "отлепена" кожичката на момченцето.

Както и всяко момиче се страхува от "отварянето" на Вратата към Живота.

Лично съм се интересувал кои други животни имат химен. Чувал съм за конете и котките, но мисля че по скоро това са

еквилибристични трикове на биологията, за да утвърждава величието на Дарвиновите брътвежи. Както и да е!

До по-натам!

• Автор
Това, което е постнал като данни camarero, още веднъж доказва колко първосигнални са били хората в миналото и как са оставяли тези "традиции" във времето. Човешката глупост няма граници и не знае почивка.

Женско обрязване. За мъжкото - разбирам, щото съм "потърпевш". Както и да е, но според мен ако го има женското обрязване,

то то би трябвало да се свежда САМО и единствено до "премахване" бариерата на химена.

Това са едни стари "маркирания" от времето, когато човека не е бил "програмиран" да се САМОРАЗМНОЖАВА.

Обрязването при мъжете не е еврейско "откритие", както повелява техния бог. Това отново са физиологични "маркировки".

Всяка майка и всеки родител знае за евентуалните последствия, ако не бъде "отлепена" кожичката на момченцето.

Както и всяко момиче се страхува от "отварянето" на Вратата към Живота.

Лично съм се интересувал кои други животни имат химен. Чувал съм за конете и котките, но мисля че по скоро това са

еквилибристични трикове на биологията, за да утвърждава величието на Дарвиновите брътвежи. Както и да е!

До по-натам!

Ето какви неща чета из нета...

В момента в Либия се практикува религиозно/ислям/ женско обрязване. Другаде е по други причини...

От животните само козите имат химен.

Миризмата идва от напъните в задния ти двор, нищо ново за теб :sobbing:

как да вярваме в тази религия бе .До сега не сам чул че Християнин,Евреин или Будист е казал в медийното пространство на някой че е Гяур!

как да вярваме в тази религия бе .До сега не сам чул че Християнин,Евреин или Будист е казал в медийното пространство на някой че е Гяур!

:newspaper:

Естествено че не, те казват друго...за справка виж в темите за политика, тука в религия, новини от Бг и света, дори в темите за предложения за сайта ги има ;)

интернет също е медия...

П.С Погледни за справка и клиповете с минали вече предизборни речи на АТАКА, там има доста цинични изказвания от типа на сапун, и разни други миещи препарати......А ако си гледал/а и телевизия СКАТ, също ще срешнеш подобни изцепки ....

Редактирано от Turan (преглед на промените)

МАКАР ЧЕ МНОГО МАЛКО СЪМ ЧЕЛА И ОТ БИБЛИЯТА, И ОТ КОРАНА ОСТАНАХ С ВПЕЧАТЛЕНИЕТО, ЧЕ СМИСЪЛЪТ НА ТЕКСТА - ЗАПОВЕДИТЕ И В СТАРИЯ ЗАВЕТ И В КОРАНА Е ЕДИН И СЪЩ мой колега от ИСТАНБУЛ ИМАШЕ ТУРСКА БИБЛИЯ ИЛИ ОБРАТНОТО - ВЕЧЕ СЪМ ЗАБРАВИЛА!

ЛИЧНО МОЕ МНЕНИЕ - МОХАМЕД И ИИСУС ХРИСТОС БИХА СЕ РАЗБИРАЛИ И УВАЖАВАЛИ, НЕ ДА СЕ КАРАТ КАТО РАЗЛИЧНИТЕ ЕТНОСИ! ВСИЧКИ СМЕ ХОРА И ВСИЧКИ СМЕ АБСОЛЮТНО ЕДНАКВИ...мое скромно мнение! ЛИЧНО АЗ СЪМ ПРАВОСЛАВНА ХРИСТИЯНКА, НО УВАЖАВАМ МОХАМЕД - ТОЙ Е БИЛ КРОТЪК И СМИРЕН И МНОГО УМЕН ЧОВЕК - ЧУВАЛА СЪМ МНЕНИЯ, ЧЕ ОТЪЖДЕСТВЯВАТ МАЙКАТА НА МОХАМЕД СЪС СВЕТА БОГОРОДИЦА!

