Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ислям (за любопитни)

Featured Replies

Aliah,обърква ме това,че ние вярваме във всичко друго,но някак пропускаме нас самите.Всякаш чакаме друг да поеме отговорност за нас и нашите мисли/действия.Казваш,че хората вярват в Аллах,в ангелите и прочие?!Вярващите са убеден,че са набюдавани,затова и едно от условията за вярата в Исляма е:вяра в ангелите;и вяра в Съдния Ден.Ей тук още повече ме озадачаваш-как така някои ще вярва,че е наблюдаван 24 часа в денонощието,но пак ще върши "гадости",когато мисли,че никой не го наблюдава?!За мен,пак повтарям има ли принуда-има липса на истинска вяра,а Аллах още,когато ни е създал ни е дал свободната воля и избор,и тогава ангелите са плачели,но Той какво е отговорил?!И ти сега ми казваш да вярвам по-силно в ангелите,но да пропускам себе си?!Ти разбираш ли,че,ако искаш да направиш нещо,дори да направиш друго-желанието,страстта,похотта,или може би "неспособността" да направиш това,което искаш(понеже си непрекъснато наблюдаван)-всичко това ще рефлектира върху теб,и резултата може да бъде проявен по много начини.Разбираш ли,че,когато вършиш нещо само,защото си наблюдаван или само,за да получиш Рая-не се знае дали няма да си от губещите?!Човек сам трябва да направи избора си,а не,за да получи нещо си...поне за мен е странно да живееш цял живот,но без да си способен да направим и едно самостоятелно решение...Тогава къде отива свободната воля?!Къде отиват някои неща,които човек притежава,а ангелите не?!Знаеш ли къде е иронията-че,дори да правиш всичко,понеже те наблюдават непрекъснато и за да получиш нещо(тоест с някакъв мотив)-дори тогава това е твоят избор...Накрая излиза,че пак живееш твоя собствен живот,въпреки че правиш всичко,което трябва,но вътрешно отричаш...Голяма ирония,нали?!

За този човек,който се е самоубил-не знам,само Аллах знае.Ако Бог е решил-Той би го опростил.Сещам се за момичета,които се самоубиват,за да избегнат изнасилване-и в двата случая според Корана отиват в Ада,затова те избират самички да отидат там,но да защитят своята вяра,религия,чест,тяло,или каквото там искаш.На книга е лесно,на теория също е по-лесно,отколкото на практика.Животът е и сиво,рядко е само черно,или бяло.Някога мислех донякъде като теб,сега малко по-различно.И ти май не си чувала,че Иисус Христос е казвал,че човек трябва да винаги буден.Предполагам,че и Мухаммед(С.А.С.)е бил от тези хора.А и в Корана има толкова много истини,но просто ни се дават,когато сме готови за тях.Бях писала и преди за това-удивително е как може цял живот да четеш Корана,или някоя друга такава многопластова книга,и просто някак да пропускаш основни моменти в нея.

За будизма и че от човек ще се родиш пак като кон,бръмбар,или не знам си какво-не съм запозната,съжалявам.За живота и напразно минаването му-никога не е напразно,дори така да си мислим,но неимуверно много повече можем да изживеем,ако го правим наистина,а оставим преструването на другите. :yanim:

И за кафето-нямаш грижа. :)

