Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ислям (за любопитни)

Featured Replies

Точно казано,Мечолари.

O,you enemy of Allah!Наистина ли не разбираш обясненията или нарочно казваш,че не ги разбираш-

да не би да се съгласиш с мнение на мюсюлманин?!Странен си Логос.Щом имаш дълбоки съмнения в Християнството-учи за него,

не си пилей времето.

Нео-къде прочете,че минаретата трябва да са 63 метра :)

хайде да разчупим тягосната атмосфера с един клип

Специално за Логос,Нео,Мечолари,Диин,Мики Маус и всички читатели на темата

първите двама:гледайте внимателно моля

Гледам го с голям интерес, но единственото, което виждам е – Каква искат да е мюсюлманите религията ислям. Всъщност исляма е точно противоположното на това, което искат вярващите.

За да не пишем дълги постовя – ще разгледам само няколко неща.

1. Филма говори за монотеизам.

Коранът задължава мюсюлманите да се покланят пред множество богове - Слънцето, Луната, Звездите, Камъните и пр.

Фактите:

В Сура2,аят 135, Авраам / Ибрахим / е описан като ревностен мюсюлманин!

135. И рекоха: "Станете юдеи или християни и ще тръгнете по правия път!" Кажи: "Не, ние следваме вярата на Ибрахим, правоверния, а той не бе от съдружаващите."

Подобно е и твърдението в Сура 3, аят 67:

67. Ибрахим не бе нито юдей, нито християнин, а бе правоверен мюсюлманин, и не бе от съдружаващите.

До тук няма никакво съмнение, че Авраам е правоверен мюсюлманин и всички мюсюлмани / според Корана / трябва да следват неговата вяра!

Да видим сега в какво вярва Авраам? Вярата на Авраам е прекрасно описана в Сура 6, аяти 74-78.

74. И каза Ибрахим на баща си Бзар: "Нима смяташ изваянията за богове? Виждам, че ти и твоят народ сте в явна заблуда."

75. И така показваме на Ибрахим владението на небесата и на земята, за да е от убедените.

76. И когато го покри нощта, той видя звезда. Рече: "Това е моят Господ." А когато залезе, рече: "Не обичам залязващите."

77. И когато видя луната да изгрява, рече: "Това е моят Господ." А когато залезе, рече: "Ако не ме напъти моят Господ, ще бъда от заблудените хора."

78. И когато видя слънцето да изгрява, рече: "Това е моят Господ. То е най-голямото." А когато залезе, рече: "О, народе мой, невинен съм за това, което съдружавате!

2. Във филма се говори за братство

Трябва специално да отбележим, че понятието „Братство" в исляма е коренно различно от понятието „Братство в християнството!

В исляма под „братство" се разбира и възможността да увиеш брата за каузата на Аллах ( Джихад )!

Запомнете това много добре!

В Исляма е разрешено е дори брат да убива брата си и двамата да влизат в Рая!

Volume 4, Book 52, Number 80i

Narrated Abu Huraira:

Allah's Apostle said, "Allah welcomes two men with a smile; one of whom kills the other and both of them enter Paradise. One fights in Allah's Cause and gets killed. Later on Allah forgives the 'killer who also get martyred (In Allah's Cause)."

Сахих Бухари - " Fighting for the Cause of Allah ( Jihaad )" = Борба за Каузата на Аллах ( Джихад)! - Том 4, Книга 52, Номер хадис 80i:

Разказва Abu Huraira:

Апостолът на Аллах каза: "Аллах приветства двама мъже с усмивка, единият от които убива другия и двамата влизат в Рая. Причината за битката и последвалото убийството е Каузата на Аллах. По-късно Аллах прощава на убиеца, който също е мъченик ( в Каузата на Аллах ).

Източник - http://www.usc.edu/s...ri/052.sbt.html

Забележете най-важното за Исляма - Има случай, когато Аллах не разпорежда за убийство.

Убиват смъртни по - свое усмотрение!

Това всъщност е голямата разлика на исляма с другите религии!

Ако Вярващ ви каже, че е забранено да се убива друг Вярващ - не му вярвайте!

Според Самия Пророк / Да бъде мир над него /, Аллах твърди, че е допустимо !

3 . Във филма се говори за „Задължение на съпруга"

Да видим какво пише обаче в Корана:

Сура 4, аят 34

34. Мъжете стоят над жените с това, с което Аллах предпочете едни пред други и защото харчат от имотите си. Целомъдрените жени са послушни, пазят съкровеното си, както Аллах ги е запазил. А онези, от чието непокорство се страхувате, увещавайте, [после] се отдръпнете от тях в постелите, и [ако трябва] ги удряйте! А покорят ли ви се, не търсете средство против тях! Аллах е всевишен, превелик.

Аллах е разпоредил да се бият жените / „и ги удряйте" / при отказ от секс / „се отдръпнете от тях в постелите" /.

Пояснение – думите поставени в средни скоби „[ако трябва]" не са кораничен текст и се поставят по усмотрение на преводача и не трябва да се тълкуват!

Да анализираме- какво означава точно заповедта на Аллах „удряйте"?

Арабската дума преведена като „удряите" е „idrib" !

Компютърът веднага безпристрастно ни вади всички местата в Корана, където е употребана тази дума!

