Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mozilla Firefox - въпроси и проблеми (част 2)

Featured Replies

За prefs.js се прави ръчно, изисква да се прегледа целия файл за остатъци:

C:UsersusernameAppDataRoamingMozillaFirefoxProfiles1tdiczgs.defaultprefs.js => отваря се с Open With => notepad (само махни чавката да не го отваря винаги с Notepad).

За SQLite компресирането става с CCleaner или със SpeedyFox:

Изтеглете и стартирайте програмата, затворете Mozilla и натиснете Optimize!...
Публикувано изображение
За CCleaner също няма големи полемики:
Публикувано изображение

Да, за услугите е оттам - може да се консултирате с този сайт

Каренцето Safe е безопасно, но все пак четете коя услуга за какво служи.

Поздрави!

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 294,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Прегледах prefs.js файла,но не ми стана ясно какво точно да търся.

Хора дайте идея как да спра следната досада

При среден клик на таббара да се прозивежда нов таб. Защото при мен той е настроен така че да възстановява табове. И се получава така че при повторното отваряне  на затворен таб излиза след това и нов такъв. Пробвах версиите във разработка на Таб микс плюс както и на таб ютилитис и винаги се получава така че като тръгна да възстановявам таб със мишката винаги заедно със него се отваря и нов такъв. Пробвах какви ли не варианти на шорткъти със мишката и при всичките имам този досаден проблем.

Редактирано от КОЛЕЦ (преглед на промените)

аз не забелязвам такъв проблем

ффх 20,х х64 и таб микс плюс последната дев версия

а и на мен ми е по-удобно с Ctrl+Shift+T да ресторвам

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

аз не забелязвам такъв проблем

ффх 20,х х64 и таб микс плюс последната дев версия

а и на мен ми е по-удобно с Ctrl+Shift+T да ресторвам

Еми при мен точно с този билд като възстановявам чрез мишката и става тоя фал не знам защо. Да не би някой гестер екстенжън да бърка цялата работа. Аз ползвам All In One Gestures и още една камара разширения. Сега на чиста мозила с премахнати разишрения пак го имам този фал дето така брутално ми скапва нервата. Точно на 20а х64 се появи най напред а след това и при Waterfox 16.0.1 пак го имам. И сега не на последно място да спомена че разработка на 64 бита версия е за прозореца е подновена.

http://tmp.garyr.net/forum/viewtopic.php?f=3&t=15740&sid=9e34f390a10e4c82ef472750c9be110b - ето това ползвам аз, ффх-а е нощния от (наше) днес (ок. 17+ часа г/д)

офф-топик: то тя не е спирала - какво пише в новините на калдата е друг въпрос

http://tmp.garyr.net/forum/viewtopic.php?f=3&t=15740&sid=9e34f390a10e4c82ef472750c9be110b - ето това ползвам аз, ффх-а е нощния от (наше) днес (ок. 17+ часа г/д)

офф-топик: то тя не е спирала - какво пише в новините на калдата е друг въпрос

Да точно с него както и с Tab Utilities 1.6 pre3 все като ристорна таба под ФФ 20.1а и tab mix plus съм го полвал именно този билд. И при 2та имам следния проблем. Възстановявам един таб. След това като тръгна да възстановявам следващия такъв от листа с затворени табове вместо да го възстанови него и 2те разширения генерират нов таб. Колкото и странно да звучи е факт че го има този проклет бъг.

Така - малко обновление на темата и проблема който ме касае с редакция на 28.12.2012:

Oт това което установих след 2 дни ровене из настройките на мозилата установих че при наличие на който и да е адон за организация и работа с табовете се случва така че при оставане на един актитвен таб след неговото затваряне Лиско прави нов празен таб в ристор листа безпричинно (или поне такива са моите наблюдения...?!).

Тестовете които съм правил са проведени със Tab Utilities, Tab  Utilities Lite Custom, Tab Mix Plus, TB Lite, Super Tab Mode. При всеки един от тях точно това се проявява. Дори последния тест билд на ТБП изобщо не желае да затваря табовете при натискане на интерфейсният бутон, вместо да направи това той генерира цели 2 нови таба. Тествал съм на ФФ със чист профил на които единствената инсталирана добавка е въпросния таб мениджър със цел да се предотвратят проблеми със съвместимост със други добавки. След като това се случи при ристорване на отворените табове един по един от списъка Лиско отваря и празния таб. Рових се из нета като луд изчетох доста материали по темата но не мога да открия адекватно решение на този проблем. Явно ще трябва да чакам стабилен финален билд на ФФ 20 х64 и предполагам със него самият ще се намери и адекватно решение на настощята ситуация.

Редактирано от КОЛЕЦ (преглед на промените)

Здравейте, извинявайте, че слагам темата тук, но имам нужда от помощ. :(

Нещо и стана на мозилката ми - първата отворена страница не ще да се махне изобщо. Не ще дори да слезе долу и не мога да си видя работния плот. :(  Какво да правя? :(

Здравейте, извинявайте, че слагам темата тук, но имам нужда от помощ. :(

Нещо и стана на мозилката ми - първата отворена страница не ще да се махне изобщо. Не ще дори да слезе долу и не мога да си видя работния плот. :(  Какво да правя? :(

1. Деинсталираш браузъра, рестартираш и инсталираш отново с последната версия.

