Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ислям (за любопитни)

Featured Replies

Хехех, ами иди в Израел, и направи една анкета сред жителите и., да видим какво ще ти кажат евреите .. Това е най-доброто доказателство ..

Поне като махнем другите изследвания сред тях , които може да не са достоверни нали ;)

Цък за пример ...

Ти почна като Румяна Желева с неадекватните приказки: "елате в Бургас да проверите, каня ви"? :cool:

Имаме си наш човек там, дали да не го питаме?

Линка който си дал е несериозен , искам да ми дадеш еврейски източник който казва кога и защо е променен Стария завет.

П.П. Гледах преди време една анкета с няколко еврейски тийнежъра, идиоти като всички останали мутанти, ама и те друго хортуваха.;)

Използват ви и ;)

Diin ти си умен мъж и искам да те поздравя със следното:

:rolleyes:

Поради препълване на папките ми, за да не би случайно да пропусна отговора на въпроса който му пратих на лични , ще го пусна и тук.Всеки който се чувства подготвен може да се включи, не само Диин.

АААА, ти си уникален!И от къде виждаш, че съм настроен патриотично?

Нали си по римските сентенции- където ти е добре, там е родината.

Чакай сега, ти турците що ги смяташ за по-горни от арабите?

Исляма приятелю си е единствено арабска религия, Мохамед е искал просто арабите да са като евреите и християните, да вярват в един бог.

В корана наистина точно това е записано.Който те е излъгал нещо друго, прати му много здраве.

Редактирано от N e o (преглед на промените)

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 260,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нека напиша нещо в твой стил: ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ! ВАДИШ СЛУЧКИ ОТ КОНТЕКСТА, ЗА ДА СИПЕШ ОМРАЗА!

• Това е част от религията Ислям и съм показал къде точно е описано убийството с камъни в Свещенните за исляма книги! Ако на теб не ти харесва, то аз не съм виновен! Увийството с камъни се проповядва

• Чесно ви казвам ЗАБОЛЯ МЕ ГЛАВАТА от всевъзможни интерпретации на тема религия. Нима е нужно на човек да вярва сляпо в някакви писаници измислени от друг човек. Айде нема нужда- предпочитам да се упов

Публикувани изображения

Ти почна като Румяна Желева с неадекватните приказки: "елате в Бургас да проверите, каня ви"? :cool:

Имаме си наш човек там, дали да не го питаме?

Линка който си дал е несериозен , искам да ми дадеш еврейски източник който казва кога и защо е променен Стария завет.

П.П. Гледах преди време една анкета с няколко еврейски тийнежъра, идиоти като всички останали мутанти, ама и те друго хортуваха.;)

:sobbing:

Поради препълване на папките ми, за да не би случайно да пропусна отговора на въпроса който му пратих на лични , ще го пусна и тук.Всеки който се чувства подготвен може да се включи, не само Диин.

:) Ами ако беше прочел линка, и ако беше го осмислил ( а не да действаш първосигнално - това и червеите могат ), щеше да се запиташ аджеба какви са тия Евреи Мизрахи , които при това са мюсюлмани повечето.... И може би щеше да се сетиш да попиташ аджеба, те след като са евреи, и след като при това са мюсюлмани повечето , а не юдеи ( нещо което и аз не мога да си го обясня как става ) какво мислят по въпроса.... Отделно щеше да се запиташ ,какво мислят и така самоопределилите се като атеисти, и агностици евреи по въпроса ...

Тука май трябва да ни осветли някой от извора Израел.... ако има такъв ... и му е угодно естествено.....

Редактирано от Diin (преглед на промените)

Грешиш че Аллах им е дал това право.. те сами са си го дали... пренаписвайки думите му.... дори доста от евреите признават този факт....

Така, да повторим въпроса, явно трябва да ти се повтаря след като се разсейваш.

Авраам сключва завет с Йехова, записано е в стария завет.Ти твърдиш че евреите са пренаписали думите му и на всичко отгоре доста от евреите го признават този факт.Пренаписали го разбирам като променили.Искам да видя къде тия доста евреи признават, че са променили думите на Йехова и ти ми даваш линк към евангелски вестник в който пише за някакво изследване как се самоопределяли гражданите на Израел??? :)

Та пак ще те питам, ще ми дадеш ли сериозен извор в който вярващи евреи да признават, че стария завет е редактиран, пренаписан от тях и кога точно е станало това?

Че се правиш че не виждаш въпроса от личното съобщение, което преместих и в темата също е показателно, ако позволиш ще побликувам и твоето съобщение, на което всъщност отговарях.

И все пак, защо смяташ арабите за по-нископоставени от турците, след като турците са приели религията на арабите, а не обратното ?

Така, да повторим въпроса, явно трябва да ти се повтаря след като се разсейваш.

Авраам сключва завет с Йехова, записано е в стария завет.Ти твърдиш че евреите са пренаписали думите му и на всичко отгоре доста от евреите го признават този факт.Пренаписали го разбирам като променили.Искам да видя къде тия доста евреи признават, че са променили думите на Йехова и ти ми даваш линк към евангелски вестник в който пише за някакво изследване как се самоопределяли гражданите на Израел??? :lol6:

Та пак ще те питам, ще ми дадеш ли сериозен извор в който вярващи евреи да признават, че стария завет е редактиран, пренаписан от тях и кога точно е станало това?

Че се правиш че не виждаш въпроса от личното съобщение, което преместих и в темата също е показателно, ако позволиш ще побликувам и твоето съобщение, на което всъщност отговарях.

И все пак, защо смяташ арабите за по-нископоставени от турците, след като турците са приели религията на арабите, а не обратното ?

:) Мдам, както винаги, смешнико, освен да ланкаш празни приказки и да ми преиначаваш думите ,друго не знаеш... Нали те посъветвах да четеш внимателно... но явно това е непосилна за теб задача.... Българския ти е роден майчин език нали?.....тогава би трябвало да го разбираш перфектно...

Първо... бъркаш понятията.. евреин- вярващ евреин- и евреин юдеин.... Профруит би ти ги обяснил тези неща, но явно се е отказал да пише тук...А и има тема за това, Юдаизъм .. може да попиташ там...

