Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой любовен роман четете в момента? (част 2)

Featured Replies

Ами кажи малко по-подробно какво ти се чете, дали историческа или съвременна, забавна или по-драматична, и с какъв сюжет (дали за лондонското висше общество, Дивия Запад, пирати, рицари и т.н). Аз от личен опит ти казвам, че момичетата тук дават страхотни препоръки ;)

:rolleyes:Много ми допадат книгите с пирати. Дивия запат да има напрежение.

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 187,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Чета "Бяла като мляко, червена като кръв" на Алесандро д’Авения. Исками се да напиша за какво се разказва, но ми се струва, че ще я омаловажа. Това е една от книгите, които трябва да се прочетат и да

• Имало ли е книга, която не можете да не препоръчате? Която е толкова необикновена, толкова сърцеизкормяща, толкова част от вас, че просто ... ОК, спирам. Става въпрос за Requiem for the Devil на Jer

• Момичета, аз най-после почувствах музата и настъпих сериозно "Разбивач на сърца" на Джули Гарууд, и какво да кажа страхотна книга, направо не мога да се отлепя, уникално четиво. Главните са супер готи

Публикувани изображения

:rolleyes:Много ми допадат книгите с пирати. Дивия запат да има напрежение.

Има много и хубави книги но първото за което се сетих е Кони Мейсъм- Отвъд хоризонта и Обещанието на Тъндър.За Дивия запад иде реч,книгите са свързани и са в тази поредност/може да се четат и самостоятелно.Аз по си падам по втората,но всъщност съм ги чела преди 100 години и кой знае/ Другото което,хорово се препоръчва са "Седем невести за седмина братя" на Лей Грийнууд -Роуз,Фърн,Айрис.......

Ще намериш и двете поредици в Линкове..... Малко съм заспала и не вдявам с пиратските,ама хвърли поглед в темата.Успех и после да кажеш какво мислиш!

Започвам да чета Отдаването на Аманда Куик, а след това Увлечението от Сандра Браун :rolleyes:

Има много и хубави книги но първото за което се сетих е Кони Мейсъм- Отвъд хоризонта и Обещанието на Тъндър.За Дивия запад иде реч,книгите са свързани и са в тази поредност/може да се четат и самостоятелно.Аз по си падам по втората,но всъщност съм ги чела преди 100 години и кой знае/ Другото което,хорово се препоръчва са "Седем невести за седмина братя" на Лей Грийнууд -Роуз,Фърн,Айрис.......

Ще намериш и двете поредици в Линкове..... Малко съм заспала и не вдявам с пиратските,ама хвърли поглед в темата.Успех и после да кажеш какво мислиш!

От къде могат да се свалят книги в нета .Някои да знае.

Прочетох 2-те книги "като цвят по течението".Чела съм ги и преди години,но реших да си ги припомня. Не е лоша историята,но малко в повече ми идваха някои техни блудкави речи за живота и любовта :wors: А и си спомних,че авторката прави лека връзка м/у нея и "Шана"

Прочетох 2-те книги "като цвят по течението".Чела съм ги и преди години,но реших да си ги припомня.

Не е лоша историята,но малко в повече ми идваха някои техни блудкави речи за живота и любовта :cool: А и си спомних,че авторката прави лека връзка м/у нея и "Шана"

Здравей.И аз съм ги чела много отдавна,и сега след като го спомена наистина има прилика между двата романа.

Благодаря. Само че нещо не се получава

Не се получава.Може да правя грешка някаде. Но ме връща постоянно на потребителското име.

Не се получава.Може да правя грешка някаде. Но ме връща постоянно на потребителското име.

Слънце,пробвай пак.Току-що без проблем регистрирах сина си/той ша ма убий,ко обърне внимание/

Слънце,пробвай пак.Току-що без проблем регистрирах сина си/той ша ма убий,ко обърне внимание/

Ще опитам пак.

Здравей.И аз съм ги чела много отдавна,и сега след като го спомена наистина има прилика между двата романа.