scepsis,хубаво си написал тази история,но,ако знаеше защо някои неща са такива,каквито са-предполагам,че другояче щеше да звучи.Ние има свободна воля и дори Аллах няма право да се меси.Този човек,който се описва в историята-не знаем какво е правил преди това,а и нали знаеш,че има хора с по няколко месеца живот определени им от лекарите-намират начин,борят се,и живеят след това дълги години.Но може би това изпитание,което сломява някои и ги кара да се отрекат от Бог,други ги научават да вярват още по-силнол.Пак въпрос на избор.В Корана се казва,че всичко "лошо" си е от нас самите,а всичко хубаво от Аллах.Според будизма страданията ни са плод на нашите желания.Значи все пак,колкото и да са различни като религии,и традиции(на пръв поглед)будизма,и исляма за едно нещо са на едно мнение-ние сами сме си виновни,и само ние самите можем да се измъкнем от кръгчето,в което доброволно сме се забили.Ако като този човек в историята търсиш някой друг за виновник,пък било то и Аллах-нали знаеш,че винаги ще го намериш. :P Но,ако търсиш свободата и истината-тогава хленченето,оплакването,и дори "вярата"-не знам дали ще ти помогнат истински,защото истинската свобода винаги носи и отговорности.Няма как да вземеш някакъв кредит от една банка,а да чакаш друг да ти го плати-просто някак прекалено лицемерно излиза...Но както казах всичко е въпрос на избор и лично разбиране.Който иска се оплаква и живее чужди животи,който иска своя собствен.Но във втория случай-опрелено в началото е по-трудно. ;)Включително и историята на живота на Мишел Нострадамус е показателна.Никой не е казал,че е честно(спрямо сегашните ни разбирания)или че няма болка,и тъга.Има,но,когато позволиш на някой да върши много неща безнаказано.

И това някой да се надява на Съдния ден,или да вярва в него-само,за да се радва на гибелта,и страданието на другите хора,също ми се струва меко казано отвратително.Да,всеки един от нас ще си получи заслуженото и все пак повече бих се радвала на това всички хора да отидат в Рая,отколкото на това,че доста могат да бъдат наказани.Да,всеки греши и всеки ще си получи/си получава наказанието,и все пак радостта на нечие чуждо страдание-отблъскващо е.И някак гадно.

И понеже темата е за исляма,и знам,че ivan7788 пише тук-искам да попитам в ролята на какъв ми праща,че "спаменето" щяло да бъде санкционирано?!Това,което пиша "спамене" ли е или просто някои хора имат лични предубеждения?!Намасте. :giggle1:

Редактирано от Blue_Star (преглед на промените)

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 260,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нека напиша нещо в твой стил: ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ! ВАДИШ СЛУЧКИ ОТ КОНТЕКСТА, ЗА ДА СИПЕШ ОМРАЗА!

• Това е част от религията Ислям и съм показал къде точно е описано убийството с камъни в Свещенните за исляма книги! Ако на теб не ти харесва, то аз не съм виновен! Увийството с камъни се проповядва

• Чесно ви казвам ЗАБОЛЯ МЕ ГЛАВАТА от всевъзможни интерпретации на тема религия. Нима е нужно на човек да вярва сляпо в някакви писаници измислени от друг човек. Айде нема нужда- предпочитам да се упов

Публикувани изображения

Някои от въпросите, които поставяш са много разумни. Да видим какво ще ни отговори Алиах. Между другото, имам затруднения да смеля идеята за бог като воаьор и садист. Вижда ми се доста невротична.

Иван май вече не пише след неуспешния си опит да проведе форумен джихад. И по-добре, защото наливаше вода в мелницата на ислямофобите, както им вика Алиах.

Някои от въпросите, които поставяш са много разумни. Да видим какво ще ни отговори Алиах. Между другото, имам затруднения да смеля идеята за бог като воаьор и садист. Вижда ми се доста невротична.

Иван май вече не пише след неуспешния си опит да проведе форумен джихад. И по-добре, защото наливаше вода в мелницата на ислямофобите, както им вика Алиах.

scepsis,къде съм казала,че Бог е воаьор и садист?!По-скоро си мисля,че Той ни оставя ние сами да решаваме.А ние се опитваме да избираме,но забравяме,че всяко наше решение има някакви последсвия-добри или лоши,макар доброто,и лошото да са двете страни на една монета.Може би както някои казват тъмнината е просто липса на светлина.За мен Аллах е повече милосърден,милостив и обичащ,отколкото садист(уточнявам,че понякога преди време ми е идело да Му запратя една кана по главата,макар че някои биха тълкували това мое желание като богохулство-аз предпочитам да съм откровена със Създателя,колкото и странно да звучи).Само се замисли колко хора биха търпяли някои неща?!А Той може да ни затрие,но отказва да го направи.Дава ни шанс да се поправим,отново и отново...Не знам дали пише или не Иван,но на лична ми праща след почти всеки мой пост предупреждение за санкции,и как съобщенията ми ще бъдят трити.Затова си позволих да попитам в тази тема,в която знам че пише-какви правомощия има?!Намасте. :angry:

Кое е било неуспешно, да защитя истината, когато е истина ли?