Второ, не четеш внимателно казаното, вследствие на което, подведен от своя си криворазбрана логика, и доста голям липса на знания и сиво вещество , почваш да говориш поредните глупости ;)( да ти припомня ли разбирането че съм бил казал че няма други пророци освен Мухаммед, както ти твърдеше , и не само това , и после врътна опашка като лайкукчка и забрави въпроса )

Трето, не смятам арабите за по-низши , явно трябва да повторя тук. Смятам че доста араби са по-висши от теб ЛИЧНО ( кое от думите не разбра ) , а че турците повечето са по висши от ТЕБ, няма и смисъл да споменавам;) ( нещо да кажеш ).. А за други етноси да не говорим...... :baby:

" Така е , света се развива, и ти ако искаш да си в крак, ще трябва да приемеш че не си стожера на правото, нито във вярата, нито в гледището Е малко ти е трудно виждам, да си надъхан толкова патриотично, че да приемеш мюсюлманин наравно с теб, че и по-отгоре, трудно ще ти се отдаде нали....

И че дори арабин струва повече от теб, за нас турците няма смисъл да говорим изобщо"

А ти може да покажеш и другите си писания, не се срамувай, все пак превърна темата в искрено и лично, така че давай смело :hush: Всъщност като се замисля май всички теми където се появиш се превръщат в нейчовщини истини и сказания... А оправданията с препълнена поща, остави ги за децата ....Друга ти е идейката да прехвърляш всичко тук , но не си интересен ... Както и недей забравя, тука не са ти АБВ форумите ...

П.С Надявам се че с това отклонение , вече всичко ти е ясно " преумни " ;)

П.П.С Обаче не си се отказал от помиярския си навик, да се изхождаш в сериозни теми...

П.П.П.С А бях попитал модерите, докога ще търпят лайкучка като теб в темите , но още не съм получил отговор....

:magnifier: Мдам, както винаги, смешнико, освен да ланкаш празни приказки и да ми преиначаваш думите ,друго не знаеш... Нали те посъветвах да четеш внимателно... но явно това е непосилна за теб задача.... Българския ти е роден майчин език нали?.....тогава би трябвало да го разбираш перфектно...

Първо... бъркаш понятията.. евреин- вярващ евреин- и евреин юдеин.... Профруит би ти ги обяснил тези неща, но явно се е отказал да пише тук...А и има тема за това, Юдаизъм .. може да попиташ там...

Второ, не четеш внимателно казаното, вследствие на което, подведен от своя си криворазбрана логика, и доста голям липса на знания и сиво вещество , почваш да говориш поредните глупости :help:( да ти припомня ли разбирането че съм бил казал че няма други пророци освен Мухаммед, както ти твърдеше , и не само това , и после врътна опашка като лайкукчка и забрави въпроса )

Трето, не смятам арабите за по-низши , явно трябва да повторя тук. Смятам че доста араби са по-висши от теб ЛИЧНО ( кое от думите не разбра ) , а че турците повечето са по висши от ТЕБ, няма и смисъл да споменавам:lol6: ( нещо да кажеш ).. А за други етноси да не говорим...... :baby:

П.С Надявам се че с това отклонение , вече всичко ти е ясно " преумни " :no-no:

П.П.С Обаче не си се отказал от помиярския си навик, да се изхождаш в сериозни теми...

П.П.П.С А бях попитал модерите, докога ще търпят лайкучка като теб в темите , но още не съм получил отговор....

Мохамед е единствения пророк на исляма, защото никой друг преди него не е споменавал думата ислям, можеш ли да схванеш какво ти казвам???

Можеш да отговориш и на останалите ми въпроси, когато се почувстваш в кондиция.

До Нео и Дийн - моля ви да дискутирате културно и цивилизовано, без епитети от сорта на "смешнико", кой от кого бил по-висш и т.н. Ако имате да си казвате нещо лично, си го казвайте на лс или скайп. Не е тук мястото. Само се драчите и пращате разни доклади за глупости, все едно това е детската градина - ама другарко, той ме обиди. Ако продължавате в същия дух, темата ще бъде заключена.

"В хадис на Бухари се твърди, че Свещенната Джамия е построена 40 години преди Ал Акса! Можеш ли да откриеш хадиса, Брате?

...

Между другото - Пророкът е живял 62 години изчислени по Слънчевия Календар и малко над 64 години изчислени по Лунния Календар!

Мога да ти помогна при изчисленията, Брате ..."

Отново се повтаряш, грешни са ти сметките .... Повтаряйки като папагал едно и също, няма да го направиш истина...

Лъжеца видяхме че си ти.... че и нагъл на всичкото отгоре...

За да не пишем дълги постове и да видим - Кой е лъжеца тука, предлагам да изчислим първо колко години е живял Пророка.

В тази тема / презентацията на исляма / е записано, че Мохамед е роден 570 год.

Кой е Мухаммед

Мухаммед е роден през 570г. в Мека. В най-знатния клон на Курайш- рода на Хишам,а Курайш е най-знатното арабско племе.

Аз бих добавил следното:

Мохамед (Мухаммад ибн Абд Аллах) е роден в понеделник 20 април 570 г. / след Христа / в град Мека.

Помни се много лесно - 20 април е и рожденната дата и на Адолф Хитлер !!!

Но това става през 1889 в Браунау ам Ин, Австрия!

Мохамед е умрял внезапно на 8 юни 632 г. / след Христа /!

Колко години е живял тогава Брате, според слънчевия календар?

По мои изчисления - 62 години!

Я сега, преди да представя как се изчисляват годините по Лунния календар - да видя твоите изчисления / как е умрял на 63 години ???/, че да разберат колегите - съфорумци: - Кой тук е лъжеца?

Бог да е с теб и да ти покаже Истината!

Редактирано от Logoc (преглед на промените)

За да не пишем дълги постове и да видим - Кой е лъжеца тука, предлагам да изчислим първо колко години е живял Пророка.

В тази тема / презентацията на исляма / е записано, че Мохамед е роден 570 год.

Аз бих добавил следното:

Мохамед (Мухаммад ибн Абд Аллах) е роден в понеделник 20 април 570 г. / след Христа / в град Мека.

Помни се много лесно - 20 април е и рожденната дата и на Адолф Хитлер !!!

Но това става през 1889 в Браунау ам Ин, Австрия!

Мохамед е умрял внезапно на 8 юни 632 г. / след Христа /!

Колко години е живял тогава Брате, според слънчевия календар?