Това ни позволява да разберем безпристрастно, какво точно разбират Аллах и мюсюлманите под думата „удряйте" / idrib/. Да посочин някои места / за краткост / :

Сура 2

60. И когато Муса помоли за вода за своя народ, рекохме: "Удари с тоягата си камъка!" И дванадесет извора избликнаха от него. Вече всички хора знаеха своето място за пиене. "Яжте и пийте от препитанието на Аллах! И не сейте развала по земята, рушейки!"

Тук смисълът е – удар с тояга!

Сура 2

73. И рекохме: "Ударете го с част от нея [и той ще се съживи]!" Така Аллах съживява мъртъвците и ви показва Своите знамения, за да проумеете!

Тук се говори за удар върху човешки труп.

Сура 7

160. И ги разделихме [синовете на Исраил] на дванадесет рода-общности. И дадохме на Муса откровение, когато народът му го помоли за вода: "Удари с тоягата си камъка!" И избликнаха дванадесет извора от него. Вече всички хора знаеха мястото си за пиене. И ги засенихме с облака, и спуснахме над тях манната и пъдпъдъците: "Яжте от благата, които ви дарихме!" Не Нас угнетиха, а себе си угнетиха.

Тук смисълът е - Удар с тояга!

В Сура 8 е случай на употребена два пъти на въпросната дума

12. Твоят Господ разкри на ангелите: "Аз съм с вас. Подкрепяйте вярващите! Ще вселя Аз ужас в сърцата на неверниците. Бийте ги по вратовете, бийте ги по всички крайници!"

Тук смисълът е всяване на ужас и удар с хладно оръжие, т.е. убийство, включително и рязане на главата и крайниците!

И т. нат

И последно ще разгледам един от Хадисите на Бухари - том 7, книга 72, хадис номер 715. Пак става много дълъг поста ми.

Източник - http://www.usc.edu/s...ri/072.sbt.html

Разказва Икрима: Рифа е разведена жена, при което Абдур-Рахман се ожени за нея. Аиша заяви, че жената пристигна облечен в зелено було и се оплакаха пред нея (Айша) и й показа зелено петно на кожата си, причинени от побой .

Навик на жените е да се подкрепят взаимно, така, че когато дойде Пратеникът на Аллах, Аиша каза: "Аз не съм виждала у жена толкова много страдание, колкото у вярващите жени. Гледай! Нейната кожа е по-зелена от нейните дрехи! Когато Абдул-Рахман чул, че жена му отишла при Пророка, той дойде с двамата си сина от друга жена. Тя каза: С Аллах! Не съм му сторила нищо лошо, но той е импотентен и с това е безполезен за мен, повдигна несъществена част от дрехата си и показа. Абдур-Рахман каза: "С Аллах, О Пратенико на Аллах! Тя не лъже. Аз съм много силени и мога да изпълнявам задълженията си към нея, но тя е НЕПОСЛУШНА и иска да се върне при Рифа." Пратеникът на Аллах й каза-"Ако това е твоето намерение, това да знаеш, че е НЕЗАКОННО да се омъжиш за Рифа отново освен, ако Абдур-Рахман е имал сексуален контакт с теб."

Пророкът видя двете момчета с Абдур-Рахман и попита (за тях), " Това твоите синове ли са?" Абдур-Рахман му каза: "Да." Пророкът каза: " Ти претендираш, каква ти е претенцията ( това, че си импотентем)? Но чрез Аллах, тези момчета приличат на теб както гарван прилича на гарван."

Какво ни казва хадиса:

1. Една жена е бита до получаване на петна по кожата за това, че бракът й е пред разпадане. Тя иска да се върне при първия си съпруг и за това е бита и наречена непослушна.

2. Майката на всички мюсюлмани / детето-съпруга на Пророка / Аиша каза: "Аз не съм виждала у жена толкова страдание, колкото у вярващите жени. Гледай! Нейната кожа е по-зелена от нейните дрехи!"

Аиша признава, че жените на вярващите се бият повече, дори от жените на невярващите!

Щом така твърди „майката на мюсюлманите", трябва да й вярваме!

3. Пророкът не нахока съпруга за побоя над жена си!

Запомнете това!

Следователно, побоят над жената се приема за нещо напълно нормално в исляма и се проповядва в религията!

Само трябва да попитам, защо не са посочени и тези задължения на съпрузите във филмчето!

То несъмнено показва един „захаросан вариянт" на исляма, като съзнателно скрива основните му недостатъци!

Ислямът не е това, което ви казват арабските улеми! Ислямът е това, което е записано в свещенните му книги!

Редактирано от Logoc (преглед на промените)

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 264,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нека напиша нещо в твой стил: ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ! ВАДИШ СЛУЧКИ ОТ КОНТЕКСТА, ЗА ДА СИПЕШ ОМРАЗА!

• Това е част от религията Ислям и съм показал къде точно е описано убийството с камъни в Свещенните за исляма книги! Ако на теб не ти харесва, то аз не съм виновен! Увийството с камъни се проповядва

• Чесно ви казвам ЗАБОЛЯ МЕ ГЛАВАТА от всевъзможни интерпретации на тема религия. Нима е нужно на човек да вярва сляпо в някакви писаници измислени от друг човек. Айде нема нужда- предпочитам да се упов

Публикувани изображения

Нео-за една джамия няма значение колко метра е.Може и без минаре.

Нещо друго умно да изровиш?

оф,Лгос,вече ти обяснявах за Ибрахим АС хайде пак,ако не за трети път вече:1)това е историята за пътя на осъзнаване на Единобожието.Може ли един бог за изгрее и да залезе,това пита пророка Ибрахим и намира отговора:не ,не може,защото Богът е над създанията си и няма равен Нему.

