Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Изверг отсякъл с брадва четирите крака на куче

Featured Replies

• Автор

Животното е осиновено днес от русенката Виолета Добрева и тя ще се грижи за него докато му направят протези. Мимката ще бъде лекувана в русенска ветеринарна клиника.

Всъщност това се води приемен дом, доколкото четох ще се борят за осиновяване в чужбина. Тук едва ли някой ще го вземе.

Като посочат сметките, ще ги постна тук, та дано от всички възмутили се тук някой все пак отдели някакви средства за лечението на кученце, иначе всичко си остава просто думи.

• Отговори 240
  • Прегледи 24,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ама това куче вилата ли е пазело вътре в двора или е обикаляло пред двора??? Явно баща му не е можел да се грижи за кучето,затова то е обикаляло и е вършело пакости и вероятно е ухапало някого и той п

• BMW Маниак
    BMW Маниак

Хаиде да расъждаваме логично . Ако едно куче напада минувачи на улицата едни садист едва ли ще се осмели да практикува болните си фантазии по скоро би го отровил . Защо защитавам кучетата ли ? Проста

• Направо се погнусявам от човешкия вид като чуя някоя такава история.Животно не бих убила дори ,за да спася себе си..директно си тегля куршума и това е. Не виждамз ащо ние трябва да решаваме съдбата

Всъщност това се води приемен дом, доколкото четох ще се борят за осиновяване в чужбина. Тук едва ли някой ще го вземе.

Като посочат сметките, ще ги постна тук, та дано от всички възмутили се тук някой все пак отдели някакви средства за лечението на кученце, иначе всичко си остава просто думи.

да - тя е избрана от доста кандидати от цялата страна докато се уреди поставянето на протези на животинката

като видях кученцето по новините, направо сърцето ми се скъса...толкова миличко sad.gif

не знам и не искам да разбирам какво трябва да ти се върти из главата, за да посегнеш така на животното...че и на хората ;)

• Автор

Хахахах, Емчо три пъти Ура за Русе.

Евала на женицата, че не се отказа и се бори за кученцето докрай, че голяма драма, голямо чудо беше.

Хахахах, Емчо три пъти Ура за Русе.

Евала на женицата, че не се отказа и се бори за кученцето докрай, че голяма драма, голямо чудо беше.

три пъти УРА , че все още има хора с добри души и отворени сърца

все ми се иска да вярвам, че такива изверги се броят на пръсти

Тази е наказателната тема. Но само лалане и спорове, аз написах доста конкретен post, и ми го изтриха...Щото съм сигурен, че малцина биха се навили да се разправят сами с оня, а аз с огромен кеф ще му изляза 1:1 ! Да имаше и видеокамера и скамейки с пуканки за всички вас  :rolleyes:

Да ви кажа, плаша се, четейки „наказателната тема“.

lallfaacj.jpg

Кажете ми с какво хора с подобно мислене са по-нормални от лицето, осакатило животното. Страшното е, че мнението не само на тази потребителка е такова.

Редактирано от Мaкс (преглед на промените)

А да си чувал случайно думичките "параноя" и "парафрения"? Или за синдром "deja vu"? :cool:

Ти си големо ****, да ти го е казвал някой до сега?

Каква реч бих ти изрекъл ама модераторите щаха ми блокнат акаунта и няма смисъл да го правя за нови неизследвани до сега организми като тебе.

Редактирано от dindi
обида (преглед на промените)

Ти си големо ****, да ти го е казвал някой до сега?...

Да, разбира се. Непрекъснато чувам, че съм голяма звезда, но винаги е приятно да срещнеш нов свой фен :baby:

Тази е наказателната тема. Но само лалане и спорове, аз написах доста конкретен post, и ми го изтриха...Щото съм сигурен, че малцина биха се навили да се разправят сами с оня, а аз с огромен кеф ще му изляза 1:1 ! Да имаше и видеокамера и скамейки с пуканки за всички вас :baby:

И какво ще му направиш бе, Стефчо? Ще му овърклокнеш FSB честотата, че да му изгори процесора ли? Защото ти май само там си шампион :P Не прочете ли, че човекът е рязал краката на кучето с нож, не ги е сякъл от раз с брадва. При това на два пъти в рамките на седмица. Т.е. обмислил е отмъщението си внимателно и го е извършил бавно и методично. Което означава, че става въпрос за изключително хладнокръвен и великолепно контролиращ емоциите си индивид. Срещу такъв противник шансовете ти са колкото на снежна топка в ада. Ти сигурно и една кокошка не си заклал през живота си и ако видиш как се мята като и отрежеш главата и пръска кръв, ще подбелиш очички и ще припаднеш :) Нагледал съм се на хлапетии, които на приказки зад бара са големи мъже, обаче като им вземат кръв от вената стискат очи и пребледняват :)