МАКАР ЧЕ МНОГО МАЛКО СЪМ ЧЕЛА И ОТ БИБЛИЯТА, И ОТ КОРАНА ОСТАНАХ С ВПЕЧАТЛЕНИЕТО, ЧЕ СМИСЪЛЪТ НА ТЕКСТА - ЗАПОВЕДИТЕ И В СТАРИЯ ЗАВЕТ И В КОРАНА Е ЕДИН И СЪЩ мой колега от ИСТАНБУЛ ИМАШЕ ТУРСКА БИБЛИЯ ИЛИ ОБРАТНОТО - ВЕЧЕ СЪМ ЗАБРАВИЛА!

ЛИЧНО МОЕ МНЕНИЕ - МОХАМЕД И ИИСУС ХРИСТОС БИХА СЕ РАЗБИРАЛИ И УВАЖАВАЛИ, НЕ ДА СЕ КАРАТ КАТО РАЗЛИЧНИТЕ ЕТНОСИ! ВСИЧКИ СМЕ ХОРА И ВСИЧКИ СМЕ АБСОЛЮТНО ЕДНАКВИ...мое скромно мнение! ЛИЧНО АЗ СЪМ ПРАВОСЛАВНА ХРИСТИЯНКА, НО УВАЖАВАМ МОХАМЕД - ТОЙ Е БИЛ КРОТЪК И СМИРЕН И МНОГО УМЕН ЧОВЕК - ЧУВАЛА СЪМ МНЕНИЯ, ЧЕ ОТЪЖДЕСТВЯВАТ МАЙКАТА НА МОХАМЕД СЪС СВЕТА БОГОРОДИЦА!

И мюсюлманите виждат приликите на Корана с Библията

и знаеш ли защо?

Защото ние вярваме,че Господ (на арабски Аллах),е пращал

на народите религии,низпослани чрез пратеници

Адам,Ной,Моисей,Соломон,Исус...всички са били избрани между

човеците да покажат на хората правилния път.

Мнението ти,че всички сме еднакви не го разбрах,ти като православна

християнка,не вярваш ли,че Исус ас е син Господен?

Поздравявам те за мнението ти все пак.

В Корана пише за Дева Мария,някой ще каже ли пише ли

за майката на Мохаммед сас ?

not anyone-тук е Ислям за любопитни,кой те кара да

вярваш laugh.gif

Редактирано от Aliah (преглед на промените)

"Мухаммад ибн Абд Аллах е роден в понеделник 20 април 570 г. в град Мека в Хиджаз, процъфтяващ търговски център на търговския път, свързващ Йемен със Средиземноморието. Произлиза от Бану Хашим, един от десетте клана на кораиш, племето, което управлява града. Баща му АбдАллах ("роб на Бога") умира преди раждането му, докато бил на търговия в град Басра в северозападна Арабия. Майка му Амина ("благочестива"), го дава за отглеждане на една дойка на име Халима,(по традиция новородените се давали на дойка от племе ,което живее в пустинята, за да израстне детето здраво далеч от болестите и епидмиите в града) но не след дълго тя го връща в града. Когато Мохамед е на шест години, умира майка му и той остава под закрилата на дядо си Абд ал Муталиб, но след още две години и той умира. Младият пророк отива при чичо си Абу Талиб."

Това е от уикито....

"Мухаммад ибн Абд Аллах е роден в понеделник 20 април 570 г. в град Мека в Хиджаз, процъфтяващ търговски център на търговския път, свързващ Йемен със Средиземноморието. Произлиза от Бану Хашим, един от десетте клана на кораиш, племето, което управлява града. Баща му АбдАллах ("роб на Бога") умира преди раждането му, докато бил на търговия в град Басра в северозападна Арабия. Майка му Амина ("благочестива"), го дава за отглеждане на една дойка на име Халима,(по традиция новородените се давали на дойка от племе ,което живее в пустинята, за да израстне детето здраво далеч от болестите и епидмиите в града) но не след дълго тя го връща в града. Когато Мохамед е на шест години, умира майка му и той остава под закрилата на дядо си Абд ал Муталиб, но след още две години и той умира. Младият пророк отива при чичо си Абу Талиб."

