Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ислям (за любопитни)

Featured Replies

П.п. макар, че като се замисля... я по добре докторите да кажат....

Итересно,инсулта не действа ли веднага?

И все пак се споменава,че някой се е опитал да го отрови.

Записано ли е някъде с точност от какво е умрял,предвиждал ли е смъртта си?

Ами аз съм чел че е имал болки в главата, възможно е и друго, но по принцип това е най вероятното.Както виждаш даже колко е живял не е сигурно, а ти искаш с точност да е записано от какво е умрял?

Редактирано от N e o (преглед на промените)

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 264,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нека напиша нещо в твой стил: ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ! ВАДИШ СЛУЧКИ ОТ КОНТЕКСТА, ЗА ДА СИПЕШ ОМРАЗА!

• Това е част от религията Ислям и съм показал къде точно е описано убийството с камъни в Свещенните за исляма книги! Ако на теб не ти харесва, то аз не съм виновен! Увийството с камъни се проповядва

• Чесно ви казвам ЗАБОЛЯ МЕ ГЛАВАТА от всевъзможни интерпретации на тема религия. Нима е нужно на човек да вярва сляпо в някакви писаници измислени от друг човек. Айде нема нужда- предпочитам да се упов

Публикувани изображения

П.п. макар, че като се замисля... я по добре докторите да кажат....

Ами аз съм чел че е имал болки в главата, възможно е и друго, но по принцип това е най вероятното.Както виждаш даже колко е живял не е сигурно, а ти искаш с точност да е записано от какво е умрял?

Букари:част 5,книга 59,номер 713

Narrated 'Aisha: The Prophet in his ailment in which he died, used to say, "O 'Aisha! I still feel the pain caused by the food I ate at Khaibar, and at this time, I feel as if my aorta is being cut from that poison."

Тук се казва,че той е изпитвал болки в областта на сърцето.И е явно,че е било от храната,която е изял.

Къде видя за болките в главата?

Букари:част 5,книга 59,номер 713

Narrated 'Aisha: The Prophet in his ailment in which he died, used to say, "O 'Aisha! I still feel the pain caused by the food I ate at Khaibar, and at this time, I feel as if my aorta is being cut from that poison."

Тук се казва,че той е изпитвал болки в областта на сърцето.И е явно,че е било от храната,която е изял.

Къде видя за болките в главата?

Те тук, в линка на Диин, уикипедия;

A few months after the farewell pilgrimage, Muhammad fell ill and suffered for several days with head pain and weakness. He died on Monday, June 8, 632, in Medina, at the age of 63.[138] With his head resting on Aisha's lap he murmured his final words soon after asking her to dispose of his last worldly goods, which were seven coins:

Rather, God on High and paradise.[138]

—Muhammad

He is buried where he died, which was in Aisha's house and is now housed within the Mosque of the Prophet in the city of Medina.[14][139][140] Next to Muhammad's tomb, there is another empty tomb that Muslims believe awaits Jesus.[140][141]

Aftermath

Финала е впечатляващ с празната гробница очакваща Исус.Недвусмислено потвърждение, на версията, че исляма е християнска секта.

Те тук, в линка на Диин, уикипедия;

Финала е впечатляващ с празната гробница очакваща Исус.Недвусмислено потвърждение, на версията, че исляма е християнска секта.

Явно по-запознати със живота на Мухамед и документите за живота му ще кажат от какво точно е умрял(ако знаят естествено).

Но от статията,която прочетох си задавам и въпроса,защо е умрял така внезапно и

пророкувал ли си е смъртта,както Исус Христос или Моисей?Защо архангел Гавраил (Джибрил) не го (или го)е предупредил за идващата смърт?Да си завърши делото,да предупреди хората си какво да правят после.

И споменатите горе пророци са имали пряка връзка с Бог?Защо като толкова важен и значим,последен пророк няма честта да говори дирекно с Бог?

Редактирано от fringe (преглед на промените)

Ти не знам каква статия си прочел,но през последния Хадж,Джибрил низпослава на Пророка САУС сура,която е съобщение за предстоящата му смърт.На всички Пророци Аллах СУТ дава възможността да избират времето на смъртта си.

