Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mozilla Firefox - въпроси и проблеми (част 2)

Featured Replies

Версиите на Лисицата след 7 продължават да си имат проблем с заявките за някои сайтове. Просто се получава така че поради незнайни причини заявки се забавят. Аз самият също нямам логично обяснение как може да стане подобно нещо но е факт че то става и все повече почвам да намразвам мозилата заради този и бъг. При Опера и Хромиум всичко си работи перефектно но лошото е чем съм свикнал със приставките на Мозила и точно това е основната прична да не я заменя за сега.

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 294,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Така е, в мозила съществува известно забавяне преди отваряне на страницата, защото се извършват някой специфични проверки свързани със сигурността, което при другите браузъри го няма!

Това може да е само в плюс за мозила, и не е причина да я сменяш!

Пробвай как ще ти зарежда страниците под Safe Mode :

1. Изпълни конзолата ( cmd ), и чрез cd отиди до папката, където се намира мозила!

Например :

cd C:\Program Files\Mozilla Firefox

2. Въведи firefox.exe -safe-mode и ентър!

3. Ще ти се отвори прозорец, натисни мозила да продължи в безопасен режим!

Отвори някой сайт и кажи дали има разлика!

Редактирано от programings (преглед на промените)

Така е, в мозила съществува известно забавяне преди отваряне на страницата, защото се извършват някой специфични проверки свързани със сигурността, което при другите браузъри го няма!

Това може да е само в плюс за мозила, и не е причина да я сменяш!

Пробвай как ще ти зарежда страниците под Safe Mode :

1. Изпълни конзолата ( cmd ), и чрез cd отиди до папката, където се намира мозила!

Например :

cd C:\Program Files\Mozilla Firefox

2. Въведи firefox.exe -safe-mode и ентър!

3. Ще ти се отвори прозорец, натисни мозила да продължи в безопасен режим!

Отвори някой сайт и кажи дали има разлика!

Нямаше разлика. Преди да намаля на 30 активните връзки през http. За кво са ги наблъскали 48 като не работят и само забавят работата на програмта?

Забравих да кажа - Операционната система е W7 Enterprise X64

Редактирано от КОЛЕЦ (преглед на промените)

Затова са пуснали about:config - а свободно, за да може да променяш каквото не ти харесва! :) Едно от предимствата на лисицата пред Internet Explorer ! На запад имат други интернет стандарти!

Редактирано от programings (преглед на промените)

Затова са пуснали about:config - а свободно, за да може да променяш каквото не ти харесва! :)

Едно от предимствата на лисицата пред Internet Explorer !

На запад имат други интернет стандарти!

Не е от стандартите - нямям заложени като ограничения halfopen сесии от доставчика си. Опера ползва над 512 халфопън сесии и не ми прави тези магарии.

Това просто е бъг на новите версии на мозила който не е единичен. Ето тук проблема е описан нагледно http://support.mozil...uestions/892564

Стандарта който аз имам за интернет връзка се нарича PON - и както казах най странното се състои във това че Мозилата ми прави със всякакви стойности на връзките забавяне във заявките за сайтове на моменти докато Опера или Хром - НЕ.

Казано накратко последните версии на браузъра са пълна помия.

Редактирано от КОЛЕЦ (преглед на промените)

Момчета, молба за съвет - как да настроя мащаба на показваната картина в мрежата с Firefox 9? На компютъра на приятел съм в момента, човекът иска постоянно да му се отваря картина с по-едър шрифт и картинки в сайтовете, а не да цъка всеки път на плюсчето и минусчето, които се вадят от менюто с настройките. Иначе казано, търся аналога на

Публикувано изображение

или на

Публикувано изображение

Благодаря за вниманието.

https://addons.mozil...om-page/?src=ss

като за начало, това беше един от първите резултати който ми предложи

доколкото виждам от описанието има точно такава настройка - начален мащаб по подразбиране

и понеже виждам че все още не е съвместима с версия 9.х: http://dox.bg/files/dw?a=a6cd2f275c - тази ще е съвместима до 15.x

по-късно ще едитна и с още един хостинг, тъй като този не ми харесва ;)

http://www.box.com/s/8fgleye2zc6rhxojiarx

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

Благодарско, Aquaris, сега е ОК! Весели празници!