2)В хадиса с ,,убийството на брата,,се дава пример за един от атрибутите на Аллах СУТ,не се постановлява да се убива,изв.за разочарованието.

В Исляма убийсто при война на жени,деца,възрастни,разрушаване на църкви и др.храмове и още някои неща са забранени.Война започва при решение на лидера на държавата само,не на някакви самооторизирали се групи.

3)смисълът е,че някой безвъзвратно е ударен в главата-и прави смешни асоциации :)и поства нарочно по два пъти!Четем ти новелите,не се бой.

1)Значи всъщност никой няма право да се съмнява в нито една дума от Корана, защото ако го направи : "- огромен е гневът [към тях] на Аллах и на вярващите".

2)Това означава ли, че такива хора трябва да се страхуват и от Аллах и от вярващите в него?

3)Това не е ли покана към вярващите да бъдат гневни?

4)Този опит за убийство: http://dnes.dir.bg/2010/01/02/news5630579.html

и радостта свързана с него, не е ли резултат от такава покана?

5)Аз не намерих източник на информация, че имало еврейска секта, която почита Езра като син на Аллах.

Защо в Корана не пише, че става въпрос за секта?

6)Сега огромен ли е гневът на Аллах и на вярващите към мен заради тези въпроси?

7)Това не го разбирам Aliah. Кой, кого заплашва и защо?

1)ако го направи-вече не е мюсюлманин.

2)само от Аллах

3)защо да е,Исляма учи на търпение и смирение,не на гняв.Виж клипчето,което пуснах.

4)не

5)хората са знаели за сектата,за това им е дадена за пример.

6)Аллах напътва тези,кито търсят истината.

7)дай ми целия цитат и ще ти кажа

Имам един въпрос към запознатите. Доколкото знам, според Корана самоубийството е неприемливо, без значение от обстоятелствата и подбудите. Чел съм, че Аятолах Хомейни по време на ирано-иракската война, издава фетва, с която подтиква бойците си към самоубиствени атентати срещу иракските нашественици, обещавайки им, че ще попаднат в рая и прочее глупости. И именно това отключва вълната от самоубийствени атентати навсякъде по света, която е заплаха и до днес. И че всъщност тези хора, смятайки, че вършат нещо което е в унисон с религията им, всъщност са в заблуда. Така ли е наистина, и как е възможно да се пренебрегне Корана, като се вярва на някакъв си политически и духовен водач?

Самоубийството е непростим грях.

Хомейни е дълбоко заблудена душа.Никой няма право да издава фатауа,за неща които изрично са уточнени.

Така става,когато хората не познават религията си и наивно се доверявят на някого или пък търсят вратички

за да вършат грехове.Чудесен пример са сектите на Шиитите:уж вярват в Курана,но не съвсем,уж вярват,че бог е един,но не съвсем и т.н.

чак до там,че техните имами създават нови ислямски закони,което не е допустимо и обезсмисля всичките им дела и целият им Ислям.

Ето,шейха на брата го е казал добре,маша-Алла!: ,,Шиити - Според думите на Ходжата това са откачени,идиоти правещи всичко това за пари, с психични отклонения''

2)само от Аллах

Защо тогава се казва, че "огромен е гневът [към тях] на Аллах и на вярващите."

3)защо да е,Исляма учи на търпение и смирение,не на гняв.Виж клипчето,което пуснах.

4)не

Исляма учи на търпение и смирение но това не е видно от този цитат :

"35. които оспорват знаменията на Аллах, без да са получили довод - огромен е гневът [към тях] на Аллах и на вярващите. "

Това не е учение по търпение, това според мен е учение по гняв.

Този, който се опита да убие карикатуриста, този който уби Тео Ван Гог и тези които се радват на тези дела, мюсюлмани ли са? Те оправдават делата си с Исляма. След като го осъдил на доживотен затвор без право на замяна , съдията попитал не му ли е жал за родителите на убития. "Ни най-малко! Те са кафири - деца на маймуни и свине", отвърнал убиецът на Ван Гог.

Тези хора (от твоя гледна точка и от гледна точка на Исляма) ще отидат ли в Ада за действията си. Имат ли те изобщо шанс да отидат в Рая от гледна точка на Исляма?

Поклонете се пред мен и смъртта ви ще бъде бърза -пред кой?

7)дай ми целия цитат и ще ти кажа

Това е цитат от този твой пост: http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=149994&st=1980&p=1638023&#entry1638023

Къде се намира Аллах? Аллах нещо отделно ли е от творението си или се намира във всичко?

Нео-за една джамия няма значение колко метра е.Може и без минаре.

Нещо друго умно да изровиш?

оф,Лгос,вече ти обяснявах за Ибрахим АС хайде пак,ако не за трети път вече:1)това е историята за пътя на осъзнаване на Единобожието.Може ли един бог за изгрее и да залезе,това пита пророка Ибрахим и намира отговора:не ,не може,защото Богът е над създанията си и няма равен Нему.

2)В хадиса с ,,убийството на брата,,се дава пример за един от атрибутите на Аллах СУТ,не се постановлява да се убива,изв.за разочарованието.

В Исляма убийсто при война на жени,деца,възрастни,разрушаване на църкви и др.храмове и още някои неща са забранени.Война започва при решение на лидера на държавата само,не на някакви самооторизирали се групи.