В хадис се предава,че Мухаммад САУС е вдигнал ръце за молитва и е помолил Аллах СУТ да го събере с Пророците (т.е. умре)той като неговата мисия е завършена:Кура'на е низпослан,както и всичко нужно на мюсюлманите т.е. Сунната.

Преди смъртта си Пророка на Аллах САУС изнася последната си реч,в която дава последните напътствия на хората.Има я на български,ако има интерес-ще я пусна тук.Разболява се и умира няколко седмици по-късно,като обикновен човек-като какъвто е живял и като какъвто мюсюлманите трябва да го възприемат,не да го обожествяват.

Пряка връзка с Бога е имал Мойсей (Муса),който е поискал да види Аллах.Аллах СУТ му е казал,че това не може да стане в земния живот,но нека да погледне към планината,която ще Го види.Внезапно планинта става на прах и Моисей припада...

Не знам защо смяташ,че е чест директния говор.По-скоро е голямо изпитание.,,Говора,,на ангела също е бил изключително труден за Пр.Мухаммад САУС,когато Гавраил е бил в действителната си форма.

За Пророци Аллах СУТ избира хора.а за посредници Аллах СУТ избира ангели-така е пожелал Създателя,а той най-добре познава създанията си.

Ти не знам каква статия си прочел,но през последния Хадж,Джибрил низпослава на Пророка САУС сура,която е съобщение за предстоящата му смърт.На всички Пророци Аллах СУТ дава възможността да избират времето на смъртта си.

В хадис се предава,че Мухаммад САУС е вдигнал ръце за молитва и е помолил Аллах СУТ да го събере с Пророците (т.е. умре)той като неговата мисия е завършена:Кура'на е низпослан,както и всичко нужно на мюсюлманите т.е. Сунната.

Преди смъртта си Пророка на Аллах САУС изнася последната си реч,в която дава последните напътствия на хората.Има я на български,ако има интерес-ще я пусна тук.Разболява се и умира няколко седмици по-късно,като обикновен човек-като какъвто е живял и като какъвто мюсюлманите трябва да го възприемат,не да го обожествяват.

Пряка връзка с Бога е имал Мойсей (Муса),който е поискал да види Аллах.Аллах СУТ му е казал,че това не може да стане в земния живот,но нека да погледне към планината,която ще Го види.Внезапно планинта става на прах и Моисей припада...

Не знам защо смяташ,че е чест директния говор.По-скоро е голямо изпитание.,,Говора,,на ангела също е бил изключително труден за Пр.Мухаммад САУС,когато Гавраил е бил в действителната си форма.

За Пророци Аллах СУТ избира хора.а за посредници Аллах СУТ избира ангели-така е пожелал Създателя,а той най-добре познава създанията си.

Интересен пост , Алия.

Знаеш предполагам, че Мойсей е един от най-важните за юдеите пророци.Този факт от житието на Мойсей би трябвало да е отразен все пак в техните писания. Ще бъдеш ли така добра, да посочиш линк към въпросния текст от стария завет.Че сега нямам време да търся.Но там пък има черно на бяло написано, че Авраам е разговарял лице в лице с Йехова .Защо има такива големи разлики, бог не би трябвало да забравя какво е правил преди няколко века?Никакво дело не е бил завършил Мохамед, след като по негово време изобщо корана не е бил записан, а само се предавал устно.Мохамед е починал само 2 години след превземането на Мека, доста кратък срок е имал за да свърши толкова много неща.

Алия, точно за това, че е описал Мохамед като обикновен човек, Салман Рушди получи смъртна присъда от аятолах Хомейни.Ето какво казва сега автора на "Сатанински строфи"

Нео-Бога не забравя;хората забравят,променят и скриват.Това логочно обяснява разликите.

Курана не се е записвал,именно заради това-за да не се обърка с хадисите и да не се манипулира,като

някои ,,неудобни,,за някого части се премахнат от някого,както е станало с писанията на християните и евреите.

За Стария Завет можеш да попиташ в подходящата тема.

,,реформаторите,,на Исляма не заслужават дори да се коментират :speak:

Нео-Бога не забравя;хората забравят,променят и скриват.Това логочно обяснява разликите.