Хммм...тоя наистина не знае с кого говори.Да, не съм заклал кокошка, и не съм убил животно, защото в много отношения те са над човеците, поне за мен.(Има наистина хиляди keyboard warriors, особено в data.bg и hardware.bg форуми, но аз не съм сред тях, а и тук сме Калдата форум.) Но много професионални противници съм победил, повече, отколкото някога предполагаш.Онзи не е хладнокръвен, а чист простак, и комплексар.Познавам няколко момчета, които са световни шампиони, единият по Muay Thai, другият в UFC.С тези двамата съм правил често спаринги, преди да започна да се състезавам и аз, и за тях вече гарантирам, че са хладнокръвни.

Първо, един турчин много трудно е хладнокръвен, трудно ще накараш който и да е мюсюлманин да излезе 1:1.Или ще извика цяла сган, или ще гледа да те прецака подло, например с хладно оръжие.Досега съм имал двуцифрено число заплахи и предизвикателства от такива - ни един не ми е излязъл.А ти, вместо да лееш сарказъм, вземи си напрегни сивичкото вещество-тоя Ахмед е имал някакви мотиви, и си го е изкарал подло (точно потвърждава думите ми), зад гърба, върху кучето, или, казано на уличен език " играе курвенската". Нямал е смелостта и съотвените мъжки атрибути да отиде да говори със собственика (то трябва акъл, бе, джанъм турска), или да се сбие с него, ако е нямало друг начин.И ти ми казваш, самотни вълчо, че аз трябва да се страхува, а не онзи страхливец :baby::)

Редактирано от Fixt00l (преглед на промените)

Преписвам дословно от днешния вестник "Утро":

"... Вчера бе направен първият преглед на Мима от специалист и по негови думи има шанс да се сложат протези на краката, обяснява осиновителката на кучето. Тя допълни, че въпреки преживеният ужас животинчето се държи изключително дружелюбно с новите си стопани."

Един малко по-различен поглед:

Протези за Мима? Хора, опомнете се!

Публикувана: Петък, 2-ри Април 2010, автор: Едуард Папазян;

Image_435048_6.jpg

ЗАПОЧВАМ този текст с декларацията, че категорично не одобрявам насилието спрямо хора и животни. За да не бъда обвинен в садизъм, цинизъм, фашизъм, комунизъм и така нататък. Веднъж вече ми се случи, когато на същото това място преди повече от 10 години призовах помиярите в София да бъдат сведени до санитарния минимум по пътя на експресна евтаназия на повечето от тях.

Истерията около осакатеното куче Мима достигна немислими и трудно приемливи за мен размери. Вместо, както ми се струва нормално на мен, да му бият инжекция, за да не се мъчи повече, това животинче бе превърнато в знаме на омразата срещу хората, които не поддържат тяхната теза.

Последно прочетох, че във фейсбук групата "Затвор за копелето, отрязало краката на Мима" на 31 март е наброявала 117 000 човека. Намериха дом и стопани на животинчето, дори обмислят да го пратят в Германия, за да му сложат протези. Някои от коментарите бяха толкова крайни, че аха да поискат затвор за всеки, който не е поискал затвор за кучешкия осакатител.

В същото време не разбрах да има създадена група, която по някакъв начин да реагира на това, че една 17-годишна бъдеща фолкпевица е родила тайно и след това е заклала бебето си. По случая било образувано дознание по член 120 от Наказателния кодекс, който предвижда до (подчертавам - до) три години затвор за майката, убила детето си веднага след раждането. Но убийцата може да се отърве и с условна присъда заради възрастта си, чистото досие и шоковото й състояние на родилка.

Така че се получава следното: убиваш си детото - оставаш на свобода. Убиваш куче, па макар и по особено жесток начин - влизаш в затвора. Абсурд! Пък и да не говорим, че за този, който е осакатил Мима, много по-тежко би било да го накажат според сега действащия закон - с 1000 лв. глоба, отколкото да го пъхнат някъде, където ще го хранят безплатно три пъти на ден.