3)смисълът е,че някой безвъзвратно е ударен в главата-и прави смешни асоциации :)и поства нарочно по два пъти!Четем ти новелите,не се бой.

Лъжеш ни отново , сестро.То май и джамията не беше задължителна , нали?Но доста неща са измислени и променени след смъртта на Мохамед.А и корана доста години след това е записван.Мисля много неща са променяни и натъкмявани стотици години по-късно.И като всяко човешко творение се оказва несъвършено и пълно с грешки.

Да един бог, не може да залезе, според изчанченото ти мислене.Нищо че пак ще изгрее, ама се движи променя се, къде по удобно е да се кланяш на един камък, сигурно е , че той винаги ще е там където си го оставил!

Май безвъзвратно ударена в глвата ще се окажеш ти , сестро.Прекалено са ти явни финтовете, не мислиш ли?Ще поства и по три пъти, ако се наложи.Аз вече 3 пъти питам едно и също нещо Диин, ама той не се включва - защо ли?

Колко много думи, а колко малко смисъл носят.Направо ми е жал за теб. Делата на хора от далечни епохи и места са хубаво нещо, ако си даваш сметка кое е истината и кое лъжата.Проблема ти е че не искаш да ги различиш, а то е толкова просто.

Та нищо не чух да казваш за гробницата, защо има по три свода на всяка стена. Нещо малко на плагиатство ми докарва.Не ми отговори и на въпроса за черния камък, това е вече поне третия път който те питам.

Знаеш ли аккво означава строшаването му и последвалото обковаване със сребро.Каква е причината за тая форма на обкова? Май ти си човека с големите бели петна в общата и въобще културата, време е да си ги попълниш, за да можем да водим смислен диалог. :cool:

Сега виждам че съм му дал и един съвет, явно е решил да се подготви по сериозно. :cool:

Лъжеш ни отново , сестро.То май и джамията не беше задължителна , нали?Но доста неща са измислени и променени след смъртта на Мохамед.А и корана доста години след това е записван.Мисля много неща са променяни и натъкмявани стотици години по-късно.И като всяко човешко творение се оказва несъвършено и пълно с грешки.

Да един бог, не може да залезе, според изчанченото ти мислене.Нищо че пак ще изгрее, ама се движи променя се, къде по удобно е да се кланяш на един камък, сигурно е , че той винаги ще е там където си го оставил!

Май безвъзвратно ударена в глвата ще се окажеш ти , сестро.Прекалено са ти явни финтовете, не мислиш ли?Ще поства и по три пъти, ако се наложи.Аз вече 3 пъти питам едно и също нещо Диин, ама той не се включва - защо ли?

Сега виждам че съм му дал и един съвет, явно е решил да се подготви по сериозно. :cool:

Продължавай да мечтаеш....

Не съм се включвал, не съм бил отговарял ??/ ... хахахахахахаха :cool:

Явно сънуваш и още продължаваш да сънуваш.... Та кой въпрос си питал 3 пъти смешнико и не ти е било отговаряно.... Може би имаш предвид някоя поредна твоя изцепка с твърдения взети от вятъра.... и искаш доказателство за това?

Самозабравяш се.... На мен ми е писнало да дъвчем едно и също нещо, само защото на Логос, или Нейчо не им било оттървал отговора ..... А самите те ,освен празни приказки и твърдения изсмукани от злоба към исляма, не показват нищо ....

Нито четете, нито искате да разберете.... Голословните ви твърдения са постоянно едни и същи, с малко вариации....

Не аз трябва да доказвам митовете и лъжите ви, а вие....

П.С И все пак, я да видим кое си питал 3 пъти и няма отговор ... Поредната ти изцепка нали...... като сметките за годините и датите в сират ........ От тях избяга като нпикана кучка обаче.....

Редактирано от Diin
обидни определения (преглед на промените)

Самозабравяш се.... На мен ми е писнало да дъвчем едно и също нещо, само защото на кяфира Логос, или смешника Нейчо не им било оттървал отговора ..... А самите те ,освен празни приказки и твърдения изсмукани от болното си смачкано кяфирско самочувствие и злоба към исляма, не показват нищо ....

Нео, виж какво ще ти кажа:

А аз ще ти кажа следното:

2.12 ... Не се допускат коментари популяризиращи противозаконни и дискриминационни нацистки/фашистки и расистки идеи. Не се допускат дискриминация и проява на нетърпимост на основата на възраст, пол, раса, етнос, националност, вероизповедание, образователен ценз, социален статус и сексуалност.

Ако цитираш пасаж от някаква книга, добре. Но така,както го беше написал, излиза, че сам призоваваш към насилие.

Редактирано от WhiteHart
т. 2.12 (преглед на промените)

Продължавай да мечтаеш....

Не съм се включвал, не съм бил отговарял ??/ ... хахахахахахаха  :)

Явно сънуваш и още продължаваш да сънуваш.... Та кой въпрос си питал 3 пъти смешнико и не ти е било отговаряно.... Може би имаш предвид някоя поредна твоя изцепка с твърдения взети от вятъра.... и искаш доказателство за това? 

Самозабравяш се.... На мен ми е писнало да дъвчем едно и също нещо, само защото на кяфира Логос, или смешника Нейчо не им било оттървал отговора ..... А самите те ,освен празни приказки и твърдения изсмукани от болното си смачкано кяфирско самочувствие и злоба към исляма, не  показват нищо ....