По мои изчисления - 62 години!

Я сега, преди да представя как се изчисляват годините по Лунния календар - да видя твоите изчисления / как е умрял на 63 години ???/, че да разберат колегите - съфорумци: - Кой тук е лъжеца?

Бог да е с теб и да ти покаже Истината!

"A few months after the farewell pilgrimage, Muhammad fell ill and suffered for several days with head pain and weakness. He died on Monday, June 8, 632, in Medina, at the age of 63.[138] With his head resting on Aisha's lap he murmured his final words soon after asking her to dispose of his last worldly goods, which were seven coins"

Тук...

И не само там.....

П.С Подчертаването на рожденния ден на Хитлер си го запази, защото е считано по григорианския календар, който тогава е още далечна болка в слабините на кяфирите като теб ...

И за презентацията не се захващай.... за това бяхме достатъчно ясни....

Буквоядството ти е стил, но грешен лъжецо....

"A few months after the farewell pilgrimage, Muhammad fell ill and suffered for several days with head pain and weakness. He died on Monday, June 8, 632, in Medina, at the age of 63.[138] With his head resting on Aisha's lap he murmured his final words soon after asking her to dispose of his last worldly goods, which were seven coins"

Тук... 

И не само там.....

П.С Подчертаването на рожденния ден на Хитлер си го запази, защото е считано по григорианския календар, който тогава е още далечна болка в слабините на кяфирите като теб ...

От посочения извор:

Muhammad ibn ‘Abdullāh (Arabic: ﷴ; Transliteration: Muḥammad;[2] pronounced [mʊħɑmmæd] ( listen); also spelled Mohammed or Muhammed)[3][4][5] (ca. 570/571 Mecca[مَكَةَ ]/[ مَكَهْ ] – June 8, 632 Medina),[6] is the founder of the religion of Islam [ إِسْلامْ ] and is regarded by Muslims as a messenger and prophet of God (Arabic: الله‎ Allāh), the last and the greatest law-bearer in a series of Islamic prophets as taught by the Qur'an 33:40–40. Muslims thus consider him the restorer of an uncorrupted original monotheistic faith (islām) of Adam, Noah, Abraham, Moses, Jesus and other prophets.[7][8][9] He was also active as a diplomat, merchant, philosopher, orator, legislator, reformer, military general, and, according to Muslim belief, an agent of divine action.[10]

Прави ми впечатление, че датата на раждане и месеца липсват.Защо е така ?

Но годините по слънчевия календар са категорично 62.

Остава да предположим, че по лунния са 63?

Питам разбиращите, дали това е вярно, ако е възможно с примери.Кога също е приет лунния календар?

Тук...

И не само там.....

Въпросният мит в сайта, към който си направил линк The Last Prophetе / Последният Пророк / написан на 7 април 2008 година!

Очевидно ислямиски сайт, защото хората, които го обслужват не са в час с елементарната математика!

За това са излъгали вярващите!

Както самите презентиращи в калдата твърдят - Мохамед е роден през 570 год.

Кой е Мухаммед

Мухаммед е роден през 570г. в Мека. В най-знатния клон на Курайш- рода на Хишам,а Курайш е най-знатното арабско племе.

За датата на внезапната смърт на Пророка – нямаме разногласия – 8 юни 632 год.

По - долу презентиращите исляма ни уверяват, че:

Това продължило докато го осенило откровението на Аллах и му бил низпослан Свещения Коран. Когато пророкът навършил четиридесет години, ангелът Джибраил(Гавраил) му низпослал Божественото откровение.

Едва ли има мюсюлманин, които ще оспори, че Мохамед е станал Пророк на 40 години, т.е. през 610 год на 10 август.

Ако на 10 август 610 г. Пророка е Бил на 40 години, то на Колко годино е бил Пророка през 632 година?

Очевидно на 62 години!

Сега да допуснем твърдението на ислямизма – пророкът е Бил на 63 години!

Следователно, през годината, когато е станал пророк, трябва да е на 41 години, което то противоречи на общоприетото твърдение, че Мохамед е станал Пророк на 40 години.

И още, ако 610 г., Пророка е бил на 41 години, то следва, че е роден 669 год. Това е пълен абсурд!

По никакви календари / освен по Слънчевия / не може да се нагодят датите / 570, 610 < Пророкът е на 40 години > и 632/ така, че Пророкът да е умрял внезапно на 63 години!

И след като не може да се направи това със средствата на Математиката, ислямизма решава да излъже вярващите, разчитайки на слабата математическа подготовка на изповядващите исляма, в областта на елементарната Математика!

Тук стрилът на убеждение е също такъв - вместо да направи съответните изчисления с апарата на елементарната математика, брат Дийн използва литератрура писана през 2008 година, т.е. повече от 1400 години след смъртта на Пророка!

Ясно е, че ислямизма, обърква вярващите и твърди неща, които нямат нищо общо с елементарната математиката. Твърди се не това, което казва математиката, а това, което казват ислямизма!

Изключително съм благодарен за линка, Брате!

Той доказва по нагледен начин технологията на лъжене на вярващите мюсюлмани!

Подобна лукавост, която представи, дори и аз не съм намирал до сега!

Бладодарен съм ти за подкрепата, която ми направи!

Бог да е с теб, Брате и да ти покаже Истината!

Прави ми впечатление, че датата на раждане и месеца липсват.Защо е така ?

Но годините по слънчевия календар са категорично 62.

Остава да предположим, че по лунния са 63?

Питам разбиращите, дали това е вярно, ако е възможно с примери.Кога също е приет лунния календар?

Аз ще изчакам изчисленията на разбиращите, преди да се намеся.

Само ще дам един жокер на вярващите - Лунният календар е прият в исляма след смъртта на пророка.

За начало на отчета, обаче служи хиджрата!

И да видим - защо е приет Лунният календар?

Много просто - Във фамилията на Пророка се съдържа титлата / Ал Илах, съкратен още в езически времена до Аллах / на арабският езически Бог на Луната - Син!

(Мухаммад ибн Абд Аллах) - В превод от арабски - Абд Аллах означава Божий служител, Раб Божий!

Аллах всъщност е езически арабски Бог - Син, въздигнат от Пророка, зарада наличието му във фамилните имена в рода на Мохамед!

Въпросният мит в сайта, към който си направил линк The Last Prophetе / Последният Пророк / написан на 7 април 2008 година!