Здравейте ! Имам проблем с Firefox 9.0.1 При отваряне на прозореца за отметки, /Ctrl+D или от Отметки/ като го докосна с мишката и той се скрива ! /стана след обновяването от Firefox 9.0/

Здравейте !

Имам проблем с Firefox 9.0.1

При отваряне на прозореца за отметки,

/Ctrl+D или от Отметки/

като го докосна с мишката и той се скрива !

/стана след обновяването от Firefox 9.0/

Здравей, аз съм с 9.0.1 при мен Ctrl+D трябва да му дам отказ(cancel) или Esc. за да се скрие.

P.S. Ето едни добри добавки за Firefox

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/wot-safe-browsing-tool/?src=search

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/memory-fox/?src=ss

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/noscript/?src=ss

Редактирано от Burkoff (преглед на промените)

В адресната лента на мозила въведете about:config, и потвърдете, че ще бъдете внимателен!

На полето за филтър въведете dom.disable_window_open_feature.personalbar, и натиснете два пъти върху появилият се резултат!

В резултат от това низа трябва да стане от false на true ! Рестартирайте браузъра, и вижте дали има промяна!

Здравейте ! Firefoxx 9.0.1 При отваряне на прозореца за отметки с /Ctrl+D или от Отметки/ - прозореца при докосване с мишката изчезва ! Проблема се появи при обновяването с Firefox 9.0.1 от 9.0 /=имам отговор от Burkoff, но сайта е объркал нещо и няма цитат !=/

Ч.Н.Г.Преинсталирай я наново,може да е бъг.При мен вчера ми изчезнаха страничните ленти със стрелките днес си ги има,може някакъв бъг да е.Успех. :)

Отговорих ви малко по-горе какво точно да направите! Опитайте, и кажете дали има резултат!

Моля за помощ.От 3 дена Мозилата страшно много ми забива всеки път като я отворя.Максимум до 1мин. блокирва напълно,и трябва да я изключвам от "Диспечер на задачите".Пробвах да слагам по старите верисии,и пак същото нещо.Същия ден когато почна да ми го прави този проблем бях пуснал "WinXP Manager v8.0.0" да чисто ненужните файлове.Нз възможно ли от него да го прави това ?Давам и снимка да видите как си замръзва и, как трябва да я изключвам ;)

post-85962-0-08549800-1325513611_thumb.j

Деинсталирай я. В полето за търсене пейстни това %appdata% и цъкни Enter. В отворилия се прозорец изтрий папка Mozilla. Почисти с CCleaner и рестартирай. Инсталирай последна версия от тук http://www.mozilla.o...irefox/all.html

Редактирано от baikolio95 (преглед на промените)

Здравейте. Как да направя новият под прозорец да ми показва точно определена страница. Благодаря.

Не се получава нещо. Настроено е да показва като начална страница google.bg,а се появява това: post-63588-0-09901600-1325529562_thumb.j

деинсталирайте - от firefox и от windows всякакви ленти - конкретно в случая Ask toolbar и ала-бала добавки и приложения, които бърникат из браузъра ви и внимавайте какво се инсталира

Благодаря ти Aquaris,вече се получи.

Моля за помощ.От 3 дена Мозилата страшно много ми забива всеки път като я отворя.Максимум до 1мин. блокирва напълно,и трябва да я изключвам от "Диспечер на задачите".Пробвах да слагам по старите верисии,и пак същото нещо.Същия ден когато почна да ми го прави този проблем бях пуснал "WinXP Manager v8.0.0" да чисто ненужните файлове.Нз възможно ли от него да го прави това ?Давам и снимка да видите как си замръзва и, как трябва да я изключвам ;)

Aз имах същият проблем и особенно когато гледам клипове от YouTube.Сложих си адон YouTubeHigh Definition и сега всичко е добре.Нямам оплакване от Мozilla.

Деинсталирай я. В полето за търсене пейстни това %appdata% и цъкни Enter. В отворилия се прозорец изтрий папка Mozilla. Почисти с CCleaner и рестартирай. Инсталирай последна версия от тук http://www.mozilla.o...irefox/all.html

Пак същото е.Забива ми за норматив,особено в сайта на арената.До като тръгва да зареди страницата вече е блокирала :(

Това на чиста инсталация без никакви добавки, тулбарове и линк скенери на антивирусни програми ?!

Да,всичко махам.И на ново я слагам.И на още 1-я път да влеза някъде ми забива,и до там :( От години я ползвам само нея,такъв проблем не съм имал.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.