Нито четете, нито искате да разберете.... Голословните ви твърдения са постоянно едни и същи, с малко вариации....

Не аз трябва да доказвам митовете и лъжите ви, а вие....  

П.С И все пак, я да видим кое си питал 3 пъти и няма отговор ... Поредната ти изцепка  нали...... като сметките за годините и датите в сират  ........ От тях избяга като нпикана кучка обаче.....

Ами за твое улеснение ти го бях пуснал като цитат въпроса.Явно е кой не чете.И какво си въобразяваш, че с това гаменско държание си много убедителен ли?Митовете и лъжите досега само вие ни ги разправяте.

Я да видим досега дали правилно сме разбрали:

1. Джамията изобщо не е задължителна, минаретата също.Така е било само докато Мохамед е бил жив и няколко стотин години след това.След това започва едно грандиозно строителство и преправяне на чужди храмове, което е дало този "неподражаем" стил на съвременните джамии.Които са точно копие между другото на византийските православни храмове, с единтвеното допълнение на минаретата.

Та да си почетвъртя въпроса: Защо гробницата на твоя митичен герой също копира християнските храмове?Трите свода явно си и нямаш представа какво символизират, нали?

И за черното камъче е другия въпрос, на който 3 пъти не ми отговори.Но няма да го пиша четвърти път, заради чукча писатель. :)

А изтекат ли месеците на възбрана, убивайте мюсюлманите, където ги сварите, и ги хващайте, и ги обграждайте, и ги причаквайте на всяко място за засада!

??? :cool::wors:;) Това е шега предполагам.Наистина ме развесели.Такива предписания са ми противоестествени, само не мога да разбера, как може нормални хора да не виждат колко примитивни модели следват, а и на всичкото отгоре си вярват, че са черешката на тортата.

2.12 ... Не се допускат коментари популяризиращи противозаконни и дискриминационни нацистки/фашистки и расистки идеи. Не се допускат дискриминация и проява на нетърпимост на основата на възраст, пол, раса, етнос, националност, вероизповедание, образователен ценз, социален статус и сексуалност.

Ако цитираш пасаж от някаква книга, добре. Но така,както го беше написал, излиза, че сам призоваваш към насилие.

Цитата е от корана, приятелю.Само една думичка е сменена.Не виждам причини да се тревожиш, след като не се тревожиш от оригинала.

??? :):wors:;) Това е шега предполагам.Наистина ме развесели.Такива предписания са ми противоестествени, само не мога да разбера, как може нормални хора да не виждат колко примитивни модели следват, а и на всичкото отгоре си вярват, че са черешката на тортата.

Де да беше шега! Това е аята от Корана - Сура 9, аят 5

5. А изтекат ли месеците на възбрана, убивайте съдружаващите, където ги сварите, и ги хващайте, и ги обграждайте, и ги причаквайте на всяко място за засада! И щом се покаят и отслужват молитвата, и дават милостинята закат , сторете им път! Аллах е опрощаващ, милосърден.

Източник - http://www.harunyahy...ranslation9.php

Вместо "съдружаващите се" написах "мюсюлманите"!

Понеже Дийн ме обяви за "съдружаващ се" / кафир / исках да провера дали ще почувства обида, ако хадиса е написан с обратен знак!

Модераторите обявиха това като призив за насилие! Това означава, че Корана е недостоен за този трябва религията ислям да се изхвърли от форума, защото призовава към насилие!

Изключително съм благодарен на модераторите за светкавичната реакция!

Сега искам да разбера, ще санкционират ли и ислямистите заради същият цитат!

Ако поствате цитат, нека се знае, че е такъв. Без да сте написали откъде е въпросният текст излиза, че той е ваше мнение.

Ако поствате цитат, нека се знае, че е такъв. Без да сте написали откъде е въпросният текст излиза, че той е ваше мнение.

WhiteHart, наистина ли не ни разбираш въпроса.За тези думи говорим- те не са цитат:

Самозабравяш се.... На мен ми е писнало да дъвчем едно и също нещо, само защото на кяфира Логос, или смешника Нейчо не им било оттървал отговора ..... А самите те ,освен празни приказки и твърдения изсмукани от болното си смачкано кяфирско самочувствие и злоба към исляма, не показват нищо ....

Не е ли това нарушение на същата тази точка?

Редактирано от N e o (преглед на промените)

Цитираният от вас пост вече е редактиран. Искам да призова участниците в темата да спазват добрия тон и да избягват използването на обидни определения.

Значи всъщност никой няма право да се съмнява в нито една дума от Корана, защото ако го направи : "- огромен е гневът [към тях] на Аллах и на вярващите".

Това означава ли, че такива хора трябва да се страхуват и от Аллах и от вярващите в него?

Това не е ли покана към вярващите да бъдат гневни?

Този опит за убийство: http://dnes.dir.bg/2010/01/02/news5630579.html

и радостта свързана с него, не е ли резултат от такава покана?

Аз не намерих източник на информация, че имало еврейска секта, която почита Езра като син на Аллах.

Защо в Корана не пише, че става въпрос за секта?

Сега огромен ли е гневът на Аллах и на вярващите към мен заради тези въпроси?

Това не го разбирам Aliah. Кой, кого заплашва и защо?

Вало, чак сега разбрах.Алия явно смята блекметъл666 за мен, явно ме пита пред кого да се преклони.... :shake_puter:

Вие всички ще умрете...