Курана не се е записвал,именно заради това-за да не се обърка с хадисите и да не се манипулира,като

някои ,,неудобни,,за някого части се премахнат от някого,както е станало с писанията на християните и евреите.

За Стария Завет можеш да попиташ в подходящата тема.

,,реформаторите,,на Исляма не заслужават дори да се коментират ;)

Алия, отговаряш само на част от въпросите.В библията е записано, че Мойсей е говорил, лице в лице с бог.Според корана явно не е така.Как ще ми гарантираш за истинноста корана в такъв случай?Като обявиш библията за променена естествено, защото няма друг изход.Нашия приятел Ура има добра версия, за това кой е записвал корана.Но е по вероятно тия хора да са сгрешили и да са променили фактите, които би трябвало да са 1:1 с библията, щом твърдим че това са словата на бог.Бог не може да забравя и да греши, само хората могат.Тук имаме консенсус.

Сега гледам памет българска, на Б.Д. и там разказаха за българин мюсулманин от албания, който се разболял, сънувал сън и приел християнството.Твърде странно ми се видя, какъв е смисъла?Което съответно ме кара да те питам, ти защо прие исляма, какво по-вече ти дава той?

,, И когото Аллах поиска да напъти, разтваря Той гърдите му за Исляма,

а когото поиска да остави в заблуда, прави гърдите му тесни, свити..''

(6:125)

Ной казва на народа си:

,,И не ще ви помогне моят съвет, ако искам да ви посъветвам,

ако Аллах иска да ви остави в заблуда.

Той е вашият Господ.''

(11:34)

,,Аллах прави каквото пожелае.''

(2:253)

това е смисъла:съдбата и предопределението

Исляма ми дава успех в земния живот и инша-Аллах ,в този след смъртта(ако Аллах СУТ пожелае)

Редактирано от Aliah (преглед на промените)

Доста забавно, Ной казал на народа си за някой и неща, който  още не са  съществували, все пак Мохамед едва към 6 век е създал исляма. :cool:

Ако не беше смешно, щеше да е нагло.

Ной казал на народа си за някой и неща, който  още не са  съществували

M?Я пак;май не си разбрал нещо важно.Да ти обясня ако искаш.

И когото Аллах поиска да напъти, разтваря Той гърдите му за Исляма

Давай, целият съм в слух. Ислямът кога е създаден?

Какво значение има това,след като вярата,

която е низпослана от Богът на Моисей,Исус и Мухаммад е една и съща(законите само са различни)?!

Курана не е създаден,това са думите на Аллах СУТ,не на Мухаммад САУС.

Ако не знаеш какво е Ислям-питай.

Ахааа, ясно..Значи думите ти са просто хвърлени така на вятъра, както обикновено.... Бошлаф, както се казва... радвам се че си призна...Но иначе наричаш сайта ислямистки нали... Браво, герой, празнодумец, гьотверен както казваме ние..Лицемер, пълен лицемер и лъжец.. кяфир!!За 10 август, къде го намери ??? Може би пак просто така ти хрумна, за да си кажеш нещо, уж умно... Моладец, отново на върха на алабализма...значи приказваш пак празни приказки.. ей така, за спорта...Че и безспорни факти ги наричаш.. нагло нагло.... много нагло.. Браво, аплодисменти за Логос наглеца ...

Брате,

За мен не е необходимо да се позовавам на елементарната математика, която се учи в първи клас!

Просто трябва да се знаят правилата за изваждане - ако от 610 година, извадим годините, на колкото Мохамед е станал Пророк, се получава 570 год!

Разбирам, че срещу елементарната математика можеш да кажеш само обиди, защото не можеш да намериш други думи в своя полза!

Относно цитатите, превеждал си само както, и каквото ти е угодно от английски.. а и си виден англолингвист, така че какъв ти е проблема ? :D

Не съм твърдял, че владея английски перфектно! Но ако намираш грешки в превода ми, то моля - да чуем и твоя превод !?

Тъкмо твърдиш, че не съм добър по английски и ще ти е по-лесно да ме изобличиш!

Да чуем и твоя превод ... ???

Изричането на думата кяфир, касае точно теб в случая, не всички християни....

Изключително съм благодарен за това пояснение!