Очевидно ислямиски сайт, защото хората, които го обслужват не са в час с елементарната математика!

За това са излъгали вярващите!

Както самите презентиращи в калдата твърдят - Мохамед е роден през 570 год.

За датата на внезапната смърт на Пророка – нямаме разногласия – 8 юни 632 год.

По - долу презентиращите исляма ни уверяват, че:

Едва ли има мюсюлманин, които ще оспори, че Мохамед е станал Пророк на 40 години, т.е. през 610 год на 10 август.

Ако на 10 август 610 г. Пророка е Бил на 40 години, то на Колко годино е бил Пророка през 632 година?

Очевидно на 62 години!

Сега да допуснем твърдението на ислямизма – пророкът е Бил на 63 години!

Следователно, през годината, когато е станал пророк, трябва да е на 41 години, което то противоречи на общоприетото твърдение, че Мохамед е станал Пророк на 40 години.

И още, ако 610 г., Пророка е бил на 41 години, то следва, че е роден 669 год. Това е пълен абсурд!

По никакви календари / освен по Слънчевия / не може да се нагодят датите / 570, 610 < Пророкът е на 40 години > и 632/ така, че Пророкът да е умрял внезапно на 63 години!

И след като не може да се направи това със средствата на Математиката, ислямизма решава да излъже вярващите, разчитайки на слабата математическа подготовка на изповядващите исляма, в областта на елементарната Математика!

Тук стрилът на убеждение е също такъв - вместо да направи съответните изчисления с апарата на елементарната математика, брат Дийн използва литератрура писана през 2008 година, т.е. повече от 1400 години след смъртта на Пророка!

Ясно е, че ислямизма, обърква вярващите и твърди неща, които нямат нищо общо с елементарната математиката. Твърди се не това, което казва математиката, а това, което казват ислямизма!

Изключително съм благодарен за линка, Брате!

Той доказва по нагледен начин технологията на лъжене на вярващите мюсюлмани!

Подобна лукавост, която представи, дори и аз не съм намирал до сега!

Бладодарен съм ти за подкрепата, която ми направи!

Бог да е с теб, Брате и да ти покаже Истината!

Аз ще изчакам изчисленията на разбиращите, преди да се намеся.

Само ще дам един жокер на вярващите - Лунният календар е прият в исляма след смъртта на пророка.

За начало на отчета, обаче служи хиджрата!

И да видим - защо е приет Лунният календар?

Много просто - Във фамилията на Пророка се съдържа титлата / Ал Илах, съкратен още в езически времена до Аллах / на арабският езически Бог на Луната - Син!

(Мухаммад ибн Абд Аллах) - В превод от арабски - Абд Аллах означава Божий служител, Раб Божий!

Аллах всъщност е езически арабски Бог - Син, въздигнат от Пророка, зарада наличието му във фамилните имена в рода на Мохамед!

Браво браво...   :)  Сега пък препратката в английската версия на Уикито се оказа ислямистки сайт...

А препратката е към онлайн изданието на известна американска новинарска медия U.S .News , по точно към статия на Lewis Lord .. Явно той е гадния ислямист написал това което не ти отърва и за теб е  лъжа?.. Тц тц тц тц ....явно тия в този американски вестник бая са го закъсали, че чак ислямисти допускат да пишат сериозни статии ( поне с това се слави със сигурност този новинар ) , че и ислямиста е американец...Че и ги обвини в неверни твърдени, при условие че автора на статията е цитирал от хадис за смъртта на Пророка...

Относно живота на Пророка , колкото и да не ти се иска, единствените оригинални източници са мюсюлмански , така че щеш не щеш, колкото и да цитираш други източници, верни си остават мюсюлманските, и по точно арабски източници... Основно хадисите .... те са правото, и силата по въпросите за Пророка.. искаш или не....  И  милион лъжи да измислиш, и милион увъртаници да направиш, пак хадисите си остават верните източници...и ислямските историци които са изследвали въпроса ...

За сведение  Тук.. ..и не само, но това поне е по-вярната Уикипедия...

Съгласно тях, пророка е роден на 12 ( 9) Rabi' al-awwal   в Годината на Слона ... . Доколкото учените не могат да изчислят точно кога е било това се дават предположение че  годината на слона се пада по григорианския календар някъде 570/571-ва година ( а има и такива които смятат че е възможно да е и 569-а дори )

Точната дата е трудно да се изчисли, предвид че още преди официалното възприемане  на лунния календар от исляма, в Арабия са били на лунно-слънчев календар, а преди това само на лунен, базата за начало на които е почти невъзможно да се определи.. Но е факт че имената на месеците в Хиджра са запазени от доислямския календар.. ..  

Цък... .. и не само той..

Изчисленията че това е било 20 ( или 22 според други ) април, елементарно проверено чрез преминаване от григориански към хиджра показват че не съвпадат с месеца и датата дадени в хадисите, следователно са неверни, но доста се използват ,  явно заради такива като кяфире, които си правят асоциации с 20 април на Хитлер ... Че и ги подчертават с големи червени букви  лъжците  :wors:  .. Затова и английската версия на Уикито, като всяка уважавна институция държаща на истината не е посочила точната дата по грегорианския календар ( защото тя неясна ) 

Можеш да провериш например Тук...   (  преобразуваме 20 април 570-та година от грегорианския календар в хиджра ,  и се получава че е 26-ти Сафар, 53 BH , или обратно преобразуваме 12 ( 9)  Rabi' al-awwal  53 BH   и получаваме  5 ( 2) май  570-та  ) .. което абсолютно не отговаря на хадисите 

Следващите факти които хадисите ни дават са достоверните години на които е бил Пророка при смъртта си, както и годините когато е получил първите откровения.. И те са безспорни.. Мухаммед ( А.С ) е починал на 63 годишна възраст , а е получил първите откровения на 40 годишна възраст..

А Относно защо е приет лунния календар, и повтарящата се инсинуация че била защото еди какво си, погледни  Тук..Тук.. .. ,Тук.. и така нататък... Това би ти обяснило защо аджеба имената на месеците преди хиджра и след хиджра са едни и същи най-малкото

Та така кяфире, лъжецо безподобен, това че не си вещ в календарите до исляма в  Арабия , и след това с  хиджра , не оправдават очевидните ти подвеждания   и целенасочено лъжене на потребителите тук

Целта която имаш е ясна, флуудване на лъжата хилядократно, и поставяне на обиди , защото и тази тема сме я обсъждали вече нееднократно тук... Затова запази математичната си слабост ти, за тези свои почитатели които ще ти повярват.... Математиката е развита от исляма ако не знаеш кяфире... 