Call out to the power of the darkness and light

Have dominion of the earth be lord of all the night

Kill all those who stand against you look into their eyes

Drink their blood and laugh as they pay for all their lies

Piss upon their graves then cast a final spell

Fly into the night and one day meet in Hell

Поклонете се пред мен и смъртта ви ще бъде бърза ;)

Цитираният от вас пост вече е редактиран. Искам да призова участниците в темата да спазват добрия тон и да избягват използването на обидни определения.

Благодаря, но сте пропуснали второто изречение което е обидно също не по малко от първото.

Ами за твое улеснение ти го бях пуснал като цитат въпроса.Явно е кой не чете.И какво си въобразяваш, че с това гаменско държание си много убедителен ли?Митовете и лъжите досега само вие ни ги разправяте.

Я да видим досега дали правилно сме разбрали:

1. Джамията изобщо не е задължителна, минаретата също.Така е било само докато Мохамед е бил жив и няколко стотин години след това.След това започва едно грандиозно строителство и преправяне на чужди храмове, което е дало този "неподражаем" стил на съвременните джамии.Които са точно копие между другото на византийските православни храмове, с единтвеното допълнение на минаретата.

Та да си почетвъртя въпроса: Защо гробницата на твоя митичен герой също копира християнските храмове?Трите свода явно си и нямаш представа какво символизират, нали?

И за черното камъче е другия въпрос, на който 3 пъти не ми отговори.Но няма да го пиша четвърти път, заради чукча писатель. :cool:

??? :cool::wors:;) Това е шега предполагам.Наистина ме развесели.Такива предписания са ми противоестествени, само не мога да разбера, как може нормални хора да не виждат колко примитивни модели следват, а и на всичкото отгоре си вярват, че са черешката на тортата.

Цитата е от корана, приятелю.Само една думичка е сменена.Не виждам причини да се тревожиш, след като не се тревожиш от оригинала.

Явно е така.. Чукча нейчуков само писател....

1-во, доста пъти сме споменавали, че джамията като сграда, не е задължителна за молитви.... Това май постоянно ти бяга писателче драскателче... И сме казвали защо е така.... Джамията като сграда съществува като сборно място за вярващите ,и за молитви.... Но моленето може да се извършва и без да стъпваш в джамията , както и събирането .... Джамията е само символ, който показва че тука е исляма... Също като парламента, който е символ на държавността .. Като граничен камък, показващ че ние сме тук, колкото и на теб смешнико да не ти харесва.... И в тоя смисъл джамията е свещенно място..

2-ро, та кога си потретил за да почетвъриш чукчо :shake_puter:.... За черния камък отговорих , но както сам си призна, ти чукчо си писател, не си читател... Погледни назад.... Харесва ти, не ти харесва, това е отговора, независимо че на теб не ти отърва.. Истината не зависи от твоите желания и щения, тя е такава каквато е... Може да искаш хиляди неща да чуеш,и да си въобразяваш, но това е твой проблем.... не ни занимавай постоянно с твоите фикс идеи...

3-то... Гробницата на Халид Сейфуллах не е построена на мястото на никакъв гристиянски храм, колкото и да не ти се вярва.... И връзката която ти си правиш за трите свода , не символизира това което ти се ще , не се притеснявай....

Цъкни тук чукча, и чети.....

И тук чети....

4-то... За джамията като сграда.... Явно това че някои църкви са превърнати в джамии ти бърка някъде дето слънце не огрява ;) .... Съжалявам, но такива са фактите.... както и доста от джамиите на Кордоба са превърнати после от християните в катедрали ... Викаш плагиатстване.. хахахахахаха

Виж тук чучко, и чети!

За великите джамии по света...

Най-големите джамии в Европа...

Пак за джамиите...

Та чукчо, когато обвиняваш някого, погледни първо себе си... Виждам че си взел наглостта на Логос... Но това няма да ти помогне ... запомни го...

Редактирано от Diin
Обиди (преглед на промените)

Дийн, за последен път приканвам най-вече теб да престанеш с употребата на обидни определения. Както и всички ви да се държите цивилизовано. В противен случай темата ще бъде затворена, а вие си обсъждайте каквото си искате където си искате. ОК?

Имам един въпрос към запознатите. Доколкото знам, според Корана самоубийството е неприемливо, без значение от обстоятелствата и подбудите. Чел съм, че Аятолах Хомейни по време на ирано-иракската война, издава фетва, с която подтиква бойците си към самоубиствени атентати срещу иракските нашественици, обещавайки им, че ще попаднат в рая и прочее глупости. И именно това отключва вълната от самоубийствени атентати навсякъде по света, която е заплаха и до днес. И че всъщност тези хора, смятайки, че вършат нещо което е в унисон с религията им, всъщност са в заблуда. Така ли е наистина, и как е възможно да се пренебрегне Корана, като се вярва на някакъв си политически и духовен водач?

Да, самоубийството е грях.... Но то е грях в доста религии....

А относно това че самоубийците са били създадени по време на Ирано-Иракската война.. това са пълни глупости!!

За такава фетва нито съм чувал, нито чел... Дай линк да видя къде пише за такава фетва...

А относно самоубийците, първите атентатори самоубийци са евреи и християни.. не са мюсюлмани

Дийн, за последен път приканвам най-вече теб да престанеш с употребата на обидни определения. Както и всички ви да се държите цивилизовано. В противен случай темата ще бъде затворена, а вие си обсъждайте каквото си искате където си искате. ОК?