2. Ако въпреки всичко проблема продължава, може да имаш и вируси, затова посещаваш темата: http://www.kaldata.com/forums/topic/132819-%D1%81%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BC%D0%B8-%D0%B5-%D0%B8%D0%BD%D1%84%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE-%D0%B4%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D1%8F-%D1%81%D0%B5%D0%B3%D0%B0/

1. Деинсталираш браузъра, рестартираш и инсталираш отново с последната версия.

Извинявай. Искам само да те допълня. Така ако постъпи, какво ще стане.

Ако във предната версия е имало някакъв бъг, или е направил по погрешка, някоя настройка, която може да е причината за проблема. То всичко това се запазва във папка Мозила, която се намира във %appdata%. И при инсталиране на следващата версия, всичко се предава на нея. Тази папка трябва да бъде изтрита, и чак тогава да се подходи към инсталацията.

Поздрави, и весело посрещане на новата година.

Мозила не иска да качва снимките на феиса Като дам отвори и дам да ги качвам само се скрива прозореца и не ги качва в албума Как да го оправя това

Първо Честита Нова Година, желая ти здраве и успехи ! :)

А сега по същество. Например инсталирай си още един браузър Google chrome, аз през него взизам във Facebook, поради същата причина :)

Поздрави

Мозила не иска да качва снимките на феиса Като дам отвори и дам да ги качвам само се скрива прозореца и не ги качва в албума Как да го оправя това

Проверете дали имате инсталиран флаш и дали е последна версия

Благодаря много capnemo  :yanim: нямах инсталиран флаш  Сега го инсталирах и всичко се оправи 

Поздрави.

Благодаря за пожеланията CaptainMorgan Честита Нова Година много здраве и късмет и на теб.

Редактирано от smurfavr (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Проблемът е следния стартирам си Мозилата и като напиша да вляза в гугъл или някой друг сайт не ми ги зарежда изписва страницата е недостъпна или нещо подобно.. Трих инсталирах наново същата работа ако някой знае какво е решението на проблема моля да сподели :)

Проблемът е следния стартирам си Мозилата и като напиша да вляза в гугъл или някой друг сайт не ми ги зарежда изписва страницата е недостъпна или нещо подобно.. Трих инсталирах наново същата работа ако някой знае какво е решението на проблема моля да сподели :)

Само с Мозилата ли го имаш този проблем?Имаш ли програма (антивирус със стена например) която да контролира интернета?Ако да, каква?

Дай малко повече инфо за системата, проблема и инсталираните програми.

Само с Мозилата ли го имаш този проблем?Имаш ли програма (антивирус със стена например) която да контролира интернета?Ако да, каква?

Дай малко повече инфо за системата, проблема и инсталираните програми.

Антивирусната ми е ESET NOD32 5.2.9.12 тръгва ми само Интернет Експлорер и Опера. Google Chrome също неработи. Преди с мозилата нямах проблеми но това от 2/3 месеца като стана и не съм се занимавал но сега ми липсва :Д

Здравейте Имам следния проблем от вчера след като ъпдеитнах браузъра ми до по нова версия имам проблем след като миниманизирам отворена страница ми се бави повторното и отваряне отваря ми се горната лента с менютата и самата страница се зарежда няколко секунди по късно вместо нея се вижда десктопа. Забелязах че проблема се появява само при по тежки саитове и само при миниманизиране.Освен че ъпдеитнах браузъра вчера ъпдейтнах и adobe reader.На какво може да се дължи това и как да го оправя защото е много дразнещо

Здравейте Имам следния проблем от вчера след като ъпдеитнах браузъра ми до по нова версия имам проблем след като миниманизирам отворена страница ми се бави повторното и отваряне отваря ми се горната лента с менютата и самата страница се зарежда няколко секунди по късно вместо нея се вижда десктопа. Забелязах че проблема се появява само при по тежки саитове и само при миниманизиране.Освен че ъпдеитнах браузъра вчера ъпдейтнах и adobe reader.На какво може да се дължи това и как да го оправя защото е много дразнещо

1. С какво не ви хареса съществуващата тема (към която ще добавя вашата)?

2. Създайте нов профил и опитайте отново

1. С какво не ви хареса съществуващата тема (към която ще добавя вашата)?

2. Създайте нов профил и опитайте отново

Какъв нов профил да създам

Какъв нов профил да създам

Firefox се стартира с опцията -p и се създава нов профил

http://support.mozilla.org/en-US/kb/profile-manager-create-and-remove-firefox-profiles

Firefox се стартира с опцията -p и се създава нов профил

http://support.mozilla.org/en-US/kb/profile-manager-create-and-remove-firefox-profiles

Ще пробвам да си направя нов профил макар че до сега не съм правил такова нещо и не е имало проблеми :)

Направих нов профил не се оправя :(

Ще пробвам да си направя нов профил макар че до сега не съм правил такова нещо и не е имало проблеми :)

Направих нов профил не се оправя :(

Пробвайте да забраните флаш и вижте какво става

Ето е това става след като тръгна да отварям отново миниманизирана страница за няколко секунди забива така и след това си се зарежда

post-326711-0-43108600-1358002600_thumb.

Редактирано от bulsseye (преглед на промените)

Пробвайте да деинсталирате браузъра, изтрийте всички остатъци от него:   C:Usersакаунта виAppDataLocalMozilla   C:Usersакаунта виAppDataRoamingMozilla   C:ProgramDataMozilla   C:Program Files (x86)Mozilla Firefox   И след това я инсталирайте наново. Обновете и всички плъгини - Adobe Flash и т.н.   Пробвайте да включите и изключите хардуерното ускорение и т.н.  (Tools => Options => Advanced => General => use hardware acceleration when available).

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.