Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mozilla Firefox 3.x.x - въпроси и проблеми

Featured Replies

Аз пък се чудя защо, като затворя и последния таб се затваря цялата програма??? Преди ми излизаше бял екран при затварянето на единствен таб и след това наново си отварям каквото искам. Сега ми затваря мозилата изцяло... Някой знае ли настройка как мога да си го оправя това и да не ми се налага да отварям програмата наново по 100 пъти ;)Само да кажа че използвам TabMix и досега съм го ползвал също. Така че не вярвам да е от него...

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 151,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

в опциите на TMP>Events>Tab Closing>трябва да има отметка на Do not close windows when closing last tab

Благодаря, жив и здрав да си :hush: Спаси ме че направо ме избиха нерви :P

Здравейте.Моят проблем с Mozilla Firefox 3.x.x.е,че когато влизам в някои сайтове, например в Замундата(там се проявява най-много) започва да натежава браузването, в смисъл такъв, че се влчи и все еднос е разтяга страницата по екрана, имам чувството че е бъг.Но най-много в Замунда го прави и по-малко в други сайтове, които дори не са тежки.А понякога много трудно и мъчително ми зарежда страниците докрай, въпреки че нета ми не е бавен.Ъпдейтва се, но проблема си го има дори с или без ъпдейт.Не е пълна с Cookies ili Temp, и от това не е.Ако някой знае на какво се дължи и как може да се оправи проблема да пише.Мерси предварително.

Здравейте.Моят проблем с Mozilla Firefox 3.x.x.е,че когато влизам в някои сайтове, например в Замундата(там се проявява най-много) започва да натежава браузването, в смисъл такъв, че се влчи и все еднос е разтяга страницата по екрана, имам чувството че е бъг.Но най-много в Замунда го прави и по-малко в други сайтове, които дори не са тежки.А понякога много трудно и мъчително ми зарежда страниците докрай, въпреки че нета ми не е бавен.Ъпдейтва се, но проблема си го има дори с или без ъпдейт.Не е пълна с Cookies ili Temp, и от това не е.Ако някой знае на какво се дължи и как може да се оправи проблема да пише.Мерси предварително.

а с други браузъри бави ли ти се замундата... щото може да е от компа ти (тоест хардуера) а не от лисицата...

Обнови си драйвърите на видеокартата.

+ да добавя че zamunda не е лек сайт. Гупавите Flash еклами товарят изключително много. А колкото до browser - a направи това което ти каза v2.0 + обнови Flash Player - a и ако се налага пусни Disk Cleaner-а на Windows .

Ами с други браузери не го прави този проблем...или поне не се усеща с другите като например при IE и Google Chrome върви гладко и няма проблеми. А как да обновя драивъра за видеокартата?Да кача универсален драйвър за Уиндоус или да го сваля някъде от Нета.Тва с свалянето от Нета да не кажа, че е невъзможно но е мн. трудно, защото понякога дори и в сайта на производителя ги няма и трудно се намират.Имам по принцип универсални но не знам колко са недеждни.Иначе по принцип стават.Може би проблема идва от видеокартата, което е още по-кофти.

Ами с други браузери не го прави този проблем...или поне не се усеща с другите като например при IE и Google Chrome върви гладко и няма проблеми. А как да обновя драивъра за видеокартата?Да кача универсален драйвър за Уиндоус или да го сваля някъде от Нета.Тва с свалянето от Нета да не кажа, че е невъзможно но е мн. трудно, защото понякога дори и в сайта на производителя ги няма и трудно се намират.Имам по принцип универсални но не знам колко са недеждни.Иначе по принцип стават.Може би проблема идва от видеокартата, което е още по-кофти.

Еми щом ти върви гладко при другите browser - и значе не е хардуерен проблем смисъл няма нужда от нови драйвери, но ти ако искаш си ги сложи. Аз на твое място бих потърсил първо в сайта на производителя. А колкото до Mozilla - та тя стана много теьък browser.

Пусни един EVEREST, кажи си операционната система и колко бита е, модела на видеото и аз или съфорумник ще ти качим правилния драйвър тук.

нали знаете как на хрома и на операта като ги стартираш ти излизат сайтовете на целия екран смисъл лесен достъп това на лисицата има ли го ?

нали знаете как на хрома и на операта като ги стартираш ти излизат сайтовете на целия екран смисъл лесен достъп това на лисицата има ли го ?

Имаш предвид Speed Dial, лисицата има добавка fast dial и speed dial, ама ти изкарва адски грозно и некадърно thumbnails на сайтовете.

Отдавна ползвам Add-on-а за Mozilla WebMail Notifier,който намирам за много полезен. https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/4490 Когато е отворен браузера,при пристигане на писмо в пощата ми,ме информира визуално и звуково в долния десен ъгъл и от там мога да отворя съответната поща. Обаче по дифолт има само за Yahoo,Gmail и Hotmail,другите са непопулярни... Виждам,че могат да се добавят и други,но трябва да се пишат някакви скриптове.Искам да добавя и за abv.bg пощата си. Търсейки,попаднах на сайт където питат и обясняват разни неща,но няма да се справя,въобще не съм наясно със скриптове ... http://webmailnotifier.mozdev.org/drupal/forum/1 http://webmailnotifier.mozdev.org/drupal/content/i-would-write-script-help http://webmailnotifier.mozdev.org/scripts/ Ако някой ползва този адон и има такъв скрипт,би ли ми го пратил с указание как да го добавя. Или пък някой ако може да напише,не знам колко е трудно...