Едно нещо(исляма) когато е истина, не ще има грешки в него, и аз пиша във форумите с цел да докажа лъжите и неоснователните клевети на Logoc!

един пример > http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=141970&st=60 мнение #62

Редактирано от ivan_7788 (преглед на промените)

Blue_Star чети внимателно :ph34r: съм трвърдял, че ти си казала, че бог е воаьор и садист. За протокола: съзнателно написах бог, а не Бог, т.е. нечия представа за бог, а не Бог. Също така не съм го наименовал (напр. Алах), за да не засягам нечий религиозни чувства. Който разбарал - разбрал.

Ivan_7788 добре дошъл! Имах предвид начина, по който защитаваш твоите тези. Дори да приемем, че Корана изразява една съвършенна, инспирирана (от inspirо - вдъхвам) от Бог истина не смяташ ли, че е малко надменно да мислиш, че само ти можеш да я тълкуваш правилно.

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

Blue_Star чети внимателно :ph34r: съм трвърдял, че ти си казала, че бог е воаьор и садист. За протокола: съзнателно написах бог, а не Бог, т.е. нечия представа за бог, а не Бог. Също така не съм го наименовал (напр. Алах), за да не засягам нечий религиозни чувства. Който разбарал - разбрал.

Ivan_7788 добре дошъл! Имах предвид начина, по който защитаваш твоите тези. Дори да приемем, че Корана изразява една съвършенна, инспирирана (от inspirо - вдъхвам) от Бог истина не смяташ ли, че е малко надменно да мислиш, че само ти можеш да я тълкуваш правилно.

ма то този Ivan_7788 то само за алах му се варти в главата.... аз пускам тема за адам и ева то ми пише за алах некви си глупости .

Виж сега, 1во аз съм приел исляма за истина, след като я търсех в много религии, коя е истината!

Аз не тълкувам Корана, то под някои айети си има тълкуване(от хадиси...)

и тоя Logoc взима такива айети, под които има допълнително пояснение, маха истенското пояснението, и си измисля ЛОШИ неща за исляма !

И аз само казвам какво наистина е истенското пояснение на айетите, като гледам от сигорен източник за исляма!

пример http://www.islamforbulgaria.com/koran/quran/3.Al-Imran.htm#11

Мир вам

Виж сега, 1во аз съм приел исляма за истина, след като я търсех в много религии, коя е истината!

Аз не тълкувам Корана, то под някои айети си има тълкуване(от хадиси...)

и тоя Logoc взима такива айети, под които има допълнително пояснение, маха истенското пояснението, и си измисля ЛОШИ неща за исляма !

И аз само казвам какво наистина е истенското пояснение на айетите, като гледам от сигорен източник за исляма!

пример http://www.islamforb...Al-Imran.htm#11

Мир вам

А от къде си сигурен че тези тълкувания са истински и верни? И какво разбираш под сигурен източник?

селям и на теб

П.П. И се научи да пишеш правилно, след като искаш да пропагандираш една идея писано с грешки предизвиква смях у другите и намалява силно възможността думите ти да ги убедят

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

А от къде си сигурен че тези тълкувания са истински и верни? И какво разбираш под сигурен източник?

селям и на теб

П.П. И се научи да пишеш правилно, след като искаш да пропагандираш една идея писано с грешки предизвиква смях у другите и намалява силно възможността думите ти да ги убедят

България си има Главно Мюфтийство, което е одобрил превода на Корана от арабски език на български език от проф. д-р Цветан Теофанов !

