Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Снимки , коментари , въпроси и модинг по кутиите ни.

Featured Replies

А ide кабела можеш да го направиш "кръгъл". :)

• Отговори 791
  • Прегледи 117,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Кутията в онзи момент беше така. По принцип е добре подредена: Публикувано изображение, а и да се похваля с новото ми "постижение": Публикувано изображение

Кутията е jar-ска, леко съм я пипнал! :yanim:

Също и мод на някои компоненти + светещи вентове + плексиглас и малко Painting :)

Публикувано изображениеПубликувано изображение

Публикувано изображениеПубликувано изображение

• 4 седмици по-късно...

Ето и моят комп вече готов.

Снимките не са са най-добро качество, но просто камерата на телефона е такава, а нямям с какво друго да снимам.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Трите вента долу и отпред вкарват, а трите вента горе и отзад изкарват въздух.

В това си състояние почти не се чува, а и когато компютъра е включен ако не гледам филм или играя, то слушам музика, такя че на практика не мога да го чуя.

Здравейте,

Преди няколко месеца бях намерил някъде във форумите този охладител с една перка отзад хваната със свински опашки. Искам и аз да пробвам какво ще стане ако сложа една 8 см. перка но въпроса е да изкарва въздуха.

Или да вкарва въздух.

• Автор

Здравейте,

Преди няколко месеца бях намерил някъде във форумите този охладител с една перка отзад хваната със свински опашки. Искам и аз да пробвам какво ще стане ако сложа една 8 см. перка но въпроса е да изкарва въздуха.

Или да вкарва въздух.

Имах този охладител преди време и съм пробвал този вариант.Вентилаторът , които е отзад трябва да работи на по-високи обороти , за да не пречи на потока.Има разлика в температурите , може би 3-4 градуса при натоварване.Ако имаш вентилатор , който изкарва въздуха от кутията и потокът от фризера се изкарва навън от него , няма да има много голям смисъл , за така наречения сандвич.Направи снимки на кутията , ще ни бъде много по-лесно!

Благодаря! Като се прибера от работа ще направя снимки. Само да кажа че тази перка в момента е включена към конектора на процесора и към нея перката на охладителя на процесора, оборотите и са 800-2000. Сложил съм я най-долу отзад на кутията да изкарва топлия въздух като също съм я хванал със свински опашки но си мисля че не върши голяма работа. Преди това пробвах на видео картата HD 4730 но ефекта беше отрицателен, картата поддържа 55 гр. аз нея се вдигнаха на 57-58 гр. в покой. И за това сега си мисля къде мога да я сложа да я използвам най-ирационално. Отпред на кутията беше свързана отделно от процесора и не вдигаше повече от 1000 об. и пак ми се струва че никакъв въздух не вкарва. Като махна капака на кутията температурата на дъното пада с 5 гр. от 45 на 40 и на видео картата от 55 на 50, само забелязах че температурата на хард диска се покачва като това съм го пробвал много пъти и когато е било много горещо лятото и зимата ефекта е един и същ(температурите са различни лятото и зимата имам предвид че се понижават след отваряне на кутията).

Ето и моите снимки. Тази перка която съм я сложил долу на кутията изкарва въздуха и е свързана към процесора. Чудя се дали да не я обърна обратно да вкарва или да я сложа на охладителя(CPU) със свински опашки но оборотите и са до 2000. Не ми се сваля охладителя за да пробвам и ако няма смисъл да я махам пак. Мисля че без да го сваля трудно ще стане да я хвана. Какво ще кажете?

• Автор

Сложи я на фризера , мисля че ще се получи хавата , може евентуално да има проблеми при максимални обороти на перката на фризера , защото те са около 2400.Аз бих си направил труда да опитам и след това да натоваря хубаво процесора , за да видя дали има разлика в температурите :rolleyes:

Благодаря за отговора! Чудя се как първо да пробвам да вкарва въздух към охладителя или обратно. :bday6:

Най-добре е да вкарва въздух към радиатора,ако направиш обратното няма да постигнеш нищо овсен един опечен процесор.

• Автор

Благодаря за отговора!

Чудя се как първо да пробвам да вкарва въздух към охладителя или обратно. :)

Слагаш го по такъв начин , че да дърпа потока , който се образува от вентилатора на фризера.Тоест да изкарва въздух от охладителя.