То не е точно прилика ,а връзка...Морис дьо Мерсер,бившият годеник на Шимейн се запознава с Гарланд,за която после се жени..а тя е сестра на Рурк Бошан от Шана ;)

Много обичам да правят таквиа закачки в книгите си..някак повече достоверност има :)

• Автор

Аз снощи си зочетох "Падналите ангели" на Лорънс Кейт, Ради да си и жива здрава че я похвали, иначе щях да я подмина. Много ми хареса книжката, даже е меко казано. Да не си кривя душата, доста места извикаха в главата ми спомени за "Здрач", но не съм подразнена от приликите. Сюжета, не мога да твърдя че е супер оригинален, все пак става въпрос за невъзможната любов между човек и митично същество, но беше поднесен доста добре, поне за моя вкус. Хареса ми стила на авторката, някак съчетава една доста мрачна обстановка с тънък хумор, който те кара да се подхилкваш ехидно, а самата любовна история - няма как да не те стопли. Малко се издразних от финала, защото очаквах да разбера доста от нещата, които не ми бяха ясни, но тепърва ще се видят в следващите книги от поредицата. Главните - Даниел - идеален герой - страшен и недостъпен пред света, а отвътре като памук, много се терзаеше и обичаше силно главната, няма как да не ви спечели :) Колкото до Лус - еми ще си го кажа, шматка заспала, дето не знае какво иска и въпреки това не ме дразнеше особено - чела съм за доста по-критични случай от нейния. Тъй като си нямаме отделна тема за книги с такава тематика, ще използвам тази за да дам на романа една тлъста десятка и да го препоръчам горещо - просто си има нужната доза от всичко - романтика, страст, трилър и фантастика, а комбинацията е изключително сполучлива ;)

Аз снощи си зочетох "Падналите ангели" на Лорънс Кейт.Тъй като си нямаме отделна тема за книги с такава тематика, ще използвам тази за да дам на романа една тлъста десятка и да го препоръчам горещо - просто си има нужната доза от всичко - романтика, страст, трилър и фантастика, а комбинацията е изключително сполучлива ;)

Пете, като гледам как всички "вампирясват" в последно време, може и да се замисли човек за темичка за паранормални любовни романи... :)

Редактирано от ganinka (преглед на промените)

аз прочетох новите две качени книжки на Даяна Палмър,страхотни са :baby: Втори шанс обаче е по-завладяваща,главния с тия негови чувства направо ме разтопи :blink:

Аз започнах :Нефритови очи" на Джейн Фийдър дали е хубава.

Аз снощи си зочетох "Падналите ангели" на Лорънс Кейт, Ради да си и жива здрава че я похвали, иначе щях да я подмина...

Радвам се че ти е харесала... :cool:

Аз започнах :Нефритови очи" на Джейн Фийдър дали е хубава.

Книжката преди време я редактирах, не е лоша, но не ме впечатли особено, по-тежика ми се стори.

Книжката преди време я редактирах, не е лоша, но не ме впечатли особено, по-тежика ми се стори.

Благодаря.

В момента чета "Уитни моя любов" на Джудит Макнот.. вчера си прочетох "Кралството на мечтите" и ужасно ми хареса ;)

Таман завърших Ш-ш-шт! на Бека Фицпатрик - страхотна книга, обожавам я. Отдавна не ми се е случвало да харесам така някоя книжка. Очаквам втората книжка с нетърпение. Иначе си и препрочитам Сърце под маска на Ребека Брандуей - отново страхотна кнжка. Но мисля да захапя новите книжки на Даяна Палмър които се сканираха, обожавам я тази авторка и сигурно книжките ще са страхотни :]

Значи тези дни прочетох на Сюзън Елизабет Филипс "Да целунеш ангел". Леле, много готина книжка. Смяла съм се доста с главните, пък Алекс беше такъв сладур като разбра, че обича Дейзи... их, их.(: Чудех се дали да подхвана "Избрах теб" на същата писателка, но все още не съм се решила. Някой да даде градивна критика?

След нея прочетох на Нан Райън "Изгаряща светлина". Не мислех да я подхващам, но реших да я преразгледам и когато го направих, попаднах на една много яка сцена (когато главните се скараха жестоко и после месеци не си говориха). Та, книжката е готина и смятам някой път да прочета и "Керван за Багдад". Винаги съм харесвала египетските елементи, шейховете и така нататък, та предполагам, че ще ми хареса.