Това е от уикито....

От Уикито виждаме, че на същата дата е роден и Адолф Шекел-грубер, познат, като Хитлер. И до дне днешен не се знае Овен ли е или Телец?... Дали "аз съм" или 'аз имам'?..

Един личен върпос. ...какво точно символизира аватарната ти снимка?...кой е тзои юнак?.. :yanim: че съм го виждал на други места...

От Уикито виждаме, че на същата дата е роден и Адолф Шекел-грубер, познат, като Хитлер. И до дне днешен не се знае Овен ли е или Телец?... Дали "аз съм" или 'аз имам'?..

Един личен върпос. ...какво точно символизира аватарната ти снимка?...кой е тзои юнак?.. :) че съм го виждал на други места...

Дали съвпадат или не, не е сигурно, не съм сигурен дали по стар или нов календар е дадена рожденната дата на Пророка... а и да съвпадат какво значение има, просто случайност....

А героя е от една игра.....за мен символизира доста неща..

Един личен върпос. ...какво точно символизира аватарната ти снимка?...кой е тзои юнак?.. ;) че съм го виждал на други места...

От скромност не ти каза какво означава , ама аз ще ти кажа -наемни убийци,така наречената философия на "Тираноубийството"-нещо като ислямски "нинджи"

Assassins, шиитска мюсюлманска секта

Секта от правоверни, които не се колебаят да жертват живота си в името на лоялността към своя лидер, „едно от най-успешните секретни общества”, състоящо се от фанатици, вярващи в божествената си мисия и обучени от учители, които пренебрегват „автентичните демократични идеи на исляма,” „пазители на тайните” (от 'Assasseen' което на арабски означава пазители),убийци действащи под влиянието на хашиша и мотивирани от възможността да си осигурят място в рая....

Низам ал Мулк,

велик везир и фактически управник на селджукските турци, посвещава дълъг откъс от своята

Siyasat-nama на привеждане на доказателства, че целта на исмаелитите е да „унищожат исляма, да подведат човечеството и да го докарат до гибел,”

Ибн Ризам Акху Мухзин

изобщо ги изключва от мюсюлманската общност като подчертава, че вредата, която те са й нанесли, е „по-голяма от вредата, нанесена от християни, евреи и магьосници,” и е по-голяма от вредата, която би нанесъл на тях Антихриста, който ще се появи в края на времето.”

Aliah

Защо хората всичко искат да променят,никога не са доволни?!

Защото ,промяната винаги е носела прогрес и напредък в стремежа на човека към съвършенство!

хей,camarero-определено аватарът и ника

на твоя най-добър приятел Bellerophon биха ти отивали,

ти си истински боец,защитаващ своята кауза((:

Не мисля ,че ми би отивало един герой,който е наемник и е готов да се бие (и не само а да и убива)за пари!

На мене си ми харесва моя

един "цървул"(както се изказа твоя приятел )освирипял готов да се бие за своята земя ,жена и деца!

И си ги бие както си му е реда ,мдаа

А пък мнението ТИ ме предразполага да си хапнем по едно "ашуре" с тебе,макар ,че ме стряскаш с тоя пищоф ,малко ама малко !

Много хубаво го правя,да знаеш!!!!

Мерси Turan,бих искала да прочета още за Амина ра.

camarero-къде изчезна,помислих,че си баннат..

Тези факти за Assassins са измислени нали?

В България има хора,наричащи себе си мюсюлмани,

те имат странни ритуали и се носят какви ли не слухове..

Религията им е странна смесица от ....какво ли не.

До някъде ми напомнят за тази игра.

Намекваш,че Исляма подтиква към агресия ли,или

българите с турски произход са агресивни или нещо друго?

Можем да обсъдим евентуално...

За ашурето ме нави,не съм опитвала,обичам непознати

вкусове да дразнят любопитния ми език,винаги можеш

да изплюеш,ако не ти е по вкуса :P

Мерси Turan,бих искала да прочета още за Амина ра.

camarero-къде изчезна,помислих,че си баннат..

Тези факти за Assassins са измислени нали?

В България има хора,наричащи себе си мюсюлмани,

те имат странни ритуали и се носят какви ли не слухове..

