Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

µTorrent - въпроси, проблеми и дискусия (обединена)

Featured Replies

Добър ден, Значи, от няколко седмици насам, когато пусна да се тегли нещо (в повечето случаи филм), на долната лента на юТорента ми изписва "Претоварен диск - 100%" и скоростта на сваляне пада драстично надолу... След няколко минути обаче този надпис отдолу изчезва и скоростта отново се качва... Та да ви питам, има ли някакво обяснение за това ? :speak:

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 335,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Проблемът ти е, че си използвал и друга програмка и сега юторента ти се е бъгнал. Деинсталирай го, за да може да възвърне обикновените си настройки

• Просто колегата се е притеснил и търси повече информация във форума.Няма нищо лошо в това-нали? 

• 1. Отидете в Hастройки --> Разширени и променете 2 от настройките:     · offers.left_rail_offer_enabled     · offers.sponsored_torrent_offer_enabled 2. Променете ги на FALSE и рестартирайте торе

Публикувани изображения

Добър ден,

Значи, от няколко седмици насам, когато пусна да се тегли нещо (в повечето случаи филм), на долната лента на юТорента ми изписва "Претоварен диск - 100%" и скоростта на сваляне пада драстично надолу... След няколко минути обаче този надпис отдолу изчезва и скоростта отново се качва... Та да ви питам, има ли някакво обяснение за това ? :speak:

Дай повече информация за системата: брой дискове, размерите им, колко RAM имаш, какъв е размера на page-файла, какъв е процесора, версия на операционната система, версия на uTorrent ?

Това означава, че скоростта, с която файловете се трансферират по мрежата към локалния ти диск, е по-голяма от тази, с която твърдият ти диск може да ги запише. При това положение системата ограничава скоростта на сваляне, за да може твърдият ти диск да навакса и да "кешира" информацията, след което скоростта отново се възстановява.

Дай повече информация за системата: брой дискове, размерите им, колко RAM имаш, какъв е размера на page-файла, какъв е процесора, версия на операционната система, версия на uTorrent ?

Два диска - и двата по 250GB, процесорът е Intel Pentium Dual Core T4200 2GHz, 4GB RAM, OS-Windows XP, uTorrent 2.2.1

Ами щом дисковете са два,добре е файловете да се свалят на този на който не е системен.Намали дисковия кеш и броя на активните торенти.Не зле да се проверят температурите и напреженията.

Ами щом дисковете са два,добре е файловете да се свалят на този на който не е системен.Намали дисковия кеш и броя на активните торенти.Не зле да се проверят температурите и напреженията.

Нали ако намали кеша дисковете ще се затормозяват още повече. В този случай по-адекватно е да се предложи да опита да увеличи кеша. За броя торенти съм съгласен (по-конкретно за броя едновременно свалящи се торенти).

Лично мнение! А няма ли да е по-добре да цепне един дялот единия хард и да го форматира под ФС-ма FAT 32? Нали при нея (FAT 32) няма кеширане, следователно по-бързо ще се обработват данните?!

Лично мнение! А няма ли да е по-добре да цепне един дялот единия хард и да го форматира под ФС-ма FAT 32? Нали при нея (FAT 32) няма кеширане, следователно по-бързо ще се обработват данните?!

FAT32 можеше до 4 gb файл да поеме, а доста торенти са над това...

FAT32 можеше до 4 gb файл да поеме, а доста торенти са над това...

Вярно е, че FAT32 записва до 4 гб, но едва ли автора сваля винаги филми по над 4 гб? Но все пак нека да потвърди автора колко големи файлове сваля!

Торент-файловете е добре да се свалят и качват от различен от системния (физически ,а не логически) диск, за да не го затрупват със заявки за достъп.Компютъра се тормози по-малко при включен торент клиент.

Редактирано от kashchey (преглед на промените)

Според мен това се получава , защото първите няколко секунди Уторента взима информация, колко е голям файла и наколко парчера е разделен.След това създава празен фаил на диска с този размер и го разделя на клетки. Тогава се получава това претоварване на харддиска и спада скоростта. По нататък само запълва празните клетки. Колкото по-голям файл сваляш или на колкото повече парчета(клетки) е разделен повече време ще се товари харда при създаването му.

• 5 седмици по-късно...
  • 1 месец по-късно...

иконките не ми харесватПубликувано изображение

Мен повече ме интересува как товари процесора, рамта и диска, че моята 2.2.1 версия нещо се е скапала и трябва да си правя нова инсталация. :dancing18:

товари по същия начин както и 2.х как очаквате някой да ви даде смислен отговор когато всяка PC машина е индивидуална 9вкл. софтуер) при мен товари единствено като тръгна да дърпам блу-рей .... и товри е силно казано а сега опитайте същото на машина с P-386.....

как очаквате някой да ви даде смислен отговор когато всяка PC машина е индивидуална 9вкл. софтуер)

Много лесно: всеки може да сравни с това как му е работела с предишната версия, ако е имал такава. Просто прочетох доста противоречиви неща, затова реших да попитам.

Все пак мерси, че споделихте. Аз ще я пробвам и ще споделя и моите впечатления. :)

Edit: Сложих си версия 3.0 и разликата в товаренето е съвсем лека, но, честно казано, не работи много добре, което е жалко, защото uTorrent е хубава програмка. :(

Сега съм с братчето на Utorrent - BitTorrnet, което в момента работи по-добре. :ph34r:

Ще очаквам с интерес отзивите за новите версии на uTorrent.

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

Здравейте, сега инсталирах последната версия на програмата от сайта им и след като се инсталира се появи следното съобщение: A runtime has occurred. Do you wish to debug? Line: 46 Error: 'controls' is null or not an object. OС е ХР SP3 .При опит да сваля торент,започва да набира скорост,стига до около 3мб и веднага започва да спада докато не спадне до 9кб и така остава.Какво може да се направи?

Аз бих направил следното - деинсталирай µTorrent и изтегли по-стара версия. Направи µTorrent портативен, както е описано тук. Новата има проблем, че седи резидентна в паметта след затваряне на програмата (поне при мен е така).

• 2 седмици по-късно...

Здравейте! Единствено с версиите µTorrent 1.8.4 мога да тегля със скорост с мах. 800 - 900 kb/s, като същата се достига и с всички версии на Битторент. А с всяка друга на µTorrent (напр. 2.** и 3) се достига скорост не по - висока от 30 - 40 kb/s. Не е фатално, но ми е интересно каква може да е причината. Поздрави!

Зависи от доставчика скоростта! Аз ползвам 1.8.5 и максимално свалям с 1.3 Мб,а ъплоуда е към 350-400 кб.

Зависи от доставчика скоростта!

Аз ползвам 1.8.5 и максимално свалям с 1.3 Мб,а ъплоуда е към 350-400 кб.

Ясно, че това е така? Въпроса е, че само с 1.8.4. дотигам максимума на даунлоад, докато с Битторента версията няма значение. Интересно ми е защо с uTorrent - а се получава така.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.