Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mozilla Firefox - въпроси и проблеми (част 2)

Featured Replies

Здравейте, имам един проблем с мозилата. Значи , преди когато я затварях всичките ми страници ,които бяха отворени си стояха и при следващото отваряне , ама изведнъж нещо стана и сега ми пуска някви тъпи начални страници и не знам какво да правя , моля някой който може да помогне да пише !

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 294,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Здравейте, имам един проблем с мозилата. Значи , преди когато я затварях всичките ми страници ,които бяха отворени си стояха и при следващото отваряне , ама изведнъж нещо стана и сега ми пуска някви тъпи начални страници и не знам какво да правя , моля някой който може да помогне да пише !

Погледнете какво е зададено в "Настройки > Основни" Когато Firefox стартира: Показване на

ако е на български:

Публикувано изображение

ако е на английски:

Публикувано изображение

Мерси , ама пак не става , може би трябва да махна от долу там началната страница дет е написана ?

Здравейте,

проблемът е следния: Все по-често, когато почвам да пиша някакъв текст в браузъра, с натискането на клавиш от клавиатурата един и същи символ се въвежда два пъти.

Пример:

ддвваа ппъъттии

Оправя се, когато рестартирам браузера, но след известно време проблема се появява отново.

На латиница няма проблем. Също така няма проблем в другите програми на Windows xp.

Ще съм ви благодарен, ако помогнете. :)

Редактирано от Xfirebg (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Здравейте!

Преди малко ъпдейтнах мозилата от 5 на 6, и останах с лошо впечатление като цяло от завършека на новата версия!

Едното от нещата, което най-много ме дразни е визуализирането на адреса в адресната лента на браузъра, и по-точно това, че самият сайт е в черно, а останалата част от адреса е в сиво!

Ето за какво говоря :

http://img231.imageshack.us/img231/9080/12311.png

Има ли въобще някакъв начин да се направи както беше в предишните версии - изцяло в черно целият линк?

post-298163-0-51396100-1313582211_thumb. Здравейте!Та както казвах, от около месец имам проблем с Мозилата. Без причина увисва и изписва "firefox не отговаря" през половин -един час.И му отнема към половин минута да се оправи.Дори докато пишех пак го направи. :D Сменявах версиите от 5.0.1 до бета версиите и сега съм с 6.0 final и не се оправи.Изкл. добавки да видя какво ще стане - същото.(добавките са ми adblock plus,foxyproxy и наскоро сложих memory fox и gmail manager) Също изкл. хардуерното ускорение и автоматичното плъзгане, че пишеха в други форуми за подобни проблеми и решения, но не се оправи.Ако може някой да помогне ще е супер. :) ПП:Всичко ми е up to date.Преминаване към друг браузър за мен не е решение,защото ги изпробвах и не ги харесвам изобщо хрома и операта. :) Другите членове на семейството ги ползват :D Едит:Благодаря за поправката. Не успях да намеря темата, за това пуснах нова.

Редактирано от myside (преглед на промените)

Големи благодарности, получи се! :)

а като сменявахте версиите, при преахването на старата слагахте ли отметка да изчисти всички персонализации и лични данни? така наречената "чиста инсталация"

Да до бета версиите, сега пак ще направя за 6.0 да видим дали ще се оправи. После ще напиша какво е станало.

за всеки случай изтриите и папка/и (ако са останали) на Mozilla Firefox в директорията %appdata%

Здр.Имам проблем с Mozilla не ми зарежда никакви Аудио и Видео файлове.До вчера го нямах този проблем,Пробвах със няколко версии на Моzilla и все същото (сега забелязах че и при Internet Explorer го има същият проблем ).Докато с Google Chrome го няма този проблем.Някои да знае от какво може да е проблема ?