Ако става дума само за "нотифайър" то влез с Мозила на страницата на АБВ и отгоре ще ти подскаже, че имат адон за инсталиране, който изглежда така

post-218-1267772591,45_thumb.png

Ако става дума само за "нотифайър" то влез с Мозила на страницата на АБВ и отгоре ще ти подскаже, че имат адон за инсталиране, който изглежда така

Благодаря,инстлирах го и върши същата работа.Кофти,че трябва да имам и двaтa адона,защото използвам и Gmail и Yahoo,хубаво е да се съчетаят в един Нотифаиер.

Май може да се напишат скриптове за не abv пощи съдейки по текста по-долу,но аз не мога да го направя.

Тези от вас, които имат интерес да разработват подобно приложение за други клиенти, ще открият описание на това приложение ТУК.

http://blog.abv.bg/wp-content/uploads/2009//2009/08/ffext012.pdf

Здравейте, от вчера имам проблем с иконите на декстопа си на Виста.Вчера когато исках да сваля една снимка и не успях да я сваля, изведнъж устнових,че всичките ми икони имат еднакъв символ. Не мога да отварям програми от иконите си. Дали е вирус? Моля помогнете!

от това което обясни до тук мога да кажа че проблема ти идва от някоя добавка в лисицата... ето какво мога да те посъветвам...

инсталирай си добавката adblock plus... мога да ти дам готов файл с който ще скриеш 90% от рекламите по БГ сайтовете, а в замунда ги скрива всичките... така че флашовете няма да ти товарят зрението и компа...

ето как изглежда след adblock

Публикувано изображение

а другото което можеш да направиш е да почнеш една по-една добавките да ги забраняваш... тоест забраняваш добавка и рестартираш лисицата, като след всеки рестарт проверяваш дали работи гладко... почне ли да работи гладко 100% проблема е от последната добавка която си спрял и вече можеш да разрешиш всички които си забранил без последната...

:yanim: дано да ти помогне... пиши какво е станало...

Здравейте колеги,

Днес попаднах на нещо много интересно, което ще заинтересува всички, които им тежи флаша. Adobe разработват НОВА версия на flash player, която се ускорява от GPU. Единствените условия са да имате карта NVIDIA от този списък и драйвер 195 или по-нов. Новият плейър е в стадий BETA3, но при мен се държи доста стабилно.

пп Преди докато гледах youtube на 720p процесора ми седеше на 90%, а сега е на 40% :clap: и картината е по-добра!

Редактирано от kyryl (преглед на промените)

Здравейте имам проблем с мозилата и почна така да не ми отваря различни страници.Сестра ми решила да влезе в Impulse.bg и пише отдолу в ляво ъгъла Готово !? И изобщо неще да отвори сайта и така и стана с Facebook и него неиска да отваря вече се боя да не стане така и да спре изобщо да отваря страниците !? Та пробвах и с Opera,Internet Explorer същата работа с операта не зарежда а с екслорера пише се едно че нямам интернет да отворя страницата !? Моля за отговор и как да го оправя? :cool:

Импулс-а и аз не го отварям,явно има проблем със самия сайт,на Фейсбук-а отварям страницата преди логването.Изчисти кеша на Лиско - Ctrl+Shift+Del->там чекни "кеш"

Оправих се мерси много но сега само Facebook.com не го зарежда ама това сигурно е проблем с домеина на сайта Мерси отново :):cool: Та може ли да ми кажеш какво означава това "Кеш" чувал съм само за кеш памет ама това не е същото :)

Редактирано от lqlq94 (преглед на промените)

Не съм много сигурен,но там се запазва информация за посетените страници за по-бързо зареждане когато ги отваряш отново.Кеш паметта май е нещо подобно - за ускоряване на работата примерно на процесорите или хардовете.

Редактирано от emil644466 (преглед на промените)

Сблъсках се с много странен проблем. Накратко: съвсем до скоро ползвах Лисица 3.5.8, но реших да ъпдейтна до версия 3.6. След като го направих обаче се появи проблем с добавките - не се виждат когато ида в "управление на добавките". Не се виждат нито темите, нищо от другите секции също. Същевременно виждам, че си работят адблок, гугъл превю и другите. Направих си експеримент. Направих back-up на отметките и настройките и премахнах лисицата. Инсталирах "на чисто" нова. Всичко с нея е ОК. Добавки и т.н. си се виждат, мога да ги управлявам, да инсталирам нови и да премахвам, но в момента, в който импортна моите данни (отметки, пароли и т.н.) всичко става по старому. Реших да не импортвам добавките, защото явно в тях е проблема. Пробвах да импортна само отметките. Е, не стана. Проблема пак се появява. Имам нужда от помощ.

Сблъсках се с много странен проблем. Накратко: съвсем до скоро ползвах Лисица 3.5.8, но реших да ъпдейтна до версия 3.6. След като го направих обаче се появи проблем с добавките - не се виждат когато ида в "управление на добавките". Не се виждат нито темите, нищо от другите секции също. Същевременно виждам, че си работят адблок, гугъл превю и другите.

Направих си експеримент. Направих back-up на отметките и настройките и премахнах лисицата. Инсталирах "на чисто" нова. Всичко с нея е ОК. Добавки и т.н. си се виждат, мога да ги управлявам, да инсталирам нови и да премахвам, но в момента, в който импортна моите данни (отметки, пароли и т.н.) всичко става по старому. Реших да не импортвам добавките, защото явно в тях е проблема. Пробвах да импортна само отметките. Е, не стана. Проблема пак се появява.

Имам нужда от помощ.

след като деинсталираш Лиско пусни една търсачка за папки Mozilla и изтрий каквото намери,след това инсталирай.обикновено остава тази папка C:\Documents and Settings\user name\Application Data\Mozilla !

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.