Моля всички християни да запомнят това -

Всеки мюсюлмамин, който нарече християнин "неверник" отрича Словата на Аллах в Корана и е сам Неверник / Гяур /, според Аллах !

Може би ще си спомниш сам че християните са хора на писанието ;) .. Но това изключва теб, защото ти си кяфир... не си християнин...И изведнъж прескачаш на друга тема... Защо бе Логосчо, нали обсъждахме датите и календарите??

Скокът е направен от теб, Брате! Виждам, че не си наясно с исляма и за това ти показвам грешките - точно както е разпоредил Аллах в Корана:

Сура 21, аят 7

7. И преди теб изпращахме Ние само мъже, на които давахме откровение. И питайте знаещите Напомнянето, ако самите вие не знаете!

какво стана, уплаши ли се, стегна те кепето че те разкриха какъв си лъжец ли?? Или просто сфинктера ти изведнъж се сви толкова че топлийка би направил на тел...недей така, ти толкова знаещия исляма кяфир, изведнъж да биеш отбой... тц тц тц ...

От какво да се уплаша, Брате? За мен / 610 - 40 = 570 / !!!

Интересно ми е колко прави според теб 610 - 40 = ???

Я да видим каква е сега твоята смелост!?

Аллах обича мюсюлманите пред всички Логосчо, така че твърденията ти пак са на вятъра... И така, последно, какво казвш в поста си, освен празни приказки да обобщим... НИЩО..

В елементарната математика Брате, приказки не са нужни! Нужни са познаването на съответните правила за смятане!

Какви приказки да се казват щом 610 - 40 = 570 ???

Поредните алабализми, празни приказки, и думи на вятъра.... Голите твърдения на босия кяфир Логос.. не съм очаквал нищо друго от теб.. премерен си, и се оказа лек като надут балон.... Заключение. Логос, поредното ти жалко измъкване " математико"... Но иначе пак нахвърли доста от пошлостта си....не съм и очаквал друго от теб хахахахахахахахах ...П.С Господа модератори, това сериозна тема ли е, или просто тема където всеки може да си прказва врели некипели, да обижда исляма, и после да бяга от думите си? Май имаме такава, казва се празни приказки....

Нека сега да видим, това, което сам твърдиш:

"A few months after the farewell pilgrimage, Muhammad fell ill and suffered for several days with head pain and weakness. He died on Monday, June 8, 632, in Medina, at the age of 63.[138] With his head resting on Aisha's lap he murmured his final words soon after asking her to dispose of his last worldly goods, which were seven coins"

Въпреки, че твърдиш, че аз не съм добре с английския език, сам ти не си превел изреченията, на които се позоваваш!

Линка, които си дал - не е към Сунната, а към Уйкипедия!

В 138 забележка, на която се позоваваш, отново не стои Сунната, а статия от американец от 7 април 2008 год., в която отново няма позоваване на Сунната!

Защо не си посочил поне кой е събирачът на този хадис / не говоря за цялата верига - поне този, който го е записал и къде е записан в Сунната /?

Това ме накара да стигна до извода, че такъв хадис в Сунната няма!!!

Моите опита да до намеря в хадисите удариха на камък!

И наистина е така:

Ето ти линк към Сунната - http://www.usc.edu/s...esources/texts/

Къде е хадисът, на който се позоваваш и кой е неговият събирач?

Logos,o,you enemy of Allah-важна забележка:не си тълкувай Курана сам,смешно е и много грешно.

Линк към Сунната няма-това далеч не са всички хадиси или всички достоверни хадиси.

Видния Ислямски учен Букхари не е записал всички хадиси,нито имам Муслим и няма линк,в който да е събрана цялата сунна.

(това ако го чуе някой шейх ще падне от смях)

Не виждам каква полза ще има да се споменава цялата верига.След като ти няма как да откриеш историите на всички разказвачи и съответните коментари на хората за тях,за да класифицираш хадиса като марфу,хасан,да'иф ,дали е ъпгрейдван от др.хадиси и т.н.

не разбрах какво значение има в коя година е починал Пророка САУС :D

Моля всички християни да запомнят това -

Всеки мюсюлмамин, който нарече християнин "неверник" отрича Словата на Аллах в Корана и е сам Неверник / Гяур /, според Аллах !

