Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mozilla Firefox 3.x.x - въпроси и проблеми

Featured Replies

Инсталлнах си Mozila firefox и искам да я маха ,но не намирам никъде унинстал файл , затова влязох в add remove programs но и от там не става ще кача снимка давидите какво изписва и ако можете помагайте post-266855-1269844621,04_thumb.jpgpost-266855-1269844621,04_thumb.jpg

post-266855-1269844752,2_thumb.jpg

Редактирано от gard0n (преглед на промените)

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 151,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Нормално програмите се деинсталират точно от Add or Remove programs. Преди да пробваш оттам, три ли нещо в папката ? Инсталирай начисто и веднага я деинсталирай от Add or Remove ....,

Нормално програмите се деинсталират точно от Add or Remove programs.

Преди да пробваш оттам, три ли нещо в папката ?

Инсталирай начисто и веднага я деинсталирай от Add or Remove ....,

нищо не съм правил инсталлнах я и след 1 час вече исках да я махна.. ?

нищо не съм правил инсталлнах я и след 1 час вече исках да я махна.. ?

Ха, ха,ха на мен пък антивирусната ми изобщо не ми позволи да инсталирам последната версия на лисицата, като спрях антивируса инсталацията мина без проблем, но после се появява леко забиване при браузване от време на време, тези проблеми с Опера и Хром ги няма. Някакви идеи за оптимизация ? П.С. не че толкова държа да е точно Файърфокс, но съм свикнал с нея. ОС е Windows XP SP3, антивирус Аваст фрий.

Редактирано от crazyfrog (преглед на промените)

Здравейте преди време инсталирах една приставка чрез която си промених напално облика на браузара по мой фкус тоест можех сам да променям всичко (бутони,фон,текст... )пускаше се чрез комбинация на някакви бутони Shift+A/S/D/Z или със Ctrl+A/S/D/Z незная точно каква но беше една от тези та ако някой я знае тази да драсне едно ЛС Благодаря предварително :top secret2:

Здравей те!Ползвам една добавка към мозилката im translator https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/2257,нещо му стана като го пусна ми показва тованякакво решение на този проблем.

Има ли мозила добавка както във гугъл тулбар със един клик на мишката и страницата се превежда на български.

Има ли мозила добавка както във гугъл тулбар със един клик на мишката и страницата се превежда на български.

Ами че Google Toolbar го има и за Firefox.

Ами че Google Toolbar го има и за Firefox.

Да имам го инсталиран,интересуваме дали има добавка само като преводача,да не се инсталира тулбара

Да имам го инсталиран,интересуваме дали има добавка само като преводача,да не се инсталира тулбара

А-а. В Инструменти на Google Translate има отметки (на JavaScript) за различните езици.

• 3 седмици по-късно...

Здравейте! От няколко дни имам дразнещ пробелм с лисицата. Като отворя някои линк в нов таб, напримерно, лисицата ми отваря го отваря, но и едновременно с това отваря и нов прозорец от само себе, като този нов прозорец е с адрес С дяла на диска ми. Това го прави когато си пожелае и тя, но винаги като отворя някои линк. Преинсталирах я, но ефект никакъв. Някакви решения?

Здравейте! От няколко дни имам дразнещ пробелм с лисицата. Като отворя някои линк в нов таб, напримерно, лисицата ми отваря го отваря, но и едновременно с това отваря и нов прозорец от само себе, като този нов прозорец е с адрес С дяла на диска ми. Това го прави когато си пожелае и тя, но винаги като отворя някои линк. Преинсталирах я, но ефект никакъв. Някакви решения?

след деинсталацията изтрий и тази папка C:\Documents and Settings\user name\Application Data\Mozilla\Firefox.
  • 2 седмици по-късно...

Одеве един приятел беше у нас и една приятелка звънна на звънеца, и докато отида да видя какво иска, той натиснал X-са и ми загубил restore session-a. А в него имах едни линкове, в които бях влизал преди 5 дена, отделно едни други преди 10 и едни от около 20 дена. Трябваха ми и си ги запазвах като излизам от Firefox-a, чрез Task Manager-a. Сега не ми се търси в историята, защото ще ми отнеме много време, а и не ги помня всички. Има ли някакъв начин да са се запазили някъде всички restore sessions?

Редактирано от SAKATAR (преглед на промените)

Защо не си запазваш отметките в bookmark-a ? Трябвало е да използваш Session Manager добавката: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/2324 Иначе пробвай с това: http://www.ehow.com/how_2323549_recover-lost-sessions-mozilla-firefox.html

Защо не си запазваш отметките в bookmark-a ?