Браво браво... :rolleyes: Сега пък препратката в английската версия на Уикито се оказа ислямистки сайт...

А препратката е към онлайн изданието на известна американска новинарска медия U.S .News , по точно към статия на Lewis Lord .. Явно той е гадния ислямист написал това което не ти отърва и за теб е лъжа?.. Тц тц тц тц ....явно тия в този американски вестник бая са го закъсали, че чак ислямисти допускат да пишат сериозни статии ( поне с това се слави със сигурност този новинар ) , че и ислямиста е американец...Че и ги обвини в неверни твърдени, при условие че автора на статията е цитирал от хадис за смъртта на Пророка...

Относно живота на Пророка , колкото и да не ти се иска, единствените оригинални източници са мюсюлмански , така че щеш не щеш, колкото и да цитираш други източници, верни си остават мюсюлманските, и по точно арабски източници... Основно хадисите .... те са правото, и силата по въпросите за Пророка.. искаш или не.... И милион лъжи да измислиш, и милион увъртаници да направиш, пак хадисите си остават верните източници...и ислямските историци които са изследвали въпроса ...

За сведение Тук.. ..и не само, но това поне е по-вярната Уикипедия...

Съгласно тях, пророка е роден на 12 ( 9) Rabi' al-awwal в Годината на Слона ... . Доколкото учените не могат да изчислят точно кога е било това се дават предположение че годината на слона се пада по григорианския календар някъде 570/571-ва година ( а има и такива които смятат че е възможно да е и 569-а дори )

Точната дата е трудно да се изчисли, предвид че още преди официалното възприемане на лунния календар от исляма, в Арабия са били на лунно-слънчев календар, а преди това само на лунен, базата за начало на които е почти невъзможно да се определи.. Но е факт че имената на месеците в Хиджра са запазени от доислямския календар.. ..

Изчисленията че това е било 20 ( или 22 според други ) април, елементарно проверено чрез преминаване от григориански към хиджра показват че не съвпадат с месеца и датата дадени в хадисите, следователно са неверни, но доста се използват , явно заради такива като кяфире, които си правят асоциации с 20 април на Хитлер ... Че и ги подчертават с големи червени букви лъжците :cool: .. Затова и английската версия на Уикито, като всяка уважавна институция държаща на истината не е посочила точната дата по грегорианския календар ( защото тя неясна )

Можеш да провериш например Тук... ( преобразуваме 20 април 570-та година от грегорианския календар в хиджра , и се получава че е 26-ти Сафар, 53 BH , или обратно преобразуваме 12 ( 9) Rabi' al-awwal 53 BH и получаваме 5 ( 2) май 570-та ) .. което абсолютно не отговаря на хадисите

Следващите факти които хадисите ни дават са достоверните години на които е бил Пророка при смъртта си, както и годините когато е получил първите откровения.. И те са безспорни.. Мухаммед ( А.С ) е починал на 63 годишна възраст , а е получил първите откровения на 40 годишна възраст..

А Относно защо е приет лунния календар, и повтарящата се инсинуация че била защото еди какво си, погледни Тук.. , Тук.. .. ,Тук.. и така нататък... Това би ти обяснило защо аджеба имената на месеците преди хиджра и след хиджра са едни и същи най-малкото

Та така кяфире, лъжецо безподобен, това че не си вещ в календарите до исляма в Арабия , и след това с хиджра , не оправдават очевидните ти подвеждания и целенасочено лъжене на потребителите тук

Целта която имаш е ясна, флуудване на лъжата хилядократно, и поставяне на обиди , защото и тази тема сме я обсъждали вече нееднократно тук... Затова запази математичната си слабост ти, за тези свои почитатели които ще ти повярват.... Математиката е развита от исляма ако не знаеш кяфире...

Виж какво, я си спести епитетите, ами просто ми напиши на коя дата според теб е получил първото съобщение, щом тогава е бил на 40 години- датата е 6 август 609 година , така ли?

Виж какво, я си спести епитетите, ами просто ми напиши на коя дата според теб е получил първото съобщение, щом тогава е бил на 40 години- датата е 6 август 609 година , така ли?

И това е споменавано многократно.. има си търсачка в калдата... Освен ако целта ти не е само спам и флууд , както обикновенно......П.С А за датите прочети добре по-горния ми пост... и не си измисляй лъжи ...

И това е споменавано многократно.. има си търсачка в калдата... Освен ако целта ти не е само спам и флууд , както обикновенно......П.С А за датите прочети добре по-горния ми пост... и не си измисляй лъжи ...

Нищо не си измислям, ако през 610 е на 40, всичките ти писания по-горе, не струват и петак.Затова те питам, искам да напишеш точната дата според теб.Търсачката не ми е необходима, защото навсякъде се споменава 610 година, не вярвам тук да не е така.

Нищо не си измислям, ако през 610 е на 40, всичките ти писания по-горе, не струват и петак.Затова те питам, искам да напишеш точната дата според теб.Търсачката не ми е необходима, защото навсякъде се споменава 610 година, не вярвам тук да не е така.

Какво ти си вярваш не ме интересува, голословни твърдения нямащи нищо общо с фактите са твой специалитет , знам....

Какво ти си вярваш не ме интересува, голословни твърдения нямащи нищо общо с фактите са твой специалитет , знам....

Повтарям, за последен път, чети бавно.Мохамед е получил първото съобщение когато е бил на 40 години.Това е станало през 610 година.Починал е през 632. На възраст 62 години.

Посочи кое твърдение е голословно , ако обичаш.:rolleyes:В източниците които пак даваш, пишат същите дати.

Повтарям, за последен път, чети бавно.Мохамед е получил първото съобщение когато е бил на 40 години.Това е станало през 610 година.Починал е през 632. На възраст 62 години.

Посочи кое твърдение е голословно , ако обичаш.:rolleyes:В източниците които пак даваш, пишат същите дати.