За обидите, ще престана да наричам лъжец някой, когато наистина престане да лъже нагло нагло... 

За смешник, ще престана да наричам някой такъв, когато се усети, и престане да се прави на палячо мислейки си че изглежда умен...

А за чукча, това определение го даде сам смешника Нейчо  :eek:

Нещо друго?

Да, самоубийството е грях.... Но то е грях в доста религии....

А относно това че самоубийците са били създадени по време на Ирано-Иракската война.. това са пълни глупости!!

За такава фетва нито съм чувал, нито чел... Дай линк да видя къде пише за такава фетва...

А относно самоубийците, първите атентатори самоубийци са евреи и християни.. не са мюсюлмани

Казах, че не съм запознат, затова попитах, а не съм изказвал твърдение. Четох го това в някаква книга преди време, и исках да узная подробности.

За обидите, ще престана да наричам лъжец някой, когато наистина престане да лъже нагло нагло... 

За смешник, ще престана да наричам някой такъв, когато се усети, и престане да се прави на палячо мислейки си че изглежда умен...

А за чукча, това определение го даде сам смешника Нейчо  :eek:

Нещо друго?

Може да се наричате чукчи, ескимоси и индианци колкото си искате. Колкото до другото - ами пробвайте. Нищо друго...

Казах, че не съм запознат, затова попитах, а не съм изказвал твърдение. Четох го това в някаква книга преди време, и исках да узная подробности.

Може да се наричате чукчи, ескимоси и индианци колкото си искате. Колкото до другото - ами пробвайте. Нищо друго...

И коя книга си чел, ако не е тайна.... И кой е автора и поне сещаш ли се....

Значи за кяфир става дума тогава .. Това си е официално определение на никаквец, който се прави че е християнин тук,но реално е някакъв болен сектант, който има проблеми, и се мъчи да ги прехвърли на исляма пускайки лъжа след лъжа тук, и повтаряйки ги през седмица или месец....

Прочети Корана, и ще видиш кой е кяфир....

http://www.vbox7.com...017e4e&start=50

Клипчето показва джамиите в България.. може би според чукчата Нейчо и те са преустроени църкви :eek:

Редактирано от Diin (преглед на промените)

Явно е така.. Чукча нейчуков само писател.... 

1-во, доста пъти сме споменавали, че джамията като сграда, не е задължителна за молитви.... Това май постоянно ти бяга  писателче драскателче... И сме казвали защо е така.... Джамията като сграда съществува като сборно място за вярващите ,и за молитви.... Но моленето може да се извършва и без да стъпваш в джамията , както и събирането .... Джамията е само символ, който показва че тука е исляма... Също като парламента, който е символ на държавността .. Като граничен камък, показващ че ние сме тук, колкото и на теб смешнико да не ти харесва.... И в тоя смисъл джамията е свещенно място.. 

2-ро, та кога си потретил за да почетвъриш чукчо  :eek:.... За черния камък отговорих , но както сам си призна, ти чукчо си писател, не си читател... Погледни назад.... Харесва ти, не ти харесва, това е отговора, независимо че на теб не ти отърва.. Истината не зависи от твоите желания и щения, тя е такава каквато е... Може да искаш хиляди неща да чуеш,и да си въобразяваш, но това е твой проблем.... не ни занимавай постоянно с твоите фикс идеи...

3-то... Гробницата на Халид Сейфуллах не е построена на мястото на никакъв гристиянски храм, колкото и да не ти се вярва.... И връзката която ти си правиш за трите свода , не символизира това което ти се ще , не се притеснявай....

Цъкни тук чукча, и чети.....

И тук чети....

4-то... За джамията като сграда.... Явно това че някои църкви са превърнати в джамии ти бърка някъде дето слънце не огрява  :huh: .... Съжалявам, но такива са фактите.... както и доста от джамиите на Кордоба са превърнати после от християните в катедрали ... Викаш плагиатстване.. хахахахахаха

Виж тук чучко, и чети!

За великите джамии по света...

Най-големите джамии в Европа...

Пак за джамиите...

Та чукчо, когато обвиняваш някого, погледни първо себе си... Виждам че си взел наглостта на Логос... Но това няма да ти помогне ... запомни го...

180px-Hagia_sofia_miniaturk_02824.jpg

Ето първообраза , моето момче. Света София в Истамбул.Построена е първа като православен храм, всички останали са правени по неин образ и подобие.А не съм казал че гробницата е построена върху християнски храм, просто отбелязвам силната прилика с такъв, включително и трите свода на всяка стена на куба.Грешката ти е че четеш само какво пише за исляма, и така нямаш база за сравнение с другите.Много често срещан декоративен елемент в вътрешната и външната украса чести е и звездата на Давид, както и обърната с върха надолу петолъчка, май върху някаква дебела черна книга я гледахме скоро.

180px-Hagia_sofia_miniaturk_02824.jpg

Ето първообраза , моето момче. Света София в Истамбул.Построена е първа като православен храм, всички останали са правени по неин образ и подобие.А не съм казал че гробницата е построена върху християнски храм, просто отбелязвам силната прилика с такъв, включително и трите свода на всяка стена на куба.Грешката ти е че четеш само какво пише за исляма, и така нямаш база за сравнение с другите.Много често срещан декоративен елемент в вътрешната и външната украса чести е и звездата на Давид, както и обърната с върха надолу петолъчка, май върху някаква дебела черна книга я гледахме скоро.