Сигорен източник ли?Понеже аз не разбирам арабски език, България си има ислямски учени, които са учили в Медина, Сирия, Турция и още други страни има си главен мюфтия, който е учил в .. ако тръгна да ти ги изброя ..... може да се шашнеш и всички достоверни преводи от арабски език-Коран, хадиси, молитви се одобряват от Главно Мюфтийсво България

Модератерчету, каква пропаганда?! Аз само защитавам исляма от неоснвоателни и умишлени клевети като гледам какво е истенското тълкуване на дадени айети от превода на Корана от арабски на български език от проф. д-р Цветан Теофанов, който е одобрен от Главно Мюфтийство България !

уа алейкум селям уа рахметуллахи уа беракету!

България си има Главно Мюфтийство, което е одобрил превода на Корана от арабски език на български език от проф. д-р Цветан Теофанов !

Сигорен източник ли?Понеже аз не разбирам арабски език, България си има ислямски учени, които са учили в Медина, Сирия, Турция и още други страни има си главен мюфтия, който е учил в .. ако тръгна да ти ги изброя ..... може да се шашнеш и всички достоверни преводи от арабски език-Коран, хадиси, молитви се одобряват от Главно Мюфтийсво България

Модератерчету, каква пропаганда?! Аз само защитавам исляма от неоснвоателни и умишлени клевети !

уа алейкум селям уа рахметуллахи уа беракету!

1. от къде си сигурен че мюфтийството е одобрило верен и правилен превод?

2. От къде си сигурен че един превод е добър и най-вече верен и правилен?

3. Ако някой е учил някъде означава ли това че той е специалист по нещо?

4. Да защитаваш дадена кауза означава и да я пропагандираш (в общия смисъл)

П.П. И внимавай с объщенията, както аз не те обиждам и не се отнасям пренебрежително към теб и религията, която изповядваш очаквам същото и от теб! (Модератерчету)! благодаря за поздрава, макар и да не го разбрах целия

1. от къде си сигурен че мюфтийството е одобрило верен и правилен превод?

2. От къде си сигурен че един превод е добър и най-вече верен и правилен?

3. Ако някой е учил някъде означава ли това че той е специалист по нещо?

4. Да защитаваш дадена кауза означава и да я пропагандираш (в общия смисъл)

П.П. И внимавай с объщенията, както аз не те обиждам и не се отнасям пренебрежително към теб и религията, която изповядваш очаквам същото и от теб! (Модератерчету)! благодаря за поздрава, макар и да не го разбрах целия

Виж сега, като не познаваш Главно Мюфтийсво България- от какво се състои, кой къде е учил и каква учени има...

Сигорен съм, не ме питай такива въпроси, щото големи въпроси( въпроси на които ако тръгна да ти отговарям, толкова са дълги отговорите(кой къде е учил, завършил, защитил и др., че едва ли ще го прочетеш ) питаш и за преводача проф. д-р Цветан Теофанов, провери къде е учил, завършил, защитил и като какъв работи и къде!

Виж сега, като не познаваш Главно Мюфтийсво България- от какво се състои, кой къде е учил и каква учени има...

Сигорен съм, не ме питай такива въпроси, щото големи въпроси( въпроси на които ако тръгна да ти отговарям, толкова са дълги отговорите(кой къде е учил, завършил, защитил и др., че едва ли ще го прочетеш ) питаш и за преводача проф. д-р Цветан Теофанов, провери къде е учил, завършил, защитил и като какъв работи и къде!

Разбрах, ти залагаш на абсолютната вяра във всичко. ОК, твое прави си е. Само че аз съм свикнал да подлагам всичко на съмнение и това не се отнася само до верите но и до научни факти. Та до тук не ме убеди че цитатите са точни и верни

Между другото все още чакам извинение за обръщението към мен!

Горкият Иван, издишаш от всякъде! Нямаш истинско собствено мнение по темата, а малко количество набити в кратуната "знания", защото явно не си в състояние да формулираш наизустените пропаганди, (нещо което е само запомнено, не приемам за знание), за сметка на това липсата на жизнен опит и дългите часове прекарани в разни сайтове и специално твърде често соченият от теб(за реклама си има специален раздел и обикновенно се плаща за рекламирането на юридическо дружество), са те научили да даваш линкове към информация, която не винаги съвпада с отговора на конкретният въпрос, зададен към теб и даже да има съвпадение, не винаги посочваш най-добрият съществуващ отговор.