@Aquaris - Деинсталирах, изтрих всичко в апп дата и всичко, което търсачката намери за Mozilla, направих чиста инсталация -> засега няма проблем.Благодаря. :clown: ПП:Ако се появи нещо ще пиша. :ph34r:

Проблема ми с Mozilla е следният не ми отваря никакви аудио и видео файлове,Ето какво имам в предвид пускане на клип в youtube http://alfa.kachi-sn...13755540z.JPG.. При пускане на клип в Vbox7 (след 2-3 мин.зареждане на страницата) http://alfa.kachi-sn...1313755640a.JPG .. при опит за теглене от Mozilla http://alfa.kachi-sn...1313755682w.JPG (Стои на това положение) и при опит за гледане на снимки от Google http://alfa.kachi-sn...1313755737v.JPG.Преди малко си инсталирах приставката RealPlayer и за 2 мин.всичко си беше ок. успя да ми зареди Vbox7 и ми стартираха клипчетата но след 2 мин.пак същото.(вчера обнових JavaScript и пак същата работа 2 мин ок и после пак не става да не би да е някаква защита от самата Mozilla.С Google Chrome го нямам този проблем.Ще може ли някои да помогне ?

Изглежда ти е бавен интернета :) Шегувам се. Премахни flash player-a и пробвай като мен, деинсталирай мозилата, изтрий всичко за мозилата в C:\Users\...\app data и всичко, което търсачката намери за Mozilla, направи чиста инсталация и пак инсталирай флаша.

Забелязах интересна за мен новост в контексното меню - маркираш интернет адрес,да кажем kaldata.com(не линк) и менюто ти предлага,освен обичайното,направо да ти отвори връзката.Също ако си копирал нещо и го поставиш в търсачката менюто ти предлага "постави и търси" - това новости на 6-та версия ли са или не съм ги забелязал по-рано ?

Редактирано от emil644466 (преглед на промените)

Здравейте, Имам проблем след обновяване на лиско от 5 към 6 версия. Привсяко стартиране на програмата ми проверява за съвместимост на добавките. Въпросът ми е ка к да се спре тази проверка или поне да не се пуска при всяко стартиране. Благодаря предварително.

Забелязах интересна за мен новост в контексното меню - маркираш интернет адрес,да кажем kaldata.com(не линк) и менюто ти предлага,освен обичайното,направо да ти отвори връзката.Също ако си копирал нещо и го поставиш в търсачката менюто ти предлага "постави и търси" - това новости на 6-та версия ли са или не съм ги забелязал по-рано ?

"постави и търси" да. нова функция...макар че, мисля че налична още от версия 5

отварянето на маркиран url-текст e налично отдавна...но дали 3 или 4? мисля че е от 4

Здравейте,

Имам проблем след обновяване на лиско от 5 към 6 версия. Привсяко стартиране на програмата ми проверява за съвместимост на добавките. Въпросът ми е ка к да се спре тази проверка или поне да не се пуска при всяко стартиране.

Благодаря предварително.

обновете си добавките или използвайте аналози съвместими с версия 6

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

Здравейте,

Имам проблем след обновяване на лиско от 5 към 6 версия. Привсяко стартиране на програмата ми проверява за съвместимост на добавките. Въпросът ми е ка к да се спре тази проверка или поне да не се пуска при всяко стартиране.

Благодаря предварително.

виж тук http://www.nirmaltv.com/2011/03/19/disable-add-on-compatibility-check-in-firefox-4/ - пишеш там,където трябва extensions.checkCompatibility.6.0

Здравейте. В Youtube не мога да гледам клипове на целия екран. Като натисна бутона "цял екран" долу вдясно, картината изчезва, но иначе има звук. Това се получава и при други браузъри. Каква може да е причината?

Причината може да е в остаряла версия на инсталирания Adobe Flash Player. Може да проверете тук дали се нуждае от обновяване до актуалната версия.

Или направо си я изтеглете от kaldata. След това затваряте всички браузари и стартирате инсталацията, отнема секунди.

Благодаря за съвета. Така или иначе съм с последната версия на Flash Player, дори я инсталирах наново, но явно проблемът е другаде. Например при Vbox 7 и други новинарски сайтове с видео всичко е наред.

Благодаря за съвета. Така или иначе съм с последната версия на Flash Player, дори я инсталирах наново, но явно проблемът е другаде.

Например при Vbox 7 и други новинарски сайтове с видео всичко е наред.

Тогава да опитаме следното. Отворете някое произволно flash съдържание. (например това)

Дясно щракване с мишката и от менюто избирате Settings. Махнете отметката пред Enable hardware acceleration и затворете с Close.

Тогава да опитаме следното. Отворете някое произволно flash съдържание. (например това)

Дясно щракване с мишката и от менюто избирате Settings. Махнете отметката пред Enable hardware acceleration и затворете с Close.

Мерси много! Най-после се оправи.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.