Източниците споменават че е починал на 63 ( словом шестдесет и три ) години...А ти твърдиш че сметките които правиш са верни, без дори да си вникнал в календарите и фактите за Пророка .... Приемеш че 610-та по григорианския, пророка е бил на 40, и през 632-ра е починал, съгласен... Но да изкараш на база това че е  починал на 62 е елементарно и смешно.. защото  не отчиташ първо точните дати, и второ смяташ всичко по григорианския календар, който дори го е нямало тогава още .... Кое от всичко не ти стана ясно от поста ми по-горе относно календарите и датите ?? И кой знае повече, хората специализирали се да изучават живота на Пророка в цяла една теологична дисциплина, свидетелите на живота му изказали се в хадисите  , историците по религията  , или ти и бай Логос кяфира ????            ... P.S М/у другото, това че приемаш, че Пророка е получил първите послания от Аллах на 40 годишна възраст е пак според хадисите, тоест оригиналните източници...А в същото време отхвърляш същите тези източници които казват че е умрял на 63 годишна възраст.... Това го забелязвам и в другаря Логос.... Интересно ми е, как така хадисите ту са изгодни, ту не са?? Би ли отговорил... може и Логос да отговори ... За мен това поведение си е живо лицемерие.... А после се чудиш защо ви наричам лицемери

Източниците споменават че е починал на 63 ( словом шестдесет и три ) години...А ти твърдиш че сметките които правиш са верни, без дори да си вникнал в календарите и фактите за Пророка .... Приемеш че 610-та по григорианския, пророка е бил на 40, и през 632-ра е починал, съгласен... Но да изкараш на база това че е починал на 62 е елементарно и смешно.. защото не отчиташ първо точните дати, и второ смяташ всичко по григорианския календар, който дори го е нямало тогава още .... Кое от всичко не ти стана ясно от поста ми по-горе относно календарите и датите ?? И кой знае повече, хората специализирали се да изучават живота на Пророка в цяла една теологична дисциплина, свидетелите на живота му изказали се в хадисите , историците по религията , или ти и бай Логос кяфира ???? ... P.S М/у другото, това че приемаш, че Пророка е получил първите послания от Аллах на 40 годишна възраст е пак според хадисите, тоест оригиналните източници...А в същото време отхвърляш същите тези източници които казват че е умрял на 63 годишна възраст.... Това го забелязвам и в другаря Логос.... Интересно ми е, как така хадисите ту са изгодни, ту не са?? Би ли отговорил... може и Логос да отговори ... За мен това поведение си е живо лицемерие.... А после се чудиш защо ви наричам лицемери

Диин, знаеш ли защо тия източници държат на въпросните години?Каква е разликата между 40 и 41 и 62 и 63 да те питам.Ти самият се усъмни в достоверността на общоприетите дати доколкото си спомням.

Хадисите нито са ми изгодни, нито неизгодни, просто констатирам сериозно противоречие в информацията и се питам защо е така.

Диин, знаеш ли защо тия източници държат на въпросните години?Каква е разликата между 40 и 41 и 62 и 63  да те питам.Ти самият се усъмни в достоверността на общоприетите дати доколкото си спомням.

Хадисите нито са ми изгодни, нито неизгодни, просто констатирам сериозно противоречие в информацията и се питам защо е така.

Ще повторя по-бавно... Това на колко е починал Мухаммед ( А.С ) интересува мюсюлманите както ни интересува целия му живот.. на нас не ни е изгодно или неизгодно, както на някои, ние държим да знаем истината само....Ако беше починал дори на 60 или 70, това нямаше да промени с нищо неговата значимост пред нас.... Интерес да спекулират с това кога точно, или на колко точно е починал, или кога се е родил точно, имат само такива като Логос кяфира.. и такива като теб също, за да спекулират и се почустват значими в опитите си да унижат исляма..( недей отрича ) А относно хадисите, недей споменава, Логос е живия пример за жонглиране с тях, както и с Корана  самия ....

Ще повторя по-бавно... Това на колко е починал Мухаммед ( А.С ) интересува мюсюлманите както ни интересува целия му живот.. на нас не ни е изгодно или неизгодно, както на някои, ние държим да знаем истината само....Ако беше починал дори на 60 или 70, това нямаше да промени с нищо неговата значимост пред нас.... Интерес да спекулират с това кога точно, или на колко точно е починал, или кога се е родил точно, имат само такива като Логос кяфира.. и такива като теб също...( недей отрича )А относно хадисите, недей споменава, Логос е живия пример за жонглиране с тях, както и с Корана  самия ....

Не повтаряй по-бавно.Няма смисъл да ме имитираш.Няма никакво жонглиране с фактите, а просто непредубеден прочит, поне за себе си гарантирам.Ти си специалиста по подхвърляне на неистини, като се правиш на разсеян, при поискване на доказателства.Но ти не си виновен, това ми е ясно, ти повтаряш това което са ти внушили.Което ме кара да си мисля, че Корана и хадисите и това което е записано в тях, нямат особено значение за теб, ти всъщност вярваш на накакви тълкувания, които ти правят разни "мъдреци", на които явно се доверяваш по-вече, отколкото на собствения си разум.

П.П.И на мен ми бяха внушили доста неща, за една "светла" личност/всъщност много даже бяха/.

Дълъг и трънлив е пътя към истината , особено ако си закърмен с лъжата.Не всеки иска и може да го извърви.

Лека вечер!

Браво браво... :) Сега пък препратката в английската версия на Уикито се оказа ислямистки сайт...

А препратката е към онлайн изданието на известна американска новинарска медия U.S .News , по точно към статия на Lewis Lord .. Явно той е гадния ислямист написал това което не ти отърва и за теб е лъжа?.. Тц тц тц тц ....явно тия в този американски вестник бая са го закъсали, че чак ислямисти допускат да пишат сериозни статии ( поне с това се слави със сигурност този новинар ) , че и ислямиста е американец...Че и ги обвини в неверни твърдени, при условие че автора на статията е цитирал от хадис за смъртта на Пророка...

Относно живота на Пророка , колкото и да не ти се иска, единствените оригинални източници са мюсюлмански , така че щеш не щеш, колкото и да цитираш други източници, верни си остават мюсюлманските, и по точно арабски източници... Основно хадисите .... те са правото, и силата по въпросите за Пророка.. искаш или не.... И милион лъжи да измислиш, и милион увъртаници да направиш, пак хадисите си остават верните източници...и ислямските историци които са изследвали въпроса ...