И защо,след като Аллах СУТ сам ги нарича Каафирин-Неверници,в Курана.Имаш една голяма,дебела грешка в логиката си:липсва ти знание за Исляма.Хората,които са последвали низпосланото на Исус АС са били вярващи,ти,който вярваш в Троицата автоматично се изключваш от групата последвала Исус АС и се вписваш в Кафирин:Неверниците,по простата причина,че твоите вярвания не се вписват в значението на думите ла иллаха ил Алла.Днешните хора,уж последователи на Исус АС т.н. Християни не са вярващи според ислямските критерии.

наричайки ги Кафирин,потвърждаваш написаното в Курана,който са думите на Аллах,Единствения Бог.Куран да цитирам ли в подкрепа на думите ми или няма нужда?

Logos,o,you enemy of Allah-важна забележка:не си тълкувай Курана сам,смешно е и много грешно.

А защо не посочих грешките ми, Сестро? Щом са толкова очевидни - посочи ги!

Линк към Сунната няма-това далеч не са всички хадиси или всички достоверни хадиси.

Това са хадисите на Суннитите!

До колкото знам - вие Суннитете не признавате хадисите на шиитите !

Видния Ислямски учен Букхари не е записал всички хадиси,нито имам Муслим и няма линк,в който да е събрана цялата сунна.

(това ако го чуе някой шейх ще падне от смях)

Записал е само оkoло 7300 хадиса, а е събрал над половин милион! Сметнал е за необходимо, че от останалите няма нужда!

Обаче - знаем, че за исляма е важно да се знае веригата от хадиси!

Не виждам каква полза ще има да се споменава цялата верига.След като ти няма как да откриеш историите на всички разказвачи и съответните коментари на хората за тях,за да класифицираш хадиса като марфу,хасан,да'иф ,дали е ъпгрейдван от др.хадиси и т.н.

Не виждаш каква е ползата, защото имаш големи пропуски в изучаването на Исляма, Сестро!

Защо първо не научиш исляма и след това да правиш забележки?

Да видим какво се нарича сахих?

"Думичката сахих, преведана буквално на български език, означава прауилен, верен, валиден, достоверен и др. А от терминологическа гледна точка Сахих хадис означава достоверен хадис с пълна и непрекъсната верига, предаден от справедливи и точни рауи от началото до края на веригата си, далеч от всякакъв вид отклонения и недостатаци."

Източник - http://hadith.hit.bg...lasifikaciq.htm

Аз ли трябва да ви уча на ислям, Сестро? Ако не си разбрала до сега - Веригата е нещо много важно! Важно и кой е събирачът на хадиси!

Как да разберем дали изреченията, които е написал Брат Дийн са хадис или са "низпослани" от лъжливи арабски богослови, щом не е посочени кой е събирачът?

Между другото - аз исках не веригата, а поне кой е събрал и записал този хадис / ако наистина идва реч за хадис /!

не разбрах какво значение има в коя година е починал Пророка САУС :yanim:

За мен всичко е ясно, но Брат Дийн твърди, че си измислям, че Мохамед е станал Пророк на 40 години на 10 август 610 г. след Христа!

Искам да те помоля да го вразумиш и да му кажеш да учи по-усърдно Корана!

Защо се сърди на мен, след като не чете Корана / както е казал Пророка/ !

Ако полагаше поне половината усилия колкото аз полагам за изучаването на Корана, сега нямаше да пише такива небивали твърдения за Корана!

Ще отречеш ли Сестро, че Мохамед е станал Пророк на 40 години - на 10 август 610 год или ще потвърдиш?

Това искат да знаят пишещите във форума!

И защо,след като Аллах СУТ сам ги нарича Каафирин-Неверници,в Курана.

Брат Дийн твърди точно обратното, Сестро - Християните не са неверници!

snapback.pngDiin написа на 09 февруари 2010 - 21:44 :

Изричането на думата кяфир, касае точно теб в случая, не всички християни....

Един от двама ви не е прав!

Я сега да видим, Сестро след като си така добре запозната в Корана - Къде в него Аллах е обозначил християните с арабската дума "Кафир" / неверник /, че аз не мога да намеря подобен аят?

Едно е да се твърди нещо, а друго е да се посочст доказателства!

