Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mozilla Firefox 3.x.x - въпроси и проблеми

Featured Replies

Здравейте. Имам един въпрос и се надявам някой да може да помогне.Днес обнових мозилата до 3.6 н сега не мога да я пусна през Сейф Рън на Касперски. Снощи докато бях с предната версия нямаше никакви проблеми. Не съм правил никакви промени в настройките на Касперски и в момента мога да пускам всички инсталирани на лаптапа програми под Сейф Рън с изключение на Мозилата. Моля някой да помогне . ОС -Уиндоус 7 ултимейт х64.

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 151,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Здравейте.Нлага ми се да преинсталирам Windows и въпроса ми е може да е задаван 1000 пъти но все пак възможно ли е да си запазя добавките и настройките и ако да как. Благодаря предварително.

Не не, 1000 не е - към 1 000 000 пъти само :cheers:

Здравейте.Нлага ми се да преинсталирам Windows и въпроса ми е може да е задаван 1000 пъти но все пак възможно ли е да си запазя добавките и настройките и ако да как.

Благодаря предварително.

Да разбира се че може - с ето този инструмент: MozBackup

Архивираш ги чрез функцията - Бекъп - може да си архивираш селективно нещата, които ти трябват и след това след преинсталация на системата ристорваш (възстановяваш) направеното преди това копие на Мозила.

Редактирано от prostoaz (преглед на промените)

Здравейте,имам проблем с отварянето на нови прозорци или подпрозорци след инсталиране на новата версия 3,6/която здраво ми обърка всичко/ http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

малко подробности: ползвам начална страница homepage.bg,която ми е супер удобна понеже имам запаметени линковете на сайтове които използвам много често - обикновенно се отварят в нов прозорец,а сега се зареждат върху самата начална страница :ph34r: което е много неудобно в случая.

човърках в настройките и никаква промяна!

моля дайте малко насоки и ....да оправим проблема :offtopic_s:

Здравейте,имам проблем с отварянето на нови прозорци или подпрозорци след инсталиране на новата версия 3,6/която здраво ми обърка всичко/ http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

малко подробности: ползвам начална страница homepage.bg,която ми е супер удобна понеже имам запаметени линковете на сайтове които използвам много често - обикновенно се отварят в нов прозорец,а сега се зареждат върху самата начална страница :) което е много неудобно в случая.

човърках в настройките и никаква промяна!

моля дайте малко насоки и ....да оправим проблема :)

в какъв смисъл върху самата страница? Като табове?

имам грешка в предния пост :clap:

проблема е,че не ми отваря линковете от началната страница/homepage.bg-която съдържа мои линкове и е с бутони за улеснение за да не пиша и помня непрекъснато сайтовете / в нов подпрозорец.

преди тази начална страница стои винаги в началото,а сега зареждам линк от нея и зарежда върху този прозорец с началната страница

Редактирано от dar4e1 (преглед на промените)

Здравейте и аз имам проблем с табовете след обновяване до 3.6. Когато кликна със средния бутон на някой линк (или дам десен и open new tab) ми отваря в нов таб бяла страница. Това става в facebook, vesti.bg, sportni.bg Някакви идеи от какво е? А в абв.бг даже ис левия неще да отвори

Редактирано от freako (преглед на промените)

Здравейте и аз имам проблем с табовете след обновяване до 3.6. Когато кликна със средния бутон на някой линк (или дам десен и open new tab) ми отваря в нов таб бяла страница. Това става в facebook, vesti.bg, sportni.bg Някакви идеи от какво е?

Пробвай Firefox без добавки в Safe Mode. Възможно е някоя добавка да прави проблем. Ако е така, изолирай добавката с изключване.

Или изтегли последната версия, после деинсталирай Firefox, без да триеш потребителския профил и пак инсталирай.

Не става и в сейф мод. Сложих си 3.5.7 и пак същата работа - цъкам на линк в абв.бг и ми зарежда ПРИМЕРНО

Здравейте! Моят проблем е,че firefox постепенно "яде" все повече и повече рам,когато я отворя започвас от около 100мб и постепенно за около час два стига до 4-500мб,при положение,че не посещавам интензивно сайтове и имам отворени 3 новинарски сайта.Пробвах да преинсталирам,но проблема си остава,"яде все повече и повече рам с течение на времето ,докато не започне да забива.Като рестартирам,всичко започва пак отначало. Благодаря предварително.

Здравейте!

Моят проблем е,че firefox постепенно "яде" все повече и повече рам,когато я отворя започвас от около 100мб и постепенно за около час два стига до 4-500мб,при положение,че не посещавам интензивно сайтове и имам отворени 3 новинарски сайта.Пробвах да преинсталирам,но проблема си остава,"яде все повече и повече рам с течение на времето ,докато не започне да забива.Като рестартирам,всичко започва пак отначало.

Благодаря предварително.

Този проблем и при мене го има, но като чета коментари и на други потребители стигам до извода, че самият browser е направен така, че да изисква големи ресурси. Въпреки, че сега съм с Mozilla Firefox 3.6 използвам и Google Chrome, който естествено си е в пъти по лек от лисицата. Но ако има начини ( а то със сигурност има ) да се направи така че лиско да хаби по - малко ще бъде чудесно!

