Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Изверг отсякъл с брадва четирите крака на куче

Featured Replies

• Автор

Хайде да си поговорим в закони:

Чл. 7. (1) Забранява се проявата на жестокост към животните.

(2) За жестокост се смятат:

............

4. увеличаване агресивността на животните чрез селекция или обучение в агресивност към други животни и хора;

5. използване на строги и електрически нашийници, електрически остени, химически дразнещи или увреждащи субстанции или на технически уреди, помощни средства или приспособления, които целят да се повлияе върху поведението на животно, като му се причинява силен страх и болка;

6. организиране на тренировки и състезания по настилки, които увреждат крайниците;

7. използване на животни за филмови снимки, реклама и изложби, при които им се причинява болка, страдание, увреждане или стрес;

8. принуждаване на животни към усилия, които им причиняват болка, страдание, увреждане или стрес;

9. излагане на животни на температурни или други неблагоприятни атмосферни влияния, недостиг на кислород или ограничаване на свободното им движение, които им причиняват болка, страдание, увреждане или стрес;

10. изоставяне на животни;

11. използване на живи животни за хранене на животни, с изключение на тези, чиято биология го изисква;

12. лишаване на животни от почивка;

13. подлагане на физическо натоварване на болни, наранени или стресирани животни;

14. пускане на свобода на животни, които са отглеждани от хората, в случай, че предварително не са подготвени за оцеляване в естествена среда;

15. ампутиране или кастриране с помощта на еластичен пръстен;

16. пълно или частично ампутиране на части от тялото или отстраняване на органи на животни;

17. подковаване на копитни животни с вредни подкови;

18. отглеждане, използване и умъртвяване на кучета и котки за добиване на кожи и месо, за производство на храна, както и внасяне и изнасяне на кучешки и котешки кожи и месо;

19. купиране на ушите и опашките с цел промяна на външния вид на животните;

20. отстраняване на нокти, зъби и гласни връзки;

21. излагане в магазини, заведения за обществено хранене и други увеселителни или питейни заведения на всички видове бозайници, примати, птици и влечуги и на опасни декоративни животни;

22. извършване на пропаганда, популяризиране или подстрекаване по какъвто и да е начин, пряко или косвено, на насилие към животни;

23. сексуално малтретиране на животни.

Изводите за държавата, хората и законите са си за вас.

• Отговори 240
  • Прегледи 24,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ама това куче вилата ли е пазело вътре в двора или е обикаляло пред двора??? Явно баща му не е можел да се грижи за кучето,затова то е обикаляло и е вършело пакости и вероятно е ухапало някого и той п

• BMW Маниак
    BMW Маниак

Хаиде да расъждаваме логично . Ако едно куче напада минувачи на улицата едни садист едва ли ще се осмели да практикува болните си фантазии по скоро би го отровил . Защо защитавам кучетата ли ? Проста

• Направо се погнусявам от човешкия вид като чуя някоя такава история.Животно не бих убила дори ,за да спася себе си..директно си тегля куршума и това е. Не виждамз ащо ние трябва да решаваме съдбата

14. пускане на свобода на животни, които са отглеждани от хората, в случай, че предварително не са подготвени за оцеляване в естествена среда;

Да бе, то има специално място нещо като кучешки рай, където да ги пускаш... е няма думи просто...

Аз само да ВИ кажа, че в повечето случаи става въпрос за човешка грешка едно куче да се озлоби и да напада хора. Когато са го били, удряли, изоставили и т.н.

Отделен проблем са тези кучета живеещи пред входове на блокове,за които никой не се наема да каже защо са там и кой ги храни( в друга тема съм споменавал,че лично съм хапан от куче разхождащо се пред къща,включително и пред очите на стопанина си).

Аз съм една от тези,които хранят кучовците пред блока.

А теб не знам защо са те хапали-те без причина не посягат,запомни го!

21. излагане в магазини, заведения за обществено хранене и други увеселителни или питейни заведения на всички видове бозайници, примати, птици и влечуги и на опасни декоративни животни;

Това пък щото се спазва, специално за птиците говоря. Или като е в клетка не се брои? В Амазония май имаха папагал по едно време, а и на други места съм засичал.

• Автор

Да бе, то има специално място нещо като кучешки рай, където да ги пускаш... е няма думи просто...

Аз само да ВИ кажа, че в повечето случаи става въпрос за човешка грешка едно куче да се озлоби и да напада хора. Когато са го били, удряли, изоставили и т.н.

Има приюти, които по закон са длъжни да вземат кучето. Ето, защо в Сеславци никой не може да ви забрани да си оставите кучето и много хора го правят.

По закон развъждането на животни, които не можеш да отгледаш също е забранено.

Никой от тези закони нито се спазва, нито се контролира.

Контролът е проблем на държавните институции, а спазването им е проблем на гражданската съвест, която обикновено липсва.

Аз лично не обичам кучета, нищо добро не съм видял от тях. Не го защитавам човека ама чак пък изверг да му казвате е малко крайно ако вярно кучето е виновно за нещо има всякакви хора, можело е и друго да му се случи. С нетърпения очаквам да изчистят софийските улици от кучетата то вече ме е страх да завия зад ъгъла на блока и само се оглеждам. И не мисля че може да се прави сравнение между дете и куче. На селото ми бяха убили 2 кучета защото вършат пакости а да не казвам какво стана с малките им.

Редактирано от karrlito (преглед на промените)

Изрод! На психясали хора животните им са виновни...

Аз лично не обичам кучета, нищо добро не съм видял от тях. Не го защитавам човека ама чак пък изверг да му казвате е малко крайно ако вярно кучето е виновно за нещо има всякакви хора, можело е и друго да му се случи.