Имаш една голяма,дебела грешка в логиката си:липсва ти знание за Исляма.Хората,които са последвали низпосланото на Исус АС са били вярващи,ти,който вярваш в Троицата автоматично се изключваш от групата последвала Исус АС и се вписваш в Кафирин:Неверниците,по простата причина,че твоите вярвания не се вписват в значението на думите ла иллаха ил Алла.

Сестро, как разбра, че вярвам в Троицата, след като не ме познаваш?

Би ли ми казала, какво е Троица и къде в Арабският текст на Корана и в Библията е записана думата Троица, че аз не мога да ги намеря и на двете места?

Какво според исляма е Троица и къде е записано какво означава това в Корана?

И ако в арабския текст на Корана не присъства думата "Троица", то какво автоматично следва от това?

Днешните хора,уж последователи на Исус АС т.н. Християни не са вярващи според ислямските критерии.

Аллах е казал точно обратното - мюсюлманите да вярват в Бога на Християните / Сура 29, аят 46 /:

46. И спорете с хората на Писанието само по най-хубавия начин, но не и с онези от тях, които угнетяват, и кажете: "Вярваме в низпосланото на нас и в низпосланото на вас. Нашият Бог и вашият Бог е един и същ. Ние сме Нему отдадени (муслимун)."

Аллах съвсем ясно казва, че мюсюлманин (муслим) означава отдаден на Бога на Хората на Писанието!

А ти, Сестро, къде в Корана прочете, че днешните хора на Писанието са "уж последователи на Исус АС т.н."?

Къде е думичката "уж" в Корана, че не мога да я намеря?

И защо аз не мода да намеря това знамение? Как се разбира, че точно днешните Християни са "уж последователи на Исус АС т.н.", а не например вчерашните християни или утрешните християни?

Защо, Сестро си измисляш неща, които не ги пише никъде в Корана?

В това ли е същността на исляма - всеки да си измисля митове и да вярва в тях?

наричайки ги Кафирин,потвърждаваш написаното в Курана,който са думите на Аллах,Единствения Бог.Куран да цитирам ли в подкрепа на думите ми или няма нужда?

Цитирай, Сестро, че аз и Дийн не намираме къде в Корана християните са обозначени с арабската дума "Кафир" / неверник /?

И аз казвам, че Бог е единствен - този в които вярват християните и мюсюлманите!

wow,o you enemy of al islam!Аллах да те напътва в светлината на Исляма!

предупредих те да не пишеш километрични постове с 100000 въпроси.

1) Диин казва не всички Християни,защото и в наше време има такива,които вярват,че Богът е един и няма син,а исус АС е негов пратеник,също както Мухаммад САУС.

2)Сура 21, аят 7

7. И преди теб изпращахме Ние само мъже, на които давахме откровение. И питайте знаещите Напомнянето, ако самите вие не знаете!

Въобще не си наясно кога,заради какво е низпослана аята и съответно как се тълкува,въпреки това си позволяваш да я даваш като подкрепа за довод.Грешно я Логос!

3)Хадисите на Сунитите не може да се намерят на един линк и Букхари (ра)не е събрал в сахих ал Джами всички достоверни,защото не е искал книгата му да стане невъзможно дълга,така е казал той.Какво казваш ти няма тежест пред никого.

4) "Вярваме в низпосланото на нас и в низпосланото на вас. Нашият Бог и вашият Бог е един и същ. Ние сме Нему отдадени (муслимун)-значи християните са мюсюлмани :biggrin:.Т.н в днешно време Християнство е БИЛА религия от Аллах,до времето в което идва Исляма-тогава предната религия става невалидна и хората трябва да се подчиняват на други закони.Много преди Исляма обаче,хората заявяват,че Исус АС е Син Божи и с това преиначават религията от Аллах СУТ.Вярвайки,че Аллах СУТ има син,аватар,майка,брат и т.н. партньори и равни-правиш най-големия грях,наречен ШИРК и автоматично излизаш извън правия път.В Курана християни и евреи биват наричани,,хората на писанието,,и спадат към категорията кафирин,наред с политеистите,отричащите и т.н.