Сравнението между двата случая за мен е доказателство, че има някакво голямо объркване в разумната употреба на обществена енергия. Ако тази енергия бе насочена към генерално решаване на проблема с помиярите, пък и с домашните кучета, нещата отдавна щяха да са много по-цивилизовани. 15-годишната ми дъщеря нямаше да ми се обажда по телефона да я прибера от спирката посред бял ден заради озъбената глутница пред къщи, нямаше да газим кучешки екскременти, щеше да има и зоополиция, която да преследва изродите, които режат крака с трион или с каквото там им е попаднало под ръка.

За да не се случи това, вина, при това основна, имат именно собствениците и закрилниците на кучета. Все пак помиярите са изхвърлени кутрета или изоставени големи кучета. Кой го е направил? Естествено, собствениците им.

Няма пари за решаване на проблема, защото не плащат данъци и такси. В София посоченото от закона са платили 1620 човека, като това е тройно увеличение спрямо миналата година. Че аз само от Борисовата градина до Южния парк в София ще преброя повече домашни кучета, при това всичките без намордник и извън разрешените за разходка места. Не виждам логика за спазване на законите спрямо животните да пледират тези, които сами ги нарушават.

И не на последно място, вместо да събират пари за протези и да вкарват в затвора "копелето, което отряза краката на Мима", можеше тези 117 000 души да спретнат един митинг пред общината или най-добре пред Министерския съвет. И да поискат решаване на целия проблем с кучетата, а не само наказание за тези, които не понасят пълните с помияри улички и градинки.

24 часа

• Автор

Не знам Мадона, какво ти се вижда по-различно в този поглед.

Той си е абсолютно нормален, разбира се, че като се заговори за животни ще се появи някой умник и ще каже: Абе, ние за хората не сме се погрижили, вие за животните.

След това ще изпише половин страница за кучетата, които ни хапят и типично по-български ще тръгне да философства против нещо, което по същността си ще помогне на страната ни, а няма да попречи.

Такива хора обикновено нито помагат на животните, нито на хората, но пък си лалат от трибуната, която имат независимо дали е медийна или форумна.

Всеки, който иска да помогне на кученцето, не само охкайки и ахкайки, може да го направи на обявените банкови сметки.

http://sites.google.com/site/grijaipodslon/novini-novi

Голям популизъм от страна на г-н Едуард Папазян ... и ние си имаме такъв сред нас ! С думите на журналист и с два - три евтинии трика иска да изкриви въпроса ... Това не мога да разбера нас българите ... като ни опре яйцето до д**** и тогава се усещаме . Г-н папазян , ако бяха осакатили така зверски ваш домашен любимец ... друга песен щяхте да запеете . Със същите думи щяхте да се опитате да разбъркате нашите мозъци и да ни накарате да се вслушаме в думите Ви . Че има голям резон в написаните неща от вас НО не всичко е така ... изрода трябва да си понесе моралната и административната / колкото и да е жалка / цена ... Не призовавам да осъкатява и т.п. НО трябва да има наказание !

Всъщност, отново стана популистки ПР, но този път на гърба на клетата Мима... Едва ли някой от НПО-тата си представя като реалистично намерението да натоварим полицията и прокуратурата с ефективното преследване на подобни случаи; или ако не на всичките, то поне на повечето.

Реалистично е насилието да бъде наказвано според действащия закон с налагането на глоби от 2000 лв. И досега имаше случаи на насилие, но защо никой не бе глобен ефективно, та дори и с 500 лв.? Защото през 2007 г. достатъчно от т. нар. "защитници на животните" се постараха да прокарат Закона за защита на животните така редактиран, че изпълнителната власт да се окаже освободена от всякакви ясни персонални отговорности за неговото налагане - "някой от НВМС, или пък от РВМС, осъществява накакъв контрол някъде".

Днес удобните на властта "специалисти" от Фондация Четири лапи, Сдружение На ти с природата и групата dog.bg/Animal Rescue Sofia отново ни заливат с празнодумие. Можем да очакваме яловата им инициатива отново да роди само хартиено законодателство.

Редактирано от animalprograms (преглед на промените)

Всеки уж е за животните, а те животни как са се озовали на улуцата. Някой имал мерака да гледа домашен любимец и после кат му доскучава го захвърля на улицата. И от тогава започват мъките на животинката. Сега за животното е най-добре да бъде преспано, стига се е мъчило. То това неговото никога повече няма да е живот. Така че най-добре трагедията с Мима да послужи за нещо добро - да се съберат пари за приюти за кучета, изхвърлени на улиците, да започне кастрация.