За сведение Тук.. ..и не само, но това поне е по-вярната Уикипедия...

Ако внимателно разгледаш поста ми, на които си се позовал, ще разбереш, че в него не съм използвал нито един линк!

Ако ти се е привидяло някъде линк, брате, то аз съм доста притеснен за здравето ти!

Съгласно тях, пророка е роден на 12 ( 9) Rabi' al-awwal в Годината на Слона ... . Доколкото учените не могат да изчислят точно кога е било това се дават предположение че годината на слона се пада по григорианския календар някъде 570/571-ва година ( а има и такива които смятат че е възможно да е и 569-а дори )

Точната дата е трудно да се изчисли, предвид че още преди официалното възприемане на лунния календар от исляма, в Арабия са били на лунно-слънчев календар, а преди това само на лунен, базата за начало на които е почти невъзможно да се определи.. Но е факт че имената на месеците в Хиджра са запазени от доислямския календар.. ..

Изчисленията че това е било 20 ( или 22 според други ) април, елементарно проверено чрез преминаване от григориански към хиджра показват че не съвпадат с месеца и датата дадени в хадисите, следователно са неверни, но доста се използват , явно заради такива като кяфире, които си правят асоциации с 20 април на Хитлер ... Че и ги подчертават с големи червени букви лъжците :hush: .. Затова и английската версия на Уикито, като всяка уважавна институция държаща на истината не е посочила точната дата по грегорианския календар ( защото тя неясна )

Можеш да провериш например Тук... ( преобразуваме 20 април 570-та година от грегорианския календар в хиджра , и се получава че е 26-ти Сафар, 53 BH , или обратно преобразуваме 12 ( 9) Rabi' al-awwal 53 BH и получаваме 5 ( 2) май 570-та ) .. което абсолютно не отговаря на хадисите

Разбрахме, вече, че започнаха да ти се привиждат линкове ...

И разбрахме, че презентиращите исляма са се опитали да заблудят християните, като твърдят, че Мохамед е роден през 570 год!

Защо лъжат презентиращите исляма ?

Да обобщим сега безпорните факти!

Пророкът е получил първите откровения на 10 август 610 година / след Христа / и тогава е бил на 40 години / както твърдиш, че е достоверно /!

Правим разликата - ( 610 - 40 = 570 )! Следователно - Пророкът е роден 570 год.

Пророкът е починал / както сам потвърди / на 8 юни 632 год. Следователно , тогава е бил на 62 години / щом през 610 е бил на 40 години /!

Следната разлика ни показва точно това - ( 632 - 570 = 62 ). Това несъмнено означава, че хадисите са написани от хора, незнаещи Елементарната математика!

Не беше нужно толкова лесно да ми представяш толкова силно данни в моя защите! Сега числото 63 не е в традициите на исляма!

А Относно защо е приет лунния календар, и повтарящата се инсинуация че била защото еди какво си, погледни Тук.. , Тук.. .. ,Тук.. и така нататък... Това би ти обяснило защо аджеба имената на месеците преди хиджра и след хиджра са едни и същи най-малкото

Когато аз използвам английски превеждам всичко, на което се позовавам!

Ако обичаш, преведи това, на което се позоваваш, иначе и нищо не ми е ясно! И обясни какво имаш предвид!

Аз съм обикновен човек като Мохамед и нямам пророческите качества на Исус!

Сура 41, аят 6:

6. Кажи [о, Мухаммад]: "Аз съм само човек като вас. Разкрито ми бе, че вашият Бог е единственият Бог. Затова към Него се обръщайте и Го молете за опрощение! Горко на съдружаващите,

Та така кяфире, лъжецо безподобен, това че не си вещ в календарите до исляма в Арабия , и след това с хиджра , не оправдават очевидните ти подвеждания и целенасочено лъжене на потребителите тук

Изричането на арабската дума неверник / Кяфир / за християни, не е в унисон с Корана и представлява подигравка с религията Ислям , която изповадват малко под 2 милиарда жители по Земята и несъгласие със Словата на Самия Аллах!

Никъде в Корана Християните не са обозначени с арабската дума "Кяфир" - неверник.

Можеш ли да посочиш къде в Кораба е написано подобно нещо за християните???

Това несъмнено означава, че във форума се шири чуждия на ортодоксалния ислям - Уахабизъм , / ислямофашизъм / в най-чистия си вид!

Тук несъмнено виждаме какъв е исляма! Къде е мирът в исляма, за които така проповядват тук присъстващите?

Да видим един пример от ортодоксалния ислам, какво е написано в Корана за християните!

Сура 5, аят 82

82. Ще откриеш, че хората, най-силни по вражда към вярващите, са юдеите и онези, които съдружават, и ще откриеш, че от тях най-близки по любов към вярващите са онези, които казват: "Ние сме християни." Така е, защото сред тях има свещеници и монаси, и защото не се възгордяват.

Несъмнено, тук Аллах твърди, че християните обичат Мюсюлманите! Истина ли е това - несъмнено, би казал всеки изповядващ ортодоксален ислям!

Но радикалния ислямизъм твърди друго - Християните са кяфири / в превод от арабски - невержици /!

Това, което имах да кажа на потребителите, го казах малко по-горе ... Тези, които разбират от математика, ще разберат всичко!

Математиката е започната е от арабските числа, но както несъмнено се видя - арабите не могат да смятат и предпочитат да се занимават с литература!

Дори самият Аллах прави грешки в Елементарната математика / Наследствените закони / :

http://www.kaldata.c...t=#entry1604628

Да обобщим фактите по арабската математика:

Пророкът е получил първите откровения на 10 август 610 година / след Христа / и тогава е бил на 40 години!

Следователно - Пророкът е роден 570 год.

Пророкът е починал на 8 юни 632 год. Следователно , тогава е бил на 62 години!

Да благодарим на арабите, че развиха математиката, за да видим, че Мохамед е живял 62 години!

Ако внимателно разгледаш поста ми, на които си се позовал, ще разбереш, че в него не съм използвал нито един линк!

Ако ти се е привидяло някъде линк, брате, то аз съм доста притеснен за здравето ти!

Разбрахме, вече, че започнаха да ти се привиждат линкове ...

И разбрахме, че презентиращите исляма са се опитали да заблудят християните, като твърдят, че Мохамед е роден през 570 год!