Публикувано изображение

Благодаря! Ще пробвам и ще пиша какво е станало. Но в момента имам някаква стара паста Titan за 1 лев и мисля че няма да ми свърши работа. Трябва ли да си взема някоя скъпа или до 2-4 лв. ще свърши същата работа. Ако не свалям охладителя мисля че ще е трудно да хвана перката със свинските опашки. :huh:

• Автор

Благодаря!

Ще пробвам и ще пиша какво е станало. Но в момента имам някаква стара паста Titan за 1 лев и мисля че няма да ми свърши работа. Трябва ли да си взема някоя скъпа или до 2-4 лв. ще свърши същата работа. Ако не свалям охладителя мисля че ще е трудно да хвана перката със свинските опашки. :huh:

Изборът на паста е нещо важно.Може да се получи разлика до няколко градуса , ако се сравнят паста за левче и примерно МХ2.Ако държиш на ниски температути.......Аз бях сложил вентилатор без да махам целия охладител.Намерих едни дълги винтове , които минаваха по цялата дължина на вентилатора и се завинтваха в ламелите на охладителя.Така го закрепих и се държеше стабилно.

Честно казано малко скъпа ми се вижда но щом казвах че е важно ще я взема. Искам да питам има ли някакъв срок през който трябва да се сменя пастата на процесора и видео картата. Моите не са сменяни от 1 година.

Здравейте,

Взех си тази перка и я сложих отпред на кутията да вкарва въздух. Включих я към 4 пин. конектор на дъно GA EP35 DS4 но върти само на 800 оборота. Как мога да и контролирам оборотите. Имам този фан контролер като си мислех че е 4 пина но не е. Има ли друг начин за контрол на оборотите. Искам да питам и тази паста става ли за нещо.

Редактирано от cipollini (преглед на промените)

Koлкото - толкова,щом е на 800,значи на толкова са решили да я оставят производителите.Защо искаш да вземеш живота по-бързо на вентилаторчето?

Koлкото - толкова,щом е на 800,значи на толкова са решили да я оставят производителите.Защо искаш да вземеш живота по-бързо на вентилаторчето?

Добре няма да го мъча вентилаторчето щом казваш но на тези обороти 800 отпред на кутията малко трудно ще вкарва въздух. Исках ако може да го свържа към фан контролера и когато е горещо и играя игри картата отива над 80 гр. да го врътна на 3000 об. и да има някакъв смисъл от него.

По принцип не са важни само оборотите,ами и самата форма и големина на вентилаторчето. Някой са структурирани така,че дори на 800 оборота вкарват достатъчно въздушна струя.

Да ясно ми е това но отпред мога да сложа само 8 см. и като гледам кутията доста трудно ще вкарва въздух дори и на високи обороти или друг модел както казваш.

• Автор

Да ясно ми е това но отпред мога да сложа само 8 см. и като гледам кутията доста трудно ще вкарва въздух дори и на високи обороти или друг модел както казваш.

Този 8см вентилатор ти трябва да обдухва само хард диска и тези 800 оборота са даже достатъчни.Имаш си хубав вентилатор на страничния капак , които обдухва директно цялото дъното , видеокартата , охладителя на процесора.Отзад имаш вентилатор , който пък вади вече затопления въздух , помага и захранването в някаква степен.На мен ми вижда добър този въздушен поток.
  • 4 седмици по-късно...

Хайде и аз да се разпиша. Дъно: Gigabyte GA X38 DQ6 Процесор: Intel Q9550 Охлаждане: Thermaltake V1 Видео: MSI GTX 460 768MB Cyclone РАМ: GSkill 2x2GB 1200Mhz DDR2 Харддиск: WD Green 1TB+WD Green 1,5TB+Seagate 1TB+Seagate 1TB Захранване: Coolermaster SilentPro M700 Кутия: Coolermaster HAF 922 Звукова карта:X-Fi Fatal1ty Pro Series Монитор:Dell UltraSharp 2209WA Клавиатура:logitech illuminate Мишка:logitech MX1100 Слушалки:AKG K-242 HD

post-254115-0-09445900-1289900241_thumb.

post-254115-0-13584400-1289900357_thumb.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.