Сега чета на Хедър Греъм "Интриги". От доста време се чудех дали да я подхвана и накрая се реших. Ще видим как е... все още съм в началото. :wors:

Аз сега подхванах на Барбара Картланд - Обичам ви, милорд, но нещо не ми върви тази книжка. Прекалено ми е лекичка и наивничка. Ще я дочета, то е ясно, но поне по-нататък да стане нещо по-интересно. А иначе и аз преди няколко дни прочетох на Нан Райън - Изгаряща светлина и ми хареса. Приятно книжле. Героите бяха готини. Малко в повече ми дойде медения им месец, ама поне беше описан чудесно. Абе, досега каквто съм чела от Нан Райън ми е харесвало, въпреки че не съм луда фенка на тема Америка.

Значи тези дни прочетох на Сюзън Елизабет Филипс "Да целунеш ангел". Леле, много готина книжка. Смяла съм се доста с главните, пък Алекс беше такъв сладур като разбра, че обича Дейзи... их, их.(: Чудех се дали да подхвана "Избрах теб" на същата писателка, но все още не съм се решила. Някой да даде градивна критика?

Ох,това са две от любимите ми книги.

"Да целунеш ангел" ми идва малко "по-тежка"

/на нея всеки път си поревавам на определени моменти/,

но "Избрах теб"не и отстъпва по нищо.

Когато Алекс удари Дейзи с камшика бях като зашеметена и искрено разтърсена.

А момента в ресторанта ме препоти :wors:

Такива силни моменти има и при Фийб и Дан.

Моя съвет е грабвай "Избрах теб" и се наслаждавай.

Ох,това са две от любимите ми книги.

"Да целунеш ангел" ми идва малко "по-тежка"

/на нея всеки път си поревавам на определени моменти/,

но "Избрах теб"не и отстъпва по нищо.

Когато Алекс удари Дейзи с камшика бях като зашеметена и искрено разтърсена.

А момента в ресторанта ме препоти :down:

Такива силни моменти има и при Фийб и Дан.

Моя съвет е грабвай "Избрах теб" и се наслаждавай.

О, да, момента с камшика беше направо... там ми стана толкова гадно, че имах чувството, че ми идеше да убия Алекс заради тъпия му инат. Пък сцената в ресторанта беше страшно описана. Както се изрази те препотява. Наистина беше така. :down:

Тогава като прочета "Интриги" ще подхвана "Избрах теб". Понеже във фанагорията нямаше точно резюме и не можех да преценя дали ще ми хареса или не.(:

От около два месеца ме е обсебила манията "Джулия Куин" и то така здраво, че няма отърване доживот Публикувано изображение Откакто прочетох за първи път нейн роман не мога да се докосна до абсолютно нищо друго. Онзи ден дочетох шестата книга от поредицата й Bridgerton и направо обезумях от кеф Публикувано изображение Боже, толкова красива, кристално чиста и всеотдайна любов направо ме потресе и разтърси като залп романтичната ми душа. От години чета исторически любовни романи, но тази книга определно ме раздруса из основи, а поредицата е една от най-чаровните - истински шедьовър на любовните романи (от класата на поредиците Малъри и Рандолф http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gif), до които съм се докосвала. Публикувано изображение

Първите два романа от поредицата The Duke and I и The Viscount Who Loved Me са едно невероятно съчетание от брилянтен хумор и затрогващи моменти, които ме караха хем да подритквам, гърчейки се от смях и в същото време докато ченето ми не можеше да се намести от хилеж, да ме присвие под лъжичката от някой трогателен момент Публикувано изображение Всичките герои са така реално изтъкани, с недостатъците и красивите си страни, всеки от тях борещ се със собствените си демони, че заживяваш с техните проблеми, мисли, чувства...