Първообраза на всички джамии по света ... хахахахахаха :eek:... брей, ще му кажа тогава , че ти си казал че всички джамии са копирани :huh:

П.С Ставаш още по-жалък.... изобщо погледна ли линковете чукчо, или пак драскаш своето си, както винаги....

Редактирано от Diin
обида (преглед на промените)

И коя книга си чел, ако не е тайна.... И кой е автора и поне сещаш ли се....

Значи за кяфир става дума тогава .. Това си е официално определение на никаквец, който се прави че е християнин тук,но реално е някакъв болен сектант, който има проблеми, и се мъчи да ги прехвърли на исляма пускайки лъжа след лъжа тук, и повтаряйки ги през седмица или месец.... 

Прочети Корана, и ще видиш кой е кяфир.... 

http://www.vbox7.com...017e4e&start=50

Клипчето показва джамиите в България.. може би според чукчата Нейчо и те са преустроени църкви  :yanim:

Ха-ха-ха-ха! Ти си бил наистина много зле. :yanim:

Абсолютно сигурно е че първата с тази най-често срещана за големите джамии форма е Света София и е построена като православен храм.Преустроена е в джамия след завладяването на Константинопол от турците.Всички следващи са правени по неин образ и подобие, но никой не е успял да направи по-голям купол от нейния.Да беше си прочел първо линквете дето даваш, за да не се излагаш.

Първообраза на всички джамии по света ... хахахахахаха   :eek:... брей, ще му кажа тогава , че ти си казал че всички джамии са копирани   :huh:

П.С Ставаш още по-жалък смешнико.... 

Да, на големите и представителните. :cool: Смешника в случая си ти.

Достатъчно е да провериш, коя кога е построена.;)

Наказанието –прелюбодеяние / Зина - от арабски / несъмнено е дадено на исляма от милостивия Пророк / да бъде мир над него /, който разбира се е пратеник на Милостивия Аллах!

Има много хадиси, в които се говори за убийство с камъни, но поради диващината в този обичай, ще дам само един пример!

Volume 2, Book 23, Number 413:

Narrated 'Abdullah bin 'Umar :

The Jew brought to the Prophet a man and a woman from amongst them who have committed (adultery) illegal sexual intercourse. He ordered both of them to be stoned (to death), near the place of offering the funeral prayers beside the mosque."

Том 2, книга 23, Брой 413:

Разказвам Абдула бин Умар:

Евреинът доведе при Пророка един мъж и една жена измежду тях, които са извършили (прелюбодеяние) незаконни сексуални контакти. Той нареди двамата да бъдат убити с камъни (до смърт), близо до джамията, място където се предлагат заупокойни молитви.

Източник - http://www.usc.edu/s...ri/023.sbt.html

Подбрал съм „по-безобидно" видео за гледане! Но ви уверявам, че в нета има филмчета, които са съпроводени с изключителна жестокост.

http://cenzored

Ясно се вижда как се изпънява присъдата от истинските мюсюлмани – жените са с вързани ръце зад гърба и опаковани от главата до петите. Поставят се в яма и се запълва с мръсотия и пръст.

Във филмнето е цитиран чл. 104 от закона на Шериата в Иран, според, който не трябва да се избират малки камъчета за убийството, нито пък много големи, че да не могат да се хвърлят. Камъкът трябва да бъде достатъчно голям, за да убие човек от първия или втория път.

Въпросите са:

Виждате ли прелюбодеец във филмчето и как е наказан той?

Някой вижда ли изразена милост във филмчето?

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Току-що докладвах поредната ти тема. За да не ме обвяниш в доносничество, ето и текста на доклада:

На целият форум му омръзна тоя фашист да продължава да пуска нови и нови теми с ЯВНО ПРОВОКАТИВЕН ХАРАКТЕР, за да обясни едно и също нещо, а именно - че е тъп комплексар, страхливец и вероятно с ромски корени и е комплексиран от факта. Да се събере в останалите си 100 теми, не ни трябва нова тема с провокативно заглавие! Заради двама-трима на форума на Калдата ще му излезе име на гнездо на неофашисти!

А с това видео прекрачи всякакви граници! Знаеш ли аз какви видеа с "православни" мога да пусна?

2.11 Забранено е прикачването на снимки с порнографско съдържание и/или насилие, както и публикуването на подобни линкове без предупреждение за съдържанието.

Платен фашистки провокатор!!

И само линкове от някакви американски измислени сайтове... Прати линк от европейски университет, да видим ще намериш ли въобще за какво да се хванеш!

Дано ти тежи на съвестта, като ходиш всяка неделя да си взимаш хонорара от задния вход на американското посолство, продажник!

Из предсмъртното писмо на Васил Левски:

За тези, които се възползват от непросветеността на народа ни и го грабят,

уж били по-умни и учени, а всъщност лукави и хитри наказанието е Смърт, смърт и пак смърт.

За тези, които насаждат омраза между хората живеещи в нашето мило Отечество, било на етническа или верска основа,

с цел докато се избивате по-между си, те да трупат богатства, наказанието е Смърт, смърт и пак смърт.

Как не му омръзна на тоя!

Как маже да прави сравнение с Исляма в Ирак, Иран и Афганистан. Там те първа започва да се прави държава а диктаторите им до преди няколко години се забавляваха като убиват хора за удоволствие ей така като на лов. Не ти ли омръзна вече Logoc

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.