Ами да,от коментарите,които съм чел и аз съм стигнал до този извод,но ми е интересен този постепенен "глад" защо се получава,иначе аз като алтернатива използвам опера,макар и не толкова пестелив на рам като chrome използва по-малко от firefox и съм доста доволен като функционалност. :down:

Редактирано от exmortis__ (преглед на промените)

Здравейте ! Винаги си ползвам Moziilla Firefox за основен браузър. Но след последния ъпдейт до 3.6, започна периодично да ми прави следния проблем: http://prikachi.com/images.php?users/salexbg/32G.jpg Т.е., Firefox е пуснат, но не отговарял и трябвало да да затворя "съществуващия процес" или да рестартирам цялата система - ?! (Същевременно с IE нямам този проблем, но не го ползвам по принцип) На какво се дължи този проблем ? Получава се след като съм отвярял/затварял няколко прозореца - понякога след доста време на работа, а друг път - сравнително бързо... И се налага да рестартирам компа... Помогнете ми със съвет, моля !

Здравейте !

Винаги си ползвам Moziilla Firefox за основен браузър.

Но след последния ъпдейт до 3.6, започна периодично да ми прави следния проблем:

http://prikachi.com/images.php?users/salexbg/32G.jpg

Т.е., Firefox е пуснат, но не отговарял и трябвало да да затворя "съществуващия процес" или да рестартирам цялата система - ?!

(Същевременно с IE нямам този проблем, но не го ползвам по принцип)

На какво се дължи този проблем ?

Получава се след като съм отвярял/затварял няколко прозореца - понякога след доста време на работа, а друг път - сравнително бързо...

И се налага да рестартирам компа...

Помогнете ми със съвет, моля !

Firefox е пуснат ... е типичен error на Mozilla. При мене не само 3.6 ами и останалите от серия 3 го проявяват. Днеска направих един оглед в task mangera. Осъавих Mozilla - та 1 час да работи. В това време влизах в какви ли не сайтове. Най - накря като достигна 400 МБ да дръпа от рамта я изключих и какво стана: Махна са от task mangera едва след 4 - 5 мин ...

Някой по запознат да ми каже очаква ли се скоро нова версия на Firefox, защото с тази 3.6 ме избива на лудост вече. Толкова бъгава работа, че ме изкарва извън нерви!

Някой по запознат да ми каже очаква ли се скоро нова версия на Firefox, защото с тази 3.6 ме избива на лудост вече. Толкова бъгава работа, че ме изкарва извън нерви!

В момента трябва да работят по 3.4 Но те са Mozilla! Не се знае какво ще пуснат всъщност и по какво работят в момента.

Проблема с рамта и пуснатия процес си го имаше още на 2-ра версия. Аз писах за моя проблем във форума им, но няма отговор. Обаче съм почти сигурен, че проблема е в моя уиндоус, защото на работа пак с 3.6 и не прави мизерии :(

Проблема с рамта и пуснатия процес си го имаше още на 2-ра версия.

Аз писах за моя проблем във форума им, но няма отговор. Обаче съм почти сигурен, че проблема е в моя уиндоус, защото на работа пак с 3.6 и не прави мизерии :biggrin:

Имах подобни проблеми с Файърфокс - рама се качваше до 500 и цпу 40%. След много опити накрая инсталирах най-новия драйвер

за видеото и нещата се оправиха - рама при четири прозореца е 125, а цпу 0%. Пробвайте.

Имах подобни проблеми с Файърфокс - рама се качваше до 500 и цпу 40%. След много опити накрая инсталирах най-новия драйвер

за видеото и нещата се оправиха - рама при четири прозореца е 125, а цпу 0%. Пробвайте.

И всички драйвери да са ми последна версия мозилата си ми товари! Може би се дължи на това, че машинката ми е стара, но все пак компютъра на братовчед ми който няма и 3 месеца също се затормозява от този браузър.

Проблема с рамта и пуснатия процес си го имаше още на 2-ра версия.

Аз писах за моя проблем във форума им, но няма отговор. Обаче съм почти сигурен, че проблема е в моя уиндоус, защото на работа пак с 3.6 и не прави мизерии :)

При мен се получава от версия 3.0.* .Предполагах,че е заради факта,че машината ми е по-стара,но явно се среща и сред по-силни.След като излезе съобщението цъкам ОК,изчаквам малко ,после стартирам и всичко си е ОК.

Когато вляза с Мозила ми излиза това http://i35.tinypic.com/2ury2ck.png . Има ли начин да сърна началната страница на Гугъл?

Oт настройките задаваш като начална страница http://www.google.bg и готово :)

Не знам къде е точно, отдава не работя с Firefox

-Имам този плейър но мозилата не иска да отвори канала не намира приставката при йе8 няма проблем защо така.

....

Имам този плейър но мозилата не иска да отвори канала не намира приставката при йе8 няма проблем защо така.

Какво става, ако кликнеш на: Натиснете тук, за да изтеглите приставката?

Може да пробваш една добавка за Firefox: MediaPlayerConnectivity. Тази добавка позволява да гледаш видео с VLC и не само с VLC, но трябва да се направят някои настройки.

P.S. Май имаше и друг начин, но сега не се сещам...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.