Защото бяха временни линкове като профили във fecebook, търсения в google и други подобни, когато имам време да ги видя/търся и да ги махна, без да ги запазвам в bookmark-a.

Трябвало е да използваш Session Manager добавката:

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/2324

Да, аз преди да пиша, търсих в google и я намерих.

Пробвах и като го стартирам има само 1 таб и той е към тази тема.

Вече си инсталирах добавката Session Manager, но започва да ги запазва, от когато е инсталирана. Някакви идеи дали и как мога да вмъкна записите на сесийте преди да добавя Session Manager-a, от Tools --> Session Manager --> Session Manager Options --> General --> Startup & Shutdown --> SessionSaver ?

Редактирано от SAKATAR (преглед на промените)

Само при мен ли има няколко секундно замръзване на браузъра при стартирането му?

Не отаваря никакви страници, които по-подразбиране са със този браузър,нищо при всякъкъв опит да направя нещо с МОзилата ми излиза това съобщение. И преди беше ставало така, но като дадех Рестартирай Файерфокс всичко си беше 6. МОже би единственото решение е преинсталация, но не ми се иска да преинсталирам Мозилата, защото имам много фискове и добавки, линккове ..... , които не ми се иска да загубя. Защо ли не си карам с ИЕ-то ..... може да е пълна боза ама пък чак такива мизерий да прави, че да спича и на никъде не прави, вярно е малко е по-бавно от Мозилата, но.....

някак си тоя jetpack ме притеснява но ти си знаеш......

някак си тоя jetpack ме притеснява но ти си знаеш......

Eми като се налага го мащам аз така или иначе си свърших работата с него, но как яко се е забозила...

Редактирано от iordanoff (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Искам да попитам как с "Mozilla" може да се забрани дадена реклама ? Тази реклама в "Kaldata" снимай се с Преслава много бави страницата да се рефрешни - направо ми забива :lol6: !

NoScript: http://noscript.net/getit

Adblock Plus: http://adblockplus.org/en/installation + Element Hiding Helper: http://adblockplus.o.../elemhidehelper

NS блокира (по подразбиране) всички джава флаш и т.н, скриптове на страницата; когато има нужда се разрешава само желания скрипт; веднъж разрешен това важи за всички страници където този скрипт може да се появи

АВ+ съдържа списък (в сайта има и допълнителни вкл. за България) с автоматично блокирани реклами, банери, флаш видео и т.н.

ЕНН позволява блокирането на елементи по страницата:

пример

Публикувано изображение

вижда се как първо рекламния банер е премахнат с AB+, след което с ЕНН е премахнато и цялото поле - надолу картинката е приблизително същата (не исках да слагам цялата снимка)

действието на NS е трудно да бъде пресъздадено на снимка....то се изразява (при забранен основен скрипт на страницата) в неработещи бутони (например), и т.н.

поиграй си малко с опциите, за да откриеш как е удобно за теб

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

Здравейте, проблемите са няколко и станаха ей така,от нищо. 1.Сините стрелки за прелистване на страниците,не работят.Стоят си сиви,а по принцип трябва да са сини.Също е и с другите 2 бутона, рефреш и хиксчето. 2.Не работи стартиращата страница ,която бях сложил"гугъл".Стартира с празна страница,настройвам я пак на гугъл и нищо,пак стартира с празна. 3.Ако излезна от профила си в гугъл,после немога да си влезна обратно,докато не ресна компа. 4. И други по дребни проблеми... Какво може да е станало,вирус ли ... :):whist:;)

Здравейте,

проблемите са няколко и станаха ей така,от нищо.

1.Сините стрелки за прелистване на страниците,не работят.Стоят си сиви,а по принцип трябва да са сини.Също е и с другите 2 бутона, рефреш и хиксчето.

2.Не работи стартиращата страница ,която бях сложил"гугъл".Стартира с празна страница,настройвам я пак на гугъл и нищо,пак стартира с празна.

3.Ако излезна от профила си в гугъл,после немога да си влезна обратно,докато не ресна компа.

4. И други по дребни проблеми...

Какво може да е станало,вирус ли ...

:):whist:;)

Наистина е добре да провериш за вируси. Иначе направи най-тривиалното вместо да си задаваш трудни въпроси - деинсталирай Мозилката и я инсталирай наново ( :

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.