Разбрах, ти залагаш на абсолютната вяра във всичко. ОК, твое прави си е. Само че аз съм свикнал да подлагам всичко на съмнение и това не се отнася само до верите но и до научни факти. Та до тук не ме убеди че цитатите са точни и верни

Между другото все още чакам извинение за обръщението към мен!

Виж сега,да не мислиш ,че не съм проучил хората на които им чета преводите!

Какво да те убеждавам аз?Потърси си, намери си, проучи си, избери си в какво да вярваш!

темата се казва >Ислям(за любопитни) < нека да бъдем обективни към тази тема и да не се отклоняваме с различни въпроси за различни неща

Виж сега,да не мислиш ,че не съм проучил хората на които им чета преводите!

Какво да те убеждавам аз?Потърси си, намери си, проучи си, избери си в какво да вярваш!

темата се казва >Ислям(за любопитни) < нека да бъдем обективни към тази тема и да не се отклоняваме с различни въпроси за различни неща

Аз виждам, ти не! кажи кои са тези хора, кой е проверил работата им, къде са цитирани, така по научно му, не с празни приказки. Да, темата е за ислям, интересно ми е, но без да съм сигурен в източника как мога да чета за някаква религия. И сляпата вярна НИКОГА не е била за мен критерий за истинност

Горкият Иван, издишаш от всякъде! Нямаш истинско собствено мнение по темата, а малко количество набити в кратуната "знания", защото явно не си в състояние да формулираш наизустените пропаганди, (нещо което е само запомнено, не приемам за знание), за сметка на това липсата на жизнен опит и дългите часове прекарани в разни сайтове и специално твърде често соченият от теб(за реклама си има специален раздел и обикновенно се плаща за рекламирането на юридическо дружество), са те научили да даваш линкове към информация, която не винаги съвпада с отговора на конкретният въпрос, зададен към теб и даже да има съвпадение, не винаги посочваш най-добрият съществуващ отговор.

Аз си имам собствено мнение за дадени неща, след като съм ги проучил(възможни ли са други изводи или факти)!

Всичко в този сайт http://www.islamforbulgaria.com/ е с некомерсиална цел!

Отговорите които посочвам за исляма са от досотверни източници( в сайта го има превода на Корана на проф. д-р Цветан Теофанов, одобрен от ГМБ)

Аз виждам, ти не! кажи кои са тези хора, кой е проверил работата им, къде са цитирани, така по научно му, не с празни приказки. Да, темата е за ислям, интересно ми е, но без да съм сигурен в източника как мога да чета за някаква религия. И сляпата вярна НИКОГА не е била за мен критерий за истинност

За максимално точен отговор http://www.genmufti.net/bg/post-a-question.html

Отново моля да не се отклоняваме от темата>Ислям( за любопитни) ако имаш дадени въпроси за дадени лица, попитай ги самите тях ! http://www.genmufti.net/bg/post-a-question.html

Capnemo добре де защо не погледнете последната ми тема B Мистика,Езотерика и религии и не ми отговорите на всичките въпроси във темата ми , като сте истински християни , даите отгоB ори от Bашата гледHa точка. Поздрави Лизандър

Аз си имам собствено мнение за дадени неща, след като съм ги проучил(възможни ли са други изводи или факти)!

Всичко в този сайт http://www.islamforbulgaria.com/ е с некомерсиална цел!

Отговорите които посочвам за исляма са от досотверни източници( в сайта го има превода на Корана на проф. д-р Цветан Теофанов, одобрен от ГМБ)

Докажи,че е с некомерсиална цел и че главното Мюфтийство не взема "данъци" и дарения от вярващите, а колкото повече вярващи и колкото по-силно вярват, толкова повече и по-големи ще са даренията. Освен това се увеличава ислямското влияние, пряко нарущаващо стратегическите интереси на Бъгария!!! Впрочем ти пускаш постове със информация за исляма в теми с друга насоченост, което си е чиста проба пропаганден спам, доста от тях отидоха в коша, но дали всички? Дори по едно време пусна няколко теми пак с тази цел, който иска да си ги търси, ако още са отворени.

