Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mozilla Firefox 3.x.x - въпроси и проблеми

Featured Replies

Shortcut-a e "C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe" EDIT: Ще си инсталирам по-нова Mozilla и проблема ще се оправи. EDIT: Оправи се.

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 151,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Защо тезй бутони спряха дами работят с мозилата на опера и ие8 работят

По скоро е спряно изпълнението на джаваскрипт.

Как даго пусна

защото не сте си изчистили кеша

Изчистихго пак не става

За JS Инструменти -> Настройки -> Отметка на Включване на JavaScript

Оправи се бях изчистил кеша ама не и бизквитките :rolleyes:

гоше, нещо не схванах кое как трябвало да се отваря?

(офф)-топик: Живко, на синята тема версията на FFx (сивият надпис) седи малко изкуствено в about-а

може би ако го свалиш долу под твоето име?

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

гоше, нещо не схванах кое как трябвало да се отваря?

Всичко се отваря, но при новата версия има промяна при позицията на табовете...ако отвориш 5-6 таба не ти ги отваря последователно, като последния отворен таб да си е последен, а сега винаги всеки новоотворен таб излиза на първа позиция, което за мен е супер неудобно. Дано да съм го обяснил добре, че ми се спи. :)

Та в линка от предишния си пост намерих как да си върна старата подредба при отваряне на много табове. ;)

aaaa аз пък предположих обратното - да не е последен а до избрания в момента аз щото съм с TabMix Plus и тия моменти не ми правят вече впечатление - кое как се отваря и къде

Здравейте! От вчера съм с новата версия 3.6 и открих нещо за което се издразвам супер много! Когато показалеца е застанал над флаш плеъра или над флаш анимация и реша да скролирвам просто не се получава, като при другите версии с този проблем не съм се срещал. Има ли начин да се оправи? И при Вас ли е така?

Това за флаш анимациите и скролирането го забелязвам и аз , ако курсора е над някой флаш елемент ( да е swf или flv ) и се пробва скролиране не става , преместя ли го на произволно друго място което не е флаш и работи , това първия проблем който забелязвам , второ 3.6 има проблем с iframe прозорци , никъде не успях да намеря инфо повече по въпрос, но май има вградена защита против XSS в версия 3.6 която блокира iframe връзките ( не дава никакви съобщения може и да греша , с 3.5.7 няма никакви проблеми ) , рендването на някой елементи е очевидно различно спрямо 3.5.7 , може да има общо с асинхронното изпълнение на джаваскрипта , но е дразнещо когато за да кликнеш на един бутон 20х20 пиксела , при кликването му фокс-а маркира цял квадрат 150х150 щото над бутона има джаваскрип caption който се появява като се мине с мишката отгоре... edit: още един проблем забелязах , неща който на 3.5.7 се изпълняват правилно , на 3.6 се изпълняват различно ( примерно вградената кирилица в хардуербг.ком/форумите при писане на коментар )

Редактирано от SnOOpeRa (преглед на промените)

Това за флаш анимациите и скролирането го забелязвам и аз , ако курсора е над някой флаш елемент ( да е swf или flv ) и се пробва скролиране не става , преместя ли го на произволно друго място което не е флаш и работи , това първия проблем който забелязвам , второ 3.6 има проблем с iframe прозорци , никъде не успях да намеря инфо повече по въпрос, но май има вградена защита против XSS в версия 3.6 която блокира iframe връзките ( не дава никакви съобщения може и да греша , с 3.5.7 няма никакви проблеми ) , рендването на някой елементи е очевидно различно спрямо 3.5.7 , може да има общо с асинхронното изпълнение на джаваскрипта , но е дразнещо когато за да кликнеш на един бутон 20х20 пиксела , при кликването му фокс-а маркира цял квадрат 150х150 щото над бутона има джаваскрип caption който се появява като се мине с мишката отгоре...

edit: още един проблем забелязах , неща който на 3.5.7 се изпълняват правилно , на 3.6 се изпълняват различно ( примерно вградената кирилица в хардуербг.ком/форумите при писане на коментар )

При мен кирилицата в hardwarebg работи коректно, но в kaldata.com например не иска. Явно има още какво да се доработи по лисицата докато започне да функционира нормлано. Другото нещо което ми трябва е работещ minimize to tray който коректно да работи с десен бутон на мишката - уви за сега няма такъв. Tweak Network едно супер разширение не функционира нормално за тази версия. Нещо ми се чини че тази версия е леко претупана и недоизпипана и съвсем скоро ще има 3.6.1 в който ще са зачистени бакиите на тази версия.

Адаптер за Roboform (164 KB) работещ коректно с тази версия на програмата...

Gmail Manager се подкарва на 100% с редакция на секцията maxversion в install.rdf на xpi файла от който се инсталира, въпросната добавка. Същото важи и за други разширения но не за всички. Друго което забелязах че не работи трика за изключване на проверката за съвместимост на добавките от about:config

Редактирано от prostoaz (преглед на промените)

Неработещите ми адони ги подкарах без проблем именно с едит на install.rdf , обаче това че не може да се скролва когато си върху флаш елемент направо ме изкара извън нерви , на сайт който е почти изцяло флаш базиран ( и самия флаш не е организиран с вътрешни скролове ) е мъка , че се не трае. Заради iframe xss проблемите трябва да ползвам друг браузър за дадени сайтове. Това в комплект с другите проблеми прави 3.6 може би най-бъгавата версия на фокса излизала , а толкова я забавиха. Една портабъл 3.6 версия за тестове , и връщане на 3.5.7 като основна за сега ми е решението.

При версия 3.6 с всяко отваряне на Tools - Options - General ми създава папка Downloads в My Documents (при положение ,че не е създадена).Как мога да изключа процеса?

остава ви да се надявате

аз някой от бакиите чакам да ги изчистят още от първите бети - и резултат частичен клонящ към нулев

prostoaz tweak network ако прави това което си мисля че прави не ти трябва - 6 настройки са в about:config

остава ви да се надявате

аз някой от бакиите чакам да ги изчистят още от първите бети - и резултат частичен клонящ към нулев

prostoaz tweak network ако прави това което си мисля че прави не ти трябва - 6 настройки са в about:config

Да така е - направих си ги ръчно:cool: Само ми трябва читав minimizetotray който да има нормално работещо контекстно меню и всичко останало ще е точно както го искам.

Да така е - направих си ги ръчно:D Само ми трябва читав minimizetotray който да има нормално работещо контекстно меню и всичко останало ще е точно както го искам.

http://codefisher.org/minimizetotray/

за модификацията на isntall.rdf няма да споменавам...

http://codefisher.org/minimizetotray/

за модификацията на isntall.rdf няма да споменавам...

Мерси много - работи но намерих един бъг - блокира ми работата на сешън сейвъра на табмикс плюс:) перфектно работещо

разширеиние за минимизиране на програмата в системня трей : Цък

Редактирано от prostoaz (преглед на промените)

как мога да изтрия записаните юзърнейми при логване, но само за даден сайт?

Така както е паднало менюто, маркираш (със стрелка надолу) името, което искаш да изтриеш и натискаш DEL :get out:

Така както е паднало менюто, маркираш (със стрелка надолу) името, което искаш да изтриеш и натискаш DEL :get out:

ооооо, благодаря!!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.