Ти би ли отсякла краката на куче с брадва?!

С нетърпения очаквам да изчистят софийските улици от кучетата то вече ме е страх да завия зад ъгъла на блока и само се оглеждам.

Не бъркай уличните с домашните кучета!

Аз лично няма да направя такова нещо ама и да е домашно и не ако ти направи нещо трябва да направиш и ти нещо това е психологията на хората.

Аз лично няма да направя такова нещо ама и да е домашно и не ако ти направи нещо трябва да направиш и ти нещо това е психологията на хората.

Като е домашно то ще бъде възпитано, ще си стои в двора и най-вече ще си има стопанин, който да го гледа и да отговаря за него. А за навън - има си наморници, които задължително трябва да се слагат!

Редактирано от SeismiC (преглед на промените)

Има приюти, които по закон са длъжни да вземат кучето. Ето, защо в Сеславци никой не може да ви забрани да си оставите кучето и много хора го правят.

По закон развъждането на животни, които не можеш да отгледаш също е забранено.

Никой от тези закони нито се спазва, нито се контролира.

Контролът е проблем на държавните институции, а спазването им е проблем на гражданската съвест, която обикновено липсва.

Един от главните проблеми е най-вече гражданската съвест.

То иначе щом има такава голяма липса на адекватно правосъдие за хората, какво остава за кучетата??

Аз като съм гледала по Анимал планет за какво отнемат куче, че то тука на доста голям процент от хората трябва направо да им се забрани да поглеждат куче.

Кучетата ще страдат и това е. Мен ми отровиха един доберман(никога не е хапал никого) и блъснаха едно друго мое куче.

Законът е остаряла форма на регулиране на обществото.

Снимка на кучето. Снимката е неподходяща за хора, които не издържат подобни гледки

Никакъв изрод не е, табелка "образцов гражданин" трябва да му се сложи.

Ужас ... :biggrin::biggrin: ! Просто ... думи нямам ... какъв трябва да си да свършиш това ?

А теб не знам защо са те хапали-те без причина не посягат,запомни го!

Извинявай, но това просто не е вярно... Нападали са ме без никаква причина, просто защото си вървя по пътя.

нищо....

В този случай евтаназията е най-добрия вариант.

Представяш ли си какъв живот е сега - без крака, да не можеш да се изправиш, да не можеш да се изходиш, да се изпишкаш.... sad.gif

+1

:huh:

Снимка на кучето. Снимката е неподходяща за хора, които не издържат подобни гледки

Никакъв изрод не е, табелка "образцов гражданин" трябва да му се сложи.

защо ли отворих снимката :)

И не мисля че може да се прави сравнение между дете и куче

аз мога !

моето куче е моето дете, най-прекрасното същество на света, а сина ми е един боклук !

Ами в крайна сметка има разлика от куче до куче, аз лично съм убивал куче, не че се гордея, но беше при самозащита(още имам огромен белег на крака).

Като си бях на село, едно съседско куче(немска овчарка), ми се нахвърли.

Имах огромен късмет, че до мен имаше един камък с който го ударих 2-3 пъти през главата.

Мисълта ми е, че ако се погледне от репортерска гледна точка моят случай може да е:

"Куче беше убито с удари в главата с камък:"

или нещо подобно.

Редактирано от Phonomania (преглед на промените)

Ако го намерите тоя-обаждайте се, ще му дам да се разбере по шампионски (дори и на световното имаше правила, но тук няма да има).

Не виждам защо обръщате темата на "проблемът с уличните кучета". Тук става въпрос чисто и просто за садизъм в чистата му форма. Дано се разбере кой е извършителят и да се накаже (или да го пратят в психиатрична клиника до живот).

има Господ !!! :clap:

той вижда ... ще му се върне , рано или късно...... sad.gif:)

УЖАСА !

ВНИМАНИЕ ! ВНИМАНИЕ ! ВНИМАНИЕ ! Снимките не са препоръчителни за деца и хора със слаби нерви !

Случаи на особена жестокост над животни

Направо съм потресена от снимките. Това са някакви душевноболни садисти, на които един ден няма да им бъде достатъчно да осакатяват животни и ще започнат да малтретират и хора.

Идиотщина!Да осъкати така кучето.По-добре да го беше убил отколкото така да го остави да се мъчи.Освен това тук говрим за домашно куче,не за налитащ уличен пес.

А пък този дето отглежда змиите и ги храни с котки нямам думи :yanim:

УЖАСА !

ВНИМАНИЕ ! ВНИМАНИЕ ! ВНИМАНИЕ ! Снимките не са препоръчителни за деца и хора със слаби нерви !

Случаи на особена жестокост над животни

нямам намерение да ги гледам, вчерашната с това осакатено куче още ми е пред очите и само при мисълта какво видях, ме свива стомаха!

не пускайте такива снимки! дори в дог.бг са забранени снимки, линкове и клипове, представящи насилие или жестокост над животни !

• Автор

Снимките са пуснати и в дог, дори са постнати и без линкове. В случая тези снимки са постнати, за да някои хора да спрат да си затварят очите. Едно е да го видиш съвсем, друго е да прочетеш. Ето защо навсякъде, където сме постнали в темата такива линкове, предупреждаваме за гледката, която потребителите ги очаква.

П.П Отдавна трябваше да ви постна аз камарите кучешки трупове, жертва на отрова, към която всеки мразещ безпризорните апелира. Да пишеш във форум е много по-лесно, отколкото да преживееш подобна гледка.

Редактирано от dindi
допълнение (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.