ето ти доказателство:

Кажи: “О, хора на Писанието, вие сте без опора, докато не спазите Тората и Евангелието, и низпосланото ви от вашия Господ. И у мнозина измежду им низпосланото на теб от твоя Господ увеличава тяхното престъпване и неверие. И не скърби за неверниците(алалкаумил кафирин.)!5:66

,,О, хора на Писанието, не прекалявайте в своята религия и говорете за Аллах само истината! Месията Иса, синът на Мариам, е само пратеник на Аллах и Негово Слово, което Той извести на Мариам, и дух от Него. И вярвайте в Аллах и в Неговите пратеници, и не казвайте: “Троица!” Престанете! Това е най-доброто за вас. Аллах е единственият Бог. Пречист е Той, за да има рожба! Негово е всичко на небесата и всичко на земята. И достатъчен е Аллах за довереник.'' 4:171

на арабски Троица е Талаата,което озн.три и бебе може да схване значението.Да не говорим,че абсолютно всички изседователи на Курана имат единодушие по въпроса.

,,И рекоха юдеите: “Узайр е синът на Аллах.” И рекоха християните: “Месията(Исус) е синът на Аллах.” Това те го изричат, приличат в думите на онези, които преди не повярваха. Аллах да ги порази! Как така се подлъгват!

Те взеха за господари не Аллах, а своите правници и своите монаси, и Месията, сина на Мариам. А им бе повелено да служат само на единствения Бог. Няма друг Бог освен Него. Пречист е Той от онова, което съдружават с Него!(че има равни) 9:30 и 31

та така-били са назаретците в правата вяра,докато някои от тях решават да се върнат към религията на бащите си:политеизма

и измислят лъжата,че човек от плът и кръв е бог и променят писанията-нищо ново в човешката история,имало е и други подобни народи.

...

,,И рекоха юдеите: “Узайр е синът на Аллах.” ...

Aliah, може би пропусна отговора в темата за юдаизма. Юдеите не смятат Езра за божи син.

Aliah, може би пропусна отговора в темата за юдаизма. Юдеите не смятат Езра за божи син.

А ти Вало, май пропускаш как Логос ( и не само той )  повтаря  като латерна постоянно едни и същи неща, които сме обсъждали доста пъти, и доказвали че лъже и маже за световно....

А ти Вало, май пропускаш как Логос ( и не само той )  повтаря  като латерна постоянно едни и същи неща, които сме обсъждали доста пъти, и доказвали че лъже и маже за световно....

Diin, ако някой нещо повтаря, то е само заради кофтия ви навик да се правите на разсеяни, когато нямате разумни доводи.Лъже и маже като за световно само сестра Алия, и с горния си пост отново го доказа.

Както и преди казах, влизам ви в положението, ама не мога да ви помогна.Абсолютно е сигурно,

че думите на Мохамед са многократно преправяни и видоизменяни , оказа се и че това лесно може да се докаже.

Та пак ще попитам, защото не получих отговор на въпроса: Когато Мохамед е влязъл в Мека и е потрошил всички идоли в Кааба и около него, черния камък също ли е бил строшен?Защото най-вероятно точно това се е случило и затова камъка сега е в обков, който освен всичко и му е придал форма каквато явно е нямал докато Мохамед е бил жив.Та тук явно имаме сериозна ревизия на волята на Мохамед, съответно и на божията воля. :wors:

Diin, преди време в друга тема http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=140406&st=75&p=1568516&#entry1568516

стана въпрос за това с Aliah.

Тъй като имаше отговор в темата за Юдаизма, че евреите не смятат Езра за син на Бог, а и аз не намерих източник потвърждаващ тази информация - затова питам.

Diin, ако някой нещо повтаря, то е само заради кофтия ви навик да се правите на разсеяни, когато нямате разумни доводи.Лъже и маже като за световно само сестра Алия, и с горния си пост отново го доказа.

Както и преди казах, влизам ви в положението, ама не мога да ви помогна.Абсолютно е сигурно,

че думите на Мохамед са многократно преправяни и видоизменяни , оказа се и че това лесно може да се докаже.