Всъщност поредицата е от осем книги за четирима братя и четири сестри Бриджертън и техните любовни истории. Първият роман е за най-голямата от сестрите Бриджертън и приятеля на най-големия от братята Бриджертън. Главния (приятеля) е херцог, който има изключително тежко детство-до четиригодишна възраст не е могъл и думичка да каже, заради което баща му се отвръща от него, като го смята за малоумен, а майка му умира при раждането му. И той е отгледан от слугите в имението като сам с много упоритост успява да се справи със собствения си проблем, след което завършва с отличие Итън. Но у него остава страха, че при по-силно вълнение започва да заеква и така ще се изложи на присмеха на висшето общество. С главната (която е сестра на най-добрия му приятел) се срещат случайно на един прием, когато един нахален пиян ухажор й досажда и дамата му прасва едно право кроше в челюстта,докато нашия си мисли как да й се притече героично на помощ Публикувано изображение Двамата решават да се преструват, че мноооого силно се интересуват един от друг и главния започва да я ухажва фиктивно. Хем на него да не му досаждат разни маминки с дъщери за женене, т.к. е херцог-ерген и най-желаната партия за сезона, хем и на нея да започнат да й обръщат внимание останалите благородни ергени по логиката - щом е привлякла вниманието на един херцог, значи е нещо изключително. Така започва играта им на фиктивно влюбени, а брата на главната междувременно здраво беснее като знае какъв женкар е приятелят му - главния. Ох,романа е толкова забавен, че и сега като се сетя за него ми иде да завия от смях. Втория роман от поредицата е също толкова зареждащ с усмивки и добро настроение - той е за най-големия от братята, а главната е една страшна проклетия, дето като разбра, че главния е запланувал да се жени за по-малката й сестра само защото е "бисера" на сезона, а той е най-отявления женкар на висшето общество, реши да му отрови живота от номера. Мамооо, имаше една велика сцена, дето няма да забравя цял живот - точно, когато ги сгащиха майка му и най-голямата клюкарка. Антъни си има идея-фикс, че ще умре млад и няма да доживее 40годишна възраст,т.к. баща му е умрял на 39 години от ухапване от пчела и вярва, че ще го сполети също ранна смърт. И когато са в градината на тяхното имение, докато си говорят с главната, я ухапва пчела, а нашия от ужас,че Кейт ще умре, издърпва жилото и се навежда да изсмуче отровата от раничката. И когато той се навежда над гърдата на главната, целеустремен човека да изсмуче отровата от пчелата, взеха, че се появиха майка му и клюкарката.... Айййй, направо изревах гръмогласно от смях, та напожар дотърча синчето чак от съседната стая да види що майка му се тръшка така бясно пред компа :)

Но най-покъртителна (до тук) е шестата от поредицата When He Was Wicked - този роман направо ме накара да преосмисля що е "любов". Това е една от най-омагьосващите любовни истории, които съм чела през живота си.Публикувано изображение

И разбира се, за мен Джулия Куин се превърна в една от най- жадуваните авторки на любовни романи, истински класик в жанра, наред с великите Джоана Линдзи, Джули Гарууд и Аманда Куик.Публикувано изображение

Сега за разнообразие, преди да метна и последните двенки от Бриджъртън, започнах друга нейна също толкова свежа поредица Agents for the Crown и по-специално, в момента се наслаждавам на To Catch an Heiress - стряскащо силно начало, направо ме остави бездиханна от смях, все едно са ми треснали един як бокс в корема Публикувано изображение

П.С. Специални благодарности за juliе81, която ми отвори очките за "явлението" Джулия Куин и великолепните й романи http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gif Благодаря, мила :)

Редактирано от bobych (преглед на промените)

П.С. Специални благодарности за juliе81, която ми отвори очките за "явлението" Джулия Куин и великолепните й романи http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gif Благодаря, мила :wors:

И естествено са на английски?! Боже,най-новата ми мечта е да работя в книжарница,та поне тези на български да отмятам.

Упс,ти май ги изяждаше на руски? Все тя,там се оправям и все пак много от "пипера" се губи.Ооо,говорете ми за преведени книги :) :)

Редактирано от plqsak (преглед на промените)

Вчера си взех втората част на "Реликвата на смъртните"- "Град от пепел" и нямам търпение да я почна. Книжката на Лайза Клейпас е невероятна , прочетох я на един дъх, след това я препрочетох .Добре че тази седмица издадоха Реликвата , че да ми има нещо да ме радва. Как ми се иска всяка седмица да издават нещо страхотно , ама уви... То не че не ме разорява финансово , но това е друг въпрос....

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.