Голям популизъм от страна на г-н Едуард Папазян ... и ние си имаме такъв сред нас ! С думите на журналист и с два - три евтинии трика иска да изкриви въпроса ...

Не, бате. Изобщо не става дума за изкривяване на въпроса, а на изказване на лична гледна точка, с която аз съм съгласен. Прекалено много шум се вдигна и какво после - нищо.

Виж и хората след теб какво са писали. Естествено, че всички осъждаме садиста, естествено, че никой няма в знак на съпричастност да осакати още 1-2 кучета. Напротив. Идеята е, че проблема се нищи отново от края му, а не от там, където трябва. Единствено ще намажат всички тия НПО-та и фондации, които пък дърпат мангизи яко от ЕС по разни програми, но тихомълком си ги усвояват и нищо не правят за кучета, котки и всякакви други животни нуждаещи се.

А иначе за пореден път хората се разделиха на две и ще се изтрепят помежду си. Тъпо. И безмислено.

Единствено ще намажат всички тия НПО-та и фондации, които пък дърпат мангизи яко от ЕС по разни програми, но тихомълком си ги усвояват и нищо не правят за кучета, котки и всякакви други животни нуждаещи се.

ми така си е - ти сам го каза и за здравната карта :

Според мен няма да я видим тая карта поне още 10-ина години най-малко. Още доста трябва да откраднат и източат все пак...

нали ?

Защото ако се решат проблемите -няма да има смисъл от всичките тия фондации и организации и няма да получават пари от съюза, нали ?

10 страници за някакъв помияр? Че ако за всяко убийство на човек се пишеше по толкова...

10 страници за някакъв помияр? Че ако за всяко убийство на човек се пишеше по толкова...

Не за "някакъв помияр", а ЗА НАС, ХОРАТА и НАШИТЕ ЦЕННОСТИ - МИЛОСЪРДИЕ,ОТГОВОРНОСТ към ЦЯЛАТА ПРИРОДА, ЛЮБОВ ...

Говориш за такъв садистичен акт срещу животно, което не може да се защити. Нали за това имаме съзнание, да не допускаме такива неща да се случват. Тоя дет го е направил е за психиатрията, тоя не е наред с разсъдъка.

...Прекалено много шум се вдигна и какво после - нищо...

...проблема се нищи отново от края му, а не от там, където трябва...

...за пореден път хората се разделиха на две и ще се изтрепят помежду си. Тъпо. И безмислено.

"Когато отразаха краката на едно кученце, цяла България бе вдигната на крак. А никой не обръща внимание, че в същото време зад затворени врати биват избивани хиляди други животни" - д-р Георги Литов, Дружество за защита на животните - Пловдив.

Ето малко новини от познат продуцент в Nova TV. Копирам целият текст по доло. Малко или много искам да спре тази жестокост. Когато бях на 5 6 г и живеех в къща до парка в родния ми град Нова Загора често излизах ме децата от съседните къщи да играем Случайно видях ме обесено куче с разпорен корем в близката борова гора до алеята. Още не мога да го забравя след време се и натъквах ме и на убити немски овчарки с куршум в главата. Вярно живеех ме в социалестически времена тогава но това ли беше начина?

Ето историята на Мима в CNN iReport: http://www.ireport.com/docs/DOC-427959?ref=feeds/latest Колкото повече пъти е отворен линка, толкова по-голям шанс има историята да попадне в новините на телевизията CNN. Моля препращайте, споделяйте, отваряйте линка...

Редактирано от Andrian Ivanov (преглед на промените)

• Автор

Днес удобните на властта "специалисти" от Фондация Четири лапи, Сдружение На ти с природата и групата dog.bg/Animal Rescue Sofia отново ни заливат с празнодумие. Можем да очакваме яловата им инициатива отново да роди само хартиено законодателство.

Не съм съгласна, ако има хора, които да се борят в името на животните това са те. Казвам го като абсолютен страничен наблюдател, който от време на време влиза в сайтовете и им чете инициативите. Другаде подобна дейност не съм видяла.

Ще се повторя-като някой не желае или не може да помогне, по-добре да не пречи(и това си е вид помощ).

А, иначе както се вижда в темата най-ни бива акъл да даваме, а на практика-нищо :rolleyes:

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.