Защо лъжат презентиращите исляма ?

Да обобщим сега безпорните факти!

Пророкът е получил първите откровения на 10 август 610 година / след Христа / и тогава е бил на 40 години / както твърдиш, че е достоверно /!

Правим разликата - ( 610 - 40 = 570 )! Следователно - Пророкът е роден 570 год.

Пророкът е починал / както сам потвърди / на 8 юни 632 год. Следователно , тогава е бил на 62 години / щом през 610 е бил на 40 години /!

Следната разлика ни показва точно това - ( 632 - 570 = 62 ). Това несъмнено означава, че хадисите са написани от хора, незнаещи Елементарната математика!

Не беше нужно толкова лесно да ми представяш толкова силно данни в моя защите! Сега числото 63 не е в традициите на исляма!

Когато аз използвам английски превеждам всичко, на което се позовавам!

Ако обичаш, преведи това, на което се позоваваш, иначе и нищо не ми е ясно! И обясни какво имаш предвид!

Аз съм обикновен човек като Мохамед и нямам пророческите качества на Исус!

Сура 41, аят 6:

6. Кажи [о, Мухаммад]: "Аз съм само човек като вас. Разкрито ми бе, че вашият Бог е единственият Бог. Затова към Него се обръщайте и Го молете за опрощение! Горко на съдружаващите,

Изричането на арабската дума неверник / Кяфир / за християни, не е в унисон с Корана и представлява подигравка с религията Ислям , която изповадват малко под 2 милиарда жители по Земята и несъгласие със Словата на Самия Аллах!

Никъде в Корана Християните не са обозначени с арабската дума "Кяфир" - неверник.

Можеш ли да посочиш къде в Кораба е написано подобно нещо за християните???

Това несъмнено означава, че във форума се шири чуждия на ортодоксалния ислям - Уахабизъм , / ислямофашизъм / в най-чистия си вид!

Тук несъмнено виждаме какъв е исляма! Къде е мирът в исляма, за които така проповядват тук присъстващите?

Да видим един пример от ортодоксалния ислам, какво е написано в Корана за християните!

Сура 5, аят 82

82. Ще откриеш, че хората, най-силни по вражда към вярващите, са юдеите и онези, които съдружават, и ще откриеш, че от тях най-близки по любов към вярващите са онези, които казват: "Ние сме християни." Така е, защото сред тях има свещеници и монаси, и защото не се възгордяват.

Несъмнено, тук Аллах твърди, че християните обичат Мюсюлманите! Истина ли е това - несъмнено, би казал всеки изповядващ ортодоксален ислям!

Но радикалния ислямизъм твърди друго - Християните са кяфири / в превод от арабски - невержици /!

Това, което имах да кажа на потребителите, го казах малко по-горе ... Тези, които разбират от математика, ще разберат всичко!

Математиката е започната е от арабските числа, но както несъмнено се видя - арабите не могат да смятат и предпочитат да се занимават с литература!

Дори самият Аллах прави грешки в Елементарната математика / Наследствените закони / :

http://www.kaldata.c...t=#entry1604628

Да обобщим фактите по арабската математика:

Пророкът е получил първите откровения на 10 август 610 година / след Христа / и тогава е бил на 40 години!

Следователно - Пророкът е роден 570 год.

Пророкът е починал на 8 юни 632 год. Следователно , тогава е бил на 62 години!

Да благодарим на арабите, че развиха математиката, за да видим, че Мохамед е живял 62 години!

Ахааа, ясно..Значи думите ти са просто хвърлени така на вятъра, както обикновено.... Бошлаф, както се казва... радвам се че си призна...Но иначе наричаш сайта ислямистки нали... Браво, герой, празнодумец, гьотверен както казваме ние..Лицемер, пълен лицемер и лъжец.. кяфир!!За 10 август, къде го намери ??? Може би пак просто така ти хрумна, за да си кажеш нещо, уж умно... Моладец, отново на върха на алабализма...значи приказваш пак празни приказки.. ей така, за спорта...Че и безспорни факти ги наричаш.. нагло нагло.... много нагло.. Браво, аплодисменти за Логос наглеца ...Относно цитатите, превеждал си само както, и каквото  ти е угодно от английски.. а и си виден англолингвист, така че какъв ти е проблема ? :biggrin:Изричането на думата кяфир, касае точно теб в случая, не всички християни.... Може би ще си спомниш сам че християните са хора на писанието :biggrin: .. Но това изключва теб, защото ти си кяфир... не си християнин...И изведнъж прескачаш на друга тема... Защо бе Логосчо, нали обсъждахме датите и календарите?? какво стана, уплаши ли се, стегна те кепето че те разкриха какъв си лъжец ли?? Или просто сфинктера ти изведнъж се сви толкова че топлийка би направил на тел...недей така, ти толкова знаещия исляма кяфир, изведнъж да биеш отбой... тц тц тц ...Аллах обича мюсюлманите пред всички Логосчо, така че твърденията ти пак са на вятъра... И така, последно, какво казвш в поста си, освен празни приказки да обобщим... НИЩО.. Поредните алабализми, празни приказки, и думи на вятъра.... Голите твърдения на босия кяфир Логос.. не съм очаквал нищо друго от теб.. премерен си, и се оказа лек като надут балон....     Заключение. Логос, поредното ти жалко измъкване " математико"... Но иначе пак нахвърли доста от пошлостта си....не съм и очаквал друго от теб хахахахахахахахах ...П.С Господа модератори, това сериозна тема ли е, или просто тема където всеки може да си прказва врели некипели, да обижда исляма, и после да бяга от думите си? Май имаме такава, казва се празни приказки....

А от какво е умрял Мохамед?Вярно ли е,че е бил отровен?

Според това е бил отровен http://www.answering-islam.org/Silas/mo-death.htm

Това е някаква партенка, казано на жаргон.Няма такава отрова, действаща с тригодишно закъснение.Най-вероятната причина за смъртта му е инсулт.

Това е някаква партенка, казано на жаргон.Няма такава отрова, действаща с тригодишно закъснение.Най-вероятната причина за смъртта му е инсулт.

Итересно,инсулта не действа ли веднага?

И все пак се споменава,че някой се е опитал да го отрови.

Записано ли е някъде с точност от какво е умрял,предвиждал ли е смъртта си?

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.