Capnemo добре де защо не погледнете последната ми тема B Мистика,Езотерика и религии и не ми отговорите на всичките въпроси във темата ми , като сте истински християни , даите отгоB ори от Bашата гледHa точка. Поздрави Лизандър

Ха, ето още един "самонавит"(?), който като видя колко лесно му се разминава на Иван, почна да се държи предизвикателно.

...

Защо ли като пусна неговото име и моето при мен излизат 20 пъти повече попадения (в Гугъл)? Извинявай, но от мюфтийството не могат да говорят правилно български, какво да очаквам да оценят превод...

И нали тази тема е за въпроси. Аз питам. Но до момента освен разни линкове и общи приказки нищо не получавам

@Lysander, никъде до момента не съм споменавал религията си. Освен това мисля че имам право да пиша в тези теми, които са ми интересни.

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Иване, ти освен, че си бил граматик си бил и златоуст, а за дълбочината, елегантността и аргументацията на умозаключенията ти да не говорим :)

Помисли пак над следното: чрез поведението си настройваш другите участници не само срещу себе си, но в крайна сметка и срещу Исляма. Как би погледнал на това Алах? От всяко дърво свирка не става, нито от всеки Иван - богослов :)

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

Извинявай, но от мюфтийството не могат да говорят правилно български, какво да очаквам да оценят превод...

Самия ти не знаеш, какво говориш и какво искаш, да не би да си ги проучил тия от мюфтийството, че твърдиш че не могат да говорят правилно български език!

ти си нещо като Logoc, същите цели със същите увъртвания, няма да се разправям с такива като тебе!

Да, но на нас ни се налага да се разправяме с такива като Вас, потребителю.

Или сменете тона с учтив, или ще бъдете предложен за наказание!

Редактирано от valentinus
груб език на потребителя (преглед на промените)

Самия ти не знаеш, какво говориш и какво искаш, да не би да си ги проучил тия от мюфтийството, че твърдиш че не могат да говорят правилно български език!

ти си нещо като Logoc, същите цели със същите увъртвания, няма да се разправям с такива като тебе!

Мисля че знам много добре какво искам. Но май ти освен сляпата вяра нямаш друго. А за българския език - имам уши и те чуват, имам очи и те виждат.

И още чакам извинение за обръщението. Или исляма не проповядва да се извиниш ако си обидил някого?

Хм, това ми изглежда като 19-20 годишно самочуствие. Ще ми се, живота да ти покаже острата си страна и да го смаже, но ти си мамино синче, на ясла в мюфтийството и едва ли ще почустваш някога истинска трудност! Впрочем, ти не можеш да чустваш, човек без срам и морални задръжки, както и без възпитание и с минимално светско образование, съдейки по "печатните" грешки.

П.П. Това е последният ми оффтопик в тази тема, който си позволявам, ако въобще повече пиша в нея, ще бъде единствено и съобразно със заглавието.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Мисля че знам много добре какво искам. Но май ти освен сляпата вяра нямаш друго. А за българския език - имам уши и те чуват, имам очи и те виждат.

И още чакам извинение за обръщението. Или исляма не проповядва да се извиниш ако си обидил някого?

И твоите изказвания, относно за хората от Главно Мюфтийсво България, са много тежки думи, без основание !

Кажи ми къде съм те обидил и с какво ?

И твоите изказвания, относно за хората от Главно Мюфтийсво България, са много тежки думи, без основание !

Кажи ми къде съм те обидил и с какво ?

Имам основание, виждал съм ги, чувал съм ги, четох писанията им. Съжалявам, но наистина не знаят български

Прегледай си постовете по-назад и прочети как си се обърнал към мен.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.