Религията им е странна смесица от ....какво ли не.

До някъде ми напомнят за тази игра.

Намекваш,че Исляма подтиква към агресия ли,или

българите с турски произход са агресивни или нещо друго?

Можем да обсъдим евентуално...

За ашурето ме нави,не съм опитвала,обичам непознати

вкусове да дразнят любопитния ми език,винаги можеш

да изплюеш,ако не ти е по вкуса :)

Ако си бе направила труда да ползваш търсачката на форума или Гугъл щеше да знаеш ,няма нищо измислено за Асасините.Виж

Ето и уикито ако не вярваш на писаното във форума. cool.gif

Редактирано от N e o (преглед на промените)

Абе защо като папагали всички повтарят клишето български турци или българи с турски произход.

Да не говорим, че именно обратното е повече възможно от историческа гледна точка.

Много малка част от българските жени са раждали деца на изнасилили ги турци или пък още по-малко

на наистина влюбили се в турци нашенки.

Основният проблем е, че чисто глупаво и по човешки щом си българин и приемаш исляма, задължително

и неотменно ставаш турчин!? Що за глупост питам аз е това. Нима Мохамед Али (Касиус Клей) или Майк

Тайсън са АРАБИ или ТУРЦИ като са приели исляма?!

Всичко идва от нашето българско название за нещата. На исляма ние просто сме казвали турска вяра.

Просто турците са ни съседи векове наред, да не говорим, че българин, далечен братовчед на един

от нашите кханове е създал така да се каже селджукска турция. Това е друга тема.

Няма такива хора български турци. Има потурчени (ислямизирани насилствено) българи!

Защо не се спре с тези клишета. Кому е удобно това освен на ДПС и Турция.

Друг поглед. Всички знаем за еничарите и девширмето, нали. Ако има някой тук, който да не чувал някое от тези

две понятия, моля да отиде и да се самоудави в Дунава.

След като на около всеки 5 години (или дори по-малко) са вземани български момчета за да съставят турската (османската) армия

или можем да го наречем "чуждестранен легион" (еничарски корпус), средно по около 30 000 до 50 000.

От тях огромна част са били българчета и по-малка от други християнски народи (арменци, гърци или други).

Излиза, че за 500 години плътно 100 години за всяка от тези 100 са взети най-малко 30 000 х 100 = 3 000 000 наши момчета.

Или дори 5 000 000. Много малка част от тях след разпускането на корпуса евда в средата на 19-ти век са се върнали

в България при майките си, за което имаме не една или две народни песни, коя от коя по-тъжни.

3 000 000 (три милиона). Ами ако те са останали там колко от тях мислите са имали деца.

Може да погледнете спокойно по TV8 или друг турски канал. Да не казвам силна дума но 2/3 от хората,

които се разхождат по улиците аз бих объркал за българи.

Видно е с просто око:

pope_gunman.jpg

turkish-man-n-che-tshirt.jpg

Ali_at_Mecca_CU_1b.jpg

И така наречените български турци:

turkish%20man%20with%20carpet.jpg - ???

mahammadmodelsy3.jpg - китариста е "типичен турчин"

cenotaph%202005%20promo%202x.jpg - "турци" живеещи в Анкара!

Извинявам се, ако не сте фенове на метъла, просто такива картинки имам, щото съм фен!

Здравейте в неделя,

Аз съм православна християнка и вярвам, че Иисус Христос е Син Божий!Чета Библията и Новия Завет - молитвеника също. Чета, не съм се изявила, че съм спец!

От недочитане,недоглеждане на Големите книги и от недослушване, може и да се изказвам неподготвена по форумите, за което моля да бъда извинена.

С прости думи искам да се оправдая, че аз обичам всички хора - независимо от етноса и имам много такива приятелки и приятели. Кръводарителка съм и съм давала над 50пъти кръв безвъзмездно - предимно на роми. Няма разлика в сърцето ми за етносите - има разлика в постъпките и чувствата на отделния индивид. И

Всички сме еднакви в смисъл, че сме с едни слабости, с едни положителни качества и с почти един начин на живот - независимо от географското положение.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.