Та пак ще попитам, защото не получих отговор на въпроса: Когато Мохамед е влязъл в Мека и е потрошил всички идоли в Кааба и около него, черния камък също ли е бил строшен?Защото най-вероятно точно това се е случило и затова камъка сега е в обков, който освен всичко и му е придал форма каквато явно е нямал докато Мохамед е бил жив.Та тук явно имаме сериозна ревизия на волята на Мохамед, съответно и на божията воля. :huh:

О да, за теб знаем.. за теб всичко е ясно..и всичко което Логосчо каже е истина едно към едно... Не се напъвай да се самонадъхваш, и теб сме те виждали като мишка хваната в капан и мъчеща се да се измъкне с общи приказки.... 

Та по въпроса за черния камък, това твърдение ли е което изказваш че " Когато Мохамед е влязъл в Мека и е потрошил всички идоли в Кааба и около него, черния камък също ли е бил строшен?Защото най-вероятно точно това се е случило и затова камъка сега е в обков, който освен всичко и му е придал форма каквато явно е нямал докато Мохамед е бил жив.Та тук явно имаме сериозна ревизия на волята на Мохамед, съответно и на божията воля."  ..???

Или просто пак е въпрос на който уж много пъти не ти е било отговаряно??? .. посочи ми поста където си го задал... все пак да видя и аз... освен ако не си си го внушил...

За черния камък и неговите счупване  има няколко версии, но те не включват Пророка, не се коси...

Например в Уикито е това... 

Други исторически версии са че е от превземането на Мека и Кааба в доислямските  му години .....

Diin, преди време в друга тема http://www.kaldata.c...6&#entry1568516

стана въпрос за това с Aliah.

Тъй като имаше отговор в темата за Юдаизма, че евреите не смятат Езра за син на Бог, а и аз не намерих източник потвърждаващ тази информация - затова питам.

Видях какво си казал, видях и какво са ти отговорили.... Но не видях да са цитирали какво казват юдейските  религиозни книги( или поне някой юдейски религиозен авторитет ) по въпроса с Узайр... 

Профруит си е отговорил в типично негов стил, както и Логос на поставения ти въпрос в темата за юдаизъм.... Празни приказки общо взето.... Аз казвам, индианци, ала бала и така нататък...

Ако ти смяташ това за достатъчен отговор, аз не мисля така....

...

Видях какво си казал, видях и какво са ти отговорили.... Но не видях да са цитирали какво казват юдейските  религиозни книги( или поне някой юдейски религиозен авторитет ) по въпроса с Узайр... 

...

Ако ти смяташ това за достатъчен отговор, аз не мисля така....

Всъщност би трябвало да се покаже източник от който става видно, че евреите са смятали или сега смятат Езра за божи син.

Как да се покаже източник в еврейските книги, след като според евреите в тях няма такова твърдение.

В няколко форума (англоезични) намерих обяснения в които евреи казват, че евереите нито смятат нито са смятали Езра за божи син.

Всъщност би трябвало да се покаже източник от който става видно, че евреите са смятали или сега смятат Езра за божи син.

Как да се покаже източник в еврейските книги, след като според евреите в тях няма такова твърдение.

В няколко форума (англоезични) намерих обяснения в които евреи казват, че евереите нито смятат нито са смятали Езра за божи син.

Притесняваш се че ще имаме проблем с английския ли, не се бой.. покажи източниците ( форумите) в темата за юдеизма ... Интересно ми е и на мен точно какво пише в юдейските писания..... за Узайр имах предвид...

Редактирано от Diin (преглед на промените)

Притесняваш се че ще имаме проблем с английския ли, не се бой.. покажи източниците ( форумите) в темата за юдеизма ... Интересно ми е и на мен точно какво пише в юдейските писания..... за Узайр имах предвид...

The claim of the Quran, that the Jews believed Ezra was the son of God, has never collaborated with any evidence. In fact, the Book of Ezra, which dates more than thousand years before the Quran explicitly says Ezra is the son of Seraiah.

http://en.wikipedia.org/wiki/Uzair

Ето в еврейски форум : I can't account for EVERY Jew in history, but that is certainly NOT a valid Jewish belief, by any stretch of the imagination...

http://www.hashkafah.com/index.php?/topic/65102-ezra-and-david/page__p__1447138&#entry1447138

Има някъде и по подробен отговор, но не мога да намеря форума.

Тук в тази тема Stalik задава същия въпрос на Trax, но също няма отговор.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.